Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja nadala smatram velikim sportistom i omiljenim stranim igracem. verujem da je njegova skromnost neisfolirana (ili, ako jeste- onda vrlo malo)... a novak sa druge strane nikako nije skroman- vec prica ono sto misli... i protiv toga nemam nista; stavise, skidam kapu... :worth: trebalo je imati petlju sa 17 godina izjaviti da ce najverovatnije prvo osvojiti AO! :-D a usput- to sto se vecina igraca folira i daje sablonske odgovore na svako pitanje, ne znaci da je pretenciozni novak arogantan kada se trudi da prica ono sto misli... a to sto novak nekome aplaudira po meni govori lepo o njemu, ali u isto vreme ne znaci da nije probudjen i spreman da uzvrati istom merom. mozda nije dovoljno rizikovao protiv rafe, ali je bio u egalu sa njim oba seta... mali li je to uspeh? covek gresi i uci dok je ziv, a novak to u nedelju nije radio mnogo inace bi rezultat u rafinu korist bio mnogo veci...
i fedju izuzetno postujem, ali ne zaboravljam napade na novakove medicale koji su stvarno ranije bili cesti i stvarno verujem sa razlogom... tu je i po koja skakljiva izjavica, a ne svidja mi se ni sto je prestao da pokazuje emocije- tj. sto je poceo da ih neuspesno krije... ali ga cenim- ako zelis biti realan... to moras uraditi...
a bez obzira na to koliko nekoga cenim,volim da se zaebavam- bez krajnjih namera... zato smo izmedjuostalog tu... :D

Evo normalnog odgovora na moj post. Eto, ti imas jedno misljenje, ja drugo, i onda imamo konstruktivnu raspravu... argumentovanu. Ne slazem se sa tobom, ali ne mislim da si "slucaj", razumes?...

pazi, ja mislim da ne mozes potpuno porediti basket sa tenisom. ako te neko iznervira u basketu tako sto odigra savrseno- ti mozes da popi3dis i krenes snaznije, brze, odlucnije... ali u tenisu- to bi moglo znaciti gubitak poena zbog eventualnog gubitka kontrole koji bi usledio a koji bi mnogo manje bio izrazen u basketu... tenis je (bar po meni) ipak nekako "pipaviji" sport... i hladna glava u tenisu je bitna koliko i zelja da se pobedi, a njihova kombinacija, ma koliko nezahvalna- verovatno najbolje resenje do koga je tesko doci... a u basketu se nekako i sve brze odvija- mislim da tu imas mnogo manje vremena da nekome tapses, a sto je jos bitnije... basket je kolektivan... ne zelim da zalazim u psihologiju, ali sam siguran da su u 1 na 1 mnogo vece sanse da protivnik dobije kompliment...

anyway... evo noletovog velikog intervjua za londonski "times": http://www.novak-djokovic.com/srb/v...ak-za-londonski-times-ponosan-na-svoju-zemlju (ovo je zapravo skracena verzija na srpskom, ali na dnu ove strane imate i link ka full verziji na engleskom)... u principu, manje se pricalo o tenisu, a vise o nekim "okolnim" stvarima... pa koga zanima... ;)

znaci.. nikada nisi video Rafu kako brise liniju i odlazi na drugu stranu terena :think:

prilicno realno,mora se priznati

nadam se da uzivas u tenisu od aprila meseca (ako ga uopste i gledas) :otkacio:

Naprotiv, nikada nisam video Rafu da MENJA SUDIJSKU ODLUKU, a u korist protivnika...
Citaj sta pisem, vec zamaras reagovanjima na prvu loptu... :dash:

1.Ako je poenta poslednjeg posta da ga Nadal dere gde stigne, to sam vec i napisao, i sa tim se slozio jos u prvom postu?! :dontunderstand:
2.Da li je moguce da ne vidis dalje od svog ljubimca, pa mislis da je apsolutno savrsen u svakom pogledu?! :???:
3.Ponovo procitaj moj prvi post. Tamo sam napljuvao NOVAKA DJOKOVICA, koji je i tema...

