..novorodjenche..prvi dani kod kuce..

Joj pogledajte ove krevetice sva sam se raznezila

http://www.baby-walz.de/Wohnen/Babybettchen/group/379/L/1/Produktuebersicht.a830.0.html
Kolevkice su mi mnogo slatke za male bebe, znam da nisu bas prakticne jer ne mogu duze da se koriste kao krevetici ali mislim da cu ipak uzeti jednu.

Inace narucila sam sve moguce kataloge i jedva cekam da pocnem da uredjujem sobicu za bebu :heart:

hej saska, kolevke su predivne, mi smo bas ovu prvu dobili od prijatelja na koriscenje, stvarno steta sto bebe to brzo prerastu. inace baby-walz ima super izbor svega, mi smo vecinu stvari kod njih kupili. kolica, maxi cosi, posteljinu... nisu toliko ni skupi, a kvalitet im je odlican.... pozz

Ja sam odlucila da ne primim patronaznu babicu...Reci cu joj da cu joj potpisati koliko god dana hoce,ali da ne zelim da mi dolazi,jer je sada vreme gripe i kojekakvih virusa,a ona ima puno kuca da obidje i sa puno ljudi da se sretne i da jednostavno ne zelim da rizikujem....Uostalom nje mi prvi put :D,sad vec znam kako i sta treba,plus imacu i maminu i muzevljevu pomoc,a i sama sam babica,pa valjda cemo se snaci i bez patronazne :)...

ja imam memoriju k`o zlatna ribica....
i evo chega se secam najzzivlje o tim prvim danima...
- zzivot sam provodila u fotelji za dojenje - dete je non stop sisalo, ja sam non stop sedela u fotelji... kad je doshlo vreme da smo se napokon uobrochili, muzz je morao da donese viljuskar da me premesti sa fotelje na krevet....
- prvi odlazak u wc me je boleo vishe nego porodjaj.
- imala sam puno vishe samopouzdanja u sebe, al` sad znam shta sve nisam znala, pa sam sad svesnija da ima mnogo toga shto ne znam, pa tako imam i mnogo manje samopouzdanja, ali znam da ako slusham sebe, nikad necu pogreshiti.

i stvarno je chudno kako to priroda sve sama reshi... kao da nisam ista osoba, sa istim kriterijumima i istom voljom i umom... pre par meseci sam ostala trudna, i iako nisam znala da sam trudna, odjednom sam pochela da razmishljam o drugom detetu, kako bi to bilo divno, kako ja imam snage za to i bila sam odushevljena. i onda je sve otishlo niz noge... mozzda su mi hormoni govorili da sam sprema, al` mozak je znao da je to lazz i tako se to zavrshilo. sad znam da nisam spremna.... i da necu zatrudneti dok ne budem STVARNO spremna....

poenta je sledeca - za sve mame koje prozzivljavaju svoje prve dane sa deteom...
chim ga drzzite u rukama, chim ste ga doneli na svet, chim ga juljate i nunate, onda i znajte - definitivno ste dorasle ulozi majke, jerbo da niste, vashe dete ne bi bilo tu sa vama. :D

Poslednja izmena:
Ja sam odlucila da ne primim patronaznu babicu...Reci cu joj da cu joj potpisati koliko god dana hoce,ali da ne zelim da mi dolazi,jer je sada vreme gripe i kojekakvih virusa,a ona ima puno kuca da obidje i sa puno ljudi da se sretne i da jednostavno ne zelim da rizikujem....Uostalom nje mi prvi put :D,sad vec znam kako i sta treba,plus imacu i maminu i muzevljevu pomoc,a i sama sam babica,pa valjda cemo se snaci i bez patronazne :)...
dok sam dojila, moj klinac nije dobio ni jedan virus. posebno ne one koje sam ja prelezzala - znachi ja ima 39C, tresem se k`o prut, njega dojim i umirem, a njemu, hvala bogu, super. :D

eh ti prvi dani.... ja sam toliko bila uzbudjena, samo sam je gledala i divila se... i plakala od srece.... i bila sam jako opterecena dojenjem, ali izdesavalo se svasta i ja se nasekirala :( temperatura, upala.... nije bilo spasa.... nestalo je... bas sam to tesko podnela.

