NOVI DOKAZI: Srebrenica je velika obmana!

Mortimer

Veoma poznat
Poruka
11.366
N. Š. R. | 29. avgust 2016. 07:36 | Komentara: 4
Republički institut za istraživanje srpskih stradanja u dvadesetom veku priprema nove dokaze
Milivoje Ivanišević
BANjALUKA - Direktor Instituta za istraživanja srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević najavio je da će uskoro pred javnost izaći sa dokumentima koji dokazuju da je bošnjačka istina o Srebrenici velika obmana, farsa i falsifikat, a da su pravi stradalnici na tom području podrinjski Srbi.
On je izjavio Srni da su svi pokušaji srpske strane da Savetu bezbednosti UN predoči srpska stradanja u srednjem Podrinju završili neuspehom, jer su tamo u julu 1993. godine sedeli Medlin Olbrajt i Kofi Anan.
- Od našeg profesora Nikole Moravčevića saznao sam da je sve što je stizalo u UN o stradanju Srba, njihovim uticajem uklanjano i nikada nijedan dokument nije došao na dnevni red sednice Saveta bezbednosti - rekao je Ivanišević.
On je istakao da je ad akta tako stavljen zvanični dokument Vlade Jugoslavije koji je potpisao Dobrica Ćosić, a koji je sadržao kompletan spisak Srba stradalih u Podrinju 1992. i 1993. godine, dakle mnogo pre stradanja Bošnjaka u tom kraju.
- Dakle, Ujedinjene nacije su o stradanju Srba obaveštene još 1993. godine od zvaničnog Beograda. Bez reakcije i uvrštavanja u dnevni red. To je sudbina i izveštaja indijskog generala i komandanta Unprofora u BiH Satiša Nabijara u kojem su navedeni mnogi zločini nad Srbima - ukazao je Ivanišević.
On je ukazao da UN ima dokumente na koji je stavljen embargo i koji će za 30 godina biti otvoreni.
- A kad se otvore, videće se da je sve što su muslimani radili bila jedna obična farsa i obmana, a da je Srebrenica najveća manipulacija - rekao je Ivanišević.
On je kategoričan u tvrdnji da u Srebrenici u julu 1995. godine nije bilo civilnih žrtava, a da je zvaničan broj stradalih fikcija.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...22421-NOVI-DOKAZI-Srebrenica-je-velika-obmana

Sta zna Dobrica Cosic, sta zna Satis Nabijar?

Poslednja izmena od moderatora:
N. Š. R. | 29. avgust 2016. 07:36 | Komentara: 4
Republički institut za istraživanje srpskih stradanja u dvadesetom veku priprema nove dokaze
Milivoje Ivanišević
BANjALUKA - Direktor Instituta za istraživanja srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević najavio je da će uskoro pred javnost izaći sa dokumentima koji dokazuju da je bošnjačka istina o Srebrenici velika obmana, farsa i falsifikat, a da su pravi stradalnici na tom području podrinjski Srbi.
On je izjavio Srni da su svi pokušaji srpske strane da Savetu bezbednosti UN predoči srpska stradanja u srednjem Podrinju završili neuspehom, jer su tamo u julu 1993. godine sedeli Medlin Olbrajt i Kofi Anan.
- Od našeg profesora Nikole Moravčevića saznao sam da je sve što je stizalo u UN o stradanju Srba, njihovim uticajem uklanjano i nikada nijedan dokument nije došao na dnevni red sednice Saveta bezbednosti - rekao je Ivanišević.
On je istakao da je ad akta tako stavljen zvanični dokument Vlade Jugoslavije koji je potpisao Dobrica Ćosić, a koji je sadržao kompletan spisak Srba stradalih u Podrinju 1992. i 1993. godine, dakle mnogo pre stradanja Bošnjaka u tom kraju.
- Dakle, Ujedinjene nacije su o stradanju Srba obaveštene još 1993. godine od zvaničnog Beograda. Bez reakcije i uvrštavanja u dnevni red. To je sudbina i izveštaja indijskog generala i komandanta Unprofora u BiH Satiša Nabijara u kojem su navedeni mnogi zločini nad Srbima - ukazao je Ivanišević.
On je ukazao da UN ima dokumente na koji je stavljen embargo i koji će za 30 godina biti otvoreni.
- A kad se otvore, videće se da je sve što su muslimani radili bila jedna obična farsa i obmana, a da je Srebrenica najveća manipulacija - rekao je Ivanišević.
On je kategoričan u tvrdnji da u Srebrenici u julu 1995. godine nije bilo civilnih žrtava, a da je zvaničan broj stradalih fikcija.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...22421-NOVI-DOKAZI-Srebrenica-je-velika-obmana

Sta zna Dobrica Cosic, sta zna Satis Nabijar?

Bolje to znaju Mrco, Hrnjo i dezurne ustase na Krizarici!

Dobrica Ćosić i istina :hahaha::hahaha:

Dobrica Ćosić i istina :hahaha::hahaha:

Laze Dobrica, laze!

