Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Heh pa ovo stvarno nije fer...slike iz profila gde se ništa ne vidi porediš sa slikama od napred. Evo ti jedna iz 2011 od napred, čak nije bio pod tenzijom kao tamo gde steže mišiće, pa nek svi uporede da li je 2016 ili 17 isti takav :D

screen_shot_2011-08-31_at_10-35-45.png

Ма, нема ту смицалица, ја сам бирао нешто што може одмах да се упореди, али ево овде цела серија тих фотографија из 2011. па процени.

https://cornedbeefhash.wordpress.com/2011/04/15/shirtless-the-rest-of-malibu-novak/

За врхунског спортисту који је висок око 190 цм 3-4 кг горе/доле спада у природне циклусе. Ја нисам неки стручњак на ту тему, али из средње школе знам да се прво троши вода, па масти и онда структурно ткиво. Новак би требало да је доживео тежи облик глади да би почели да му се разлажу мишићи. Друго је мишићна маса која је производ коришћења хормона раста. Када се престане са коришћењем тих препарата организам се прво ослобађа баласта који је натеран да производи ...

Ма, нема ту смицалица, ја сам бирао нешто што може одмах да се упореди, али ево овде цела серија тих фотографија из 2011. па процени.

https://cornedbeefhash.wordpress.com/2011/04/15/shirtless-the-rest-of-malibu-novak/

За врхунског спортисту који је висок око 190 цм 3-4 кг горе/доле спада у природне циклусе. Ја нисам неки стручњак на ту тему, али из средње школе знам да се прво троши вода, па масти и онда структурно ткиво. Новак би требало да је доживео тежи облик глади да би почели да му се разлажу мишићи. Друго је мишићна маса која је производ коришћења хормона раста. Када се престане са коришћењем тих препарата организам се прво ослобађа баласта који је натеран да производи ...

Delimično si sam odgovorio na pitanje. Jedan odgovor je da je uzeo nešto poput hormona rasta ili anabolika 2011 i da su kasnije jednostavno mišići počeli da se razgrađuju prirodnim putem, jer nije sve vreme uzimao ta sredstva da bi ih održao.

Drugi deo odgovora je da ga je dodatno satarila veganska ishrana gde jednostavno ne unosi životinjske proteine i ponovo se - razgrađuju mišići.

- - - - - - - - - -

A što se tiče mišićne mase, za prirodnu izgradnju potrebno je mnogo, mnogo teretane, proteina i odmora da bi se dobilo 3 kg čistih mišića, pogotovo za kratko vreme. Gotovo nemoguće za nekoga ko se bavi tenisom. A koliko sam pratio, ni tegovi mu nisu bliski.

Delimično si sam odgovorio na pitanje. Jedan odgovor je da je uzeo nešto poput hormona rasta ili anabolika 2011 i da su kasnije jednostavno mišići počeli da se razgrađuju prirodnim putem, jer nije sve vreme uzimao ta sredstva da bi ih održao.

Drugi deo odgovora je da ga je dodatno satarila veganska ishrana gde jednostavno ne unosi životinjske proteine i ponovo se - razgrađuju mišići.

- - - - - - - - - -

A što se tiče mišićne mase, za prirodnu izgradnju potrebno je mnogo, mnogo teretane, proteina i odmora da bi se dobilo 3 kg čistih mišića, pogotovo za kratko vreme. Gotovo nemoguće za nekoga ko se bavi tenisom. A koliko sam pratio, ni tegovi mu nisu bliski.

Јбт, ти по принципу што је баби мило ...

Коришћење хормона раста се сматра допинг средством и немогуће је да је то промакло контролорима у тако дугом периоду.

Није могуће да се "фино" подешава дејство тог хормона. Узима се 3 до 4 пута недељно и директно утиче на раст мишићне масе. Да је Новак то користио био би данас најмање као Саманта Стосур.

Међутим, ако погледаш Новакове слике од почетка каријере до данас, нећеш видети било какву аномалију у његовом изгледу, осим природних варијација, 3 до 4 кг горе/доле.

Poslednja izmena:
Јбт, ти по принципу што је баби мило ...

Коришћење хормона раста се сматра допинг средством и немогуће је да је то промакло контролорима у тако дугом периоду.

Није могуће да се "фино" подешава дејство тог хормона. Узима се 3 до 4 пута недељно и директно утиче на раст мишићне масе. Да је Новак то користио био би данас најмање као Саманта Стосур.

Међутим, ако погледаш Новакове слике од почетка каријере до данас, нећеш видети било какву аномалију у његовом изгледу, осим природних варијација, 3 до 4 кг горе/доле.

