Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nole "veoma, veoma motivisan" pred Rolan Garos :heart::heart::heart:

334612_20130421afpvalery-hachemonacodi004940641_f.jpg

"Ovo je turnir koji mi je na prvom mestu prioriteta u 2013. godini.
Ovo je trofej koji želim da ostavim i rešen sam da to i učinim.
Mislim da imam igru za to, a i veoma, veoma sam motivisan.
Znam da će, ako osvojim ovaj turnir, to postati deo istorije.
Bio bih veoma počastvovan da budem deo te male, zaista male grupe igrača koji su uspeli da osvoje sva četiri Grend slema".

S R E C N O ...Novace NOLE.

"Кус петао, пиле довијека..."

1. (1.) Djokovič (Srb.) 11.830 b.
2. (2.) Murray (Brit.) 8310
3. (3.) Federer (Švýc.) 7640
4. (5.) Ferrer 7220
5. (4.) Nadal (oba Šp.) 6895
6. (6.) Berdych (ČR) 4515, 7
(8.) Tsonga (Fr.) 4155
8. (7.) Del Potro (Arg.) 3960
9. (9.) Gasquet (Fr.) 3090
10. (10.) Wawrinka (Švýc.) 2810
11. (14.) Haas (Něm.) 2585
12. (11.) Čilič (Chorv.) 2570
13. (15.) Nišikori (Jap.) 2495
14. (12.) Tipsarevič (Srb.) 2390
15. (16.) Raonic (Kan.) 2225
16. (13.) Almagro (Šp.) 2195
17. (18.) Simon (Fr.) 1985
18. (19.) Kohlschreiber (Něm.) 1885
19. (20.) Querrey (USA) 1810
20. (17.) Mónaco (Arg.) 1740

...taj rad :lol:...

"То је био меч сличан оном на Аустралијен Опену прошле године. Он је тада био бољи, сада сам ја победио и то је оно што тенис чини тако великиким спортом. Новак је велики борац, данас се толико пута враћчао у меч, одушевљен сам како смо играли.

...vidim Rafa ne zaboravlja odredjene TRAUME :lol:!!!

...taj rad :lol:...

"То је био меч сличан оном на Аустралијен Опену прошле године. Он је тада био бољи, сада сам ја победио и то је оно што тенис чини тако великиким спортом. Новак је велики борац, данас се толико пута враћчао у меч, одушевљен сам како смо играли.

...vidim Rafa ne zaboravlja odredjene TRAUME :lol:!!!
:hahaha: :ok:

:heart::heart::heart:
92900538851c5bc0e1e324318045240_size3.jpg

“Znam šta je potrebno da uradim kako bih se za kratko vreme prilagodio na bržu podlogu. Teško je, ali svi su u istoj situaciji. Nadam se da ću igrati najbolje što mogu, a uveren sam da ću biti maksimalno spreman za početak turnira”, izjavio je Đoković.

Prema opštem mišljenju, Novak je imao sreće na žrebu, pošto do finala ne može da se sastane sa Nadalom, Federerom ili Marijem.

“Neki ljudi bi rekli da sam imao sreće, ali vidite, to je Gren slem turnir i mislim da nema lakog načina da se osvoji titula. Najbolji igrači na svetu igraju ovaj turnir, ovo je najvredniji i najprestižniji turnir na svetu. Svi žele da odigraju dobro, tako da moram da mislim samo o sledećem protivniku”.

A Novakov rival u prvoj rundi biće 33. teniser sveta Florijan Majer, kojeg je prošle godine savladao u četvrtfinalu.

“Znam šta da očekujem, on je nezgodan teniser sa neobičnim stilom igre. Može da bude veoma opasan na travi, uživa da igra na njoj. Tu je tokom karijere beležio najbolje rezultate. Ima snažan bekhend, visok je, može dobro da servira i solidno se kreće. Mislim da je on težak suparnik za prvo kolo”.

Đokovića su novinari podsetili na nedavni poraz od Nadala na Rolan Garosu.

“Tako je kako je, ne mogu da vratim vreme. Pokušao sam da okrenem novi list u glavi i da razmišljam samo o onome što sledi. Jer ako počnem da se preispitujem i postavljam mnogo “šta ako” pitanja, ne bi bilo kraja tom lošem osećaju koji sam imao posle meča. Odmarao sam se nekoliko dana kako bih napunio baterije jer sam uložio mnogo energije u Rolan Garos. Nisam osvojio trofej, ali igrao sam sjajno na turniru”.

