Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nole-air-guitar.jpg

NOLE samo napred, imash igru, imash srce, imash dushu, ti si pravi sportista, CHOVEK, AJDE NOLE:D

Đoković u polufinalu Masters kupa

18037194414cead2f27b189172065535_extreme.jpg

Najbolji srpski teniser Novak Đoković obezbedio je prolaz u polufinale Masters kupa u Londonu i tu će igrati sa drugim teniserom sveta Rodžerom Federerom. Za prolaz dalje Novaku je bio potreban jedan set u meču sa Endijem Rodikom, a on je Amerikanca savladao sa 6:2, 6:3 posle 66 minuta igre.
Meč Đokovića i Federera na programu je u subotu .

Osim što je vrhunski teniser, Novak je još jednom pokazao da je i veliki šoumen i da ume da se našali na svoj račun – na teren je izašao sa povezom preko desnog oka aludirajući na problem sa sočivom koji je imao u meču sa Nadalom.

Već u prvom gemu Đoković se suočio sa brejk loptom, najviše zbog sopstvenih grešaka.
Spasao ju je posle duge razmene udaraca i Rodikove greške iz forhenda, a zatim je dobrim servisima okončao gem.
Do prvog brejka došao je Novak u četvrtom gemu – sve je počelo dobrim 'pasingom', a zatim je Rodik napravio dve neiznuđene greške u dužim poenima. Takvi, dugi poeni mnogo više 'leže' Đokoviću nego Rodiku, a bilo ih je mnogo na početku meča, što je i bilo presudno da srpski teniser dođe do prednosti.
Bilo je očigledno da se Rodik nešto slabije kreće i to je Novak nemilosrdno koristio.
Đoković je lagano dobijao gemove na svoj servis, a na kraju je napravio još jedan brejk i dobio set sa 6:2.
Rodik je bio dekoncentrisan, pravio je mnogo grešaka, a Đoković je bio opušteniji posle prolaska u polufinale.
U četvrtom gemu Novak briljantnom forhend paralelom dolazi do brejk lopte, a Amerikanac mu duplom servis greškom poklanja gem.
Manjih problema u 'svojim' gemovima Đoković je imao jedino u poslednjem gemu, kada je posle dva nekontrolisana forhenda Rodik imao 0:30. Ipak, sa tri sjajna servisa i greškom suparnika Novak dolazi do treće pobede u osmom meču sa Rodikom.

Evo jos jednog saopstenja ..

Vajda: Novak greškom stavio dva sočiva

image.php

Novak Đoković je igrao sa dva sočiva u desnom oku, rekao je njegov trener Marjan Vajda, komentarišući poslednji meč protiv Rafaela Nadala, koji je naš teniser izgubio u dva seta.

"Kontaktna sočiva su počela da mu se pomeraju po oku.
Greškom je u desnom oku imao dva sočiva, jedno preko drugog", rekao je Vajda specijalnom izveštaču Bi-Bi-Sija iz londonske arene 02.
On je ispričao da su sočiva , kada su se razdvojila, počela da mu smetaju i grebu oko.
"On to, međutim, nije znao. Izvadio je jedno sočivo i misleći da je to to zamenio ga s drugim. Znači, imao je dva sočiva u oku sve vreme i ništa nije video.
Stvarno neverovatan peh", objasnio je Vajda.

Đoković - neukrotivi fenomen iz Srbije!

U "Razotkrivanju" na sajtu ATP za srpskog tenisera napisano da je "strastven, emotivan i posvećen"

image.php

"Ova godina je bila puna uspona i padova. Šest meseci nisam igrao dobro, faktori sa strane su uticali na rezultate i mučio sam se sa zdravljem. Više sam se borio sa tim nego sa tenisom. Od Vimbldona je počeo uspon u ovoj sezoni i ja pokušavam da sve vreme održim visok nivo. London je veoma važan turnir, četvrti put zaredom sam se kvalifikovao. Hoću da budem bolji nego prošli put i hoću da odigram bar polufinale", rekao je Đoković.

"To su važni delovi moje ličnosti. Volim da uživam u životu, kako na terenu, tako i van njega. Kad mi dođe inspiracija, onda volim da zabavljam druge. Posvećujem puno pažnje navijačima jer cenim ono što oni rade i to što svoje vreme troše na nas. Podrška navijača je veoma važna, na svakom nivou".

Novak je TRECI igrac na svijetu.Na pocetku Londona izjavio je da mu je zelja dogurati do polufinala.:heart::heart::heart:
Samo polako neka je on zdrav i neka prevrne list ,bila je ovo gusta i teska godina...
Nisam razocarana ni njegovom igrom ni njegovim ponasanjem.
Nadalje mu zelim puno uspjeha i kako rece BOJANA *Bice dana za megdana*
Novak je i najmladji polufinalista.
Njegovo vrijeme tek dolazi...

v190296p0.jpg

Ovaj, 41. Masters kup u istoriji, prvi je od 2004. godine na kojem su se u polufinale plasirali teniseri iz Top 5 grupe na ATP listi. Nadal je prvi, Federer drugi, Đoković treći, a Marej peti.

Poslednja izmena:
Dobar je NOLE...samo...ne moze stalno da bude najbolji (: ...
Vidi...stasava...sve ce doci na svoje mjesto.

