Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vucic botovi su vecinom (lose) placeni. Noletovi koje placai (novinari, javne propalice, politicari...) su bolje placeni, a ostali su duboko ubedjeni da su 22 slema dokaz da je to zasluga zdravog alternativa zivota, bozija volja, a sve sto se ne moze objasniti zdravom logikom, plod tudje mrznje i zavisti prema Novaku.
Mislim na "neplacene" botove, tj oni koji iskreno vole svog idola. Sa ostalim napisanim se slazem.

Brojevi ne lažu: Đoković daleko ispred Federera i Nadala​

ATP Autor:Vladimir Todorović6. feb 20238:081 komentar

Podeli :​

1675667217-GettyImages-1426557119-750x488.jpg
Julian Finney/Getty Images for Laver Cup
Novak Đoković je trenutno najbolji teniser svih vremena. Tako kaže statistika kada se uporedi učinak srpskog asa sa učinkom njegovih najvećih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Od obuhvaćenih 30 statističkih kategorija najboljeg trilinga koji je ikada držao reket u rukama, Đoković je u čak 26 bolji od svojih rivala, u jednom je izjednačen sa Nadalom, u dva zauzima drugo, a samo u jednom treće mesto.
Srbin je sa Nadalom izjednačen po broju gren slem titula. Obojica trenutno imaju po 22, a Federer je karijeru završio sa 20.

Novak je drugi po broju osvojenih poena na ATP listi po sistemu bodovanja koji je uveden od 2008. godine. Federer je vodeći sa 167,776, Novak ima za sada 157,472, dok je Nadal treći sa 145,317. Đoković je drugi i po broju uzastopnih nedelja na broju jedan. Ima ih 122, dok je Federer 237 nedelja vezano bio prvi reket sveta.
Jedini segment u kojem je Đoković na trećem mestu su Olimpijske igre. Nadal ima zlato u singlu, Federer srebro, dok je Novakov najveći uspeh bronza osvojena u Pekingu 2008. godine.
1675667074-IMG-c58a6105e11b56654925234ca139a4fd-V-221x300.jpg
foto: Printscreen
U svim ostalim parametrima Novak je bolji od Federera i Nadala. Ima najviše osvojenih turnira Master serije, najviše velikih titula, bolji učinak u međusobnim duelima i od Španca i od Švajcarca, jedini je u jednom trenutku u svom vlasništvu imao pehare sa sva četiri gren slema.

Đoković ima najbolji procenat pobeda i poraza uopšte, kao i najbolji učinak protiv top pet i top deset igrača.
Federer je završio karijeru, a u borbi za zvanje GOAT –a ostali su Đoković i Nadal. Videćemo šta će se desiti u narednom periodu, ali je jasno da je Srbin trenutno u daleko boljoj poziciji od Španca.
izvor SK

Brojevi ne lažu: Đoković daleko ispred Federera i Nadala​

ATP Autor:Vladimir Todorović6. feb 20238:081 komentar

Podeli :​

1675667217-GettyImages-1426557119-750x488.jpg
Julian Finney/Getty Images for Laver Cup
Novak Đoković je trenutno najbolji teniser svih vremena. Tako kaže statistika kada se uporedi učinak srpskog asa sa učinkom njegovih najvećih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Od obuhvaćenih 30 statističkih kategorija najboljeg trilinga koji je ikada držao reket u rukama, Đoković je u čak 26 bolji od svojih rivala, u jednom je izjednačen sa Nadalom, u dva zauzima drugo, a samo u jednom treće mesto.
Srbin je sa Nadalom izjednačen po broju gren slem titula. Obojica trenutno imaju po 22, a Federer je karijeru završio sa 20.

Novak je drugi po broju osvojenih poena na ATP listi po sistemu bodovanja koji je uveden od 2008. godine. Federer je vodeći sa 167,776, Novak ima za sada 157,472, dok je Nadal treći sa 145,317. Đoković je drugi i po broju uzastopnih nedelja na broju jedan. Ima ih 122, dok je Federer 237 nedelja vezano bio prvi reket sveta.
Jedini segment u kojem je Đoković na trećem mestu su Olimpijske igre. Nadal ima zlato u singlu, Federer srebro, dok je Novakov najveći uspeh bronza osvojena u Pekingu 2008. godine.
1675667074-IMG-c58a6105e11b56654925234ca139a4fd-V-221x300.jpg
foto: Printscreen
U svim ostalim parametrima Novak je bolji od Federera i Nadala. Ima najviše osvojenih turnira Master serije, najviše velikih titula, bolji učinak u međusobnim duelima i od Španca i od Švajcarca, jedini je u jednom trenutku u svom vlasništvu imao pehare sa sva četiri gren slema.

