- Poruka
- 16.723
Koliko znam ti avioni trebaju za kontrolu neba, a ne za rat... i mislim da se isplati samo kroz onu "vazdusarinu" (za prelet civilnih vazduhoplova) i od toga treba da se finasira..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko znam ti avioni trebaju za kontrolu neba, a ne za rat... i mislim da se isplati samo kroz onu "vazdusarinu" (za prelet civilnih vazduhoplova) i od toga treba da se finasira..
Pa da ali za to je dovoljan i reparirani mig 21
najbolje da mi to vratimo, šta će nam?
sta ce svajcarskoj
pa svajcarci ne znaju gde ce pare da potrose.. a i uzeli su gripene
Bice a ne je hehe
Ne znam.. al' znam da imaju F-18 "hornet"
Avion je u operativnoj upetrebi. Po dostupnim podacima su-35s(u toku razvoja se zvao su-35bm(bm=boljsaja modernizaci)) je najefikasniji lovac za vazdusnu prevlast 4. generacije.
A po meni jako podcenjen avion koji je rame uz rame sa suhojem je mig-31bm koji je lovac presretac sa izvanrednim vesinskim i brzinskim karakteristikama koji drzi svetski rekord u daljini
srusenog cilja- 283 km.
Ali cekaj forumski strucnjaci su nam rekli da je neophodno da sada uzimamo te avione po toj ceni i da je to jeftino. Ne znam vise kome da verujem.
- - - - - - - - - -
. . .
Hornet je odavno tamo. Sad su narucili 12 Gripena. ne znam da li su ih vec dobili.
- - - - - - - - - -
Pa u upotrebi par komada... a niko ziv ne narucuje to...
najbolje da mi to vratimo, šta će nam?

Daj ljudi prelistajte par strana, ne mogu sto puta ponavljati isto.
Dovoljno ce biti ova izreka: "Spremaj se za rat da bi bio mir".
Nije tu poenta da cemo mi nekoga napasti, niti nas neko, ali kada imas jaku RViPVO mozes da trazis dosta vise u svakom pregovoru, to je ono sto se zove pregovaracka moc, i ne lupetajte vise sa MIG-21 jer ce i on pored ovih aviona biti modernizovan,dakle 11 MiG-21 + 10 MiG-29 + 33 Orla + 31 G-4 Super Galeb.
- - - - - - - - - -
vi kao vrhunski politicari bi trebali da znate da pregovaracku moc cine:
jaka vojska, jaka ekonomija i sto veci broj stanovika kao i povrsina drzave, a pre svega mesto na kom se nalazi.
Recimo ovaj deo balkana bi svi zeleli, zato sto smo mi most.
Onda po poslednjem iskustvu treba nam veoma mocan PVO...
Изненађујуће брзо, а изненађење ће бити и верзија 29-ки.Bas me interesira kad bi prvi zrakoplovi trebali biti isporuceni, ali pretpostavljam da se to nece znati do trenutka kad odluce prvi put preletjeti iznad Beograda.
Изненађујуће брзо, а изненађење ће бити и верзија 29-ки.
![]()

Ukupno 14 jednoseda i dva (nastavna) dvoseda 1987. a piloti su otišli na preobuku dve godine ranije.Iako je sve vec javna tajna, iznenadjenje ce ipak biti samo zbog cinjenice da su to prvi kupljeni avioni poslije raspada SFRJ, koliko je vec proslo od nabavke prvih 29ki, 20 godina?
Ukupno 14 jednoseda i dva (nastavna) dvoseda 1987. a piloti su otišli na preobuku dve godine ranije.
http://1.***************/-ZOx5qxXxkkQ/TY-vvbPP3yI/AAAAAAAAAmI/BKXsT53Gj3k/s1600/mig29yu17dq1.jpg