neko je vec pomenuo gel za bradavice, ja sam to u bolnici dobila, prava stvar.... pumpicu imajte obavezno kod kuce, jos mislim da niko nije pomenuo, a to su problemi sa hemoroidima posle porodjaja. ima krema u apoteci, zove se rectosellan, meni je pomogla.

ovde kod nas bebe se ne kupaju dok ne otpadne pupak i mislim da je to sasvim ok, dovoljno je prati guzu toplom vodom, bez sapuna. nama je patronazna stavljala maslinovo ulje u kadicu, ali ja to nisam praktikovala, jer ostaju fleke po peskirima... uh, volim bebe, ja cu bar jos dve.... :)

Meni je receno da ne sme da se doji kad je temperatura preko 38C.
Ma pretpostavljam ja da ukoliko bih dojila,beba bi bila zasticena,davala bih mu ja imunitet,ali plasim se i za Acu....Ma stvarno ne zelim da rizikujem i zaista ne zelim patronaznu babicu :lol:,ma ne zelimo nikog (sem mojih roditelja i brata) u stanu da vidimo prve tri nedelje...
U sustini najbitnije je da mi porodjaj prodje kako treba, da i beba i ja budemo dobro,da beba bude ziva i zdrava,a sa ostalim cemo lako...

Poslednja izmena:
Happyce mislim da ispravno radis...stvarno to ima smisla....nama ovde patronazna nikada ne dolazi pa smo svi zivi,a ove zime treba izbegavati bilo kakve rizicne kontakte pogotovo gde ima mala beba:)nas pedijatar kaze da se suzdrzimo od cestitanja bozicnih i novogodisnjih praznika uz poljupce...nemam pojma kako to izvesti ali nije mu los savet...

Happyce mislim da ispravno radis...stvarno to ima smisla....nama ovde patronazna nikada ne dolazi pa smo svi zivi,a ove zime treba izbegavati bilo kakve rizicne kontakte pogotovo gde ima mala beba:)nas pedijatar kaze da se suzdrzimo od cestitanja bozicnih i novogodisnjih praznika uz poljupce...nemam pojma kako to izvesti ali nije mu los savet...

E taman sam se uplasila da ce mozda neko i da me napadne :lol:..Stvarno je lepo cuti reci podrske :cmok:

eh ti prvi dani.... ja sam toliko bila uzbudjena, samo sam je gledala i divila se... i plakala od srece.... i bila sam jako opterecena dojenjem, ali izdesavalo se svasta i ja se nasekirala :( temperatura, upala.... nije bilo spasa.... nestalo je... bas sam to tesko podnela.

neko je vec pomenuo gel za bradavice, ja sam to u bolnici dobila, prava stvar.... pumpicu imajte obavezno kod kuce, jos mislim da niko nije pomenuo, a to su problemi sa hemoroidima posle porodjaja. ima krema u apoteci, zove se rectosellan, meni je pomogla.

ovde kod nas bebe se ne kupaju dok ne otpadne pupak i mislim da je to sasvim ok, dovoljno je prati guzu toplom vodom, bez sapuna. nama je patronazna stavljala maslinovo ulje u kadicu, ali ja to nisam praktikovala, jer ostaju fleke po peskirima... uh, volim bebe, ja cu bar jos dve.... :)

