Novi popisi stanovnistva 2011. godine (CG, HR, BiH, Kosovo) - vase procene?

Meni uopšte nije problem da prihvatim crnogorsku naciju... hajde, 250 000 ljudi se tako izjašnjava, neću ja nekoga ubjeđivati šta je po nacionalnosti...

Ali ovo za istoriju je druga stvar... ne dam da mi otimate i prekrajate istoriju...

Knjaževina (Kraljevina) Crna Gora je bila srpska... i to 1000 % srpska... sa današnjeg aspekta ultranicionalistička... imaš milijardu dokaza da je Crna Gora bila srpska... to je toliko očigledno i ja se čudom čudim da normalan čo'ek (a ja tebe smatram normalnim) može suprotno tvrditi...

Ja uopšte ne vidim te dokaze niti vidim da je bila "1000% srpska". Zašto onda nije tada došlo do ujedinjenja, kad su Crnogorci bili Srbi, nego su Karađorđevići prisilno aneksirali Crnu Goru i pobili sve koji su bili protiv aneksije (zelenaše)

Да се од тога може владати државама и изазивати рат, постојала би и "физика" која би тврдила да атоми не постоје, да вода, пара и лед нису иста супстанца са различитим физичким својствима при различитим температурама, него три различите ствари које мистично мењају облик, а да грми кад се облаци сударе, а киша пада кад од болног судара почну да плачу.

Само једном у историји је постојала политичка олигархија којој је било у политичком циљу да се такве небулозе представљају као равноправне науци и да широке народне масе у то верују. И тад се могао појавити неки тупавац од IQ<100 да тврди како физика није наука, јер има оних који тврде овако и оних који тврде онако, те се на тај начин директно стављао у службу ових залуђивача маса и убица истине.

Ne, ne bi moglo, jer ne razumiješ fiziku na isti način kao što je razumijem ja. Nije to ništa strašno, vjerovatno ti nije profesija niti neka veća sfera interesovanja. Lako je dokazati da voda, para i led jesu ista supstanca. Pokušaj da zalediš drvo, pa ako dobiješ led, onda si u pravu...;)

Мени јесте.

Не волим оне глупе и полуретардиране људе који агресивно и на сав глас истичу своју глупост и њоме се поносе. Могу да схватим државност Црне Горе и могу да схватим да ће неки нпр. натурализовани црнац који је заборавио одакле је дошао или неки мешанац Албанца и Циганина за себе да каже да је по националности Црногорац, јер своје националности нема, па је поистовећује са држављанством. Али прави Црногорац, син Црне Горе и црногорског крша словенске крви и словенског језика, човек са својом историјом и својом државношћу на том тлу, а која избија из сваког камена и сваког извора у њој, да каже такву глупост, такав идиотизам, да јесте Црногорац, али да није Србин и да са Србима нема никакве везе, тај је 100%-тни лудак и ја по дефиницији и у старту са таквима имам проблем.

Ако Зикета сматраш нормалним, грдно грешиш. Жив био па се и сам у то уверио.

Koje slovenske krvi i slovenskog jezika? Ti misliš da si ti čistokrvni Sloven? :hahaha: U tom slučaju jedino bi mogao biti čistokrvni idiot, ako tako misliš.
Zike je sasvim normalan, al što ne podnosi fukare, pa to je čudo... A onda ti je valjda jasno zašto svarozic i ja imamo sasvim ok komunikaciju.

Ali ovo za istoriju je druga stvar... ne dam da mi otimate i prekrajate istoriju...

Knjaževina (Kraljevina) Crna Gora je bila srpska... i to 1000 % srpska... sa današnjeg aspekta ultranicionalistička... imaš milijardu dokaza da je Crna Gora bila srpska... to je toliko očigledno i ja se čudom čudim da normalan čo'ek (a ja tebe smatram normalnim) može suprotno tvrditi...
Mi povijest ne prekrajamo, već samo brišemo laži (velje)srbskijeh povijestničara. Nećemo mi tebe ništa otet, samo uzimamo svoje. Dosta ste se tuđijem zorili.
Crna Gora, pa ni Kraljevina, nigda nije bila srbska. Bila je pod srbskom okupacijom dok se zvala Duklja/Zeta, a za potomnje okupacije 1918. Crna je Gora naprosto ukinuta (pošto ođe dostina tvrdi da je Crna Gora geografski pojam, nek provjere đe je bila ta "geografija" između dva rata). Za sve vrijeme postojanja Crna Gora je bila crnogorska.

"Crna Gora je Crnogoraca, to je bilo i to će bit!" - napisa je "veliki srbin" kralj Nikola.

