Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad sve zavisi od njega.
Volela bih da se vrati, naravno.
Neka sanira taj lakat, ako je samo lakat u pitanju.
I neka uzme jos taj Sinsinati sto mu fali i jos par grand slemova, bar.
Usao je u istoriju tenisa i toliko nas puta obradovao.
Malo li je?

Ne radi se samo o tome. Kao sto je nekome posao da radi u banci od 9 do 5, njemu je POSAO da igra tenis, nije on ni amater ni rekreativac pa da moze da odustane tek tako. Svakako treba da se smisli sta hoce od zivota, neka isplati sponzore ako mu nije do igre vise i cao zdravo, a ne po principu malo sam trudan.

Sad sve zavisi od njega.
Volela bih da se vrati, naravno.
Neka sanira taj lakat, ako je samo lakat u pitanju.
I neka uzme jos taj Sinsinati sto mu fali i jos par grand slemova, bar.
Usao je u istoriju tenisa i toliko nas puta obradovao.
Malo li je?

Javlja se on aj cuveni srpski m omenat zasicenja sa sportom, sportskom slavom i novcem...

To je odavno poznato u fudbalu.

Srbi recimo IGRAJU FUDBAL.

U svetu najpoznatiji timovi ne igraju fudbal, vec RADE fudbal.:rtfm:

Covek se igra pa se zadovolji i vise mu se ne igra, ali kada nesto radi - tada mora da se radi!

Srbi su verovatno najtalentovaniji za fudbal od svih nacija nasvetu, ukljucujuci juznoamerinace...

Ali, avaj sta to vredi kada se oslanjaju samo na svoj talenat i brzo nece vise da igraju i treniraju koliko treba.

BRZO SE SRBENDE ZADOVOLJE I SA SLAVOM I SA PARAMA...

I tada je kraj price..

Zato su nasi omladinci uvek najbolji, a seniori- najgori!

Javlja se on aj cuveni srpski m omenat zasicenja sa sportom, sportskom slavom i novcem...

To je odavno poznato u fudbalu.

Srbi recimo IGRAJU FUDBAL.

U svetu najpoznatiji timovi ne igraju fudbal, vec RADE fudbal.:rtfm:

Covek se igra pa se zadovolji i vise mu se ne igra, ali kada nesto radi - tada mora da se radi!

Srbi su verovatno najtalentovaniji za fudbal od svih nacija nasvetu, ukljucujuci juznoamerinace...

Ali, avaj sta to vredi kada se oslanjaju samo na svoj talenat i brzo nece vise da igraju i treniraju koliko treba.

BRZO SE SRBENDE ZADOVOLJE I SA SLAVOM I SA PARAMA...

I tada je kraj price..

Zato su nasi omladinci uvek najbolji, a seniori- najgori!

Површна анализа. Чак помало тенденциозна на овој теми.
Ђоковић већ 13 година игра врхунски. Није се задовољио са игром већ професионално ради. Тело свих па и његово има границе. Баш као и Надалово (паузирао скоро годину дана), Федерерово,...Прича да смо ми Срби нешто посебно, недорасло налази се само у главама антисрба.

Ђоковић већ 13 година игра врхунски. Није се задовољио са игром већ професионално ради. Тело свих па и његово има границе. Баш као и Надалово (паузирао скоро годину дана), Федерерово,...Прича да смо ми Срби нешто посебно, недорасло налази се само у главама антисрба.

Hoces da kazes da se u Srbiji radi profesionalno u sportu kao u Nemackoj, Engleskoj, Francuskoj....?

Federer NI JEDNOM nije napustio mec zbog povrede.

Srpski mentalitet velikim delom IZVIRE IZ ISTORIJE koju su Srbi preziveli.

Kakvih crnih 13 godina? Vrhunski je igrao u periodu od 2011 do 2016 i to je to. Iskoristio je nedostatak dobrih mlađih igrača i zamor materijala Nadala i Federera i osvojio to što je osvojio dok je bio na vrhuncu snage.

Kakvih crnih 13 godina? Vrhunski je igrao u periodu od 2011 do 2016 i to je to. Iskoristio je nedostatak dobrih mlađih igrača i zamor materijala Nadala i Federera i osvojio to što je osvojio dok je bio na vrhuncu snage.