Niko ne govori da je uzimao godinama taj hormon rasta. Nego u 2011 godini. I još jedna stvar - oblik i proporcije mišića se ne mogu promeniti, jer njih određuje genetika. Ali veličina mišića može da se menja treninzima sa ili bez anabolika... Tako da je sasvim logično da su mu tada svi mišići bili malo veći, a sada su svi mišići malo manji.

Apropo težine, zašto Federer i Nadal godinama imaju istu težinu ako je sasvim uobičajeno da neki top sportista varira 5 kg gore - dole? Hmmm

A drugi, mogo važniji aspekt Noleta u 2011 je taj da je na veoma volšeban način dobio nadljudsku kondiciju i snagu, koju nikada do te godine nije imao. Ranije bi predavao mečeve duže od 2 sata, imao grčeve, bolove u leđima, probleme sa disanjem itd, da bi 2011 došao na nivo Nadala i čak ga prevazišao u konidciji i trčanju. Čak je igrao po dva meča od po 5 sati zaredom. I u oba se bukvalno nije umarao.

To je ono što je mnogo čudnije od samog njegovog izgleda u toj godini...

tetive su bitne zbog izdrzljivosti

misicna masa zbog snage

tenis je sport gde je izdrzljivost vaznija , ali je i snaga potrebna

novak ne moze toliko nabaciti jer mu smeta gluten

a gluten pomaze pri obradi biljnih proteina u organizmu

znaci on NE MOZE BITI VEGAN

ako hoce da igra

Apropo težine, zašto Federer i Nadal godinama imaju istu težinu ako je sasvim uobičajeno da neki top sportista varira 5 kg gore - dole? Hmmm

Зато што тај податак никога не интересује и питање је када и на који начин се ажурира.

Вероватно назову неког из тима, а овај им каже ништа се није променило.

A drugi, mogo važniji aspekt Noleta u 2011 je taj da je na veoma volšeban način dobio nadljudsku kondiciju i snagu, koju nikada do te godine nije imao. Ranije bi predavao mečeve duže od 2 sata, imao grčeve, bolove u leđima, probleme sa disanjem itd, da bi 2011 došao na nivo Nadala i čak ga prevazišao u konidciji i trčanju. Čak je igrao po dva meča od po 5 sati zaredom. I u oba se bukvalno nije umarao.

To je ono što je mnogo čudnije od samog njegovog izgleda u toj godini...

Па није Новак украо неком јабуку са тезге на пијаци и прошао некажњен.

Новак је 2011. прегазио и Надала и Федерера како нико никада у историји тениса није понизио директне конкуренте за сам врх листе. Остварио историјски низ победа и нема светске новине, ТВ станице или Интернет странице која прати тенис да томе није посветила сате и сате или исписала стране и стране.

Сви који нешто значе у свету тениса су те резултате прокоментарисали.

Да ли мислиш да је спонзорима Надала и Федерера који им исплаћују десетине и десетине милиона долара промакло да њихове пулене тамо неки Србин млати као волове у купусу где год их затекне?

Ако је Новак успео све да их намагарчи, е вала, нека је.

Poslednja izmena:
Тачно тако. Како те само тако пореметила? :sad2:

Jel sam ja bio porazen i ispao u drugom kolu Australian open od 170 igraca na svetu ili Djokovic. Osvesti se i pogk=ledaj istini u oci.
Od kad se uclanio u tu djavolsku Brazilsku sektu sve mu krenulo naopako.
Uostalom svemu dodje kraj pa i teniseru Djokovicu.
Nema sanse da ikada bude prvi u svetu.
Ne ljutite se i ne napadajte postare za lose vesti.

Poslednja izmena:
Jel sam ja bio porazen i ispao u drugom kolu Australian open od 170 igraca na svetu ili Djokovic. Osvesti se i pogk=ledaj istini u oci.
Od kad se uclanio u tu djavolsku Brazilsku sektu sve mu krenulo naopako.
Uostalom svemu dodje kraj pa i teniseru Djokovicu.
Nema sanse da ikada bude prvi u svetu.
Ne ljutite se i ne napadajte postare za lose vesti.

Cim je napustio pravoslavlje, postao je drugi na svetu....

Pravoslavlje ga je odrzavalo na celu.

Зато што тај податак никога не интересује и питање је када и на који начин се ажурира.

Вероватно назову неког из тима, а овај им каже ништа се није променило.

A da, njih inače nikada ne mere, nego im jave telefonom :D Šta misliš otkud podaci za sve sportiste (visina i težina) ? Odokativno? :lol:

- - - - - - - - - -

Па није Новак украо неком јабуку са тезге на пијаци и прошао некажњен.

