Novi američki ambasador u Srbiji

Osim što si hteo da napišeš da ih poznaješ, ne razumem u osnovi šta si mi odgovorio ;)
svako ko radi u ambasadi, bio ambasador ili najlevlji atase napr. za kulturu radi sto mu narede...u ovom slucaju iz vasingtona. a atase je napr zvanje samo na papiru a u realu je vrbovanje. iz gomile. selektivno. najcistije. iz svake profesije.

ne znam da li znas da je svaki faks do pre 20-30 godina bio u obavezi da amerima javlja ko je najbolji student, talenat, ili slicno...i onda su ih ameri kupovali...dobijali su top strucnjake za male pare. nasa posebno. moj drug iz osnovne je pre nekoliko godina penzionisan kao sef sektora u nasi za raketna goriva.

a ti drukatori sa faksova dekani obicno, dobijali su za drukanje placena predavanja, citaj proseravanja po univerzitetetimna minesote ili slicnim americkim pripizdinama.

Ukazuje mi se da će se ovaj pravoslaac previše familijarizovati sa vlastima ovde.. tj biće mu interesantno da vlada na srbljem kao prvi od ostalih :)

Dok neki protestant koji je jedva znao da nađe Srbiju na karti, bi bio nekako neutralniji i manje se mešao.
on je samo saobracajac poruka.

to mu je jedina funkcija. malo je pravih ambasadora danas kao ranije. diplomatska skola i maniri kao napr loncar sto je bio. to vise ne stanuje u srbiji, sad imamo kaubojstinu. cak je i takav mozak kao milan st. protic otisao obucen kao kauboj kada je promovisan za ambasadora u usa. rekla mu valjda sluzba da to ameri vole a on naseo ko dete na nosu. :lol:

svako ko radi u ambasadi, bio ambasador ili najlevlji atase napr. za kulturu radi sto mu narede...u ovom slucaju iz vasingtona. a atase je napr zvanje samo na papiru a u realu je vrbovanje. iz gomile. selektivno. najcistije. iz svake profesije.

ne znam da li znas da je svaki faks do pre 20-30 godina bio u obavezi da amerima javlja ko je najbolji student, talenat, ili slicno...i onda su ih ameri kupovali...dobijali su top strucnjake za male pare. nasa posebno. moj drug iz osnovne je pre nekoliko godina penzionisan kao sef sektora u nasi za raketna goriva.

a ti drukatori sa fakova dekani obicno, dobijali su placena predavanja, citaj proseravanja po univerzitetetimna minesote ili slicnim americkim pripizdinama.

Pa zato je Amerika i velika, što su zvali i plaćali gomile talentovanih mladih sa svih strana sveta. To i danas rade. Ali ne rade to na silu, svi oni su jedva čekali da odu tamo :)

Danas to kompanije takođe rade, ali mogu i d aostanu u Srbiji. Svi najbolji studenti sa ETFa ili Matematičkog dobijaju ponude od Microsofta da rade za velike pare. I rade sa zadovoljstvom. Kapitalizam.

Pa zato je Amerika i velika, što su zvali i plaćali gomile talentovanih mladih sa svih strana sveta. To i danas rade. Ali ne rade to na silu, svi oni su jedva čekali da odu tamo :)

Danas to kompanije takođe rade, ali mogu i d aostanu u Srbiji. Svi najbolji studenti sa ETFa ili Matematičkog dobijaju ponude od Microsofta da rade za velike pare. I rade sa zadovoljstvom. Kapitalizam.
jok

feudalizam...mi smo miljama daleko od pravog kapitalizma. strutkturno smo organizovani kao feudalni kapitalizam, prapreteca kapitalizma gde je bilo najvise socijalnih lomova. a oni su nam ispred nosa, samo smo slepi da vidimo sta nam se svima sprema.

ma dobro bre, mislim ljudi idu tamo gde dobijaju velkiki novac, na to sam mislila
svako ko je talentoivan i štreber je, jedva čeka da zaradi dobru lovu od toga
pa nije to resenje, valjda je resenje da obezbedis ljudima tj deci u svojoj zemlji priblizan stepen znanja i usavrsavanja kao na univerzitetima sirom sveta, pogotovo danas kada je svet globalno selo, zar ne?

ako jedna sirotinjska indija moze da razvija raketnu tehnologiju, ako pisljiva albanija ima najvise satelita od svih u regionu i sire, sto to i jos bolje ne bi mi mogli?

