Debeli Sava
Veoma poznat
- Poruka
- 10.246
Zasto kovceg.
Pa pilot se lako katapultira.
Poginulo im je do sad 179 Mig pilota, valja zato.
Zamisli da je ratno stanje...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zasto kovceg.
Pa pilot se lako katapultira.
Svaki avion koji se koristi 50 godina postaje leteci kovceg. Tu se radi o MiG-21 od kojih su neki primerci u IAF stari i preko 50 godina.
Svaki avion koji se koristi 50 godina postaje leteci kovceg. Tu se radi o MiG-21 od kojih su neki primerci u IAF stari i preko 50 godina.
Indian Air Force lost half of MiG fighter jets in deadly crashes
To mora da su oni fenomenalni Mig 29?
Знам да су Талијана који је демонстрирао могућности Еурофајтера код нас после приказа однели на носилима.Jeste li znali da su pre par dana Evrofajter i MiG-29 imali vezbu, pobeda je naravno bila 8:0 u korist Evrofajtera, ali je devetka uspela par puta da izbori nereseno, a radi se o prvom tipu ovog aviona, dakle isti ovaj nas sto sad imamo MiG-29B, sad zamislite da je umesto MiG-29B bio MiG-29M?
Mislim da je bila poslednja verzija Evrofajtera T3 koji jedan kosta 150mil$, pa vi vidite.
Jeste li znali da su pre par dana Evrofajter i MiG-29 imali vezbu, pobeda je naravno bila 8:0 u korist Evrofajtera, ali je devetka uspela par puta da izbori nereseno, a radi se o prvom tipu ovog aviona, dakle isti ovaj nas sto sad imamo MiG-29B, sad zamislite da je umesto MiG-29B bio MiG-29M?
Mislim da je bila poslednja verzija Evrofajtera T3 koji jedan kosta 150mil$, pa vi vidite.
Знам да су Талијана који је демонстрирао могућности Еурофајтера код нас после приказа однели на носилима.![]()
Jeste li znali da su pre par dana Evrofajter i MiG-29 imali vezbu, pobeda je naravno bila 8:0 u korist Evrofajtera, ali je devetka uspela par puta da izbori nereseno, a radi se o prvom tipu ovog aviona, dakle isti ovaj nas sto sad imamo MiG-29B, sad zamislite da je umesto MiG-29B bio MiG-29M?
Pa da je u pitanju bio novi mig 29m2 onda bi odnos bio 4 prema 0
8 rundi - mozda bi bilo 4-4 ili 5-3 za jurofajter ali sigurno ne bi 4-0
Ah pa ti si mi autoritet da to tvrdis. Ti ne znas ni sta je avion.
Odnos bi bio najmanje 4 - 0 ako ne i 5 - 0.
pa tebe mogu da ucim![]()
znas ti sta je eurofajter bre... to je masina.. to je posle F22 i F35 najbolji avion na planeti. Ako ne racunamo snove i modele kojih ima po nekoliko komada a koji mozda nikad nece da zazive. Znas ti koliko je EF napravljeno vec. Nemacka, Italija, Spanija i Britanija su ih prepuni. Pa su sad te drzave proste sto ih imaju?
Ah pa ti si mi autoritet da to tvrdis. Ti ne znas ni sta je avion.
Odnos bi bio najmanje 4 - 0 ako ne i 5 - 0.
nisu proste, prosto nemaju bolje.
Evrofajter je prao Raptora![]()
Super, a posto kolega kaze da bi novi Mig verovatno imao 4-4 protiv Evrofajtera, to znaci da je Mig-29 bolji od F-22!