Новак је 2011. прегазио и Надала и Федерера како нико никада у историји тениса није понизио директне конкуренте за сам врх листе. Остварио историјски низ победа и нема светске новине, ТВ станице или Интернет странице која прати тенис да томе није посветила сате и сате или исписала стране и стране.

Сви који нешто значе у свету тениса су те резултате прокоментарисали.

Да ли мислиш да је спонзорима Надала и Федерера који им исплаћују десетине и десетине милиона долара промакло да њихове пулене тамо неки Србин млати као волове у купусу где год их затекне?

Ако је Новак успео све да их намагарчи, е вала, нека је.

Nisi ni jednom rečju napisao KAKO je transformisao svoje telo i dobio nadljudsku kondiciju?

A da, njih inače nikada ne mere, nego im jave telefonom :D Šta misliš otkud podaci za sve sportiste (visina i težina) ? Odokativno? :lol:

- - - - - - - - - -

Хоћу да кажем колико значаја има телесна тежина у тенису, то је само један од фактора и мора да буде у равнотежи са осталим као што су брзина, окретност, изложеност повредама итд, јер

ако повећаш тежину добијеш нешто на снази ударца, али губиш на брзини и окретности, зглобови трпе додатно оптерећење, тако да нпр. играч може да спусти тежину ако осећа да му зглобови не подносе оптерећење као раније

Nisi ni jednom rečju napisao KAKO je transformisao svoje telo i dobio nadljudsku kondiciju?

То нико и нигде није написао, бар ја нисам то до сада прочитао. Испада као да је Новак таворио у тенису док одједном није мистериозно "трансформисао своје тело" и добио "надљудску кондицију".

То није тачно.

До 2011.Новак је био велики шампион, годинама трећи иза у то време неприкосновених Надала и Федерера. Већ је имао освојен ГС и десетине финала на осталим турнирима и никакво чудо није да је 2011. наставио са победама. Изненађење је било рекордан низ победа који је настављен до данас, тренутно је у кризи, иако се сећам и једног ранијег меча са Истомином који је добио, али се прилично намучио.

Poslednja izmena:
А ево и ова мрцина се јавља,

"Ivanišević: Đoković je kao Real Madrid, rado bih ga trenirao"

https://www.krstarica.com/sport/ivanisevic-djokovic-je-kao-real-madrid-rado-bih-ga-trenirao/

Ретко тупав тип који ни у Хрватској није успео да нађе своје место, чак ни са оваквим изјавама:

Иванишевићева застрашујућа изјава

Уреднику спортске рубрике:

При крају чланка о Горану Иванишевићу ("Иванишевићева борба за Хрватску" Тајмс, 22.феб.) и подвучено масним словима "Банг, Банг!" прочитао сам опис како је Иванишевич учио да пуца из аутоматске пушке. Ево како је он својим речима то описао:

"Показали су ми како се пуца, онако из забаве. Дали су ми да пуцам из аутоматске пушке. Било је тешко да се контролише, али, ух, био је то добар осећај - сви ти пројектили који излећу. Размишљао сам, било би лепо да неки Срби стоје испред мене."

...

Стив Тешић, Њујоршки сценариста и драматург који је рођен и живео у близини Београда до 1957. када је са 14 година емигрирао у Сједињене Државе.

http://www.nytimes.com/1993/03/10/opinion/l-to-shoot-just-for-fun-246093.html

Цео итервју објвљен је овде.

http://www.nytimes.com/1993/02/20/sports/20iht-thom.html?pagewanted=all

Poslednja izmena:
А ево и ова мрцина се јавља,

"Ivanišević: Đoković je kao Real Madrid, rado bih ga trenirao"

https://www.krstarica.com/sport/ivanisevic-djokovic-je-kao-real-madrid-rado-bih-ga-trenirao/

Ретко тупав тип који ни у Хрватској није успео да нађе своје место, чак ни са оваквим изјавама:

Иванишевићева застрашујућа изјава

Уреднику спортске рубрике:

При крају чланка о Горану Иванишевићу ("Иванишевићева борба за Хрватску" Тајмс, 22.феб.) и подвучено масним словима "Банг, Банг!" прочитао сам опис како је Иванишевич учио да пуца из аутоматске пушке. Ево како је он својим речима то описао:

"Показали су ми како се пуца, онако из забаве. Дали су ми да пуцам из аутоматске пушке. Било је тешко да се контролише, али, ух, био је то добар осећај - сви ти пројектили који излећу. Размишљао сам, било би лепо да неки Срби стоје испред мене."

...

Стив Тешић, Њујоршки сценариста и драматург који је рођен и живео у близини Београда до 1957. када је са 14 година емигрирао у Сједињене Државе.

