Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da smo normalna zemlja, on bi dobio zabranu da se više ne takmiči na Olimpijadi i da predstavlja našu zemlju. Ta rečenica "Umoran sam". Stvarno? Ma ima da ćopaš i da izađeš tamo na teren kad predstavljaš Srbiju. Ne razumem kako ljudi njega mogu da cene i vole.

Meni je najgore, kad on krene da se ponasa pozitivno i na kraju dozivi peh kakav dozivi i ta pozitiva sva padne u vodu, kao da je nikad nije ni bilo
Previše drami ponekad. Ali evo izjavio je da je nakon ovakvih poraza uvijek izlazio jači. Nadam se da neće potonuti u preostalom dijelu sezone, mada je bilo za očekivati da padne fizički nakon tri osvojena GS u svega nekoliko mjeseci. Na Vimbldonu se vidjelo da nije u top formi .

Previše drami ponekad. Ali evo izjavio je da je nakon ovakvih poraza uvijek izlazio jači. Nadam se da neće potonuti u preostalom dijelu sezone, mada je bilo za očekivati da padne fizički nakon tri osvojena GS u svega nekoliko mjeseci. Na Vimbldonu se vidjelo da nije u top formi .
Nece valjda, ali previse mu je i ovo bilo. Zacudila sam se kad sam videla na OI da je i u dublu bio, previse je natovario stvari sam sebi.

Da smo normalna zemlja, on bi dobio zabranu da se više ne takmiči na Olimpijadi i da predstavlja našu zemlju. Ta rečenica "Umoran sam". Stvarno? Ma ima da ćopaš i da izađeš tamo na teren kad predstavljaš Srbiju. Ne razumem kako ljudi njega mogu da cene i vole.
Njega cene i vole ljudi. Ne možeš ti to da shvatiš.

Bas 😣 zbog devojke koja je zelela da osvoji 🤷‍♀️🎾🥉 / opet da nije bio on da li bi dosli do toga.

Prica za juce je da bi sa bilo kojim drugim igracem osvojila / pobedila dok eto bio je on te nije.
zbog nje mi je krivo , nju je zeznuo , ona je pre neki dan vec videla sebe sa medaljom

inace nije ni trebao da ide , neozbiljno se ponasa i gubi fokus , sad treba da zacementira svoju poziciju najboljeg ikada

ne da se ponasa kao dzoker

zbog nje mi je krivo , nju je zeznuo , ona je pre neki dan vec videla sebe sa medaljom

inace nije ni trebao da ide , neozbiljno se ponasa i gubi fokus , sad treba da zacementira svoju poziciju najboljeg ikada

ne da se ponasa kao dzoker
Isto 🎾🥉🥉 je velika jos OI kakva nada da ovako zavrsi / nema je na tviteru fejsbuku instagramu / kao da ne sme da napise sta ima ipak je on 1. / kao da ne sme da mu rusi sliku o njemu.
Ne znamo sta je tu / normalno bi bilo da cujemo nju nje nema / to mi se ne dopada / ako je unistio njoj snove ima pravo da kaze kako se oseca.

Zabranjeno mi je da stavljam tviter ovde al' ako pogledas pise mu @DjokerNole tamo tako da je bio dzoker / sto nije uspeo to se desava.

Nego evo neko ovde prica kako se ponasa "neozbiljno kao dete umesto da kalkulise" ja sad opisujem kako se njegovi #NoleFam druze :tick: kako god da igra te :tick: :tick: :tick: ne eto ja sam kao "neko ko ide da gleda a ne zna ni rezultat" / sto nije tacno procitam.

Lepo je odmarati se / lepo je pratiti kako se druze #NoleFam / on je pokazao da 💖 igru da ide 💖 ne za rekord.

Screenshot_20210731-154524_Samsung Internet.jpg

Oni su na poklon dobili 🎾🥉🥉 spomenik treba da dignu Novaku /ovo je najlakse dobijena poklonjena OI medalja ikada.

Poslednja izmena:
.
Кажу, пут до пакла поплочан је добрим намерама.

