Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima dobrih igraca ali mislim da su u senci ove trojice od kojih se jos Novak drzi.
Saglasan sam.
Toliko sam prenosa radio za TV da sam video sve.
Mlada generacija ima nekoliko ekstra momaka ali su BUM TRAS.
Ovaj mali Korda je najblizi tome da postane superstar...
lepo igra i Cicipas i Zverev...mogli bi njih dvojica da vladaju kad Nole ode u penziju.

Đoković deklasirao Pola za finale Australijan Opena i ispisivanje ISTORIJE​

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australijan Opena, pošto je i više nego ubedljivo savladao Amerikanca Tomija Pola sa 3:0 (7:5, 6:1, 6:2).

Nije ovo bio najsjajniji meč Đokovića, nije delovao najbolje, nizao je greške, ali i uprkos tome, potpuno je nadigrao, nadmudrio i deklasirao rivala, što govori o tome koliko je dominantan i kako li će tek izgledati kada svede greške na minimum.
nole.jpg

Bez obzira na sve, zabeležio je izuzetnio ubedljiv trijumf i protiv Stefanosa Cicipasa će igrati za jubilarnu 10. titulu u Australiji.

Prvi gem je bio izuzetno napet, Đoković ga je dobio ali uz dosta muke, potom je popravio igru i poveo sa 5:1, da bi usledila kraća rasprava sa sudijom, posle čega je Novak totalno izgubio koncentraciju i vratio u život Amerikanca, koji je stigao do 5:5. Ali, bilo je to sve od Pola u ovom meču. Novak je osvojio naredna dva gema, poveo sa 1:o u setovima, a zatim u drugom dopustio samo jedan gem rivalu.

Bilo je čak 5:0 za Đokovića, pa je Pol dao sve od sebe da bi izbegao "krompirić", ali za više od toga nije imao snage.

Sličan je bio i treći set, Đoković je suvereno gospodario terenom, iako podsećamo, nije bio ni blizu svog najboljeg izdanja, ali Pol nikako nije mogao da ugrozi našeg asa. Ovom pobedom, Novak je postao rekorder po broju uzastopnih pobeda na Australijan Openu, čime je prestigao Andrea Agasija.

Bio je ovo njihov prvi međusobni skor, a pobedu u njemu izvojevao je Srbin, koja ga je odvela u finale gde ga čeka Stefanos Cicipas, pošto je Grk bio bolji od Karena Kačanova.

SD

Tomi Pol "Đoković je neverovatan" (2023)​

Novakov teniski talenat je nevjerovatan. Da bi neko izdržao ono što je doživio na prošlogodišnjem Australijan openu (međunarodna sramota), to samo pokazuje kvalitet i snagu njegovog karaktera. Neke ljude ne možeš uplašiti, ne možeš kupiti, ne možeš ih natjerati da odustanu od principa i etike koji su im važni i bitni.
Jedan je Novak. ;)

Ove godine igra i zabavlja se, bez pritiska da nesto mora a tada je najbolji rezultat.
neb reko..ove godine je takodje pritisak bas zbog prethodne i naravno zelje da dokaze sta su propustili..taj unutrasnji bijes ga motivise da igra mnogo ozbiljnije i ostrije..mislim da je nadal to shvatio i odusto, jer bi ga nole u ovoj fazi satro ko beba zvecku..mentalno je zacrto pobjedu..nadam se da ce ako ostati u nedelju, i uzeti sa 3:0..

Ne zamaram se time uopšte.Nole igra za sebe i svoj račun, nemamo mi ništa od toga, a time ni potrebe da se nešto nerviramo.Povrede mišića su neminovne, ne treba od toga praviti dramu od 300 epizoda, niti glumatati kao što on nekad ume.Ima i on svojih momenata kad nije na zavidnom nivou, pa se kao fenix diže iz pepela, a desi se i da ga neki mlađi diletanti razbiju kao beba zvečku.On da ume da se isključi i koncentriše na ono što mu je cilj, bio bi jači nego što jeste, i umeo bi da kontroliše svoje detinjaste izlive besa.Očigledno je da za sve ove godine bavljenja tenisom, on to još uvek nije naučio, niti će ikad naučiti.Takav mu je mentalitet i to je to.Mogao bi lepo da izbegne svađe sa sudijama i svojim timom, kao i razne novinske naslove koji mu stvaraju lošu reputaciju.I nije mi jasno, šta će mu tamo neki treneri koji mu nikad u svojim karijerama nisu dorasli ni po čemu?Šta oni mogu da ga nauče?To je kao da radiš nešto za šta si učio školu ili faks, a do penzije treba neko da ti popuje kako da radiš svoj posao.To je obično bacanje silnih para na beskorisne ljude koji ničim ne doprinose nekim boljim rezultatima.I te bosanske piramide, Pepe Imaz, i ostale gluposti, to je najobičnije sujeverje i još jedan ogroman trošak i gubljenje vremena na totalne beskorisne gluposti.Ko sa onoliko godina života i bavljenja nekim sportom ili bilo čime, ne shvati šta mi je najbolje i najkorisnije, taj nikad neće biti sav svoj.Ok, postigao je šta je postigao, ali neke stvari i postupke nikad neću razumeti niti ću prihvatiti kao pametne i razumne postupke.Na kraju krajeva, on radi za svoju korist, može da živi kao car, a mi nemamo ništa korisno od toga.Zato i ne navijam ni za njega ni za bilo koga, samo za svoju korist i za svoj stomak.Ne želim da se nerviram oko nečeg što mi ne donosi nikakvu satisfakciju u životu, a nervoze i stresa imamo svi i bez toga na pretek...

E sutra sledi udarac ovim bahatim Grcima...Onaj stari Cicipas umišlja da je Gips Kostelić koji je trenirao skijaše svoju decu Janicu i Ivicu koji su bili šampioni.Nažlost ovaj Cicipas se takmiči u Novakovoj eri još 3 godine malteretiranja za njega.Možda i grešim koeficijent je 4.5 na Cicija.Ko voli nek izvoli.
Novak ne pamtim kada je igrao bolje.Neovisno što mu ovi mladi protivnici nisu dorasli.Njegovi udarci su smrtonosni kao i servisi.Ne pamtim kada je udarao ovako.Ko maljem udara.A piramide razni duhovi mumije njemu daju energiju.Tako da sutra sledi 22 grend slem pa lagano Rolang Garos u 6 mesecu.....tek sada mu kreće karijera i on kao veliki šampion to tako i shvata.IDEMO MAESTRO .....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back