Ni Federer nije uzimao sve titule u periodu NOLETA i Nadala...

Nigde nisam napisao da nije dobar, niti da navijam za neke tamo strendzere.

Ne moze stalno biti najbolji? Pa nije nikad bio najbolji. A to prvo mesto ce (mozda) uzeti tek kada se ova dvojica povuku. To je realnost.

O kojim ti sve tituala pricas? Pa Novak ima za sada samo 1 (citaj JEDAN) osvojeni gren slem. Tu je svako poredjenje sa Nadalom i Federerom smesno.

Nigde nisam napisao da nije dobar, niti da navijam za neke tamo strendzere.

Ne moze stalno biti najbolji? Pa nije nikad bio najbolji. A to prvo mesto ce (mozda) uzeti tek kada se ova dvojica povuku. To je realnost.

O kojim ti sve tituala pricas? Pa Novak ima za sada samo 1 (citaj JEDAN) osvojeni gren slem. Tu je svako poredjenje sa Nadalom i Federerom smesno.

Cek, polako...procitaj ponovo sta sam napisao.
Napisao sam da i Federer nije sve titule osvojio igrajuci u eri NOLETA i Nadala...sta tu nije jasno!?
Cim su se oni pojavili...bilo je vec teze...a ipak mu se pripisuju...ono sto zelim reci je kao odgovor na tvoj post...je da iako ih NOLE ikada osvoji bez njih dvojice...ipak mu ostaju kao titule (: ...u tome je stvar.

O kojim ti sve tituala pricas? Pa Novak ima za sada samo 1 (citaj JEDAN) osvojeni gren slem. Tu je svako poredjenje sa Nadalom i Federerom smesno

Raspitaj se koliko godina ima Nadal. Cisto ono da se malo informises.
I batali me te glupe price o tome kako je meni drago sto Nole nije toliko dobar kao pomenuta dvojica. Mislim, najlakse je spamovati i trabunjati o tome kako je Nole najbolji. A to sto je realnost sasvim drugacija, to valjda nema veze. :roll:

@Boris: to ce se tek pokazati koje titule ce uzeti, za sad je uzeo jedan GS i nije bio ni jednog dana broj jedan. To su cinjenice. ;)

Raspitaj se koliko godina ima Nadal. Cisto ono da se malo informises.
I batali me te glupe price o tome kako je meni drago sto Nole nije toliko dobar kao pomenuta dvojica. Mislim, najlakse je spamovati i trabunjati o tome kako je Nole najbolji. A to sto je realnost sasvim drugacija, to valjda nema veze. :roll:

@Boris: to ce se tek pokazati koje titule ce uzeti, za sad je uzeo jedan GS i nije bio ni jednog dana broj jedan. To su cinjenice. ;)

Nijesi citirao moju recenicu .To je moj citat da odgovorim na post.
Znam ja koliko godina ima Rafica .Znam mu i titule .Znala sam ga kao fer tenisera, sad vise ne mislim da je tako.
Znam kao navijac ponesto malo vise no sto ti mislis...Nisam govorila o Rafinim vec Rodzerevim godinama.

Doputovali Đoković i Zimonjić...

13705656044cf41344cd929623328216_extreme.jpg

Đoković: Ovakvu priliku da se borimo za titulu na našem tlu možda više nikada nećemo imati. Radujemo se meču i jedva čekamo da izađemo na teren.

RAFAEL NADAL: SVE U RUKAMA ĐOKOVIĆA - BIĆE ovo otvoren meč. Što se Srba tiče, tu već može da se pretpostavi ko će za njih igrati, dok je kod Francuza to nepoznato. Prvi dan nadmetanja će biti veoma važan za goste, kojima će možda i ključni nastup biti u dublu. Kada je o Srbiji reč, ako Đoković dobije oba meča u singlu, domaćin će imati značajnu prednost.

RODžER FEDERER: PREDNOST NA STRANI SRBIJE - DUEL u Beogradskoj areni pred 16.000 gledalaca će biti izuzetno finale, zanimljivo, borbeno i dostojno meča za titulu. Uprkos tome što se na obe strane nalaze dobri teniser, ipak, mislim da će tas ovog puta da prevagne na stranu Srbije. Igraju kod kuće, imaju prednost domaćeg terena i izbora podloge, ali i bolje tenisere kada se pogleda plasman na listi.

Nijesi citirao moju recenicu .To je moj citat da odgovorim na post.
Znam ja koliko godina ima Rafica .Znam mu i titule .Znala sam ga kao fer tenisera, sad vise ne mislim da je tako.
Znam kao navijac ponesto malo vise no sto ti mislis...Nisam govorila o Rafinim vec Rodzerevim godinama.

Da li je fer ili nije, to uopste nije tema. Da li mi navijamo za Novaka ili ne, isto nije tema. Ja sam rekao da ce tesko biti br. 1, dok su Federer i Nadal aktivni.
O.K., ovo sto sam ih pomesao je moja greska. Mada, da bi dostigao to sto je Federer uradio u karijeri, trebace mu tri zivota.

Ne bih se unapred radovao pobedi u duelu sa francuzima. Nas mentalitet nam jednostavno ne dozvoljava da u svaki mec ulazimo kao da se radi o zivotu i smrti. Uvek protivnike delimo na jace i slabije, dobre i lose. Onda bivamo pokoreni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back