Novi MiG-29M2 i sistemi S-400 stižu u Srbiju!

Pa da ali za to je dovoljan i reparirani mig 21

ma to su price za malu decu: "za kontrolu neba" ... Pa za to su dovoljni i modernizovani kecevi.

Ovi avioni koje uzimamo su tu zato sto svaka drzava koja zeli da iole vodi samostalnu, pa makar to bilo i u fragmentima, spoljnu politiku mora da se pobrine da ima savremene RV i PVO.
Ovo: "samo za kontrolu neba" mi zvuci kao da je neko ubedjen da ako dodje do zesceg konflikta ovi avioni nece biti upotrebljeni.

Naravno da ne mislim da ce za odbranu srba na severu Kosmeta, recimo, ova vlast imati muda da preti vojnom silom.
Ali ovako slaba vlast nece biti doveka tu a avioni ce 30-40 godina.

Bice a ne je hehe

Avion je u operativnoj upetrebi. Po dostupnim podacima su-35s(u toku razvoja se zvao su-35bm(bm=boljsaja modernizaci)) je najefikasniji lovac za vazdusnu prevlast 4. generacije.
A po meni jako podcenjen avion koji je rame uz rame sa suhojem je mig-31bm koji je lovac presretac sa izvanrednim vesinskim i brzinskim karakteristikama koji drzi svetski rekord u daljini
srusenog cilja- 283 km.

Ne znam.. al' znam da imaju F-18 "hornet"

Hornet je odavno tamo. Sad su narucili 12 Gripena. ne znam da li su ih vec dobili.

- - - - - - - - - -

Avion je u operativnoj upetrebi. Po dostupnim podacima su-35s(u toku razvoja se zvao su-35bm(bm=boljsaja modernizaci)) je najefikasniji lovac za vazdusnu prevlast 4. generacije.
A po meni jako podcenjen avion koji je rame uz rame sa suhojem je mig-31bm koji je lovac presretac sa izvanrednim vesinskim i brzinskim karakteristikama koji drzi svetski rekord u daljini
srusenog cilja- 283 km.

Pa u upotrebi par komada... a niko ziv ne narucuje to...

PlAT7V7.png

- - - - - - - - - -

United Arab Emirates’ purchase of 25 F-16 Block 60 aircraft

Read more: http://www.defencetalk.com/hagel-crown-prince-discuss-us-uae-defense-cooperation-47628/#ixzz2Rxp6j3yD

Ali cekaj forumski strucnjaci su nam rekli da je neophodno da sada uzimamo te avione po toj ceni i da je to jeftino. Ne znam vise kome da verujem.

- - - - - - - - - -
. . .

zamolio bih te da prestanes sa trolovanjem i da odes na sajt "mycitymilitary" u odeljak "avioni" i udjes na temu mig-29 i ukljucis se sa pitanjima tamo.

Prethodno pregledaj poslednjih 10-15 stranica. Govori se uglavnom o m2 i nabavci. A imas i temu "nabavka novih vazduhoplova za rv i pvo".

Hornet je odavno tamo. Sad su narucili 12 Gripena. ne znam da li su ih vec dobili.

- - - - - - - - - -

Pa u upotrebi par komada... a niko ziv ne narucuje to...

nikom ne prodaju njihov najsavremeniji avion u operativnoj upotrebi. Kinezi pokusavaju da ih naruce ali rusi odbijaju. Rusima je on kao amerima f-22.
Kad stigne t-50(pak fa) onda ce masovno da ga izvoze.

Koliko znam ti avioni trebaju za kontrolu neba, a ne za rat... i mislim da se isplati samo kroz onu "vazdusarinu" (za prelet civilnih vazduhoplova) i od toga treba da se finasira..

Daj ljudi prelistajte par strana, ne mogu sto puta ponavljati isto.

Dovoljno ce biti ova izreka: "Spremaj se za rat da bi bio mir".
Nije tu poenta da cemo mi nekoga napasti, niti nas neko, ali kada imas jaku RViPVO mozes da trazis dosta vise u svakom pregovoru, to je ono sto se zove pregovaracka moc, i ne lupetajte vise sa MIG-21 jer ce i on pored ovih aviona biti modernizovan,dakle 11 MiG-21 + 10 MiG-29 + 33 Orla + 31 G-4 Super Galeb.

- - - - - - - - - -

vi kao vrhunski politicari bi trebali da znate da pregovaracku moc cine:

jaka vojska, jaka ekonomija i sto veci broj stanovika kao i povrsina drzave, a pre svega mesto na kom se nalazi.

Recimo ovaj deo balkana bi svi zeleli, zato sto smo mi most.

Daj ljudi prelistajte par strana, ne mogu sto puta ponavljati isto.

Dovoljno ce biti ova izreka: "Spremaj se za rat da bi bio mir".
Nije tu poenta da cemo mi nekoga napasti, niti nas neko, ali kada imas jaku RViPVO mozes da trazis dosta vise u svakom pregovoru, to je ono sto se zove pregovaracka moc, i ne lupetajte vise sa MIG-21 jer ce i on pored ovih aviona biti modernizovan,dakle 11 MiG-21 + 10 MiG-29 + 33 Orla + 31 G-4 Super Galeb.

- - - - - - - - - -

vi kao vrhunski politicari bi trebali da znate da pregovaracku moc cine:

jaka vojska, jaka ekonomija i sto veci broj stanovika kao i povrsina drzave, a pre svega mesto na kom se nalazi.

Recimo ovaj deo balkana bi svi zeleli, zato sto smo mi most.

Onda po poslednjem iskustvu treba nam veoma mocan PVO...

Iako je sve vec javna tajna, iznenadjenje ce ipak biti samo zbog cinjenice da su to prvi kupljeni avioni poslije raspada SFRJ, koliko je vec proslo od nabavke prvih 29ki, 20 godina?
Ukupno 14 jednoseda i dva (nastavna) dvoseda 1987. a piloti su otišli na preobuku dve godine ranije.

http://1.***************/-ZOx5qxXxkkQ/TY-vvbPP3yI/AAAAAAAAAmI/BKXsT53Gj3k/s1600/mig29yu17dq1.jpg

Ukupno 14 jednoseda i dva (nastavna) dvoseda 1987. a piloti su otišli na preobuku dve godine ranije.

http://1.***************/-ZOx5qxXxkkQ/TY-vvbPP3yI/AAAAAAAAAmI/BKXsT53Gj3k/s1600/mig29yu17dq1.jpg

Znaci, u Jugi je bilo ukupno 16 migova 29, one ostale da ne brojim, vjerojatno na stotine migova 21, Orlova i G4 Supergalebova, Jastrebova i ostalih. Sad bi Srbija po nekim informacijama trebala dobiti 24 aviona u narednih par godina, rijec je naovodno o 29kama koje su bile predvidjene za Siriju, mislim da je Wrong Turn bas o tome pisao. U Wikipediji stoji da pola aviona koji su trenutno u uporabi u Vojsci Srbije nije u letnom stanju, misli se na Orlove i Supergalebove. Kada bi njih remontovali, i postojece 21ice, i jos ovio sto stizu, Srbija bi bila odmah iza Italije i Grcke po snazi RZ zemalja juzne Europe. Tursku ne racunam u Europu. U svakom slucaju vise nego dovoljno da mozete reci da u potpunosti ispunjavate sve zadace koje se namecu jednom modernom ratnom zrakoplovstvu danasnjice.

Back