Isti Nikola je koju deceniju prije širom otvorio vrata srbskome hegemonizmu nadajuć se da će u zamjenu za posrbljavanje Crne Gore dobit krunu velike države koja je bila na vidiku. Kad je "izvisio" brzo je zaboravio srbovanje i vrnuo se crnogorstvu. Od cijeloga srbovanja dvojice Petrovića u narod se primila samo "srbska vjera", a ustaljeno mišljenje o Srbima ka bezvrijednome robskome narodu održalo se i do danas, i to osobito među one koji se danas diče (lažnijem) srbstvom!

Ne, ne bi moglo, jer ne razumiješ fiziku na isti način kao što je razumijem ja.

Гледај... У средњој сам излазио на републичка такмичења из историје, физике и математике, а на докторским сам студијама из техничке струке, из којих сам завршио студије, тако да мислим да по том питању нисам једностран. Историја ми је увек била љубав и хоби, само нисам хтео њу да студирам јер ме не занима да будем историчар.:confused:

Али говорити да историја није наука... то може да говори једино неко за чији би опис била искоришћена нека реч за коју бих добио Ц1.

Koje slovenske krvi i slovenskog jezika? Ti misliš da si ti čistokrvni Sloven? :hahaha: U tom slučaju jedino bi mogao biti čistokrvni idiot, ako tako misliš.

А ти си чистокрвни просечњаковић што се тиче интелигенције и духовних видика, ако не разумеш написано. :neutral:

Као прво, што се тиче "крви" то је метафора која се односи на порекло, јер је крв из крвотока карактеристична за сваку индивидуу по крвним групама и нема везе са нацијама. "Чистокрвне нације" су будалаштина, још више када су у питању групе народа попут Словена, али се ту мисли на порекло и идентификацију. Ти ако си Петровић, ти се идентификујеш са Петровићима иако ниси чистокрвни Петровић - мајка ти је из друге породице. Исто тако и баба по оцу итд.

Zike je sasvim normalan, al što ne podnosi fukare, pa to je čudo... A onda ti je valjda jasno zašto svarozic i ja imamo sasvim ok komunikaciju.

Сварожић је ОК, ти ниси. Наравно, Сварожић ти то неће у лице рећи јер се можда није још у то уверио, или види да је то тако, али неће да те чачка. Има и тога, када некој будалетини у друштву кажеш да је добар човек и да имаш високо мишљење о њему, па те не дира...

Нормални људи не псују мајке као најгори простаци и не прете убиством... још поготово празним претњама. Ти би се у најмању руку могао сматрати неурачунљивим, ако је истина оно што си сам за себе писао, где си за себе рекао да си луд и да би могао да убијеш човека а да не трепнеш, и да ћеш мене заклати као кокошку, и шта си већ лајао...

Poslednja izmena:
Kako čujem, neki procjenjuju oko 5% stanovnika koji su se izjasnili da govore crnogorskim jezikom nisu Crnogorci. To je još uvijek manje od čak jedne trećine populacije Crne Gore i predstavlja vrlo malu cifru. To nije mnogo više od jasno izdefinisanih Srba - 29%.

To bi značilo da u Crnoj Gori oko 32% stanovništva smatra sebe nacionalnim Crnogorcima sa crnogorskim jezikom kao maternjim. To je skok sa 17% (odbijanje 5% od 22% manjina koji su se izjasnili da govore crnogorski) na popisu iz 2003, na čak 32% ovog.

Poslednja izmena:
Kako čujem, neki procjenjuju oko 5% stanovnika koji su se izjasnili da govore crnogorskim jezikom nisu Crnogorci. To je još uvijek manje od čak jedne trećine populacije Crne Gore i predstavlja vrlo malu cifru. To nije mnogo više od jasno izdefinisanih Srba - 29%.

To bi značilo da u Crnoj Gori oko 32% stanovništva smatra sebe nacionalnim Crnogorcima sa crnogorskim jezikom kao maternjim. To je skok sa 17% (odbijanje 5% od 22% manjina koji su se izjasnili da govore crnogorski) na popisu iz 2003, na čak 32% ovog.