I dalje stojim iza svake napisane reci. Da malo objektivnije gledas tenis, imao i sta pametnije da napises, kao recimo sto pise polarnimeda... Ovako vidim da imas samo slepacke komentare da te bas zabole za noleta, ili recimo ovaj post:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6806396&postcount=1633
A to je samo jedan od mnogih... Ili recimo ovaj:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6805981&postcount=1625
Covek je osvojio turnir koji nosi isti broj poena kao i Nadalov. Ti mu se podsmevas?! :think:
Ako imas nesto konkretno da zameris nekom teniseru, onda to i uradi. Nemoj iznositi pausalne, poluidiotske komentare i ocene i ocekivati neku konstruktivnu raspravu iz toga; tesko da ce te neko shvatiti ozbiljno...
Zakljucak: ipak si ti daleeeeeko od ozbiljnog sagovornika... :roll:

@polarnimeda

Da li si se nekad profesionalno bavio nekim sportom?
Tada bi shvatio da u APSOLUTNO SVAKOM SPORTU, ako ti je stalo do pobede, kljuca adrenalin... PODVLACIM, ako ti je stalo do pobede...
Tu hladne glave nema... Vec samo stvar (samo)kontrole... i motiva...
To je ono sto Nadal ima, a maneken nema... preciznije, nema u mecevima sa Nadalom?! :dontunderstand:

tema jeste pisac novak ali kad mi udaris na Rafino postenje to ne moze da se precuti

ma evo ja vise i ne navijam za Nadala od kad si mi ti otvorio oci. moj novi favorti je davidenko :hahaha:

a sto se tice Fedje,nikad se coveku nisam podsmevao.. jedan sam od retkih ovde koji misli da je preuzimanje prvog mesta (bio to Rafa a jos vise novak) ravno katastrofi

on u Haleu nije ni imao ozbiljnog protivnika a ono sam napisao da bih se zezao sa Garworom. to ne razumes jer ovde nisi ni dolazio

uostalom,bodri ti ovog manekencica a ja cu silu sa Majorke pa da vidimo ko ce dalje da dogura

Da li si se nekad profesionalno bavio nekim sportom?
Tada bi shvatio da u APSOLUTNO SVAKOM SPORTU, ako ti je stalo do pobede, kljuca adrenalin... PODVLACIM, ako ti je stalo do pobede...
Tu hladne glave nema... Vec samo stvar (samo)kontrole... i motiva...
To je ono sto Nadal ima, a maneken nema... preciznije, nema u mecevima sa Nadalom?! :dontunderstand:
trenirao sam basket, ali nisam igrao profesionalno... ali, ja nisam ni mislio da u tenisu ne kljuca adrenalin, vec da je drugaciji nacin kontrole istog. ali, to ne mogu da znam... samo pretpostavljam jer vidim da onaj ko se iznervira posle gubljenja bitnih poena u tenisu- zeli da igra jos jace, ali ga to obicno kosta... dok u basketu stvar ume biti obrnuta... a ne mislim da novak nema motiva, pogotovo ne mislim to kada igra protiv rafe. verujem da je jednostavno gresio u taktici... uostalom- moglo je lako biti obrnuto u sva tri poslednja seta... a videcemo uostalom kakvi ce biti naredni... :D obojica su napredovali i svakog meseca kao da su novi igraci... :)

e da- ako ti se ucini da su neki igraci omalovazavani... to je verovatno interno zaebavanje medju nama- posto ovde ima vise navijaca svakog od prve trojice... mada, stoji to da ima i povremenog omalovazavanja tenisera nevezanog za pomenuto zaebavanje... kao i nerelno dizanje u nebesa...

Poslednja izmena:
Da sam mu trener, i da ga vidim da onako aplaudira kad ga protivnik napravi magarcem, ruku bih mu odsekao!!!
Jel to znaci da bi trebalo da bacim kosku nekome ko zakuca preko mene u basketu?!
Ili da mu pruzim ruku kad smecuje kroz moj blok?!
Alo, prijatelju, to treba da te probudi, NALJUTI, a ne da skidas gace!!!
Mi, publika, smo tu da aplaudiramo, ako je poen dobar!
Pruzi mu ruku na kraju meca, NE U TOKU MECA!
Videste li ikada Nadala da je to uradio? Ili da je priznao poen, kad je sumnjiv? Dzukela uvek cuti, i gleda svoja posla, svoju guzicu... A ovog naseg manekena dere gde stigne!
Bice prvi samo zato sto ce Federer otici u penziju, a Nadal u kolica zbog kolena... Ostalo je boranija, a ovi mladji nemaju srece sa povredama (Monfils, Tsonga...)...
E moj Novace, Nadal je u tvojim godinama vec imao duplo vise titula i vladao Rolan Garosom...
PROBUDI SE!!!
Raspali loptu u liniju, pa se namrsti na Nadala, ko i on na tebe, slepce! Pogledaj ga popreko! Uplasi ga!
Aplauzom mu samo dajes podstrek, to zna svako ko se ikada bavio nekim sportom...
Kad ga oderes, onda ga vodi u zivot, ako ste ortaci...

