Novosti javljaju: "Blokaderi izvršili napad na policiju na Novom Beogradu"

23:57

Превозник Јаћимовић поново у жижи након нереда у Новом Саду (видео)​

677z381_jacim1.jpg

Миломир Јаћимовић (принтскрин)
Изјава, која позива на физички обрачун изазвала је оштре реакције, посебно у контексту напада на полицијске службенике, просторије Српске напредне странке и њене присталице.
Јаћимовић је од раније познат јавности по низу инцидената, укључујући и драматичан догађај када је, у знак протеста, у возилу држао канту бензина испред страначких просторија у Новом Саду, након чега је интервенисала полиција и он је смештен на психијатријско одељење. Суд му је касније омогућио да се брани са слободе, уз надзор и терапију.

Вечерашња сцена у којој се Јаћимовић отворено представља као спреман на насиље, додатно је појачала забринутост због ескалације политичких тензија и употребе физичке силе на јавним скуповима. Полиција је саопштила да ће сви учесници напада бити идентификовани и процесуирани у складу са законом.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...ponovo-u-zizi-nakon-nereda-u-novom-sadu-video

evo blokader Jacimovic poziva sa N1 televizije na nasilje

Pa što ne otvoriš neku autorsku temu o smirenju strasti, pomirenju ćacija i đacija, popravljanju NEzavisnog sudstva, isteravanju RioTinta iz Srbije i jedinstvu srpskog naroda.... Čišćenju biračkih spisaka od pokojnika, poništavanju lažnih diploma raznim Tomama, Sinišama, Jorgovankama... To su neke univerzalno lepe stvari koje će svakog Srbina da obraduju, bilo da je Ćaci ili Đaci.

Unesi ljubav na ovo mesto.

ova vlast je gotova i pada na sledecim izborima ja mislim

ali....

Vi je vracate u zivot ovim cinjenjem... problem je sto ste vi blokadaeri nestrpljivi, nemate smirenja i necete da cekate izbore pa makar doslo i do krvoprolica na ulicama

Ja to ne podrzavam

Podrzavam beskrvnu smenu vlasti iskljucivo na izborima

Блокадери беже пред полицијским кордоном (видео)​

677z381_44.jpg

Блокадери беже пред налетом полиције (Принтскрин)
Након што су у више наврата вечерас, блокадери и друге присталице опозиције, изазивали нереде на улицама Београда, полиција је интервенисала у Немањиној улици.

Полиција је, на поменутој локацији, формирала кордон и кренула да интервенише против виновника нереда који су се одмах потом дали у бег.

Подсетимо, блокадери су вечерас на више места у Београду напали полицију и грађане који су се окупили испред просторија СНС.

kritikujemo i ukazujmo na ono lose u nama

a lose je mrznja, zavist, pozivanje na nasilje

to je lose

i to kritikujem

smirenje trpljenje i poslusanje to nam treba
Tihi znas da te volim i postujem vec skoro 20 godina ovde ali pocinjem da te ne shvatam.

Pozivas na mir, smirenje tenzija, Isus i onda sledeca objava "VI BLOKADERI, VI OVO VI ONO".

Ja kao komunista i jako postujem veru i Boga mislim da ti nema smisla pozivanje i mantranje mira uz pomoc Isusa kada opet delis narod.

Mani se bre ovih gluposti i udri kao i do sad bez ovih gubljenja kompasa.

Tihi znas da te volim i postujem vec skoro 20 godina ovde ali pocinjem da te ne shvatam.

Pozivas na mir, smirenje tenzija, Isus i onda sledeca objava "VI BLOKADERI, VI OVO VI ONO".

Ja kao komunista i jako postujem veru i Boga mislim da ti nema smisla pozivanje i mantranje mira uz pomoc Isusa kada opet delis narod.

Mani se bre ovih gluposti i udri kao i do sad bez ovih gubljenja kompasa.

shvatio sam u medjuvremenu prijatelju da je problem sistemske prirode

da smo svi gresni i sa falinkom da nema veze dal smo za DS SNS SPS Dveri koga hoces , svi se ponasamo ISTO kad dodjemo na vlast

Ajd u 1000 dinara i rucak da ce ako blokaderi dodju na vlast da rade isto ko i SNS , ist oce da nemestaju tendere, guraju svoje, ostale kinje i maltretiraju i tako dalje.

