Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ana i Novak uživali na jahti...

122083_novak1_ig.jpg

122088_novak6_ig.jpg

122086_novak4_ig.jpg

Ana Ivanović i Novak Đoković morali su zbog Anine povrede da odustanu od borbe za titulu na Hopman kupu u Pertu, ali su se zato lepo provodili ovih dana.
Pogledajte kako.
Ana i Novak tokom boravka u Pertu nisu samo trenirali i igrali tenis, već su vreme iskoristili i da sa porodicom i stručnim štabom malo uživaju.
Ove fotografije napravljene se na jahti dok su krstarili rekom Svon....

Novak u Melburnu igra novim reketom...

9554216374d2c8d0c03cbc786707397_extreme.jpg

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na Australijan openu će igrati novim reketom. Nemojte prerano da se plašite, Novak nije ponovo promenio proizvođača, nego je “Hed” napravio novu vrstu reketa - “Head YouTek IG Speed” glasi naziv u originalu. U Hedu tvrde da novi materijali ugrađeni u reket smanjuju vibraciju žica nakon udarca “do 17 odsto”, kao i da je novi rekvizit pogodan za izvođenje bilo kog udarca.

Đoković: "Vreme je za novi GS"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković veruje da bi u 2011. godini mogao da razbije dominaciju Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Treći igrač sveta osvojio je 2008. Australijan open, ali nije nadgradio taj uspeh i nije ostvario svoj san da postane prvi teniser sveta. Međutim, nakon mini krize prouzrokovane promenom reketa i promenom tehnike servisa, Đoković veruje da će ove godine osvojiti drugi Gren slem trofej.

"Prošle su tri godine od mog prvog trijumfa na nekom Gren slem turniru. Nakon toga ljudi su očekivali da ih osvojim još nekoliko jer sam tada zaista igrao dobro. Ipak, iz nekog razloga sam izgubio psihičku stabilnost", rekao je Đoković i dodao: “Uvek sam isprobavao nove stvari, pa sam promenio i reket. Svako prolazi kroz mini krizu. Morate da je prevaziđete, morate da ustanete i kažete: ‘Ok, sada zaista želim da se vratim, sada moram da se posvetim sportu, odigram nekoliko dobrih sezona i dođem do životnog cilja, a to je prvo mesto na svetu.” Srpski teniser trenutno zauzima treće mesto na ATP listi, iza Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Španac i Švajcarac se menjaju na prvoj poziciji od 2004. godine. "Mislim da imam sve potrebne kvalitete da budem u samom vrhu. Ipak, u ovom trenutku očigledno je da su Federer i Nadal najbolji na svetu, ali do sada sam pokazao da mogu da ih pobedim", istakao je Đoković. Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu počinje sledeće nedelje, a srpski teniser u Melburnu brani četvrtfinale iz prošle godine.

aus_ms_masthead_logo.jpg

NOLE ,ponovi bajku iz 2008...:heart::heart::heart:

Posebnu vjeru u to uliva Đokovićeva izjava od prije nekoliko dana:

16897198974d3193ab9c37e739365720_extreme.jpg

“Svako prolazi kroz mini-krizu. Morate da je prevaziđete, morate da ustanete i kažete: ‘Ok, sada zaista želim da se vratim, sada moram da se posvetim sportu, odigram nekoliko dobrih sezona i dođem do životnog cilja, a to je prvo mesto na svetu”.

Potrebna je raznovrsnost koju je Novak imao u ranijim fazama karijere i neophodno je da ima kontinuitet dobrih servisa.
Tehnika i umeće nikada mu nisu nedostajali.
Takođe, servis mora da mu bude oružje kojim će se izvlačiti iz teških situacija, setite se recimo Indijan Velsa i Majamija 2007. godine.
Drugi ključni faktor je sreća.
Oprostite što ‘fortunu’ stavljam tako visoko, ali činjenica je da je za GS trofej ona nužna.