Glupi Amerikanci umesto da kupe neke Mig 29 polovnjake oni prave svoje avione![]()
Raptor i Eurofajter su samo za bogate zemlje, to je svakako super avion ali je visestruko precijenjen, bas kao i Raptor i vecina zapadnih aviona. Sva silna elektronika bez Koje ne moze ni da mrdne je tako skupa da je odrzavanje tih aviona prava finansijska nocna mora. Zapadni avioni su kao i novi Mercedesi, dijelovi i servisi kostaju toliko da se za te novce moze kupiti solidan rabljeni Auto, a da ne pricamo o cijeni jednog novog auta/aviona. A gdje je jos i preobuka pilota koja je sasvim sigurno isto uzasno skupa, prekticki bi se srpski piloti morali od pocetka prilagodjavati zapadnoj tehnologiji, sto uopce nije slucaj sa ruskom, jer 29ke vec imate. Cijela logistika i obuka morala bi se mijenjati iz temelja u slucaju ako bi se Srbija odlucila za neki zapadni avion. Isto tako, radi uspjesnog odrzavanja tih aviona Srbija zavisi od zapadno-europskih ili americkih proizvodjaca, i danas sutra odnosi se zbog Kosova ili Republike Srpske opet pogorsaju, ostadose ti avioni na zemlji nakon kraceg vremena. To sa Rusijom ne bi bio slucaj. Najbolji primjer koliko je bitna dobra veza i dobar odnos sa proizvodjacem to jest sa Tom drzavom je Hrvatska, nas su nekoliko puta namagarcili i uvalili nam avione bez motora, ili drugih vitalnih dijelova bez kojih avion nije u stanju ni poletjeti a da ne pricam o kontroli zracnog prometa ili ne daj Boze zracnoj borbi. Nasi "strucnjaci" u reziji HDZa (a koga drugog) posjetili su neki otpad aviona vjerujuci da je u pitanju tvornica migova, i tamo kupili smece po cijeni operativnih aviona,svi su dovuceni u Hrvatsku, njih tridesetak mozda i vise. Ubrzo su shvatili da kupljeni avioni uopce nisu u stanju ni startati ni letjeti, ni izvrsavati bilo kakve zadatke, ali mogli su se eto kotrljati po pisti nakon sto im je nacrtana sahovnica na repu. Poslije je odluceno da ce sluziti kao rezervni dijelovi, a kako sluze vidimo jer se i nakon svih remonta i servisa raspadaju a da i ne uzlete.
Ako je zemlja toliko vremena u dilemi na koji nacin platiti i Koje zrakoplove, a sve zbog teske finansijske situacije, onda tu dileme nema, treba jednostavno sve uzeti u obzir, sve prednosti i sve mane svake varijante, i onda je jasno da u obzir dolaze samo Rusi, i to najvjerojatnije migovi a ne Suhoji.
Kupice i Hrvatska nesto, posto je u NATO 99% je to ili F-16, ili Gripen. Ne verujem da ce dozvoliti gasenje RV, Hrvatska ima veci BDP od Srbije, kao i vojni budzet za nekih 100mil$.
Mi nemamo para ni za kombinezone, nudili su nam Njemci svoje F4 djabe, sto vrijedi kad nemas para ni za gorivo pa ni za crvenu i bijeu farbu za sahovnicu. Mi smo bankrot, doslovno se davimo u dugovima, kakvi avioni, to je za nas vise od znanstvene fantastike. Piloti nemaju ni mogucnost normalne obuke, tko ima srece nadje posao u civilnom sektoru ili eto leti na Pilatusu.
Mi smo kao bolji?
Devetke nam ne lete od pocetka godine zbog guma koje nisu kupljene na vreme...
Od kada je dosla ova vlast, pocele su stvari da se menjaju na bolje, ali dok je DS bio, unistili su vojsku, istopili skoro sve t55 tenkove, smanjili broj vojnika na 36000 navodno profesionalnih od kojih 15 000 nosi oruzje, ni p od profesionalnosti nemaju, i dalje su im pocepane cipele, kombinezoni itd.
Plata je smesna, oko 400 evra za vojnike.
F-4 je ogroman avion 23 metra dugacak i stvarno je tezak za odrzavanje...