Neko od novinara spomenuo je i sada već čuveno pecanje u meču sa Nadalom.

“Hvala što ste me podsetili”, kazao je Đoković uz osmeh.

Novak je nešto ranije nasmejao novinare, pošto je ‘upao’ na konferenciju za medije Marije Šarapove. “Imaš divnu kosu”, rekao je Novak, kojeg je zanimalo da li su se Ruskinji dopale imitacije koje su izveli Đoković i njen dečko Grigor Dimitrov.

“Ne radim više stvari koje ste vi izvodili. Više ne isturam du.e, u redu? I ne radim ono sa kosom”, nije bila impresionirana Šarapova.

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/vesti.php?yyyy=2013&mm=06&dd=22&nav_id=725433

"Đoković najkompletniji u istoriji"

Legendarni teniski trener Nik Bolitijeri smatra da je Novak Đoković najkompletniji teniser svih vremena.

“Verujem da je Đoković ljut i da želi da osvoji Vimbldon. Kada se pogleda istorija tenisa, mislim da niko nije mogao da uradi na terenu ono što Đoković čini. Mislim da u njegovoj igri nema slabosti. Njegovo kretanje, karakter, ritern, servis, odličan osećaj, ne okleva ni da izađe na mrežu. Generalno gledano, svaki teniser ima manu, ali on je nema. On je možda najbolje ‘sastavljen’ teniser kojeg sam video”, rekao je Bolitijeri,

Poznati trener misli da Rodžer Federer može da osvoji osmi trofej na Vimbldonu samo ukoliko promeni taktiku.

“Mora mnogo češće da izlazi na mrežu. Ne verujem da njegov jednoručni bekhend danas ima šansu protiv dvoručnih, i to iz meča u meč. Pogotovo protiv Đokovića i Marija. Takođe, trava je sada deblja, loptica više odskače i to takođe ne ide Federeru u korist”, kaže 81-godišnji Bolitijeri.

Posle prošlgodišnjeg finala, mnogi smatraju da bi Endi Mari ove sezone mogao da osvoji trofej na Vimbldonu.

“Mari je popravio servis, naročito drugi. Takođe, napredovao je u situacijama kada se suočava sa brejk loptama. I njegov izbor udaraca je bolji, verujem da mu je Lendl mnogo pomogao jer ga je približio osnovnoj liniji”, kazao je Bolitijeri.

b92.net

144684487151ca9dceba840944438803_size3.jpg

"Đoković najkompletniji u istoriji"

Legendarni teniski trener Nik Bolitijeri smatra da je Novak Đoković najkompletniji teniser svih vremena.

“Verujem da je Đoković ljut i da želi da osvoji Vimbldon. Kada se pogleda istorija tenisa, mislim da niko nije mogao da uradi na terenu ono što Đoković čini. Mislim da u njegovoj igri nema slabosti. Njegovo kretanje, karakter, ritern, servis, odličan osećaj, ne okleva ni da izađe na mrežu. Generalno gledano, svaki teniser ima manu, ali on je nema. On je možda najbolje ‘sastavljen’ teniser kojeg sam video”, rekao je Bolitijeri,

Poznati trener misli da Rodžer Federer može da osvoji osmi trofej na Vimbldonu samo ukoliko promeni taktiku.

“Mora mnogo češće da izlazi na mrežu. Ne verujem da njegov jednoručni bekhend danas ima šansu protiv dvoručnih, i to iz meča u meč. Pogotovo protiv Đokovića i Marija. Takođe, trava je sada deblja, loptica više odskače i to takođe ne ide Federeru u korist”, kaže 81-godišnji Bolitijeri.

Posle prošlgodišnjeg finala, mnogi smatraju da bi Endi Mari ove sezone mogao da osvoji trofej na Vimbldonu.

“Mari je popravio servis, naročito drugi. Takođe, napredovao je u situacijama kada se suočava sa brejk loptama. I njegov izbor udaraca je bolji, verujem da mu je Lendl mnogo pomogao jer ga je približio osnovnoj liniji”, kazao je Bolitijeri.

b92.net

144684487151ca9dceba840944438803_size3.jpg

...e to je upravo ono sto ja pricam...NAJKOMPLETNIJI IGRAC...a to je i dokazao u poslednje 3.5 godine :D...pregazio je sve i jednog najboljeg u NAJJACOJ KONKURENCIJI ATP-a...:cool:...

Ali ko zna nesto malo o tenisu...zna sta pricam :cool:...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back