Nozevi uopste

Ne gledam to baš prema modelu noža, meni se sviđa nešto slično BRKT-ovim futrolama. Kao ova na primer.

Aurora_in_Sheath_RH.jpg

Inače kao što reko tvoja futrola je zaista lepo odrađena. Ja pokušavam ovako nešto da napravim jednu sam napravio sličnu al ima nekih grešaka koje mi se ne sviđaju pa sad pravim novu od telećeg boksa. Izgled futrole je malo i stvar ličnog ukusa :) (ko me se šta svidi), meni je bitno takođe da ima gde da se zakači nož da se ne izgubi po šumi.

Poslednja izmena:
Pa karabinjerom možeš kroz ove nitne da zakačiš nož, ako karabinjer ne prolazi onda staviš gurtnu pa karabinjer važno da je sigurno za nošenje. A na nož svakako možeš da staviš gurtnu (uže, konop,parakord) ako si ostavo mesto za rupu.

aha,Pa to sam odradio jezickom na poledjini za kais a imam losa iskustva sa provucenom kozom kroz noz(ili kanap),U lovu se provlacim kroz svakakve gustise pa mi je vise puta pomogla samo moja tvrdoglavost pomogla da nadjem noz.

Neurobicajeno ali se meni svidja.

Botanicar ako se ne varam i ti si bio na OMF.

Ako je tako ja ti zelim dobrodoslicu u ime cele ekipe sa OMF a skupilo se nas poprilicno. I postoji malo iznenadjenje ali ne smem da napisem o cemu se radi.

Ja sam pre kaljenja ostavio ostricu debljine 1,5-2 mm ali su mi posle otpale ruke od smirglanja.Ostrica je prezivela.
u slucaju da grejes noz na vatri mogao bi da ubacis neku cev u vatru pa da ubacis noz u cev.Ja sam tako radio a prvi put nisam stavio cev pa sam izgoreo ostricu .

Zkacio sam prijatelju noz dok je cistio ribu i naravno otisao je na dno,on rece da se radi onekoj do yaya vrsti noza koji je kupljen u Germany,neki blizanci ili tako nesto.Posto ja volim dobar noz ali se ne razumem dovoljno da bi komentarisao,jel ima neko informaciju gde bi mogao da nabavim ovaj ili neki extra noz,znam koliko je voleo ovo secivo,unapred zahvalan i ako može na pp.
Poz.!!!

Zanimljiv noz,svidja mi se drska.Ja pravim nesmukov noz od gibnja od zastave 101.Jos da napravim drsku
i to je to.Cuo sam da se drvo moze zastititi i voskom.Jel to neko radio i ako jeste kako je ispalo?

Pozdrav svima,
Pratio sam dugo diskusije (kao gost-posmatrač) jos na oružju.co.yu, a kasnije i na OMF-u.
Bilo je lepo iznenadjenje naći ovu temu (i diskutante) na mestu gde sam to najmanje očekivao...
Pošto sam tako i naučio dosta o noževima, materjalima i naravno oštrenju bio sam prezadovoljan svojom prvom prepravkom jedne Pume na konvex sečivo, kao i njegovom oštrinom a kasnije sam i napravio neke (ne posebno spektakularne) stvarčice koje mi oštrenje čine lakšim i bržim.
Nemam ambicije (vremena) da se bavim izradom noževa, ali sam shvatio da volim da ih skupljam :)
Stoga, uskoro idu fotke svega.
Još jedanput, lep pozdrav svima.

Back