Био сам изненађен када је Новак одлучио да наступи на овим ОИ које мене неодољиво подсећају на некакву верзију Евровизије, а још више сам био изненађен његовом одликом да наступи у мешовитим паровима.

Мислио сам да је то непотребно испитивање могућности до којих граница може да се иде.

Негде сам хтео да верујем да ће му поћи за руком иако је све указивало на ово што се на крају десило.

Расипање енергије кроз безбројне селфије са осталим учесницима (што ја ни у ком случају не замерам, напротив), невиђени "хајп" домаћих и делом страних медија сваком озбиљном навијачу провлачио је жмарце низ леђа.

Чини ми се да му се овде десило нешто слично претходној олимпијади када је делио позитивну енергију и са противником (ДелПотром) и публиком, а на крају отишао са терена уплакан. Лоше савладана лекција.

У целој причи можда је (филозофски) најсрећнија околност да је наишао на напаљеног противника словенске душе који се на крају малтене и сам расплакао јер је победио од себе бољег.

Епска сцена какву је давно описао Хомер у Илијади.

Кроз какав пакао Новак пролази?

Није остварио оно што је замислио, а био је потпуно уверен да ће то остварити. То јесте тежак ударац, али Новак има испред себе још много циљева које гађа и не треба на то да се обазире.

Други пакао кроз који пролази је медијски. Одавно овде пишем да не треба да се обазире уопште на медије и шта други о њему пишу и шта други о њему мисле.

Натоварено му је оптерећење изражено кроз најбудаластију реченицу коју сам икада у свом животу прочитао, а гласи: Зашто Новака не воле.

То није, не треба и не сме да буде његов проблем. То је проблем идиотских медија и треба га игнорисати најстрашније. Тако се стварају лузери. Јбт. Шакира ме не воли. Па шта, добра је и комшиница. Уметници стварају не размишљајући о публици, а Новак јесте уметник и његов циљ није да се сваком допадне, већ да се изрази допадало се то неком или не.

Кроз какав пакао Нина пролази?

Нина пролази кроз нешто што је део одрастања у спорту и апсолутно нема ни један стварни разлог да буде разочарана. Била је део једног историјског пројекта који није завршен како се очекивало, али у спорту, поготово тимском то нису необичне ситуације.

Не сме ни у једном тренутку да подлегне хајпу ђубретарских медија и цео догађај мора да посматра са позитивне стране. Искрено, не верујем да би више постигла и да је играла у пару са Зимоњићем из времена када је био светски бр. 1 у паровима (у табели под бр. 46). А остаје записано да је играла у пару са тениском легендом која ће дуго да траје.

Ови "паклови" су стварност кроз коју пролазе сви спортисти који се такмиче, а виде се само када се десе такмичарима који се такмиче не високом нивоу.

Бразилска фудбалска репрезентације је пред својом публиком у полуфиналу светског првенства поражена од Немачке понижавајућих 1:7, да су Немци прикочили и нису даље хтели да их буше, и па су сви преживели.

То је спорт...

Зато, главу горе и - идемо брееееее...

.

Poslednja izmena:
Obični ljudi ne mogu da shvate kroz kakav rolerkoster emocija prolazi neko poput Novaka.

Postavljaš rekorde, ostvaruješ životne snove, svi ti se dive, svi hoće da se slikaju s tobom. Vojvotkinja od Kenta hoće da priča s tobom.

Sutra izgubiš od nekog ko je osvojio jedan ili nijedan masters 1000 u čitavoj karijeri, odmarao čovek veći deo sezone. Ljudi počnu da te pljuju.

Većina tih koji pljuju nikada neće da prođe ni kroz šta slično onome kroz šta Novak prolazi svakih par meseci.

Sudbina velikih ljudi jeste da ih mali danas kuju u zvezde a sutra bacaju drvlje i kamenje na njih. Tužna realnost.

Obični ljudi ne mogu da shvate kroz kakav rolerkoster emocija prolazi neko poput Novaka.

Postavljaš rekorde, ostvaruješ životne snove, svi ti se dive, svi hoće da se slikaju s tobom. Vojvotkinja od Kenta hoće da priča s tobom.