Cao Suzo...jesi li o ti u Nemackoj? Ja sam ovde relativno od skoro, sva sam u panici, jer nemam ni sa kim da se posavetujem ovde, roditelji su mi dole kao i najbolje drugarice, od nasih poznanika ovde jos uvek niko nema decu a meni ce biti ovo prvi bebac ... i sva sam zbunjena.. :-) Mozda mozes ukratko npr. na kutku za trudnice da mi napises da li si isla da pripremni kurs i od kada i gde :-) (bolnica ili babica)i kada trebas da se javis babici i kako si je izabrala jer na internetu pise da treba da si u kontaktu sa babicom pred kraj trudnoce da bi bila sigurna da li je pocelo ili jos ne :-) i kako si uzabrala bolnicu i kako ti je bilo tamo :-) Vidim da i ti imas mali bebicu ali kada budes imala vremena napisi mi par recenica mnogo bi mi znacilo :heart:

dok sam dojila, moj klinac nije dobio ni jedan virus. posebno ne one koje sam ja prelezzala - znachi ja ima 39C, tresem se k`o prut, njega dojim i umirem, a njemu, hvala bogu, super. :D

Isto je bilo i samnom..prvih dana kada sam se vratila kuci bila sam uzasno prehladjena i sa visokom temp..MAjka putem mleka prenosi bebi antitela koa ga stite od raznoraznoh virusa..

Isto je bilo i samnom..prvih dana kada sam se vratila kuci bila sam uzasno prehladjena i sa visokom temp..MAjka putem mleka prenosi bebi antitela koa ga stite od raznoraznoh virusa..

Da, ali nesto sam nacula samo tokom prva tri- cetiri meseca a ne tokom celog perioda dojenja. Ne mogu bas da se setim, to sam cula u nekom strucnom razgovoru pa ako ima koji dr moze da nam kaze.
I ja se secam da se sa temperaturom preko 38 ne doji.

Cao Suzo...jesi li o ti u Nemackoj? Ja sam ovde relativno od skoro, sva sam u panici, jer nemam ni sa kim da se posavetujem ovde, roditelji su mi dole kao i najbolje drugarice, od nasih poznanika ovde jos uvek niko nema decu a meni ce biti ovo prvi bebac ... i sva sam zbunjena.. :-) Mozda mozes ukratko npr. na kutku za trudnice da mi napises da li si isla da pripremni kurs i od kada i gde :-) (bolnica ili babica)i kada trebas da se javis babici i kako si je izabrala jer na internetu pise da treba da si u kontaktu sa babicom pred kraj trudnoce da bi bila sigurna da li je pocelo ili jos ne :-) i kako si uzabrala bolnicu i kako ti je bilo tamo :-) Vidim da i ti imas mali bebicu ali kada budes imala vremena napisi mi par recenica mnogo bi mi znacilo :heart:

nista ne brini draga.... nemam sada vremena, popodne cu ti napisati sve na pp... uzivaj u trudnoci... :heart:

Takođe!
U prvih godinu dana apsolutno ZDRAV :heart:
Što se tiče patronaže, sve bih znala i smela sama osim pupka... tako da, ipak će mi trebati, samo zbog toga. Tako je uostalom bilo i sa Stefanom, okupala sam ga sama još u porodilištu.. kao da je to neka nauka

39.2 C...cim sam dobila temp zvala sam drugaricu koja je babica, i koja je pocela da me poradja..radi u frontu..I taj info sam dobila od nje..sve do te temp je bezbedno... mazi tibu..ti ces uskoro jel da..:heart:

E ne znam onda :confused:...Tri dana nakon prvog porodjaja dobila sam jaku upalu jajnika i temperaturu koja je varirala izmedju 38 i 39C i babica mi je rekla da ni slucajno ne dojim dok mi je temp. iznad 38C...Googlam sada i vidim da je bas dosta majki dojilo pod povisenom temperaturom...pa ako je sa bebicama bilo sve u redu,onda je valjda ok....ne znam....
Mazim tibu :D..jeste,jos petnaestak dana i stize nam bebica :D :heart:

Kupila sam danas Lanolin kremu.Samo da potvrdim da sam kupila pravu,dakle ta Lanolin krema koju vecina vas spominje da je odlicna jeste Bioclin-ova Lanolin krema?