Treće, Novak mora da se reši malodušnosti koja mu je nažalost bila saputnik tokom jednog dela karijere.
Đoković je sada odlučan i posvećen tenisu i nikako ne sme da dozvoli da se delići nezainteresovanosti prebace iz podsvesti na igralište.
To je nedopustivo.
Poznato je da Đokoviću ne prija vrućina u Australiji, ali već duže vreme nije imao nikakvih poteškoća u tom pogledu, deluje fizički savršeno spreman, čak mu je to postao i jedan od oslonaca u igri.
Kada je reč o ostalim segmentima igre, Novak je u samom vrhu i oko toga nema zbora.
Sa osnovne linije je u stanju da se nadmeće sa bilo kime – može da odigra agresivno, ali može i uspešno da se brani, što predstavlja prednost u odnosu na slabije i čini ga jednakim sa najjačima.
Kakvu će taktiku odabrati, zavisi od profila suparnika i Đokovićevog teniskog instinkta.

Na kraju, Novak u Melburn dolazi u dobrom raspoloženju, sa trofejom Dejvis kupa, i nema razloga da od njega ne očekujemo bar plasman u polufinale.

Naravno, nadamo se najvišem, najboljem uvijek uz Noleta pa kako Bog da i njegovo umijece, sa nezaobilaznom srecom ...

Đoković ekspresno do drugog kola...

images

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije pobedom nad Marselom Granoljersom u tri seta 6:1, 6:3, 6:1.
Srpski teniser je odličnom igrom za samo 90 minuta stigao do druge runde prvog Gren slema u sezoni.
Đokovićev naredni protivnik je hrvatski teniser Ivan Dodig koji je savladao u prvom kolu svog sunarodnika Iva Karlovića u pet setova 6:4, 3:6, 6:7, 6:4, 6:4....

Đoković: "Samo bez sukoba"

19246129004d32d7b4834c2283358595_extreme.jpg

Novak Djoković pozvao navijače na AO da se ne ponove ružne scene sa ranijih takmičenja kada su izbile čarke izmedju navijača poreklom iz Srbije i Hrvatske.

Treći nosilac turnira Djoković lako je prošao prvo kolo pobedom nad Špancom Marselom Granoljersom i čeka pobednika meča dvojice Hrvata Ivana Dodiga i Ive Karlovića, što će podići pažnju policije i organizatora.
Na otvorenom prvenstvu Australije više puta je bilo čarki izmedju navijača poreklom iz Srbije i Hrvatske.
Djoković je izrazio nadu da se neće ponoviti sukobi na etničkoj osnovi i naglasio da su svi srpski i hrvatski teniseri dobri prijatelji.

"Samo se nadam da se to neće desiti", rekao je Djoković, dodajući da bi novim sukobom srpski i hrvatski navijači poslali lošu sliku o svojim zemljama.
"Mi to uopšte ne podržavamo.
Mi smo veoma dobri prijatlji van terena, svi mi srpski i hrvatski teniseri", rekao je on i dodao je izmedju dve zemlje bilo problema, ali da se to tenisera sada ne tiče...

Đoković: "Troicki - veliki izazov"

13562729804d37017b2b370238127228_extreme.jpg

Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Ivanom Dodigom u drugom kolu Australijen Opena da jedva čeka meč protiv Viktora Troickog.
"Viktor je veliki igrač jakog servisa.
Znamo se još od juniorskih dana, a zajedno smo i u Dejvis kup timu.
Ušao je 'u seriju' posle uspeha u Moskvi gde je osvojio svoj prvi ATP trofej, da bi prošle sedmice igrao i finale u Sidneju", naveo je Đoković.
Treći teniser sveta je ocenio da će predstojeći meč "biti podjednako tezak" za obojicu, a za svoje izdanje protiv Dodiga kaže da je "polovično uspešno".
"Dodig me je naterao da dam sve od sebe.
On je, jednostavno, stizao sve lopte u prva dva seta u kojima nisam briljirao", rekao je Đoković i dodao da je u trećem i četvrtom delu susreta uspeo da poboljša sve elemente u igri i zabeleži pobedu.
Prvi srpski reket tvrdi da gren slem u Melburnu traje dugo i da su zbog toga i neminovni padovi u formi.
"Bolje je što mi se to dogodilo u ranoj fazi takmičenja", zaključio je Đoković.

Srpski derbi sto se tu moze nismo svjecki prvaci onako reda radi vec sto smo zasluzili velikim udjelom Novaka Djokovica i Viktora Troickog .Neka zaigraju i neka pobijedi bolji, oba su mi draga,posebno Nole :heart::heart::heart:

Troicki predao, Đoković u 1/8f...