Vidi ovog:confused: da li stvarno misliš to što si napisao:?:
Niko nikoga u tenisu ne pravi magarcem nego teniser koji izgubi neki atraktivan poen aplaudira drugome kao što i dolikuje sportistima sa kulturom i to je sportski gest. U ostalom tenis je sport za džentlmene i tako treba i da ostane on se ne može porediti sa basketom u kome su igrači u stanju da se potuku a ni publika ne zaostaje. Zamisli da se tako nešto desi na tenisu!
Ti sebe nazivaš Novakovim fanom a ispljuvao si ga ko najgoreg neprijatelja, čoveka koji za tenisera za koga navija može da kaže da je slepac dovoljno govori o tebi. Tako da ono što govoriš za Nadala pada u vodu. Njega svi teniseri hvale za sportsko ponašanje na terenu nije on kriv što nema mislosti prema svojim suparnicima ali i pored toga uvek je spreman da prizna poen.
U ostalom ti ni nevoliš tenis da ga voliš ne bi nazivao tenisere ovakvim imenima. Stvarno žalosno :thumbdown:

Niko nikoga u tenisu ne pravi magarcem nego teniser koji izgubi neki atraktivan poen aplaudira drugome kao što i dolikuje sportistima sa kulturom i to je sportski gest. U ostalom tenis je sport za džentlmene i tako treba i da ostane on se ne može porediti sa basketom u kome su igrači u stanju da se potuku a ni publika ne zaostaje. Zamisli da se tako nešto desi na tenisu!
Ti sebe nazivaš Novakovim fanom a ispljuvao si ga ko najgoreg neprijatelja, čoveka koji za tenisera za koga navija može da kaže da je slepac dovoljno govori o tebi. Tako da ono što govoriš za Nadala pada u vodu. Njega svi teniseri hvale za sportsko ponašanje na terenu nije on kriv što nema mislosti prema svojim suparnicima ali i pored toga uvek je spreman da prizna poen.U ostalom ti ni nevoliš tenis da ga voliš ne bi nazivao tenisere ovakvim imenima. Stvarno žalosno :thumbdown:

bojim se da mu ovo niko ne moze objasniti

Niko nikoga u tenisu ne pravi magarcem nego teniser koji izgubi neki atraktivan poen aplaudira drugome kao što i dolikuje sportistima sa kulturom i to je sportski gest

Ne videh Nadala da se ubija od tog aplaudiranja... Videh da lomi reket... Doduse, retko, jer mu ide dobro... Objektivnost, vidis?...

U ostalom tenis je sport za džentlmene i tako treba i da ostane on se ne može porediti sa basketom u kome su igrači u stanju da se potuku a ni publika ne zaostaje. Zamisli da se tako nešto desi na tenisu!

Dzentlmene koji lome rekete, a?... Vicu "FUUUUUCK!" da se cuje do poslednjeg reda tribina, a?... Govore sudijama da su slepci?...
Molim da neko ko iole prati tenis objasni mladoj (teniski nepismenoj) dami kakav je bio Rodzer Federer pre dolaska na vrh...
Ja trazim da protivnika smatra PROTIVNIKOM, a ne prijateljem, KAD SU NA TERENU...
Ne potcenjuj njega, ne precenjuj sebe... i uzvrati ISTOM MEROM!

Ti sebe nazivaš Novakovim fanom a ispljuvao si ga ko najgoreg neprijatelja, čoveka koji za tenisera za koga navija može da kaže da je slepac dovoljno govori o tebi.

Govori da objektivno sagledavam njegovu igru, i da smatram da mu taj DETALJ fali da bi bio prvi... On ima milion dobrih teniskih osobina; ovu nema... Zato i jeste bas tu gde se nalazi: pri vrhu, ne i na njemu... Sta mislis, da ga trener na treningu mazi, govori mu da je Bog tenisa?... Sigurno da ga pljuje kad nesto ne radi dobro, trudi se da to nesto sto fali pronadje, izvadi iz njega... To se zove OBJEKTIVNO SAGLEDAVANJE, sto vi Nadalovi fanovi (ovde) nemate... I, sta ti to govori o meni?...