U spiskovima pokopanih žrtava iz jula 1995. god. nalazi se veliki broj lica koja su bila registrovana kao birači opštine Srebrenica za izbore naredne 1996. godine. Raspolažemo njihovim imenima, ali ovom prilikom daćemo samo brojčani pregled. Od imena navedenih u prvom ukopu navodnih žrtava njih 271 bilo je u biračkom spisku za 1996 godinu, u drugom ukopu 85, trećem 31, četvrtom 140, petom 252 i šestom ukopu 135. To je 914 lica ili nešto iznad 37 odsto od ukupnog broja ukopanih. Logično je pretpostaviti da su to lica koja su umrla prirodnom smrću u razdoblju od jula 1995. do jula 2006. godine, kada je izvršen poslednji ukop, a ne žrtve Srebrenice stradale prilikom povratka Srba u taj grad. Da su u pitanju žrtve potvrđuje i činjenica da je organizator izbora Oebs, imao na raspolaganju više od godinu dana da ih briše iz spiska srebreničkih birača. To nije učinjeno. Ima indicija da je slična situacija i sa opštinom Bratunac, pa i Vlasenica i Zvornik.

Ipak je najjača teorija da su se Muslimani sami poubijali da ih Srbi ne bi zarobili, a sve zbog toga što su bili svjesni da su počinili stravične zločine nad Srbima.
Sljedeća teorija, isto biserna, je da su se međusobno poubijali, jer su se jedni htjeli predati, a drugi su to smatrali izdajom.

Uglavnom, vjerojatnije je da su ih likvidirali ljudi-gušteri, nego da je Srbin počinio ratni zločin.

Ipak je najjača teorija da su se Muslimani sami poubijali da ih Srbi ne bi zarobili, a sve zbog toga što su bili svjesni da su počinili stravične zločine nad Srbima.
Sljedeća teorija, isto biserna, je da su se međusobno poubijali, jer su se jedni htjeli predati, a drugi su to smatrali izdajom.

Uglavnom, vjerojatnije je da su ih likvidirali ljudi-gušteri, nego da je Srbin počinio ratni zločin.

Mislim da je vezano za Srebrenicu i pticama na grani jasno šta se desilo.Samo je glupo gledati građanski rat u BIH kroz prizmu Srebrenice jer se ginulo nemilice i u drugim dijelovima BIH.

Jel ti smatraš da oluja nije bila vojna pobjeda?

U cijeloj oluji je poginulo manje civila nego u Prijedoru u koje i nije bilo rata

Pobjeda je pobijediti neku vojsku i osloboditi teritoriju sa minimum žrtava

mrho lazes ko turcin:hahaha:

u prijedoru je bilo itekako rata i borbi cak su muslimanske snage u jednom trenutku na kratko uspjele da zauzmu sam grad 30 maja 1992
dok tokom oluje nije bilo nikakvih borbi niti je negde pruzan otpor ,osim gore na kordunu negde koliko sam cuo,to je bio dogovor milosevica i tudjmana da se zavrsi rat

Ja pričam o konkretnim forumašima, a ti repliciraš sa "vi".

Koliko je mene?

Pa ti si klasični predstavnik svog naroda... ;)
Ma Gumice Krstarica je dokaz da ste jugonostalgičar :heart:i,jedino su se Slovenci izdigli bar ja nisam niti jednog Slovenca snimio na Krstarici. :D

- - - - - - - - - -

u prijedoru je bilo itekako rata i borbi cak su muslimanske snage u jednom trenutku na kratko uspjele da zauzmu sam grad 30 maja 1992
dok tokom oluje nije bilo nikakvih borbi niti je negde pruzan otpor ,osim gore na kordunu negde koliko sam cuo,to je bio dogovor milosevica i tudjmana da se zavrsi rat

Skoro svaki grad u BIH je bio 1992 povuci potegni,ko prvi njegovo.Mrho broji samo njihove žrtve i sve su civili!

Zašt toliko lažeš?

pogledaj koliko je civila pronađeno samo u masovnoj grobnici Tomašica pa koliko je civila bačeno sa Korićanski stijena a ti pričaš o nekim borbama

Kolko je srpski vojnika poginulo u tim "borbama" ?

Zašt toliko lažeš?

pogledaj koliko je civila pronađeno samo u masovnoj grobnici Tomašica pa koliko je civila bačeno sa Korićanski stijena a ti pričaš o nekim borbama

Kolko je srpski vojnika poginulo u tim "borbama" ?

Kozarac je bio do zuba naoruzan i utvrdjen ,artiljerija VRS je morala 3 dana da kopa da bi pjesadija mogla da uleti.pre toga im je predlozeno da poloze oruzije odbili su
jesi ti ikad cuo za asanaciju terena posle borbi,sta je trebalo da ostave sve leseve po prijedoru i okolnim selima da ih zivotinje raznose i da sire bolesti iz zarazu.....
A na korsicanskim stijenama nisu bili civili vec kolovodje i zlotvori,tamo niko nije nevin ubijen

Back