Ja baš ne mislim da je dobra ideja.

Mnogo bolje je da je ambasador neki fini čovek protestant sa ženom koja obilazi humanitarne organizacije i jedu srpsku hranu po restoranima.

Ovo mi ne miriše na dobro, još ako je Dinarskog porekla, kuku lele :)
Sažaljevam slučaj, ovaj je bio DRŽAVNI tužilac i to Arizone
Tamo ti je kaubojština teška a on ih sve preveslao
Pa vi tražite tog vašeg Protestanta bio on ŽIV ili MRTAV
(bolje mrtav)

ТАСС, пардон Fox News је овлашћен да саопшти: нови амерички амбасадор у Србији се презива на ић

Ауторска тема о крајње занимљивом развоју ситуације, нови амерички амбасадор у Србији се презива на ић, Трамп га ке описао као сина српских политичких емигната које је Брозов комунизам отерао у Америку, и наравно, гле чуда, то није Род Благојевић. Каква ли је сада атмосфера у Приштини и Сарајеву? Узград, било би лепо знати и тачно када је Грађанин Шолц заказао оно чувено “хапшење Додика”, а чаршија и оно своје узгредно “укидање РС”?

Укратко:

Марк Брновић нови амерички амбасадор у Србији​

Петак, 28.03.2025. у 21:16
Нови амерички амбасадор у Србији биће Марк Брновић, објавио је председник САД Доналд Трамп.

Са задовољством саопштавам да ће Марк Брновић бити нови амбасадор Сједињених Држава у Србији. Марк је поносни ветеран Националне гарде, а раније је био државни тужилац државе Аризона. Као син избеглица који су побегли из комунизма, Марк ће бити снажан заговорник слободе и увек ће Америку стављати на прво место. Честитам, Марк!", написао је Трамп на својој друштвеној мрежи.

Марк Брновић
је амерички адвокат и политичар српског порекла који је рођен 25. новембра 1966. године у Детроиту.

Његови родитељи су емигрирали из бивше Југославије, тачније отац из Црне Горе, а мајка са простора данашње Хрватске.

Породица се касније преселила у Аризону где је Марк одрастао и похађао локалне школе.

Дипломирао је политичке науке на Државном универзитету Аризоне, а затим стекао диплому доктора права на Правном факултету Универзитета Сан Дијего. Током студија био је члан братства Сигма Пи.

На изборима 2014. године, Брновић је изабран за државног тужиоца Аризоне, победивши тадашњег републиканског кандидата Тома Хорна на унутарстраначким изборима, а потом и демократску кандидаткињу Фелесију Ротелини на општим изборима.

Брновић је 2021. године најавио кандидатуру за републиканску номинацију за Сенат САД, али није успео да је добије неопходну подршку у странци.

https://www.politika.rs/scc/clanak/669762/mark-brnovic-novi-americki-ambasador-u-srbiji

Opa Đurđo, američki ambasador u Srbiji bio državni tužilac u jednoj od jurisdikcija sa najoštrijim propisima u celoj Americi, Zagorka Dolovac i Toma Mona na aparatima. :D

The Donald:

"As the son of refugees fleeing communism, Mark will be a strong advocate for freedom and will always put America first. Congratulations Mark!" Trump wrote.

DRŽAVNI tužilac kaubojske regije...
Živ stigao do funkcije...
Aloo...

mislim i stigao i ostao...
Pajtićeva štičenica Zagorka Dolovac na aparatima, kolega sa doktiratom i stažom sa takvima ume i da pregleda knjige, Toma Mona primljen na intenzivnu negu. Kurti i Druga Srbija u stanju teškog šoka. Kako li je u Sarajevu? :D

Poslednja izmena:
Pajtićeva štičenica Zagirka Dolovac na aparatima, Toma Mona primljen na intenzivnu negu. Kurti i Druga Srbija u sranju teškog šoka. Kako li je u Sarajevu? :D
evo ja ću umesto uvaženog @Mstislav

1743206145975.gif

Back