Novi MiG-29M2 i sistemi S-400 stižu u Srbiju!

Kupice i Hrvatska nesto, posto je u NATO 99% je to ili F-16, ili Gripen. Ne verujem da ce dozvoliti gasenje RV, Hrvatska ima veci BDP od Srbije, kao i vojni budzet za nekih 100mil$.

Gripena. Vec su hteli pa su odustali.

- - - - - - - - - -

Mi nemamo para ni za kombinezone, nudili su nam Njemci svoje F4 djabe, sto vrijedi kad nemas para ni za gorivo pa ni za crvenu i bijeu farbu za sahovnicu. Mi smo bankrot, doslovno se davimo u dugovima, kakvi avioni, to je za nas vise od znanstvene fantastike. Piloti nemaju ni mogucnost normalne obuke, tko ima srece nadje posao u civilnom sektoru ili eto leti na Pilatusu.

E pa dodji u Srbiju na privremeni rad ove je bogatstvo i svi zaposleni. :)

vasa vojska je dosta brojnija i u ljudstvu i u tehnici, imate svega duplo vise od nas, jesi siguran da mi imamo veci budzet? To mi zvuci nevjerojatno, mi nemamo na primjer niti jedan borbeni Helikopter, vi imate dosta Gazela, a da ne spominjem avione. Pa onda tenkovi i drugi oklop, na kraju krajeva vi dosta Toga i sami proizvodite. Tenkovi T55 bili su zbilja dobri, mozda je stvarno greska izbaciti ih iz naoruzanja, ali opet, godine, moderniziranje. Kad smo vec kod tenkova, vi ste napravili onu novu varijantu sto izgleda isto kao i ruski T90, da li se on proizvodi ili se stari moderniziraju?

Misliš na M84 ABS ?

Tank-M-84-ABS-in-Serbian-Army.jpg

Ali Novog Aviona nema, 21 jesu zastarjele ali ako postoji mogucnost da se moderniziraju i zadrze u naoruzanju narednih ne znam koliko godina, zasto ne? Dovoljno su dobri da piloti ostvaruju potreban broj sati leta jer nece moci svi letjeti na 29kama, za simuliranje zracnih borbi, nadzvucne brzine itd. Moze se koristiti za sljedeci stupanj sa Orla na 21icu na primjer. Taj avion moze jos koristiti.
ajd ovako,nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.
Snacices se u vezi ovoga

ajd ovako,nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.
Snacices se u vezi ovoga

Ti si jedan od onih koji uvijek kukaju, dobili ili ne dobili, novo ili staro, nikad ne valja a? :lol:

- - - - - - - - - -

A sto svi kupuju gripene.. Juzna Afrika, Hrvatska, Madjarska, Ceska? Majdari i Cesi su redovne drzave, mora da je dobar gripen.

U nekoj novoj dimenziji gdje je sve naopako nego sto je danas i ovdje

- - - - - - - - - -

Misliš na M84 ABS ?

Tank-M-84-ABS-in-Serbian-Army.jpg

Da bas taj

Ti si jedan od onih koji uvijek kukaju, dobili ili ne dobili, novo ili staro, nikad ne valja a? :lol:
naprotiv ti nisi u stanju da shvatis jednu prostu narodnu mudrost i to nije sramota.
Ako nesto deluje na prvi pogled skupo kada bacis na papir obicno izadje jeftinije nego kada nabavljas neki krs za male pare i kao prosao si jeftino.Modernizovati avion koji je bio na zenitu karijere pre trideset godina je totalno ludilo,vama je "modeznizacija" izgleda jedino u sluzbi patroliranja a piloti treba da nose glavu u torbi na i dalje starim masinama
Nabavljati na kasikicu iz godine u godinu nove masine koje pripadaju 4+ generaciji predstavlja tri stvari,vrsis zastitu VaP-a u civilnom saobracaju,zastitu teritorije od potencijalne opasnosti,a i dobio si strateskog partnera jer si vezao svoj brod u njegovoj luci.Da se deo pokradenih para ulozi u RV i PVO mi bi za deset godina dosli do dve eskadrile modernih masina,strateskog partenera u vidu Moskve i Bog da nas vidi pa i pored toga ekonomski mozemo saradjivati sa citavim svetom

То је рађено уз помоћ Руса, па сада М84 личи на руски Т-90,
а тенкисти кажу да има нови топ, нову електронику и нови
систем заштите од противоклопних средстава.

