Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
danasnji osvrt na epic , clash of titans , whatever ...

Rafa je pokazao sta zna u prva dva seta , nema sta, potisnuo je Noleta i dao mu domace zadatke . Iznenada mu u trecem setu zasmetala vlaga i kisica , /koja je btw padala skoro celo popodne/,
taman kad je Nole povezao svoje konce i nije mu smetala vlaga i teska loptica da nanize sedam - osam gemova , sto jos niko nije uradio spancu do sada / deda McEnroe tako kaze nisam ja majke mi /
Well , tje vidimo sutra , mada su moji novci na nasem sampionu , imao je on i veca sranja pa se iscupao nece mu biti prvi put. C'mon Nole dokrajci ga ...

mora se priznati da je Rafa bio bolji i da Nole nije Nole iz 2011. u redu je izgubiti mec od dugogodisnjeg broja 1 .
ni ti prekidi nisu greda , prekidi su za oboje pa kom obojci kom opanci . problem je izgubiti mec iz dve fault serve.
ej ... serve *** . samo da je prebaci pa da nastave da se kolju .....

To si dobro rekao ``... da se kolju``.
Nisam u stanju da pisem kako sam dozivela ovaj mec.
Nadala sam se petom setu, ali... nije (nam) se dalo.
Uzasno sam tuzna.
Nole ima jos niz godina da anulira u titulama Rafu , dok bas nisam siguran
da Rafa ima toliki niz ispred sebe zbog ekstremnih fizickih uticaja koje nosi njegova igra .malo
malo pa kolenca . pa clanci itd . prema tome Nole ce sigurno biti tamo gde je on sada. a propo
serve je tacno, 48% nije dovoljno ni da dobije nekog iz ranga od 50-100 ATP . nije mu isla prva
a druga je takodje bila slabija.ipak mislim da je makar prebacio u tom zadnjem gemu imao bi bar
teoretsku sansu da napravi poen iz igre , sto je radio nebrojeno puta. pao je kao pocetnik i to
nije dobro ....ali ne treba zameriti naucio je nesto i sigurno ce biti jaci za ovo neprijatno iskustvo.

ps / ako ima satisfakcije u svemu odero' je ko' zeca onog naduvenka zalizanog Federera.[ :mrgreen: ]
da se razumemo vanserijskog igraca ali personality 0 / zero /.to je Noletov gran slam ...najsladji .

Poslednja izmena:
Posto je otisao korak dalje u odnosu na proslu godinu,Novakova prednost sada iznosi preko 2.000 bodova u odnosu na Nadala.:heart::heart::heart:

13020613344fd4cce83228a638919448_size3.jpg

ATP lista za 11. jun:
1. Novak Đoković (Srbija) 12.280
2. Rafael Nadal (Španija) 10.060
3. Rodžer Federer (Švajcarska) 9.310
4. Endi Mari (Velika Britanija) 6.980
5. Žo-Vilfred Conga (Francuska) 5.230
6. David Ferer (Španija) 5.180
7. Tomaš Berdih (Češka) 4.685
8. Janko Tipsarević (Srbija) 3.200
9. Huan Martin del Potro (Argentina) 3.180
10. Džon Izner (SAD) 2.655.

Borise, mislim da je vazan kontinuitet u tenisu.
Kad mogu ostali, kad moze Nadal i Federer koji su igrali u finalu odnosno polufinalu RG, zasto to ne bi mogao i Novak?
Stvarno ne vidim razlog zasto preskace npr. Kvins?
Mislim da bi to bila idealna uvertira za Vimbldon.
Stvarno ne razumem. Pa nije valjda umorniji od Nadala, Federera, Berdiha i ostalih iz prvih deset?

...nije ni prosle godine igrao Kvins pa je osvojio Wimbledon (: ...zasto mislis da ce mu ove godine pomoci vise.
Ja sam za, da se drzi plana od prosle godine...ako je prethodnih godina morao igrati sve...ove ne mora.

