Noz u ledja

Arianna

Buduća legenda
Banovan
Poruka
46.570
"Izdati prijatelja je zlocin
Jer prijatelj se ne moze izdati
Nste mogli izdati prijatelja
Mogli ste se samo pretvarati da ste prijatelj
A to je zlocin."

Ko to jos nije doziveo??... mozemo o tome vasa razmisljanja...

"Izdati prijatelja je zlocin
Jer prijatelj se ne moze izdati
Nste mogli izdati prijatelja
Mogli ste se samo pretvarati da ste prijatelj
A to je zlocin."

Ko to jos nije doziveo??... mozemo o tome vasa razmisljanja...

tacno receno.
bila sam los svedok,
kad me vide sete se sta su bili "kad su bili mali". trebalo me je skloniti sa lica zemlje, da mogu da se hvale kako su sve sami uspeli i kako su nekada bili jos i uspesniji, navodno sve zivot "na visokoj nozi", bez icije pomoci.
no, proslo i to vreme, voda se povukla i ostao svako na svom kamenu, sa sobom :) ;)
sve je to za ljude, prezivi se:)
"spustavah se ja na vase uze, umalo se uze ne pretrze, od tada smo visi prijatelji, u glavu mi pamet uceraste!"

Samo prijatelj i može da izda.

Kako neprijatelj da te izda?
tema je izdaja :)

moze te izdati neko od koga ocekujes ili neocekujes

- - - - - - - - - -

Kako, onda.kvalifikuješ izdajstvo kuma ?
On je više od prijatelja.
Pa ih pojedini kumovi, čak, ubijaju !

izdaja je izdaja nije bitno od koga dolazi...

mislila sam da analiziramo tu pojavu izdaje

Kao mladjem mi se to desilo pa solidan broj puta. Opet, moramo i definisati izdaju, ja sam u tim danima to smatrao da je neko dvolican, tj. sa mnom fin i ok kada mu nesto treba, a prvom prilikom se trudi da me ponizi, neretko i u lice.
Mozda ja imam prevelika ocekivanja od drugih, tj. imao sam, ali ako ti ni na koji nacin ne nanosim zlo, ne kazem nista lose o tebi, nemoj da mi cinis bilo sta lose. Sto bi rekli, ne diram te, ne diras me.

Sada su mi ocekivanja mnoogo manja, ne ocekujem bilo kakva prijateljstva i sl. odvojio sam kukolj od zita odavno.

Izdaja ko izdaja, sta ima tu da se kaze. Mozemo da pisemo o onim koji izdaju i o onima koji su izdani.
Oni koji izdaju to obicno rade zbog licnih interesa. Cesto se izdaje desavaju u strahu. Npr. uhvate Svabe cetnika, udaraju ga i muce i on na kraju izda gde mu se nalaze drugari cetnici. Te se izdaje mogu i razumeti, ebiga, covek trpi bolove pa na kraju posustane. Opasnije izdaje su one od licemernih ljudi.
Resenje za to zahteva duboke i duge promene licnosti i njenih stavova.

Oni koji su izdani su obicno razocarani i duoboko povredjeni i uvredjeni, sto je potpuno normalna reakcija, jer ako imas nekog ko ti je prijatelj pa te izda, tesko ce ti pasti. Resenje je krace nego kod izdajnika, a to je da se ne ocekuje previse od drugih, pa ni da im se veruje toliko. Svako moze da izda i to nam treba biti na umu. I mi mozemo izdati druge u odredjenim okolnostima, zamislite se u poziciji spomenutog cetnika. Covek nije savrseno bice, pa se ni ne moze puno ocekivati od njega.

Poslednja izmena:
Samo tu ne treba ici u ekstrem pa zamrzeti coveka generalno, gledati druge kao potencijalne izdajice, smatrati da im ne treba verovati, pa ni imati odnose sa njima. Takvo nesto stvara izdajice, jer ljudi kada vide da decija naivnost ne pali, okrecu se metodima za sopstvene interese. ''Kad mene niko ne benda, necu ni ja nikog''. To se desava u vezama npr. Devojka se przila na momka, verovala mu slepo, volela ga, lagao je lepo, pa je on sutnuo zbog cega se devojcinu srce ispunilo mznjom i hladnocom koju sada kao zarazu siri na druge momke koji znaju biti kao prethodna ona, ali sutnuti od nje zbog cega i oni postaju hladni i tako u krug.

Fraza "nož u leđa" mi je oduvek bila degutantna. Ne znam, iz nekog razloga je vezujem za turbo folk izvođače i njihove izvedbe. Nisam doživela izdaju te jačine. Zato bih pre rekla da je bilo velikih razočarenja, a izdaja mi još uvek nije poznata.

Izdaja ko izdaja, sta ima tu da se kaze. Mozemo da pisemo o onim koji izdaju i o onima koji su izdani.
Oni koji izdaju to obicno rade zbog licnih interesa. Cesto se izdaje desavaju u strahu. Npr. uhvate Svabe cetnika, udaraju ga i muce i on na kraju izda gde mu se nalaze drugari cetnici. Te se izdaje mogu i razumeti, ebiga, covek trpi bolove pa na kraju posustane. Opasnije izdaje su one od licemernih ljudi.

Jel' to važi i za lučonoše naše revolucije ?
Što priznaju sud samo sopstvene partije !?

Ili samo za četnike ?

Od neprijatelja opasniji je samo prijatelj s maskom...

Da.... i njemu nije problem da izda...

- - - - - - - - - -

Nije isto !
Teže će ti pasti razoćaranje ukoliko ti je bliži onaj koji je izdao !

To da... ali trebase to resiti suocavanjem...

zasto bi se razocarala kada otkrijem da mi neko nije prijatelj....

- - - - - - - - - -

volim razotkrivanje ljudi

- - - - - - - - - -

Samo prijatelj i može da izda.

Kako neprijatelj da te izda?

Nisu svi ljudi ili prijatelji ili neprijatelji

Back