Поклон за све русофиле на овој сјајној теми

naprotiv ti nisi u stanju da shvatis jednu prostu narodnu mudrost i to nije sramota.
Ako nesto deluje na prvi pogled skupo kada bacis na papir obicno izadje jeftinije nego kada nabavljas neki krs za male pare i kao prosao si jeftino.Modernizovati avion koji je bio na zenitu karijere pre trideset godina je totalno ludil,vama je "modeznizacija" izgleda jedino u sluzbi patroliranja a piloti treba da nose glavu u torbi na i dalje starim masinama
Nabavljati na kasikicu iz godine u godinu nove masine koje pripadaju 4+ generaciji predstavlja tri stvari,vrsis zastitu VaP-a u civilnom saobracaju,zastitu teritorije od potencijalne opasnosti,a i dobio si strateskog partnera jer si vezao svoj brod u njegovoj luci.Da se deo pokradenih para ulozi u RV i PVO mi bi za deset godina dosli do dve eskadrile modernih masina,stratesko partenera u vidu Moskve i Bog da nas vidi i opet ekonomski mozemo saradjivati sa citavim svetom

Vidis, mnoga zrakoplovstva moderniziraju svoje zrakoplove, ali sta znaju oni strucnjaci i generali, a jos manje ja laik, iako je sve "prosta narodna mudrost". Nekad je drzava prisiljena na takve metode jer para za nove nema, kao sto moja Hrvatska vec godinama radi, krpi kako zna i umije.

То је рађено уз помоћ Руса, па сада М84 личи на руски Т-90,
а тенкисти кажу да има нови топ, нову електронику и нови
систем заштите од противоклопних средстава.

Znaci sad imate te tenkove u naoruzanju?

Vidis, mnoga zrakoplovstva moderniziraju svoje zrakoplove, ali sta znaju oni strucnjaci i generali, a jos manje ja laik, iako je sve "prosta narodna mudrost". Nekad je drzava prisiljena na takve metode jer para za nove nema, kao sto moja Hrvatska vec godinama radi, krpi kako zna i umije.

modernizuju se avioni na kojima se modernizacija ispalati .Kakve psihicke blokade vi imate pa tripujete da jedan avion sa malom nosivoscu ubojnog tereta,ogranicenih gabarita,...treba dovesti na nivo da obavlja posao za koji je predvidjen?Nama treba avion koji ce obavljati posao narednih trideset godina ali zaista obavljati i jos moci da se unapredjuje
za tvoju Hrvatsku bas mi seva, nabacite na paraglajdere brovinge:lol:,nabavite dvadeset godina stare F 16 to je samo vasa stvar,nas to apsolutno ne zanima

Znaci sad imate te tenkove u naoruzanju?
Србија располаже са нешто преко 200 тенкова тог типа али нису сви модификовани
и постоји мањи број совјетских Т-72, које је, такође, могуће модернизовати.

143910_041202c2_f.jpg

modernizuju se avioni na kojima se modernizacija ispalati .Kakve psihicke blokade vi imate pa tripujete da jedan avion sa malom nosivoscu ubojnog tereta,ogranicenih gabarita,...treba dovesti na nivo da obavlja posao za koji je predvidjen?Nama treba avion koji ce obavljati posao narednih trideset godina ali zaista obavljati i jos moci da se unapredjuje
za tvoju Hrvatsku bas mi seva, nabacite na paraglajdere brovinge:lol:,nabavite dvadeset godina stare F 16 to je samo vasa stvar,nas to apsolutno ne zanima

Ja nemam psihicke blokade vec ti, jer nisi u stanju bez arogancije i prepotencije sasvim normalno da komuniciras. Nitko nema pojma vec samo ti, cek ni vas vojni vrh ne zna bolje i vise od tebe ... aha :lol:

u pravu si. ako vec kupujemo da kupimo ljudski. ali mislim da nije resenje ovaj usrani mig29m2... ali ajde... verovatno nam samo mig daje na kredit ostali hoce cash... a posto verovatno nece niko da ih uzme kako su neisporuceni u sirji.. niko nece da ih uzme... stoje.. propadaju.. onda bolje i nama na kredit nego nikako...

Србија располаже са нешто преко 200 тенкова тог типа али нису сви модификовани
и постоји мањи број совјетских Т-72, које је, такође, могуће модернизовати.

143910_041202c2_f.jpg

Pretpostavljam opet su pare Problem, ali lijepo izgleda, mocno, ona prva varijanta je imala problema sa skladistem streljiva ispod kupole, lako bi eksplodiralo cim bi tenk naletio na minu.

Ma koj ce ti Tenkovi. U ratu dve podjednake sile najvazniji je vazdusna dominacija. To su Jevreji pokazali u sestodnevnom ratu kad su sa nekoliko F16 razvlali kompletnu arapsku vojsku.

Kakav crni F-16 :eek:

Miraž III im je bio glavni avion.
F-16 je tek ušao krajem sedamdesetih u serijsku proizvodnju.

Egipćani ii ostala arapska bratija je imala tada hi-tech mig-21. Uopšte nisu bili inferiorni. Preventivni udari IAF-a su ih uništili na zemlji skoro sve.

Poslednja izmena:
gde ti vidis aroganciju?Budi dzek pa reci sta ti podrazumevas pod modernizcaiju dvadestjedinica i sta realno moze takva masina,bas me zanima

Pa ako mislis na sukob u zraku protiv cijelog NATO-a to je nemoguce da imate ne znam kakve avione. Kad bi se modernizirali mogu obavljati ono sto su i do sada obavljali, i sto trenutno obavljaju. Modernizacija je uvijek privremeno rjesenje dok se postrojbe ne popune novim avionima, a otprilike u isto vrijeme je i preobuka pilota gotova.

Back