A i Gargamel npr...taj vec prethodnih par godina igra samo STRATESKI i to mu polazi za rukom...nema povreda kao NOLE na Davis Cup-u...nema bespotrebnog mentalnog torsenja...
Bitno je da on u glavi ostane cist, tjelesno zdrav...ne sumnjam da nece trenirati...ali tenis nece zaboraviti ako preskoci jedan turnir...dolazii OLIMPIJADA...koja ulijece van svih termina te i za to treba ostati zdrav i spreman...tako da...kad malo bolje razmislis...bolje je da uzme zlato na OI nego daigra Kvins (: ...

Verovatno si u pravu, Borise.
Mozda mu zaista ne trebaju ti manji turniri.
Ja sam samo mislila da bi Novak trebalo da ``oseti`` travu u takmicarskom smislu, pre Vimbldona.
Ipak je drugacije trenirati na travi nego igrati za prestiz i bodove na istoj.
Novak valjda zna sta radi.

Patrick Muratoglou:
.... aujourd'hui, sur la route de Nadal, il y a Djokovic qui lui pose beaucoup de problèmes. En ce moment, Djoko n'est pas au sommet. Va-t-il pouvoir jouer son meilleur tennis encore quelques années ? C'est la clé pour Nadal. Un Djoko au sommet est supérieur à Nadal sur toutes les surfaces.

...zurim nemam vremena da prevedem..;ako neko zna nek izvoli...samo da napomenem da je autor ove izjave od RG-sa poceo da trenira Serenu!

^
Tarzanski prevod...
_____

Danas, na putu za Nadala Djokovic je taj koji ga stavlja u mnoge probleme.
U ovom trenutku Djole nije na vrhu.
Da li ce on moci da igra svoj najbolji tenis za nekoliko godina?
To je kljuc za Nadala.
Djoletov vrh je superioran u odnosu na Nadalov na svim podlogama

_____

Krivo mi je sto je izgubio ali sta da se radi, nadam se da ce uzeti RG jednog dana.

Novak, kad igra svoj vrhunski tenis je superiorniji od Rafe na svim podlogama.
Dragi kluncici Djole momentalno ne pruza vrhunski tenis, a kad se vrati u formu
vidicemo! Uzmi u Zadni 18 meseci koliko su puta Novak, Rafa i Fedja igrali, nadji
statistiku pa ti vidi odnos:lol:ako te nije muka postavi da se zabavljamo:zcepanje:!

Poslednja izmena:
Novak mora da radi na volej igri, mora da popravi tj. pojaca snagu servisa, jer je servis danas veoma bitan.
Kada bi imao servis kao Raonic, pa ja ne bih brinula uopste.
Mislim, ne brinem ni sada... ;)
Kad ce vise taj Vimbldon... ne mogu vise da cekam.
Gledam Hale, ispade Nadal danas, gledam Kvins, ispao Endi, ma svi glavni poispadali, Tipsa danas ispao... ludilo.

Novak mora da radi na volej igri, mora da popravi tj. pojaca snagu servisa, jer je servis danas veoma bitan.
Kada bi imao servis kao Raonic, pa ja ne bih brinula uopste.
Mislim, ne brinem ni sada... ;)
Kad ce vise taj Vimbldon... ne mogu vise da cekam.
Gledam Hale, ispade Nadal danas, gledam Kvins, ispao Endi, ma svi glavni poispadali, Tipsa danas ispao... ludilo.

Pojedincima treba adaptacija :pkad idu sa jedne podloge na drugu, a Novak samo da ga servis posluzi
on nema taj problem...:cao:

Bivsi britanski teniser Tim Henman je rekao da je po njemu Novak prvi favorit za osvajanje titule na Vimbldonu. :heart::heart::heart:

10440738944fdafdf4e28f9641381884_orig.jpg

Najomiljeniji britanski teniser svih vremena je potpuno u pravu ;)

Najveci Noletov problem na Vimbldonu ce naravno biti njegova kretnja, on ponekad preteruje sa svojim eksplozijama po travi, kao da je sljaka u pitanju. Mislim da ce da preore sav onaj Centralni teren.:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back