Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo zastava:
zastavasrbije3.png

šalim se :mrgreen:

zastavasrbije4.png

To je to...

Ali sad imamo nove informacije :D

U skladu s tim pozadina štita treba da je zlatna. Onda ćeš morati kljunove i noge u crveno...

Hajde probaj i grb i zastavu... Hvala!!! :)

Ne baš suprotno :D Mapa je požutela pa je Palavestra tako i nacrtao...
rs_em.gif

1339y.jpg

gresis. Solovjev je prvi kod nas nacrtao dulsertovu zastavu i opisao je "crveni orao na belom", ali sam solovjev nikada nije video original vec je iz druge ruke crtao-i pogresio. Pogledaj strana 370 Istorija srpkog grba od A. Solovjeva i videces ispravku u novom izdanju-"Gordana Tomovic je analizirala original dulsertove zastave(G. Tomovic Jugoslovenske zemlje na srednjevekovnim pomorskim kartama, Beograd 1972) i utvrdila da orao nije na beloj vec zutoj zastavi".. evo izvukao sam ti deo :)

Poslednja izmena:
Eve ga: :)

grbsrbije2010mali10.png

Ali mislim da ovaj ima više izgleda :lol:

grbsrbije2010mali11.png

Ovaj crveno zlatni je ono što smo tražili ako ćemo da zanemarimo vreme Dušanovog carstva kada uzima belog orla (zbog Jelina). No, ja ne bih stavio crvenu boju u pozadinu krune. Inače je baš ekstra...

Ovaj zlatno plavi je stvarno strava. Ali samo ako ga Evropa prihvati za svoj grb... :D :-P

Da... Evo šta sam primetio...

Za slučaj da naš grb bude crveni orao na zlatnom grbu ispada da su samo obrnute boje u odnosu na crnovgorsko državno obeležje! Zar ne?
Njima je zlatni orao na crvenoj podlozi...

Tako ispada da nam je zastava obrnuti redosled boja u odnosu na rusku, a grb obrnute boje u odnosu na crnogorski... :D

Pa ne znam da li si ispratio, ali jedan naš heraldičar tvrdi da današnji državni grb predstavlja omalovažavanje i skretanje sa pravog puta kada je ova stvar u pitanju.

Dakle, orao bi trebalo biti crven jer je samo nekoliko godina u vreme carstva zapravo bio beo; krst i ocila (ako uopšte treba da se nađu na grbu) treba da su zlatni jer srebrna boja označava niži suverenitet i sl.

Ja sam lično, a vidim i ostali, hteo da vidim kako bi to izgledalo kad bismo ispoštovali mišljenje i dokaze Marušića.

Otuda crveni orao na zlatnom štitu te na njemu crveni umetnuti štit sa zlatnim krstom i ocilima; i isto tako crveni krinovi (kao prevrnuti crveni dvoglavi orao)...

Jesi li pročitao Marušićevu knjigu (ili makar onaj izvod)...?

Zvezdice i nebi trebale da budu na zastavi!
Šta radite sa grbom gospode Bože,najbolje stavite umesto krsta kukasti krst,i završili ste!
Bio bi lep predlog grba vojske SCG,ne sadrži krunu,nema mnogo detalja,nema krst i otsila!

Uh uh kako ste mi osetljivi... To je samo jedan moj satirican pogled na stanje u Srbiji danas... sad se vi nesto svi palite, kao da znate kako treba da izgleda grb... :roll:

EDIT: Ali da zakljucim: Simboli Srbije su dvoglavi beli orao na crvenom stitu i beli krst sa cetiri ocila na crvenom stitu! To kako je izgledao pre 500 godina je nebitno! Mnogo je polemike oko tih srpskih simbola. Svi pozivaju na nekakvo vracanje na neku tradiciju trt-mrt... Nema vracanja! Jednom kad smo napravili sra-nje to je kraj. Kao kad slavis posnu slavu pa premrsis, je se mozda vracas na posnu? Onda i prica o tri prsta, kao da treba da budu spojeni... mozda je tako nekad bilo, danas vise nema... danas su tri rasirena prsta nas simbol... Ja kad dizem tri prsta ne radim to zato sto sam nacista, vec zato sto to u meni izaziva osecaj ponosa! Isto tako je i sa drzavnim simbolima. Ja kad gledam u naseg belog orla i nasa 4 ocila, nemam osecaj da je to simbol neke vizntijske vazalne drzave! Ne! To je moj grb, moja zastava! Dakle zas-rali smo pre 200 godina sad nema smisla ispravljati nesto sto ima svoju tradicuju... Ja toliko... Necu vise farbati naseg orla igrati se "sta bi bilo kad bilo" posto vidim neke komentare koji nisu na mestu... E toliko...

Grb Srbije je resenje Gospodina Grujica, zastava takodje i to je ende!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back