8476523344d381b634a42f278617206_extreme.jpg

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijen opena pošto mu je Viktor Troicki predao meč treće runde posle jednog odigranog seta.
Prvi reket Srbije i treći favorit u Melburnu je sa 6:2 dobio prvi set, a Troicki je odlučio da preda meč zbog problema sa vratom.
U sledećoj rundi Đoković će igrati protiv boljeg iz duela 14. nosioca Nikolasa Almagra koji je pobijedio Ivana Ljubicica.

Đoković je dobro počeo duel, iskoristio svoj servis za 1:0, a onda je u sledećem gemu dočekao greške Troickog.
Posle razmene udaraca sa osnovne linije Viktor je pogodio mrežu za prvu brejk loptu prvog reketa Srbije.
Sigurnim servisom ju je spasao, ali nije uspeo da se izvuče posle sjajnog loba Đokovića koji je ponovo došao u prednost i ovaj put je iskoristio sjajnim firhend vinerom uz liniju.
Ipak, Đoković u nastavku nije ponovio igru iz prvog gema pa je sa dve pogođene mreže poklonio ribrejk Troickom.
Ovaj to nije znao da iskoristi jer je posle velike borbe u sledećem gemu ponovo prepustio servis Đokoviću.
Nole je ovaj put bio koncentrisan pa je brzo osvojio sledeći poen i poveo sa 4:1. U pauzi između gemo Troicki je zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa vratom.
Ipak, posle dugog razgovora Viktor nije dobio tretman ali se vratio na teren.
U nastavku su oba tenisera osvajala poena na svoj servis do 5:2.
Tada je Troicki i pored prednosti 40:0 dopustio Đokoviću da se vrati, a onda je Novak iskoristio treću set loptu za 6:2.
To je bio i kraj meča pošto je Troicki odlučio da ne nastavi borbu pa je Đoković posle samo 40 minuta stigao do osmine finala prvog Gren slema sezone.

AO: Novak rutinski do četvrtfinala...

19774512094d3ba27ccf744562291294_extreme.jpg

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je savladao 14. nosioca Nikolasa Almagra sa 6:3, 6:4, 6:0. Novak je odlično servirao (12 asova), spasao je sve tri brejk lopte sa kojima se suočio, mada se mora priznati da mu je Španac olakšao posao brojnim greškama (35). Naredni Đokovićev rival biće Tomaš Berdih, koji je u tri seta pobedio Verdaska. Novak je 2008. godine u Melburnu osvojio svoju jedinu GS titulu, a u prethodne dve sezone zaustavljan je u četvrtfinalu. U prethodnim kolima Đoković je dobio Granoljersa, Dodiga i Troickog, a sada je drugi put pobedio Almagra u isto toliko okršaja na ATP turu. Novak je imao 31 direktni poen i 17 neiznuđenih grešaka, a Špančev odnos bio je 15/35. Novak je sa Tomašom Berdihom igrao pet puta i ima četiri trijumfa, uključujući i onaj na završnom turniru prošle sezone. Na betonu je skor 4-0, a Čeh je jedini meč dobio u polufinalu Vimbldona 2010. godine...
Ajde Nole ti to mozes i umijes...Ajde Nole kog pobjede vole...
:heart::heart::heart:

Đoković: "Zadovoljan sam formom"

14704060544d3c1a265b2d9654907439_extreme.jpg

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Nikolasom Almagrom i plasmana u četvrtfinale AO, da je zadovoljan formom pred nastavak takmičenja.
"Osećam da sam fizički i pishološki veoma dobro pripremljen.
Tokom turnira uočio sam da imam odličnu kontrolu lopte", rekao je Đoković.
Srpski teniser je napomenuo da će mu u završnici turnira u Melburnu biti potrebna "velika hrabrost i samopouzdanje".
"Neće biti pametno ako u odlučujuće mečeve uđem sa unapred istaknutom 'belom zastavaom'.
Izuzetno poštujem Nadala i Rodžera Federera, ali mislim da mogu da pobedim svakog igrača koji se našao među najboljih osam u Melburnu.
Znam kako se igra na visokom nivou", poručio je Đoković.
Jedini preostali srpski predstavnik u singlu u četvrtfinalu prvog godišnjeg Gren slema će se sastati sa 23-godišnjem češkim teniserom Tomašom Berdihom, koji je jutros savladao Španca Fernanda Verdaska.
Govoreći o Đokoviću Berdih je ocenio da ga u četvrtfinalu očekuje "vrlo težak zadatak" i dodao da zna kako treba da igra protiv najboljeg srpskog tenisera.