2006. je počeo da osvaja atp turnire, 2007. je ušao u prvih 10 i godinu završio na 3. mestu a 2008. osvojio australiju i završni masters kup i godinu na 3. mestu
to ga čini vrhunskim igračem barem od 2007. godine...nije 13 ali jeste 10 godina

2006. je počeo da osvaja atp turnire, 2007. je ušao u prvih 10 i godinu završio na 3. mestu a 2008. osvojio australiju i završni masters kup i godinu na 3. mestu
to ga čini vrhunskim igračem barem od 2007. godine...nije 13 ali jeste 10 godina

Pa vrhunski tenis je rastegljiv pojam...ja sam na to gledao kao na dominaciju u tenisu. A ona u njegovom slučaju nije trajala duše od 3-4 godine kad se sve sabere.

Motivacija. Kad čovek dođe na vrh, nema gde dalje da ide. Kada se tome dodaju i drugi prioriteti, deca, porodica...sasvim je logično ovo što se dešava Đokoviću.
Ne znam čoveka koji je celu karijeru bio prvi na svetu i tu završio.

А како је он то играо док се пробијао међу првих 10? Заиста не разумем потребу оволиког омаловажавања најбољег српског спортисте свих времена. И то у сшорту предвиђеном за "елитне" народе. Чекаћемо 100 година да се појави овакав спортиста и човек.

- - - - - - - - - -

А како је он то играо док се пробијао међу првих 10? Заиста не разумем потребу оволиког омаловажавања најбољег српског спортисте свих времена. И то у сшорту предвиђеном за "елитне" народе. Чекаћемо 100 година да се појави овакав спортиста и човек.

usein bolt, pele, džordan...

Ни један од ових које си написао није целу своју каријеру био најбољи. Поготову ова двојица из групних спортова. Који је то Џордан најбољи био? По којим параметрима њих уопште сврставаш? :rtfm: :sad2:

Poslednja izmena od moderatora:
Ни један од ових које си написао није целу своју каријеру био најбољи. Поготову ова двојица из групних спортова. Који је то Џордан најбољи био? По којим параметрима њих уопште сврставаш? :rtfm: :sad2:

pa niko ne može celu karijeru da bude najbolji...mora prvo da se rodi, pa krene u školu, odabere sport...kapiraš li ti to ...ili ti krivo što nisam nabrojao piksija, džaju, savićevića...:hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:

- - - - - - - - - -

Igrao je veoma dobro, ali nije bio sve vreme dominantan teniser. Do 2011 to su bili Federer i Nadal, a Nole je bio 3. Kasnije je Nole imao nekoliko dominantnih sezona, gde su mu povremeno uletali Nadal i Federer, u nedostatku dobrih mlađih igrača koje je velika četvorka redovno deklasirala :D

- - - - - - - - - -

Ни један од ових које си написао није целу своју каријеру био најбољи. Поготову ова двојица из групних спортова. Који је то кyрац Џордан најбољи био? По којим параметрима њих уопште сврставаш? :rtfm: :sad2:

Jordan je najbolji košarkaš svih vremena. Šta lupetaš? 6 NBA titula, gomila MVP titula, zlato sa Olimpijade, šta više?

joYktkqTURBXy9iMjhjY2Q0NGE2ZWFhZWM5OGRiOTgwMTAxYWZlZTI5OS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

"Novak se odnosio prema meni kao prema jednakom"

Gustavo Fernandes, svetski broj jedan u tenisu za osobe s hendikepom, prepričao je u intervjuu za ESPN pozitivno iskustvo koje je nedavno imao sa Novakom Đokovićem.

“Sreli smo se na Rolan Garosu i to je bio poseban trenutak za mene. Trenirali smo na terenima koji su bili jedan do drugog i moj trener video je Đokovića kako prilazi ogradi našeg terena. Rekao mi je da je impresioniran načinom na koji udaram loptu i o tim tehničkim stvarima razgovarali smo desetak minuta, pitao me je kako treniram i slično“, kaže 23-godišnji Španac i dodaje:

“Bio je to značajan trenutak za mene, pohvalio me je i dao je mnogo komplimenata na račun moje igre, kao i reči koje su mi koristile. Odnosio se prema meni kao teniseru, kao prema jednakom, a ne kao prema teniseru u kolicima. Mnogo mi je to značilo, nije bilo ni kamera ni bilo čega i mislio sam da zadržim sve to za sebe, ali dobro, nema veze“.

Fernandes je nedavno igrao u finalu Vimbldona, a do sada je osvojio dve Gren slem titule – Melburn ove i Rolan Garos prošle godine.

Izvor - link

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back