Tako da ono što govoriš za Nadala pada u vodu.

Bas tako, nisam kompetentan... :roll:

Njega svi teniseri hvale za sportsko ponašanje na terenu nije on kriv što nema mislosti prema svojim suparnicima ali i pored toga uvek je spreman da prizna poen.

Ne navede primer, KADA?... Ja ne videh, izvinjavam se ako sam prevideo... Zato imam puno pravo da kazem da NIJE TAKAV... Dakle, kada je PROMENIO sudijsku odluku koja je donesena u njegovu korist, a bila je pogresna?...
I, ko ga hvali za ponasanje na terenu?... Mora biti da sam i to prevideo...

U ostalom ti ni nevoliš tenis da ga voliš ne bi nazivao tenisere ovakvim imenima. Stvarno žalosno

Pretpostavljam da ni tvoj istomisljenik Nordic ne voli tenis:
po toj logici...
Ali je potrcao da se slozi sa tobom vec u sledecem postu...
Neobjektivnost, razumes?...
Ne videh da si njega oplela, jednostavno zato sto nije cacnuo nekoga cije postere lepis po sobi...

Dakle: ako neko sagleda OBJEKTIVNO neku osobinu igraca koga POSTUJE I CENI, onda taj neko verovatno BAS VOLI taj sport... Nije ZASLEPLJEN jednim igracem, ne dize ga u nebesa ako za to nema valjan razlog...

BTW, primetila si da sam NE VOLI napisao razdvojeno... Ako ucestvujes u necemu sto je ozbiljna polemika, potrudi se da naucis osnovu: pismenost... Za mene preduslov da bih ulazio u raspravu... Znam da vas ima gomila takvih, ali meni to bode oci, i gotovo...
Drugi osnov je elementarno poznavanje teme, sto se ne dobija brojem besmislenih postova, iliti kvantitetom, vec kvalitetom napisanog...

Elem, i dalje polarnimeda ima jedini objektivan pristup svim teniserima...
Naravno, od ljudi koji su odgovorili na moj post...

Niko nikoga u tenisu ne pravi magarcem nego teniser koji izgubi neki atraktivan poen aplaudira drugome kao što i dolikuje sportistima sa kulturom i to je sportski gest

Ne videh Nadala da se ubija od tog aplaudiranja... Videh da lomi reket... Doduse, retko, jer mu ide dobro... Objektivnost, vidis?...

U ostalom tenis je sport za džentlmene i tako treba i da ostane on se ne može porediti sa basketom u kome su igrači u stanju da se potuku a ni publika ne zaostaje. Zamisli da se tako nešto desi na tenisu!

Dzentlmene koji lome rekete, a?... Vicu "FUUUUUCK!" da se cuje do poslednjeg reda tribina, a?... Govore sudijama da su slepci?...
Molim da neko ko iole prati tenis objasni mladoj (teniski nepismenoj) dami kakav je bio Rodzer Federer pre dolaska na vrh...
Ja trazim da protivnika smatra PROTIVNIKOM, a ne prijateljem, KAD SU NA TERENU...

Ti sebe nazivaš Novakovim fanom a ispljuvao si ga ko najgoreg neprijatelja, čoveka koji za tenisera za koga navija može da kaže da je slepac dovoljno govori o tebi.

Govori da objektivno sagledavam njegovu igru, i da smatram da mu taj DETALJ fali da bi bio prvi... On ima milion dobrih teniskih osobina; ovu nema... Zato i jeste bas tu gde se nalazi: pri vrhu, ne i na njemu... Sta mislis, da ga trener na treningu mazi, govori mu da je Bog tenisa?... Sigurno da ga pljuje kad nesto ne radi dobro, trudi se da to nesto sto fali pronadje, izvadi iz njega... To se zove OBJEKTIVNO SAGLEDAVANJE, sto vi Nadalovi fanovi (ovde) nemate... I, sta ti to govori o meni?...

Njega svi teniseri hvale za sportsko ponašanje na terenu nije on kriv što nema mislosti prema svojim suparnicima ali i pored toga uvek je spreman da prizna poen.