Prvo je bilo da padne Milosevic . Pao dosli zuti. Bilo jos gore. Posle dosao SNS posle zutih opet jos gore. Svaka vlast nam je gora sledeca nego prethodna ne zato sto lose biramo nego sto kao n arod ne valjamo vecinski.

da smo svi gresni i sa falinkom da nema veze dal smo za DS SNS SPS Dveri koga hoces , svi se ponasamo ISTO kad dodjemo na vlast

Ajd u 1000 dinara i rucak da ce ako blokaderi dodju na vlast da rade isto ko i SNS , ist oce da nemestaju tendere, guraju svoje, ostale kinje i maltretiraju i tako dalje.

Prvo je bilo da padne Milosevic . Pao dosli zuti. Bilo jos gore. Posle dosao SNS posle zutih opet jos gore. Svaka vlast nam je gora sledeca nego prethodna ne zato sto lose biramo nego sto kao n arod ne valjamo vecinski.
Nerado priznajem da si ovo dobro napisao.

IMA MNOGO POVREĐENIH GRAĐANA I POLICAJACA Dačić o nasilju blokadera: Napadali su sve bez razloga, policija je večeras branila živote građana i svoje živote​

Autor: Nevena Anđelković

Vesti
13.08.2025

22:59

0
Nakon što se predsednik Aleksandar Vučić obratio građanima u Beogradu, oglasio se i ministar Dačić
Ivica DačićFoto: Printscreen/Foto: Printskrin
prethodna vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obratio se ponovo građanima, nakon što je najoštrije osudio nasilje blokadera u Novom Sadu i širom Srbije.

- I večeras smo prisustvovali scenama nasilja. Dogodio se jezivi napad na državu, policiju, ima mnogo povređenih građana, 6 povređenih policajaca, blokaderi su napadali sve bez ikakvog razloga. Kao što znate, policija je tu da zaštiti javni red i mir i mi smo protiv toga da se na ovakav način krše zakoni koji ugrožavaju i imovinu drugih političkih stranaka, ali i živote građana koji drugačije misle i samih policajaca. Mi smo ovde u komandnom centru policije, stigao je ovde i predsednik Vučić, pozivamo sve da se povuku sa ulica, da sačuvamo mir, a svi koji su napadali policiju biće privedeni i sankcionisani. Najviše je bilo nasilja u Novom Sadu - rekao je Dačić i dodao:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obratio se ponovo građanima, nakon što je najoštrije osudio nasilje blokadera u Novom Sadu i širom Srbije.

- I večeras smo prisustvovali scenama nasilja. Dogodio se jezivi napad na državu, policiju, ima mnogo povređenih građana, 6 povređenih policajaca, blokaderi su napadali sve bez ikakvog razloga. Kao što znate, policija je tu da zaštiti javni red i mir i mi smo protiv toga da se na ovakav način krše zakoni koji ugrožavaju i imovinu drugih političkih stranaka, ali i živote građana koji drugačije misle i samih policajaca. Mi smo ovde u komandnom centru policije, stigao je ovde i predsednik Vučić, pozivamo sve da se povuku sa ulica, da sačuvamo mir, a svi koji su napadali policiju biće privedeni i sankcionisani. Najviše je bilo nasilja u Novom Sadu - rekao je Dačić i dodao:

- Policija će sankcionisati i uhapsiti i privesti sve one koji su napadali policiju u narednih 48 sati. Velika je odgovornost na političarima koji su pozivali na krvoproliće. Najvažnije je da sprečimo napade na građane i policiju: Želimo da sačuvamo živote svih, policija je branila živote građana i svoje živote - rekao je Dačić.

Velja je to odavno objasnio i ovo što se sada dešava je posledica ogromne krađe.

Radice mozda i gore, kod nas se nikad ne zna, vidi Vucic stavom, bahatoscu i snagom medija pravi opasne presedane u podeli naroda.

Ja nisam ni za koga, iako mi sns ide na zivce preko posrednika da se izrazim, losa i nepotrebna kampanja iritira narod.

Nadstresnica da se resila kako treba, Vucic bi sebi tu obezbedio lagane izbore i za 10 godina, sada se svi bune sto se ljudi lemaju po ulicama.

Radice mozda i gore, kod nas se nikad ne zna, vidi Vucic stavom, bahatoscu i snagom medija pravi opasne presedane u podeli naroda.

Ja nisam ni za koga, iako mi sns ide na zivce preko posrednika da se izrazim, losa i nepotrebna kampanja iritira narod.

Nadstresnica da se resila kako treba, Vucic bi sebi tu obezbedio lagane izbore i za 10 godina, sada se svi bune sto se ljudi lemaju po ulicama.

mnogo je vise naroda ozlojedjeno blokaderima koji im unistavaju zivote blokadama i ako ne vole ni vucica ni sns

Back