Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Baš nam je lep (novi) grb...!

Samo što je zastava ovde duža nego što treba (odnos visine i dužine treba da je 1 prema 1,5)...

jeste lepa, ali bi bila još lepša da je čista trobojka, bez grba...

kor-srb-zastava.jpg

Srpska trobojka u Brazilu na oproštaju Petkovića... da se naježi čovek!

48927-velika.jpg

Ma skoro sve zastave sa novim rešenjem su poskidali... kako samo mogu da budi expresni... što je najgore dokumenta izdaju pola-pola... neko dobije izvod i državljanstvo sa starim rešenjem, a neko sa novim, pa kako se kome zalomi...

I treba da budu ekspresni po tom pitanju,nek jednom za svakda vrate stari grb i neka ustanove koje će se rešenje koristiti!
A upravu si dele pasoše i dokumenta kako kome odgovara,ani nezaboravi ovo je BANANA država!
Stoga i grb treba da bude banana,a ne orlovi i papagaji!!!!

Ma realno mislim da je ova zastava sa malim grbom to to... to je optimalno... da je čista trobojka bila bi isuviše jednostavna, da je sa velikim grbom bila bi nakinđurena... ovo je taman...

I ponovo da napomenem da Srbija kao republika nebi trebala da ima veliki grb(ogrtač od porfire). To su rekli stručnjaci iz instituta za istraživanje pravoslavnog monarhizma, ne ja!

Ma realno mislim da je ova zastava sa malim grbom to to... to je optimalno... da je čista trobojka bila bi isuviše jednostavna, da je sa velikim grbom bila bi nakinđurena... ovo je taman...

I ponovo da napomenem da Srbija kao republika nebi trebala da ima veliki grb(ogrtač od porfire). To su rekli stručnjaci iz instituta za istraživanje pravoslavnog monarhizma, ne ja!
Po nihovom mišeljenju treba skinuti i krunu???
Grb je takav kakav je nemamo bolji i lepši!

Slažem se da je važeće rešenje zastave najbolje.

Bez grba bi zastavu mešali sa zastavom Rusije, recimo na grupi jarbola na kojima se vijore zastave evropskih zastava (ili svih zemalja sveta, svejedno). Lako se zastava okrene kada npr.visi na vodoravnoj prečagi (bez tega na jednoj njenoj strani koji bi vukao donju stranu zastave na dole)...

Ovako, imamo grb na zastavi i jasno je da koji je redosled boja - grb ukazuje na to...

Po nihovom mišeljenju treba skinuti i krunu???
Grb je takav kakav je nemamo bolji i lepši!

Pisao sam o tome. Oni smatraju(ne bitno šta smatraju bitno je ono što su pisali) da su velika kruna i ogrtač od porfire obeležja monarhije, ali su to vešto prećutali kad je ova vlast prihvatila grb Kraljevine... Dakle dok su morali da idu na kompromisno rešenje onda su nudili samo mali grb...

Slažem se da je važeće rešenje zastave najbolje.

Bez grba bi zastavu mešali sa zastavom Rusije, recimo na grupi jarbola na kojima se vijore zastave evropskih zastava (ili svih zemalja sveta, svejedno). Lako se zastava okrene kada npr.visi na vodoravnoj prečagi (bez tega na jednoj njenoj strani koji bi vukao donju stranu zastave na dole)...

Ovako, imamo grb na zastavi i jasno je da koji je redosled boja - grb ukazuje na to...

Šta bi sa onim predlogom vertikalne zastave? Je se to rešilo na kraju? :think:

Poslednja izmena:
Zastava:
kneževine srbije je rađena bez mnogo detalja
kraljevine srbije,ima dosta detalja (veliki grb srbije)
kraljevine jugoslavije je slična kao zastava k. srbije
sfrj je jednostavna i zvanična zastava
srj je najednostavnija trobojka,a što se grba tiče on je sa malo detalja
i stigosmo do rešenja iz 2004,koje je po mom mišljenju jako lepo urađeno
a ovo rešenje iz 2010 neću ni da spominjem!!!

Ако неко одређује републици како да управља онда то није република него партијска држава. Кад се партија понаша као држава или носиоц власти онда је то оно што смо имали под комунистима. То се не може сматрати република у правом смислу тог термина. Наравно има разних република, било их је још у прехришћанској ери и имало их је кроз читаву људску цивилизацију. Могло би се рећи да никве две нису имале идентичне законе и правила. Ово што ми имамо данас и шта сматрамо републиком није република него наслеђени систем из диктатуре. Зато се власт понаша као да је још увек диригована из централног комитета. Држава је наслеђена, систем је наслеђен и администрација је наслеђена, али од диктатуре, а не од нормално постављене власти. Круна на грбу не одређује систем, него слободу, понос, самосталност или победу. Или све скупа, као што је то случај код нас. Значи ако желимо Монархију онда морамо мењати све што смо наследили од диктатуре. До тог времена можемо имати свакаква обилежја јер у нашем случају обиљежје не одређује какав систем користимо.

Pisao sam o tome. Oni smatraju(ne bitno šta smatraju bitno je ono što su pisali) da su velika kruna i ogrtač od porfire obeležja monarhije, ali su to vešto prećutali kad je ova vlast prihvatila grb Kraljevine... Dakle dok su morali da idu na kompromisno rešenje onda su nudili samo mali grb...

Šta bi sa onim predlogom vertikalne zastave? Je se to rešilo na kraju? :think:

Vertikalnu verziju zastave nemamo... ( - Slučaj da grb svojom visinom ide po dužini polja na zastavi; a do skora je postojala i ta varijanta - za stone zastavice npr. ili za barjake sa vodoravnom prečagom)

Mislim da je Slovačka npr. ima, ali kod nas nije bilo osnova u zakonu za tu verziju.

Možda je i bolje ovako... Da bude jedinstvena verzija.

Ne bi bio problem i da je imamo, ali meni se lično nije specijalno dopala...

Poslednja izmena:
Vertikalnu verziju zastave nemamo... ( - Slučaj da grb svojom visinom ide po dužini polja na zastavi; a do skora je postojala i ta varijanta - za stone zastavice npr. ili za barjake sa vodoravnom prečagom)

Mislim da je Slovačka npr. ima, ali kod nas nije bilo osnova u zakonu za tu verziju.

Možda je i bolje ovako... Da bude jedinstvena verzija.
Ne bi bio problem i da je imamo, ali meni se lično nije specijalno dopala...
Slažem se sa tobom!
Ako su već izmislili novi grb neće valjda i to da menjaju???!!!

zastavasrbije8vertikaln.png

Ne sviđa mi se tvoj predlog!
Grb je bolje da stoji na plavoj,a ne na crvenoj i plavoj boji.....
Pozadina krune (u ovom slučaju je crvena i plava),lepše bi bilo kada bi bila jedna boja,npr. crvena...
Ostalo si dobro uradio!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back