Ne navede primer, KADA?... Ja ne videh, izvinjavam se ako sam prevideo... Zato imam puno pravo da kazem da NIJE TAKAV... Dakle, kada je PROMENIO sudijsku odluku koja je donesena u njegovu korist, a bila je pogresna?...

U ostalom ti ni nevoliš tenis da ga voliš ne bi nazivao tenisere ovakvim imenima. Stvarno žalosno

po toj logici...
Ne videh da si njega oplela, jednostavno zato sto nije cacnuo nekoga cije postere lepis po sobi...

Dakle: ako neko sagleda OBJEKTIVNO neku osobinu igraca koga POSTUJE I CENI, onda taj neko verovatno BAS VOLI taj sport... Nije ZASLEPLJEN jednim igracem, ne dize ga u nebesa ako za to nema valjan razlog...

BTW, primetila si da sam NE VOLI napisao razdvojeno... Ako ucestvujes u necemu sto je ozbiljna polemika, potrudi se da naucis osnovu: pismenost... Za mene preduslov da bih ulazio u raspravu... Znam da vas ima gomila takvih, ali meni to bode oci, i gotovo...
Drugi osnov je elementarno poznavanje teme, sto se ne dobija brojem besmislenih postova, iliti kvantitetom, vec kvalitetom napisanog...

Lepo reče kakav je bio ali više nije takav a to je veoma bitno jer isina je da je Rodžer bio vrlo nekulturan kada je bio u juniorskim danima. To nije toliko tragično jer se promenio a i ti turniri iz juniorske kategorije se ne prenose na tv-u tako da i nema uticaja na mlade tenisere da se tako ponašaju.
Sve se bojim da bi Novak angažovao trenera koji bi ga pljuvao ta treninzima. On je u vrhu tenisa i zna dosta toga on nije neki klinac pa da dozvoli da ga trener koji ko zna šta je postigao u svojoj karijeri ponižava! Uredu je da mu obrati pažnju na nešto što ne radi kako treba ali sa poštovanjem!
Sa Nordicom se nekada slažem a nekada ne i nemam razlog da ga prozivam za svku reč koju napiše. Ne znam da li čitaš njegove postove ali zna i te kako da isproziva Federera prema tome nismo istomišljenici.
Rafu hvale oni koji su imali tu čast da igraju sa njim. Kada nadjem snimak postaviću.
Ako smatraš moje postove besmislenim što odgovaraš na njih? Bolje idi na teme o pismenosti pošto vidim da ti moje greške pri kucanju privlače toliku pažnju. To si uspeo da vidiš a nisi uspeo da vidiš Rafu kada prizna poen što je i tema! Bolje se ti teniski obrazuj nemoj da nabijaš besmislene postove teniski nepismeni gospodine!:thumbdown:

Evo, Blondie2 mi je zapusila usta... argumentovano! :hahaha:
Svaka recenica u postu je za smeh... na ovaj ili onaj nacin... :dash::dash::dash:
Stvarno, i ja budala pa raspravljam sa njom... :roll:
Izvinjavam se ostalom pismenom (i teniski, i inace) svetu sto vodih polemiku sa njom... :lol:
I, ne zaboravite koji je DETALJ u pitanju na kome zameram NOVAKU DJOKOVICU...
Da mi vise ne odgovoraju Rafini (ako moze, pismeni :rumenko:) fanovi... :mrgreen:
Do pisanja!

Zivot ide dalje.
Juche su ga svi proglashavali za novog broja 1 uskoro,danas ga komplexashi i pljuvachi nipodashtavaji govoreci da se ostavi tenisa posle 1 poraza. :lol:
Novak je josh mlad i vreme je pred njim,ako bude pmetan i radi na stvarima koje su do ovoga dovele-loshe kretanje,uzasni voleji i fizichka spremnost.

