Novak je neko ko nije imao samo teniske kvalitete, nego je bio kao osoba, pojava neko je izvanredan u svakom smislu. Inteligentan, prilagodljiv svakom okruzenju, duhovit, mogla bih do sutra da nabrajam njegove kvalitete.
Ali nesto se u njemu promenilo. Secam se kad sam gledala pre nekoliko godina kada je bio jos u usponu neki intervju kod Ivana Ivanovica, mozda godinu dana pre zenidbe i znam da sam pomislila, ovaj prica kao neki politicar. Ufiksiran pogled, gestikulacije rukama, fraziran, nekako mi je delavao lazno. Kao da se izgubila ona njegova spontanost, njegov duh, kao da je postao bio jedan od onih sto pricaju satima a ne kazu nista, u stilu "Skupljam svu svoju mentalnu snagu da dosegnem balans uma i tela u razmerama energije koju mi pruzaju najblizi od kojih crpim podrsku i koji mi pomazu da sam bolji covek i da stremim ka vrhovima koji su dostizno-nedostizni..bla bla bla".
Pre nekoliko meseci je bio kod Tanje Peternek u TV Lica kao sav normalan svet. Bio je negledljiv. Samo u krug neke mantre, fraze, ni na jedno pitanje ne daje direktan odgovor. Prosto neverovatno da neko ko je imao takav zivot i takva iskustva, prica tako nezanimljivo. Njegov pogled je prazan, u njegovim ocima nema sjaja.
Tesko je doci do vrha i to sto je on postigao,tesko da ce neko sa ovih prostora postici u dogledno vreme ali je jos teze ostati normalan kada si na vrhu. Negde se on pogubio usput. Ne bih ja krivila ni zenu, ni Imaza, jer svi su oni u njegovom zivotu, njegovom odlukom i ako bira takvo okruzenje, znaci da to njemu odgovara.
Kada osoba ima sjajnu karijeru, brak, dete, zdrav je, ne vidim razlog da se tu previse filozofira, meditra i salje ljubav. Tamo gde se najvise prica o ljubavi, najmanje je ima. Nazalost, on je izgubio jak oslonac koji je imao u roditeljima a u tom svetu kada si na vrhu i imas puno para si meta za najveci svetski sljam koji samo ceka da nadje slabu tacku da se nakaci jer da on ima u svom sadasnjem zivotu jaku bazu u porodici koju je formirao, ne bi njemu trebao niko i prirodno bi kao i svaki sportista krenuo postepeno da pada i zavrsio karijeru bez padanja sa litice, fizickim propadanjem, blamiranjem sa guruima i slanjem ljubavi.