Nozevi uopste

BRKT je davno samo jednom pustio seciva u prodaju.. Seciva su mogli da kupe samo clanovi OMF foruma. Seciva su bila samo za jedan model, OMF. Lep mali nozic, vrlo upotrebljiv za one koji znaju sta hoce.

BRKT nece pustati seciva u prodaju. Osim pod odredjenim uslovima za vrlo usku grupu ljudi.

Pa i to je nešto stvarno je šteta što je OMF forum propao. Dali se zna zašto se to dogodilo?

Dali bi u nekoj budućnosti mogla da se izdejstvuje takva neka akcija sa BRKT-om sigurno bi tu učestvovao veći broj ljudi.

Knife ja se tome ne bih previše nadao. A i ako se slučajno dogodi razlika u ceni će biti kao i kod fallknivena nekoliko e.

Kaiowa koliko sam ja upućen oni od jednom laserski iseku nekoliko stotina komada, to spakuju pa onda ponovo ako postoji dovoljna potražnja za tim modelom.

Nego jel neko čuo za neki nož napravljen od D-4 čelika. 2.1%C 13%Cr....ne znam napamet
koliko Mo i W

pozdrav drugarima :)

ja sam par decenija mislio da znam nesto o nozevima :hahaha:
sad zna jos manje :hahaha::hahaha::hahaha:
ipak, da se ja pitam, evo od cega bi se pravili nozevi:
A2 - ja sam odusevljen
karbonci - rdjavci - takodje moji miljenici
12c27 - jedino sto poznajem od SS

Inox, rostfrei, ss...... ja ne mogu ni da ih gledam :cool:

A sto se tice Bark Rivera, ja poklonio Woodlanda
Koliko mi je drago zbog toga, toliko mi sad zao :(

Kole, gde da nadjem Woodlanda..... ali brzo ????

eeeeee, da......
drska na Aurori nije mala !
Ustvari, sta pa ja znam ?!
Meni se cini da "osnovna" verzija bilo kog barka nije skupa (e.g. black micarta)

Coffeinn pozdrav jel te ovo loše vreme slepilo uz komp :)

To je po onom što više učiš manje znaš. Što se tiče toga i ja sam mislio da puno znam a onda sam pronašo OMF i shvatio da je to znanje samo prvo slovo u bukvaru.

Nego sam razmišljao da nekad sam napravim neki mali nožić nešto slično Woodlandu. mada sa još manjim sečivom i to da ga radim ceo sam i sve ručno. I tu je onaj problem od čega ga napraviti ili šta prepraviti.

"canadian special" deluje kao vrhunski nož. Ali ima izgled koji samo majka može da voli:confused:. Ali bez obzira na to ja se nebih puno dvoumio.

Gorane pozdrav, dugo te nije bilo.

Pozdrav svima :)

Kodzo, ovih dana te pominjem :)
Ona tvoja kruska je predivno drvo !!!
Dobio sam iz Svedske nekakav danish (vatco) ali mi se ne svidja :(
I ja mislim slicno za Canadian :) ... ni mama ne moze da ga voli :)
Nekako mi je iracionalno lep koliko je neobicne forme !!!

Knife,
ja bih to sto ti hoces radio od turpije. Subotom je nadjes na buvljaku, opustis, lako se obradjuje,. posle samo kaljenje. Ajde uradi nesto, pa idemo zajedno na istok kod "onih mojih" da kalimo zajedno.

Kaiowa,
potpuno si u pravu !!!
150 dolara je univerzalno i apsolutno veliki novac na svim kontinentima.
Lista prioriteta ponekad moze da bude realno bolna :(
Hteo sadm da kazem da ja nikad ne bih dao ni 10 za Muelu, a da mi je 150 prihvatljivo za Barkove !
Ustvari, muelu ne bih uzeo ni za dz !

Kole,
one more time: ima li negde Woodland special, sad i odmah ????

Coffeinn to mi je samo u planu pošto mi je faks sad prioritet to bih radio kad završim nego se ja natenane raspitujem. Mi možemo ovako neki dan u prirodu, kad završim sa ovim ispitom.

