"Đoković najkompletniji u istoriji"
Legendarni teniski trener Nik Bolitijeri smatra da je Novak Đoković najkompletniji teniser svih vremena.
“Verujem da je Đoković ljut i da želi da osvoji Vimbldon. Kada se pogleda istorija tenisa, mislim da niko nije mogao da uradi na terenu ono što Đoković čini. Mislim da u njegovoj igri nema slabosti. Njegovo kretanje, karakter, ritern, servis, odličan osećaj, ne okleva ni da izađe na mrežu. Generalno gledano, svaki teniser ima manu, ali on je nema. On je možda najbolje ‘sastavljen’ teniser kojeg sam video”, rekao je Bolitijeri,
Poznati trener misli da Rodžer Federer može da osvoji osmi trofej na Vimbldonu samo ukoliko promeni taktiku.
“Mora mnogo češće da izlazi na mrežu. Ne verujem da njegov jednoručni bekhend danas ima šansu protiv dvoručnih, i to iz meča u meč. Pogotovo protiv Đokovića i Marija. Takođe, trava je sada deblja, loptica više odskače i to takođe ne ide Federeru u korist”, kaže 81-godišnji Bolitijeri.
Posle prošlgodišnjeg finala, mnogi smatraju da bi Endi Mari ove sezone mogao da osvoji trofej na Vimbldonu.
“Mari je popravio servis, naročito drugi. Takođe, napredovao je u situacijama kada se suočava sa brejk loptama. I njegov izbor udaraca je bolji, verujem da mu je Lendl mnogo pomogao jer ga je približio osnovnoj liniji”, kazao je Bolitijeri.
b92.net