Studija crnogorskog naroda, tj. zajedno svih Crnogoraca i Srba, pokazuje da su oko 57% srpske orijentacije, a 43% suverenističke. To je drastičan pad u odnosu na 2003. godinu, kada je 78% pripadnika crnogorske nacije bilo srpske provinijencije, a samo 23% suverenističke, ali pokazuje i dalje prosrpsku većinu. Naravno, ako bismo uklonili ratne izbjeglice srpske sa Hrvatske, iz Bosne i Hercegovine i rasljena lica sa Kosmeta, te autentične (bez crnogorskog porijekla maksimalno nekoliko koljena unazad) doseljene Srbe u skorije vrijeme, morali bismo par procenata oduzeti od onih srpske provinijencije, tako da se podjela realno gledano ipak bliži jednoj više uravnoteženoj diobi, ali je ipak prosrpska naklonjenost naroda, kada se odstrane manjine (Bošnjaci, Albanci, Muslimani, Romi, Hrvati i dr.) vrlo jasna, te bi to uvijek trebalo imati na umu kada Srbi krenu da se ljute na Crnu Goru i njen narod.

Poslednja izmena:
Mapa nacionalne strukture Crne Gore po opštinama na popisu iz 2003. godine:

Crna_Gora_-_Etnicki_sastav_po_opstinama_2003_1.gif

Mapa nacionalne strukture Crne Gore po opštinama na popisu iz 2011. godine:

Crna_Gora_-_Etnicki_sastav_po_opstinama_2011_1.gif

Koji si ti manipulator!

Гледај... У средњој сам излазио на републичка такмичења из историје, физике и математике, а на докторским сам студијама из техничке струке, из којих сам завршио студије, тако да мислим да по том питању нисам једностран. Историја ми је увек била љубав и хоби, само нисам хтео њу да студирам јер ме не занима да будем историчар.:confused:

Али говорити да историја није наука... то може да говори једино неко за чији би опис била искоришћена нека реч за коју бих добио Ц1.
Svaka čast za to! Ja sam izlazio na takmičenja iz prirodnih nauka, matematika, fizika, hemija... Istoriju nikad nijesam volio, jesam ja bio lučaš (vukovac) i sve to, ali sam te predmete tipa istorije i geografije učio samo za ocjenu i ništa više.
Iskoristi slobodno opis, ja te neću prijaviti, nemam taj običaj. To je moje mišljenje, istoriju pišu pobjednici onako kako njima odgovara... Pa pronađi ako imaš neđe udžbenike od prije pedesetak godina i ove nove... i pogledaj poneke lekcije koliko se razlikuju.

А ти си чистокрвни просечњаковић што се тиче интелигенције и духовних видика, ако не разумеш написано. :neutral:
Tako ti kažeš, a IQ test i neki drugi ljudi za koje bih ipak rekao da su kompetentniji tvrde drukčije. No dobro, imaš pravo na svoje mišljenje
Као прво, што се тиче "крви" то је метафора која се односи на порекло, јер је крв из крвотока карактеристична за сваку индивидуу по крвним групама и нема везе са нацијама. "Чистокрвне нације" су будалаштина, још више када су у питању групе народа попут Словена, али се ту мисли на порекло и идентификацију. Ти ако си Петровић, ти се идентификујеш са Петровићима иако ниси чистокрвни Петровић - мајка ти је из друге породице. Исто тако и баба по оцу итд.

Shvatio sam ja šta si ti htio da kažeš, ali ja se nikad ne bih hvalio našim slovenskim porijeklom. Prvo, ođe je bilo dosta Ilira i domorodačkih plemena kad su se Sloveni naselili. Drugo, miješali su se s kim su stizali i ođe su dolazili ko zna ko, tako da se bojim da u našoj krvi najmanje ima slovenskog.

Сварожић је ОК, ти ниси. Наравно, Сварожић ти то неће у лице рећи јер се можда није још у то уверио, или види да је то тако, али неће да те чачка. Има и тога, када некој будалетини у друштву кажеш да је добар човек и да имаш високо мишљење о њему, па те не дира...
A možda je stvar samo u tome što svarozic sa mnom komunicira na jedan kulturan i normalan način, a ne da mi na jedan izuzetno podmukao način za pola porodice kažu da su idioti? Razmisli i o tome...
Нормални људи не псују мајке као најгори простаци и не прете убиством... још поготово празним претњама. Ти би се у најмању руку могао сматрати неурачунљивим, ако је истина оно што си сам за себе писао, где си за себе рекао да си луд и да би могао да убијеш човека а да не трепнеш, и да ћеш мене заклати као кокошку, и шта си већ лајао...

Pa vidiš, kad malo bolje razmislim, ne vidim zašto bih prljao svoje ruke zbog nekog virtuelnog lika koji se bavi najobičnijim provokacijama na forumu. Da se neko tako ponaša uživo, onda bi loše prošao. Ne lud u smislu u kojem ti govoriš... A to da bih mogao da ubijem čoeka i da ne trepnem, ne vidim šta je tu toliko problematično? Pa takvih danas ima dosta.

Back