ma neka je izgubio i sto se prosto smorio... i on je covek. to je prosto nole i gotovo... pa ima i on svoj zivot van tenisa- nije to jedina bitna stvar niti mu je sve na svetu... ko hoce, nek navija (sa mnom) za njega... ko nece- naravno, ne mora! :)

a evo ukratko izjava (po secanju)...
novak: od malena sam gledao safina i divio se njegovoj igri... kasnije sam zajedno trenirao sa njim i uopste ga mnogo respektujem. mislim da je to danas igralo jednu od uloga... osim toga, servisi su mi bili jako slabi, kao i uglovi udaraca. nisam igrao svoju igru. nisam bio agresivan... najveca greska mi je bila sto sam cekao njegove. ali, nadam se da cu iz ovoga izvuci pouke za buduce partije... uopsteno- nije bio moj dan, a safin je pokazao koliko je u stvari dobar igrac. ostao je miran i koncentrisan celog meca i pokazao svoje mogucnosti... uostalom on nije star igrac i za njega nije kasno da se potpuno vrati u vrh...
safin: iznenadila me je slabija igra djokovica, ali i moje odlicno izdanje... uspevao sam odlicno da citam servise i pravio malo gresaka... dugo ne odustajem u zelji da se vratim tenisu i ponekada deluje da je sve uzalud. ali- ipak sam uvek nastavljao i ovo je posle dugo vremena jedna lepa nagrada za trud koji ulazem...

Poslednja izmena:

po toj logici...

Oces da kazes da Nadal nije pravedan ili dzentlmen(kao sto ti kazes)?
I da ne ispravlja odluku sudije?
Nije nego.On je mnogo pravedan i za mene najbolji teniser na svetu.
Djokovic me je toliko iznervirao da to nije normalno.:thumbdown:Mozda je dosao do svih polufinala turnira,al za mene to i nije neki uspeh.Danas je igrao kao zena.

Poslednja izmena:
Ne znam da li me ta njegova polufinala nerviraju, ili bi trebalo da ih cenim... :???:
Koliko su rezultatski dobra, toliko mogu polako da prerastu u kompleks...
(U drugim sportovima takve ekipe dobijaju nagradu za fer-plej; veciti polufinalisti i cetvrti na final-four-u... :D)
A on i dalje aplaudira kad ga neko dere... :evil:
Za maidenku se odgovor nalazi u postu #415...

Mislim da ste svi po malo nerealni..Ocekujete da uvek pobedjuje. On nije masina vec covek..Jeste Vimbldon neocekivani fall ali ko garantuje da nece biti jos nekog iznenadjenja..Zahvaljujuci njemu Srbija je imala prvog pobednika Grand Slema..Bolje ici korak po korak nego rapidno pa sledece godine da bude totalni pad..Najvisi mozda aplauzom zeli da smanji bes kod sebe,ko zna? I Ja kad se iznerviram aplaudiram..Svako reaguje drugacije..Bice uspona i padova zivot je to..

Kakvo crno smanjivanje besa... Nego je jednostavno rano poleteo... Pa jos i lanuo da je Federer "uzdrman i da je vreme da padne"... A nikako da veze dva cestita turnira... Pa ga jos "nije Safin dobio, nego je on izgubio"... Mnogo je poceo da se manekenise... :evil:
Sta je sad, Novace?... :dash: Sto rece meda, jedino dobro je sto se dogodine pokupiti dosta poena... :rotf:
BTW, taj aplauz (ma koliko ti se cinio nevazan) znaci da nisi 100% koncentrisan na svoju igru...
A to je ta "sitnica" koja mu ne da da predje drugi i prvi stepenik... Verovatno tu ima jos par detalja, ovaj meni bode oci... Ako te je napravio magarcem, ne moras mu i ruku pruzati... NA TERENU... Federer je kamenog lica, recimo... Nadal "mrzi" protivnika, to vidis u pogledu pre poena i radovanju posle osvojenog... ("Mrzi" je ovde pod navodnicima, pre nego sto me zaskoce poznavaoci lika i dela RF... :lol:)
Videh Federera do sada samo jednom da je to uradio... i to u prvom kolu, nakon onog suludog "hot-dog"-a, koji ce verovatno biti i potez turnira... :super:

Evo Noletovog rasporeda za ostatak sezone! :D
(http://www.novak-djokovic.com/srb/v...zvani-an-program-turnira-do-kraja-2008-godine)

21.07.2008. Toronto (Masters)
28.07.2008. Sinsinati (Masters)
11.08.2008. Peking (Olimpijske Igre)
25.08.2008. Njujork - US Open (Grand Slam)
19.09.2008. Bratislava - Davis Cup (Slovačka vs. Srbija)
22.09.2008. Bangkok
12.10.2008. Madrid (Masters)
26.10.2008. Pariz (Masters)
09.11.2008. Šangaj (Masters kup)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back