Dobra strana, mada mi se ovaj BRKT Mountain Man uopšte ne sviđa jer ni malo nije napravljena granica između rukohvata i sečiva. Dok mi se ovaj Fox River Recurve custom 2008 mnooooogooooooooo sviđa

Woodland brzo.. Tesko. I sa tog linka tih 20 dana nije pravilo, moze da bude i tri meseca. To je slanje brodom, kolektivniom kontejnerom, pa kada se kontejner napuni onda ide na put. Moze da se desi da dodje i za 15 dana, ako je kontejner za Srbiju skoro pun, a moze da traje i jako, jako dugo.

Canadiani su odlicni nozevi, imam sve cetiri velicine i vise sam nego zadovoljan. Za teren i za ozbiljnu upotrebu rade kao sat. Jedina zamerka je trbuh na Canadian campu koji bi mogao da bude i veci.

Scout je noz koji se pravio u maloj seriji prepravkom seciva nakog drugog modela i nece se vise praviti u tom obliku. Ako bude interesovanja napravice kompletnu seriju, ali mi se cini da nece biti tako. U svakom slucaju preskocio bi Scout.

Drska na aurori je sve nego mala, i kraca za nekih 2 cm bi bila debelo bolja.. To je razlog zasto vise volim prototip aurore, koji ima kracu i upotrebljiviju drsku.

Branik na nozu uopste nije potreban osim u rudimentarnom obliku, samo da odredi taktilno kraj ostrice.. Ne brini se, to sto ne postoji na Mountain manu nije mana, naprotiv.

Ma ja imam balagu fobiju od od neograničenog noža, zato me što me jedan takav koštao tetive na malom prstu desne ruke. Taj prst mi sad ne funkcioniše skroz. Doduše bila je moja greška, više nego što mi je nož kriv (mada je bio blago obeležen, to je ona famipa sa crnom plastikom i grbom odozgo).

U zadnjih nedelju dana ne mogu da otvorim BRKT sajt to jest slike su im u prekidu ne prikazuje ih. Šta se sa tim događa.

Pozdrav svima. Neki od vas me znaju sa OMF-a kao Sasa_Bg ali je ovde to bilo zauzeto pa imam novo ime. Drago mi je sto vas opet vidim na okupu. Slucajno sam naisao na vas trazeci Fallkniven u Srbiji. Citajuci forum brzo sam odlucio da i ako budem kupovao F1 to nece biti u Beogradu. Ja sam inace jako zadovoljan sa Bark Riverom ali bi mozda probao jos neku marku. Interesuje me kakav je Enzo Trapper 95 u poredjenju sa nekim BRKT modelom slicne velicine npr Canadian Special, Fox River i slicno. Isto tako da li smatrate da je bolji Enzo 95 ili Fallkniven F1. Nikada nisam koristio ni jedan ni drugi. Cini mi se da je i Bark Riverov novi Drop Point Hunter donekle slican mada nesto malo manji.

Pozdrav svima.Konacno sam zavrsio i futrolu za enzo i zavrsio drsku,Komentari!!!

18042007217-1.jpg

Pozdrav Outdoorsman. Svakim danom nas je sve više i više i polako se okuplja kompletna ekipa sa OMFa i to je lepo. Krajnje je vreme da dobijemo nekakvu ozbiljniju organizaciju pošto je ovo što se sada događa stvarno cirkus(pri tom ne mislim nikog da uvredim više u smislu šarenilo različitih postova i ideja).

Šumar, nož je odličan a i futrola mi se dopada. Jedino u vezi sa futrolom imam jednu sugestiju. Mogao bi ivicu da približiš šavu i da je zaobliš šmirglom. Takav savet sam ja dobio, poslušao i sada mislim da tako moje futrole mnogo bolje izgledaju.

Drška je stvarno lepo ispala, a i futrolu si lepo ukrojio. Zaista mi se sviđa, mada ja ne volim takav tip futrole.

Ja sad pravim novu pošto sam predhodnu zeznuo. koristim je samo privremeno dok novu ne završim.

Kajova havala za linkove.

Back