Ne treba jednaciti nacitanost sa inteligencijom, posto su to dve razlicite stvari i ne nuzno povezane....
Nisam znala da se inteligencija genijalca ogleda u ismevanjima (svaka knjiga je glupa, svaka druga je mediokritet), predrasudama, netrpeljivosti, ponavljanju prezvakanih prica....
Bila sam ubedjena da se ogleda u originalnom, kreativnom radu i da je za isti potrebno mnogo vise od visokog IQ-a i povremene isforsirane loodosti....
au al si sad htela da ispadnes pametna

kad sam rekla da ume da cita mislila sam bukvalno da je pismen i da moze da razume napisano

jeste nije lepo ismevati glupost...treba biti covek i sazaliti se na istu

e sad cu dati sve od sebe da shvatim sta si htela da kazes ostatkom posta

orginalan kreativan rad je odlika bas toga kreativnosti...tako da ne vidim bas kako neko moze da usko povezuje sa inteligencijom...inteligencija moze biti puki potencijal bez produktivnosti...a orginalan kreativan rad je nuzno stvaranje....znas li da sijaset ljudi ispod prosecne inteligencije mogu biti orginalni i kreativni...a mnoga velika kreativna dela jesu dela genijalnih ljudi...ali opet kazem nije mi bas najjasnije kako neko moze da pojam inteligencije objasnjava kreativnoscu? oO nacitanost je pak trening za mozak, kako ne bi ostao samo puki potencijal... ni tu ne postoji znak jednakosti ali je opet u mnogo vecoj korelaciji...tako da si ti malo procitala sta je inteligencija mi ne bi vodili ovaj mucan opterecujuc razgovor

znaci odusevljava me tvoja koncepcija recenice

'nisam znala da se inteligencija ogleda....bila sam ubedjena da se ogleda u orginalnom kreativnom radu i da je za isti potrebno mnogo vise od viskog iq"....znaci rekla si inteligencija je kreativan rad za koji je potrebno vise od inteligencije

ima li tebi smisla to sto si rekla?
e sad cu ti odgovoriti na pitanje koje si u stvari postavila

inteligentni ljudi jesu skloni sujeti i sarkazmu, premda sujeta i sarkazam naravno da nisu dokaz iste...ali su cesta propratna pojava...normalnost je prosecno i uobicajno za neku grupaciju...tako da inteligentni ljudi po definiciji ne mogu biti normalni, ako posmatras drustvo u celini
i tako ja se bas potrudila da se razumemo i objasnimo...al posto i dalje ne razumem sta si ti uospte htela da kazes

bice da nisam inteligentna

bem li ga samo sam citala o tome