Đoković ima najbolji procenat pobeda i poraza uopšte, kao i najbolji učinak protiv top pet i top deset igrača.
Federer je završio karijeru, a u borbi za zvanje GOAT –a ostali su Đoković i Nadal. Videćemo šta će se desiti u narednom periodu, ali je jasno da je Srbin trenutno u daleko boljoj poziciji od Španca.
izvor SK
Nista, ostaje samo da navijamo da se Nadal nikad ne oporavi i da zbog povreda bude primoran na penziju. To ce biti garant da nas Nolo osvoji jos nekoliko titula na RG.

nema potrebe od navijanje da se neko povredi ili da mu je loše , to nije lepo
nego Nole će ionako sve to osvojiti , bio Nadal ok ili ne
Stvarno? Ja sam cesto citao kako se pojedinci nasladjuju povredama glavnih konkurenata Noloa. Mozda ti je to promaklo?
Sto se tice osvajanja titula, to se slazem. Nolo ce biti broj 1 na listi minimum do njegove 42-43 godine sto znaci jos 6-7 godina. Sasvim dovoljno da obori sve moguce rekorde tako da ih niko vise ne premasi.

Prvi, a oteli mu 2000 bodova sa Vimbldona, nije igrao USO i na 4 mastersa sto je 8000 bodova.
Да се ни случајно не понови ко ономад кад је имао више него двоструко више бодова од другопласираног (чини ми се Федерера тад) тј. кад је Федерер по бодовима више заостајао за њим него ја са својих нула бодова за Федерером. :mrgreen:

Lepa strana Đokovića koju ne žele da vidite​

"Upoznao sam ga kada sam imao 10 godina, a on je tada bio broj 3. Bio je tako ljubazan i potpisivao SVE što su ljudi bacali na njega, fotografirali, ostvarili kontakt očima itd. Kada je počeo osvajati Grand Slam bio sam tako sretan da sam zadržao taj tiket sa potpisom lol. To je značilo više jer sam to želio dok sam bio samo ljubitelj tenisa i bio iznenađen njegovim ponašanjem. Viđao sam druge na terenu koji ne žele da provode toliko vremena družeći se sa navijačima. Takođe mi je isticalo, da je moja mlađa sestra u to vreme bila stidljiva da mu preda svoju kartu da potpiše, a čak i nakon što je potpisao moj i odselio, vratio se nazad i pobrinuo se da je dobije, ovo je bilo za 4-godišnjaka... Ne veruj šta čitaš, ljudi. Vjeruj onome što vidiš."

Svakako da ovdje pojedinci imaju svoje pravo da ne vole Novaka..
Naravno, da shodno tome imaju puno pravo i da ga osporavaju, pronalaze njegove a i naše mane kada navijamo za najboljeg tenisera na planeti.
Baš zbog toga, svjedoci smo da Novaka pokušavaju osporiti na bilo koji način i pri tome ne biraju načine.
E sad, drugo je što u toj ssvojoj opsesiji i negativnosti prema Novaku često pretjeruju, pišu laži i poluistine, jer da nije tako ne bi ni bili to što jesu..

Ne može se bilo kom sportisti osporiti njegov (ne)uspjeh, jer statističke činjenice i rezultati su neumoljivi. Ipak, ne može a da se ne primjeti i konstatuje da se svi ljudi, pa samim tim i sportisti ne tretiraju na isti način. Sport i sportski duh podrazumijeva nešto sasvim drugo od toga, ali mnogi sebi dozvoljavaju da neskriveno pokazuju netoleranciju, zavist pa čak i mržnju, lažu, izmišljaju kao da se radi o nekim opasnim prestupnicima a ne o vrhunskim sportistima kao što je Novak.

Ali, sve to pokazuje i govori više o njima nego o nekom drugom.. i nije džaba ona narodna "iza dobrog konja prašina se vije" :D

Lepa strana Đokovića koju ne žele da vidite​

"Upoznao sam ga kada sam imao 10 godina, a on je tada bio broj 3. Bio je tako ljubazan i potpisivao SVE što su ljudi bacali na njega, fotografirali, ostvarili kontakt očima itd. Kada je počeo osvajati Grand Slam bio sam tako sretan da sam zadržao taj tiket sa potpisom lol. To je značilo više jer sam to želio dok sam bio samo ljubitelj tenisa i bio iznenađen njegovim ponašanjem. Viđao sam druge na terenu koji ne žele da provode toliko vremena družeći se sa navijačima. Takođe mi je isticalo, da je moja mlađa sestra u to vreme bila stidljiva da mu preda svoju kartu da potpiše, a čak i nakon što je potpisao moj i odselio, vratio se nazad i pobrinuo se da je dobije, ovo je bilo za 4-godišnjaka... Ne veruj šta čitaš, ljudi. Vjeruj onome što vidiš."

Svakako da ovdje pojedinci imaju svoje pravo da ne vole Novaka..
Naravno, da shodno tome imaju puno pravo i da ga osporavaju, pronalaze njegove a i naše mane kada navijamo za najboljeg tenisera na planeti.
Baš zbog toga, svjedoci smo da Novaka pokušavaju osporiti na bilo koji način i pri tome ne biraju načine.
E sad, drugo je što u toj ssvojoj opsesiji i negativnosti prema Novaku često pretjeruju, pišu laži i poluistine, jer da nije tako ne bi ni bili to što jesu..