Sutra izgubiš od nekog ko je osvojio jedan ili nijedan masters 1000 u čitavoj karijeri, odmarao čovek veći deo sezone. Ljudi počnu da te pljuju.

Većina tih koji pljuju nikada neće da prođe ni kroz šta slično onome kroz šta Novak prolazi svakih par meseci.

Sudbina velikih ljudi jeste da ih mali danas kuju u zvezde a sutra bacaju drvlje i kamenje na njih. Tužna realnost.
igra samo za sebe i svoju ........ porodicu i hrvatskog trenera, pritom izigrava ...... i ........ na svakom koraku brukajući i blamirajući srbiju, izgara da ga zavole na zapadu dok su mu srbi bantu crnci, nedostojni "njegovog veličanstva"
toliko

Poslednja izmena od moderatora:
igra samo za sebe i svoju ....... porodicu i hrvatskog trenera, pritom izigrava ...... i ...... na svakom koraku brukajući i blamirajući srbiju, izgara da ga zavole na zapadu dok su mu srbi bantu crnci, nedostojni "njegovog veličanstva"
toliko

Čovek zbog kog je pun stadion Francuza u sred Pariza dvaput slušao srpsku himnu + ko zna koliko ljudi širom sveta, koji je Srbiji doneo Dejvis kup, ATP kup i dve olimpijske bronze. Sve to Srbija ne bi videla da nije bilo njega... čovek zbog kog ko zna koliko ljudi širom sveta izgovara srpske reči... zauzvrat, Srbija njemu nije dala ništa. Pre njega, Srbi se veselili uz priče kako je Brenin Boba jeo sendvič u meču sa Mekinroom.

Čovek zbog kog je pun stadion Francuza u sred Pariza dvaput slušao srpsku himnu + ko zna koliko ljudi širom sveta, koji je Srbiji doneo Dejvis kup, ATP kup i dve olimpijske bronze. Sve to Srbija ne bi videla da nije bilo njega... čovek zbog kog ko zna koliko ljudi širom sveta izgovara srpske reči... zauzvrat, Srbija njemu nije dala ništa. Pre njega, Srbi se veselili uz priče kako je Brenin Boba jeo sendvič u meču sa Mekinroom.

Šta da ti kažem, poješće te zloba.
ja sam se veselio kad je danilović zakucao preko sabonisa ili kad je milanović pocepao mrežu amerima u poslednjoj sekundi.
tenis je sporedan sport a nđ nebitan sportista u svetskim okvirima iako dobro igra prebacivke preko mrežice

ja sam se veselio kad je danilović zakucao preko sabonisa ili kad je milanović pocepao mrežu amerima u poslednjoj sekundi, ali šta vredi pričati nolo botu o milanoviću kad on ne zna ni ko je to
tenis je sporedan sport a nđ nebitan sportista u svetskim okvirima iako dobro igra prebacivke preko mrežice
Ma daj, pitao puno stranaca je l' znaju ko je svetski broj 1 u tenisu, nikad čuli za n.đ.

Đoković i US open: Kakav će biti plan pred Njujork?​

1627804454-Novak-DJokovic-750x500.jpg

Posle četvrtog mesta na Olimpijskim igrama u Tokiju, naredni veliki cilj Novaka Đokovića jeste US open, poslednji grend slem turnir u godini.

Novak je već osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, pa može da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio kalendarski slem na tri različite podloge.

U Tokiju je Đoković doživeo razočaranje porazima od Aleksandera Zvereva i Pabla Karenja Buste, a telo mu nije dozvolilo da se bori za bronzu u miksu sa Ninom Stojanović.

„Povreda je u pitanju – ne jedna, više ih je. Nadam se da me to neće sprečiti da idem na US open. Dao sam sve, šta god da mi je ostalo u rezervoaru, nije bilo mnogo. Nadam se da fizičke posledice neće stvoriti problem za Njujork. O tome ne mogu da govorim, nisam siguran. Ne žalim jer je nužno da daš sve od sebe kada igraš za svoju zemlju“, rekao je Đoković srpskim novinarima posle poraza u meču za treće mesto.