Цео итервју објвљен је овде.

http://www.nytimes.com/1993/02/20/sports/20iht-thom.html?pagewanted=all

Taj intervju je iz 1993. godine, u vreme rata u Hrvatskoj. Tako da ta njegova izjava, makar koliko bila idiotska, drugačije deluje u tom kontekstu nego da danas to izjavi.

Ево још пар коментара,

"Пуцам из забаве"
Објављено 10. марта 1993.

Уредништву

У вашем спортском профилу Горана Иванишевића објављеном 22. фебруара цитира се изјава младе хрватске тениске звезде: "Показали су ми како се пуца, онако из забаве. Дали су ми да пуцам из аутоматске пушке. Било је тешко да се контролише,али, ух, био је то добар осећај - сви ти пројектили који излазе. Размишљао сам, било би лепо да неки Срби стоје испред мене."

Можда је сада разумљивије зашто Срби не желе да живе у независној хрватској држави. Ако један образован, млад хрватски спортиста, којег ви описујете као амбасадора за хрватску ствар, даје овакве изјаве ми можемо само да замислимо шта приватно изговара или мисли о српском народу. Што је још горе, какви су планови и размишљања ниже образованих и агресивнијих сународника?
.....

Иван Д. Трифуновић, Монмут Џанкшн, Њујорк, 24.феб.1993.

------------------------------------

У уторак су неки од 200.000 становника Сплита веоватно били мањински Срби и били су срећни да Иванишевић није урадио оно што је пожелео 1993. у интервјуу који је објавио Њујорк тајмс: "Показали су ми како се пуца, онако из забаве. Дали су ми да пуцам из аутоматске пушке. Било је тешко да се контролише,али, ух, био је то добар осећај - сви ти пројектили који излазе. Размишљао сам, било би лепо да неки Срби стоје испред мене."
...

Боб Петровић, Торонто

http://articles.latimes.com/2001/jul/14/sports/sp-22217

----------------------------

1993. у Хрватској и није био неки рат, а нарочито не Иванишевићу који је ишао са једног турнира на други и живео у Монте Карлу.

И овај интервју није дат у некој стресној ситуацији, него опуштено, Њујорк тајмс, ћаскамо мало ...

Будалетина!

Poslednja izmena:
Није ми јасно, како то мислиш другачије?

Recimo u vreme rata je Šešelj pričao o klanju Hrvata zarđalom kašikom i to u humorističkim emisijama, i to je bilo kao smešno ili simpatično, ne znam. Meni je bilo idiotski.

Danas, 2017, ne bi mu ni na kraj pameti bilo da tako nešto izjavi.

Razumeš?

- - - - - - - - - -

Ево још пар коментара,

"Пуцам из забаве"
Објављено 10. марта 1993.

Уредништву

У вашем спортском профилу Горана Иванишевића објављеном 22. фебруара цитира се изјава младе хрватске тениске звезде: "Показали су ми како се пуца, онако из забаве. Дали су ми да пуцам из аутоматске пушке. Било је тешко да се контролише,али, ух, био је то добар осећај - сви ти пројектили који излазе. Размишљао сам, било би лепо да неки Срби стоје испред мене."

Можда је сада разумљивије зашто Срби не желе да живе у независној хрватској држави. Ако један образован, млад хрватски спортиста, којег ви описујете као амбасадора за хрватску ствар, даје овакве изјаве ми можемо само да замислимо шта приватно изговара или мисли о српском народу. Што је још горе, какви су планови и размишљања ниже образованих и агресивнијих сународника?
.....

Иван Д. Трифуновић, Монмут Џанкшн, Њујорк, 24.феб.1993.

------------------------------------

У уторак су неки од 200.000 становника Сплита веоватно били мањински Срби и били су срећни да Иванишевић није урадио оно што је пожелео 1993. у интервјуу који је објавио Њујорк тајмс: "Показали су ми како се пуца, онако из забаве. Дали су ми да пуцам из аутоматске пушке. Било је тешко да се контролише,али, ух, био је то добар осећај - сви ти пројектили који излазе. Размишљао сам, било би лепо да неки Срби стоје испред мене."
...

Боб Петровић, Торонто

http://articles.latimes.com/2001/jul/14/sports/sp-22217

----------------------------

1993. у Хрватској и није био неки рат, а нарочито не Иванишевићу који је ишао са једног турнира на други и живео у Монте Карлу.

И овај интервју није дат у некој стресној ситуацији, него опуштено, Њујорк тајмс, ћаскамо мало ...

Будалетина!

Kako nije bio NEKI rat? Jesi li ti normalan? Prekini više da spamuješ temu mržnjom i netrpeljivošću.

Ovo je tema o NOVAKU ĐOKOVIĆU a ti idi na politiku pa leči svoje frustracije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back