Novi MiG-29M2 i sistemi S-400 stižu u Srbiju!

I sto ce vam ti avioni? Nije bolje uloziti novac u zbrinjavanje otpada kojeg je Srbija prepuna?

Avioni i S300 nam trebaju da bi zaštitili Južni tok dok se korisnici gasa budu zimi grejali. Zamislite da se Južnom toku nešto desi u sred zime na -20. Mi to radi vaše udobnosti ... :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Jesu li stigli?

Pojma nemamo. Nevidljivi su.

I sto ce vam ti avioni? Nije bolje uloziti novac u zbrinjavanje otpada kojeg je Srbija prepuna?

Iz istog razloga iz koga i zemlje u okruzenju imaju avijaciju. Bez avijacije ne mozes prisiliti, recimo, avion koji ''divlje'' leti mimo kontrole leta na sletanje. Bez avijacije bi svako mogau u neku Cesnu da stavi deset kila heroina i leti po Srbiji kako mu je volja. Drugo, avijacija omogucava i skolovanje pilota i kasnije samih instruktora, kao i to da doktrinarno, tvoje vazduhoplovstvo ne zaostaje.

Samo cemoimati avijaciju shodno sopstvenim potrebama i mogucnostima, dakle nista kao izraelsko vazduhoplovstvo

Samo cemoimati avijaciju shodno sopstvenim potrebama

Имаћемо ****ц, ко што смо и до сада имали. Изгледа да је то још једна ујдурма режима: куповина авиона, жестоки обрачун са криминалом, одбрана Косова и Метохије, расписивање избора, реконструкција владе,... Лаж до лажи.

Nisam ni ja rekao nigde da su losi, vec da trose vise goriva od zapadnih i skuplji su za odrzavanje.
Kupovina aviona i transfer tehnologije dve su sasvim druge stvari, transfre tehnologije nama ne treba, i ti zapadni avioni sasvim bi zadovoljili nase potrebe posebno ako, kao sto ponavljam, manji utrosak goriva i manja cena odrzavanja omogucavaju da piloti lete vise i samim tim imaju bolju obuku. Sem naravno ako nemas vojni budzet ko Indija, pa te bas briga kakvi su troskovi, tad mozes da radis stvarno sta ti je volja (inace zato oni i mogu da se zajebavaju da imaju sto tipova aviona i placaju obuku njihovih pilota na sto razlicitih tipova aviona. Mi moramo da ustedimo sto vise).

Kako prolazi neobucens vojska sa inace dobrom vojnom opremom videli smo u Sestodnevnom ratu 1967 Izraela i Arapa. Da li je sad moj stav jasniji?

Ko te je slagao za gorivo i odrzavanje? To je nevidjena nebuloza.

Za obuku se uzima trenazni avion Jak-130, nista ne trosi manje od njega.

A MiG-29M trosi otprilike isto koliko Rafal i Tajfun, ali je za klasu bolji od njih i moze vise oruzja da ponese.

Ko te je slagao za gorivo i odrzavanje? To je nevidjena nebuloza.

Za obuku se uzima trenazni avion Jak-130, nista ne trosi manje od njega.

A MiG-29M trosi otprilike isto koliko Rafal i Tajfun, ali je za klasu bolji od njih i moze vise oruzja da ponese.

Obuka se ne vrsi samo na trenaznim avionima, vec i na borbenim, trenazni su samo prvi korak, a ne moze sve na simulatoru da se uvezba. Sto se kvaliteta u odnosu na Rafal i Tajfuna tice, ta dva su suvise skupa za nas, pa je irelevantno, ali su skuplji i bolji od MIG29 koji cemo mi da kupimo. Za ono sto Rusi nude u toj kategoriji, SU30, takodje nemamo para.

Poslednja izmena:
Obuka se ne vrsi samo na trenaznim avionima, vec i na borbenim, trenazni su samo prvi korak, a ne moze sve na simulatoru da se uvezba. Sto se kvaliteta u odnosu na Rafal i Tajfuna tice, ta dva su suvise skupa za nas, pa je irelevantno, ali su skuplji i bolji od MIG29 koji cemo mi da kupimo. Za ono sto Rusi nude u toj kategoriji, SU30, takodje nemamo para.

Jak-130 moze da simulira bilo koji avion, a i moze da nosi oruzje i da se koristi kao jurisnik. 99% treninga moze da se izvede na njemu.

Svaki pravi poznavalac avijacije ce da ti kaze da su "Eurokanardi" (Rafal, EF, Gripen) losiji avioni od bilo kog ruskog. Gripen je skup za odrzavanje, spor i mali. Madjarska se vec opekla, pa ga sad prodaje jer nema para da ga odrzava, neki bi da kupimo od njih polovne.

Ova dva druga aviona su malo bolji ali sve jedno zastareli prevazidjeni i skupi.

Ako ti je konkurencija irelevantna, sta onda kukas protiv kupovine Migova? Predlozi nesto bolje ili cuti.

Koliko znam, mi imamo teoretske sanse jedino da kupimo Tajfun, Mig ili Rafal. Svedska nas je odhebala za Gripena, nece da nam proda, jedino polovne od madjara. Od dostupnih aviona najbolji je MiG-29M

Jak-130 moze da simulira bilo koji avion, a i moze da nosi oruzje i da se koristi kao jurisnik. 99% treninga moze da se izvede na njemu.

Svaki pravi poznavalac avijacije ce da ti kaze da su "Eurokanardi" (Rafal, EF, Gripen) losiji avioni od bilo kog ruskog. Gripen je skup za odrzavanje, spor i mali. Madjarska se vec opekla, pa ga sad prodaje jer nema para da ga odrzava, neki bi da kupimo od njih polovne.

Ova dva druga aviona su malo bolji ali sve jedno zastareli prevazidjeni i skupi.

Ako ti je konkurencija irelevantna, sta onda kukas protiv kupovine Migova? Predlozi nesto bolje ili cuti.

Koliko znam, mi imamo teoretske sanse jedino da kupimo Tajfun, Mig ili Rafal. Svedska nas je odhebala za Gripena, nece da nam proda, jedino polovne od madjara. Od dostupnih aviona najbolji je MiG-29M

Ne mozes da vezbas vazdusnu borbu, ili sadejstvo sa kopnenim snagama na trenaznom avionu!

Jos lepih vesti,ali sad iz Moskve.Srbija kupuje Šest Migova,dva helikoptera Mi-171A2,dva ruska radara, i raketni sistem S350.....

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Srbija-kupuje-od-Rusa-migove-S-350-i-helikoptere.sr.html

A to je ona nakazna helikopterska raga kojih su Hrvati puni. Leteći kombi , ništa drugo...i to mnoooogo ružan

Samo S350 bi stvarno bio nešto iako te izvozne varijante na original liče koliko i kineske kopije ruskih tenkova. Ovo ostalo je žali Bože para

S-350 Vitjaz:

9qwchg.jpg

Gadja 16 ciljeva, maksimalna daljina 60 km.

Back