Đoković u tri seta do Federera...

15010807154d3eb01a097df504649862_extreme.jpg

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijen Opena pobedom nad šestim nosiocem Tomašom Berdihom 6:1, 7:6, 6:1 posle dva i po sata igre.
U solidnom duelu u borbi za polufinale, prevagnuo je odličan ritern i smireni forhendi Đokovića, koji je napravio više vinera i mnogo manje grešaka od samo na momente odličnog protivnika.
Đokovića će u polufinalu čekati Rodžer Federer, koji je ekspresno savladao 19. nosioca Stanislasa Vavrinku 6:1, 6:3, 6:3.

To majstore srecna ti pobjeda i polufinale...:heart::heart::heart:

Na ovom Australian Open-u svi putevi do titule vode preko Nadala i Federera, kao sto smo to vec mnogo puta videli u proslosti. Mislim da Nadal ide sigurno u finale. Novak bi mogao da se pobrine za neku neizvesnost, ali za to je potrebna 100%-tna koncentracija, fizicka spremnost, volja i zelja.
Bice tesko. Federer je favorit, ali valjda ce Nole imati neku sansu.

Novak se raduje duelu sa Rodžerom...

7711116574d3eb3463b669496362506_big.jpg

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je srećan što je Tomaša Berdiha savladao sa 3-0 u četvrtfinalu Australijen Opena, ali i da iščekuje meč sa Federerom.

Đoković je pobedu nad šestim nosiocem odneo rezultatom 6:1, 7:6, 6:1, posle dva i po sata igre.

"Mislim da sam pokušavao da promenim tempo i nateram ga da pogreši i da prati moju igru.
Berdih ima odlične i snažne udarce.
U drugom setu smo bili izjednačeni i drago mi je da sam i tu odneo pobedu, to mi je bilo mnogo bitno", rekao je Đoković posle meča.
Iako je Berdih na trenutke bio briljantan, presudila je Đokovićeva konstantnost, odličan ritern i kvalitetni i precizni forhendi. Ipak, sredinom drugog seta, treći nosilac se požalio na probleme sa sočivom , koje "vuče" već neko vreme.

"Ponekad imam probleme sa sočivima, ali danas to nije bilo ozbiljno".
Srpski teniser je posebno dobro odigrao u trećem setu, jer, kako navodi, tada je mogao da se opusti.
"Nakon što sam osvojio drugi set, poraslo mi je samopouzdanje.
Kada sam imao dva nula, malo sam se opustio i mogao sam hrabrije da odigram neke udarce", dodao je Đoković.
Ipak, na pitanje da li je možda ponovo vreme da osvoji prvi Gren slem u sezoni, Novak je samo prokomentarisao da mu na putu do titule tek predstoje najveće prepreke.
"Idem polako, jedan po jedan meč. Ako nastavim da igram ovako, a mislim da igram dobro, imam dobre šanse.
Sledeći je Rodžer, najbolji igrač svih vremena, a to će biti veoma teško.
Ipak, veoma se radujem tom susretu“, rekao je Đoković, čiji će protivnik u polufinalu biti Rodžer Federer.

:heart::heart::heart:SRECNO N O L E ...

Đoković – Federer (četvrtak, 9.30h)
images

Srpski teniser Novak Đoković u četvrtak od 9.30h igra polufinale Australijan opena sa drugim igračem sveta Rodžerom Federerom.
Novak je dobio šest od 19 duela sa Švajcarcem, a poslednji put sastali su se na Mastersu kada je Federer slavio sa 6:1, 6:4.
Rodžer je i pre toga dobio dva okršaja na betonu, ali je Đoković bio bolji u polufinalu US opena.
Novak je u dosadašnjem toku turnira izbacio Granoljersa, Dodiga, Troickog, Almagra i Berdiha, dok su pred Federerom pali Lacko, Simon, Malis, Robredo i Vavrinka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back