Poslednja izmena:
E ne znam onda :confused:...Tri dana nakon prvog porodjaja dobila sam jaku upalu jajnika i temperaturu koja je varirala izmedju 38 i 39C i babica mi je rekla da ni slucajno ne dojim dok mi je temp. iznad 38C...Googlam sada i vidim da je bas dosta majki dojilo pod povisenom temperaturom...pa ako je sa bebicama bilo sve u redu,onda je valjda ok....ne znam....
Mazim tibu :D..jeste,jos petnaestak dana i stize nam bebica :D :heart:

Kupila sam danas Lanolin kremu.Samo da potvrdim da sam kupila pravu,dakle ta Lanolin krema koju vecina vas spominje da je odlicna jeste Bioclin-ova Lanolin krema?

Happy-ce, pa ti i Tijanica ste blizu sa terminima?
Jao sto cemo imati bebica na forumu...:heart:

E taman sam se uplasila da ce mozda neko i da me napadne :lol:..Stvarno je lepo cuti reci podrske :cmok:
Što bi te bilo ko napao, to je tvoja stvar.
Ja sam primala patronažnu iz čiste kurtoazije, uopšte mi nije trebala jer sam imala svoju babicu koja je bila sa mnom za vikend kad mi je bila najpotrebnija (izašla sam u subotu iz porodilišta), a patronažna mi je došla u ponedeljak i bila potpuni višak.
Slažem se sa Mačkom da nam drugi put patronažna treba samo zbog pupka, sve ostalo znamo i same. A ti Happy-ce sigurno znaš i oko pupka, tako da (po meni) nema šta da se misliš.

Što bi te bilo ko napao, to je tvoja stvar.
Ja sam primala patronažnu iz čiste kurtoazije, uopšte mi nije trebala jer sam imala svoju babicu koja je bila sa mnom za vikend kad mi je bila najpotrebnija (izašla sam u subotu iz porodilišta), a patronažna mi je došla u ponedeljak i bila potpuni višak.
Slažem se sa Mačkom da nam drugi put patronažna treba samo zbog pupka, sve ostalo znamo i same. A ti Happy-ce sigurno znaš i oko pupka, tako da (po meni) nema šta da se misliš.

Ma da,prosto je oko pupka,poprskas gazu jodom i nezno premazes oko pupka i po pupku (ili ako je jod u spreju,samo prsnes na pupcic),uzmes novu gazicu i rasiris je,poprskas jodom ,stavis preko pupka,savijes i podvuces malo pod onu snalicu i onda preko toga prvi zavoj obmoras par puta oko bebinog struka,ali ne stezes i onda samo normalno prepovijes bebu u pelene.Nije tesko.
Inace u svim novijim knjigama,a i mi smo iz pedijatrije ucili (ali se na praksi nismo toga pridrzavali) pise da se beba ne kupa dok joj ne otpadne pupak,naravno ovde se pod kupanjem podrazumeva ono umakanje deteta u kadicu i polivanje itd,itd,nego se uzme cista pelena,umace se u toplu vodu sa malo kupkice i beba se prebrisava po celom telu,na taj nacin je beba cista,a pupak bezbedan i tako cu ovaj put i da radim.Sa Acom sam se jezila dok sam gledala kako ga patronazna kupa i kako je boli dupe sto mu se kvasio pupak i kako nije pazila ni da li ce mu voda uci u usi,pa da dobije upalu...a ja bila luda,pa nisam smela nista da joj kazem....

Poslednja izmena:
Happy-ce kazu da je super i krema za bradavice koja se kupuje u parfimerijama DM marke Babylove.

Videla sam i tu kremu,ali posto sam mnoge cula da kazu za Lanolin ono sto je i Eli rekla,samo sam Lanolin i trazila.Stvarno se nadam da ce mi pomoci da dojim bez problema :),jer ovaj put znam kako to u pocetku boli i psihicki se pripremam na to vec celu trudnocu,dakle psihicka prepreka je ,nadam se,otklonjena i samo se nadam da ce mi Lanolin otkloniti i fizicke prepreke,pa da Fica moze da siki bez problema :D.

Back