Pre Olimpijskih igara, Novak je najavio da će neko vreme opet provesti u Crnoj Gori sa porodicom. Očekivano, već je otkazao učešće na Rodžers kupu u Torontu, pa ostaje da se vidi šta će i da li će Novak igrati pred Njujork.

Sinsinati počinje 14. avgusta, a ukoliko sa Đokovićem fizički bude sve u redu, možda se u Ohaju bude spremao za pohod na Njujork. Pred Rolan Garos, Novak je igrao nedelju dana ranije u Beogradu, pa možda isto to učini i pred US open, u Vinston-Sejlemu.

US open počinje 30. avgusta, a Novak je dosad u Njujorku slavio tri puta – 2011, 2015. i 2018. godine. Nedavno, u intervju za Sport klub je Marjan Vajda, Đokovićev trener, govorio o tome zašto Novak ima „samo“ tri titule sa US opena, kada tako dobro igra u Njujorku.

„Mnogo je razloga. U proseku, rezultati su mu odlični na US openu, ali da, osvojio ga je ’samo’ tri puta. Veoma je zahtevno osvojiti titulu u Njujorku. Nekada bi mu energija pala u finalu, Njujork je veoma emotivan grad i može da iscrpi čoveka. Novak voli da igra tamo, ali ponekad je teško ostati miran i kontrolisati emocije svih četrnaest dana. Dnevni i večernji mečevi, vlažnost, grad… Takođe, to je i poslednji slem u sezoni, igrač je dotad već izgubio dosta energije“, rekao je Vajda za Sport klub.

Osim kalendarskog slema, Novak će na US openu juriti i svoju 21. grend slem titulu.

NOLE SVE BLIŽI SVETSKOM REKORDU: Ostalo je da padne još samo Štefi Graf​

Novak Đoković je započeo 333. sedmicu na vrhu ATP liste. Srpski teniser je tako prestigao Martinu Navratilovu na drugom mestu večne liste i sada je još jedino Štefi Graf ispred njega sa 377 nedelja na vrhu.

nole.jpg

Podsetimo, Đoković je u konkurenciji muškaraca prestigao Rodžera Federera u martu i sada mu ostaje da pokuša da obori i rekord kada je u pitanju takmičenje u singlu u obe konkurencije.

Top 10 ženski i muški singl

1. Štefi Graf 377
2. Novak Đoković 333
3. Martina Navratilova 332
4. Serena Vilijams 310
5. Rodžer Federer 310
6. Pit Sampras 286
7. Ivan Lendl 270
8. Džimi Konors 268
9. Kris Evert 260
10. Rafael Nadal, Martina Hingis 209

SD

Jedan je Novak :hvala:

1. Dao 1.000.000 eura bolnicama u Italiji za kovid-19
2. Dao 1.000.000 eura bolnicama u Srbiji za kovid-19
3. Dao 5 mil. din. Novom Pazaru za kovid-19
4. Dao Španiji xxx za kovid-19
5. Kupio skener za KBC Dragiša MIšović
6. Platio privatan avion za malu Sofiju za SAD
7. Pristao da se odrekne 1.000.000 dolara nagrade na AO-u ...
8. Dao 500.000 eura za poplave u Srbiji
9. Dao 110. 000 eura za poplave u Bosni i Hrvatskoj
10. Prikupio 1.500.000 dolaara za obnovu vrtića zbog poplava
11.Dao MILIONE evra za predškolske ustanove

12. Platio zimske pripreme za 15 srpskiuh tenisera
13. Dao stan i platio trenera Filipu Krajinoviću
14. Platio avion Lorensu Musetiju da m,ože da završi školu..
15. Bori se za interese nižerangiranih tenisera
16. Uzor zdravog načina života i ishrane.
17. Uzor čvrstine karaktera i mentalne nepokolebljivosti
18. Uzor marljivosti i samodiscipline
19. Svaki turnir igra i protiv protivnika i protiv publike
20. Na korak da postane (ako već i nije) NAJVEĆI TENISER SVIH VREMENA
21. Učinio da stranci na riječ Srbija više ne govore "aa Miloševići"
22. Psuje nevaspitanu publiku i urla na terenu

... spisak nije konačan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back