Ne može se bilo kom sportisti osporiti njegov (ne)uspjeh, jer statističke činjenice i rezultati su neumoljivi. Ipak, ne može a da se ne primjeti i konstatuje da se svi ljudi, pa samim tim i sportisti ne tretiraju na isti način. Sport i sportski duh podrazumijeva nešto sasvim drugo od toga, ali mnogi sebi dozvoljavaju da neskriveno pokazuju netoleranciju, zavist pa čak i mržnju, lažu, izmišljaju kao da se radi o nekim opasnim prestupnicima a ne o vrhunskim sportistima kao što je Novak.

Ali, sve to pokazuje i govori više o njima nego o nekom drugom.. i nije džaba ona narodna "iza dobrog konja prašina se vije" :D
Voleo bih da citiras jednu laz koju sam ja ovde napisao. Znam kome je ova mini tirada namenjena... :)
Sacekacu, nije problem.

Inace po statistikama LeBron James ce za nekoliko dana postati najbolji strelac u istoriji NBA lige. Najvise poena ukupno ce imati, do sada je taj rekord drzao Jabbar, vise od 30 godina. U mnogim drugim kategorijama je vec prvi ili u top 3 a karijera moze da mu potraje jos nekoliko godina i za to vreme ce oboriti sve rekorde sem onih u broju ubacenih trojki i asistencijama.

Da li je LeBron GOAT kosarke?
Po mnogima nije, ni po meni nije.

Uzdravlje!

Да се ни случајно не понови ко ономад кад је имао више него двоструко више бодова од другопласираног (чини ми се Федерера тад) тј. кад је Федерер по бодовима више заостајао за њим него ја са својих нула бодова за Федерером. :mrgreen:
Ide Nolo na 20.000 + bodova u ovoj sezoni. A u sledecoj na 25.000 bodova :)

Zanimljivo, to za ciscenje vode mi je tvrdio jedan drugar, muzicar, pre desetak godina. Ja sam naravno to gledao kao na neko lupetanje koje nema veze sa mozgom. Izgleda da je ta prica na neki nacin stigla i do Nola.
To je iz neke zone sumraka prica. Secam da je neka riba pricala o tome kako kada ocita oce nas broj bakterija u vodi we drasticno smanji. I lozili se ljudi. Mada sve te teorije zavere i lovacke price evoluiraju vremenom i dobijaju nova imena i likove kako idu godine. Novak je isto zastranio sa Deretic istorijom Srba i sa onim staroslovenskim kalendarom. Prosto, ne mozes mu uhvatiti kraj sta on zapravo misli a sta prica. Isto kao i za politiku, apoliticni a u svakoj zivoj politici. Ono malo iskustva sto sam imao usled posla, sa tom familijom, i ono
sto su mi kolege govorile, to ti je dno kace sto se opste kulture i informisanja tice. Novak igra tenis, nema sta da mu se kaze za to, ali je na nivou srednjoskolca i on i zena, kada je rec o nekoj opstoj informisanosti. Prijatan je lik, ali zbog silne posvecenosti sportu je ostao uskracen skolovanja, pa otuda sklonosti ka fantasticnim pricama. Ali nije buzdovan kao otac, a otac mu je teski buzdovan. Tip je tpliko tvrdoglav da smatra da mu sve pripada i da ima sva prava. Jos da ga vidis kada popije kakav je tek. A okruzen uvek nekim klosarima i pijavicama, koji samo gledaju kako da otkinu neku donaciju ili korist. Pa gledas astrolog ovaj, beli mag onaj, sve zivo sto ti padne na pamet da je ezoterija, to obitava kod te familije. I onda takvi dodju negde u civilizaciju i cude se sto ih svet "ne voli" ili "ne postuje". Odbrana je uvek da ih mrze sto su Srbi i sto je Novak najbolji. 😂

Inace po statistikama LeBron James ce za nekoliko dana postati najbolji strelac u istoriji NBA lige. Najvise poena ukupno ce imati, do sada je taj rekord drzao Jabbar, vise od 30 godina. U mnogim drugim kategorijama je vec prvi ili u top 3 a karijera moze da mu potraje jos nekoliko godina i za to vreme ce oboriti sve rekorde sem onih u broju ubacenih trojki i asistencijama.

Da li je LeBron GOAT kosarke?
Po mnogima nije, ni po meni nije.

Uzdravlje!

Poredis babe i zabe. Kosarka je timski sport a tenis individualni, toliko ti je barem jasno pa je mnogo teze definisati ko je GOAT u kosarci nego u tenisu. Mnogo je vise diskutabilno ko je GOAT u kosarci nego u tenisu.

Federerovi navijaci i svi strucnjaci nisu imali nikakav problem da ga proglase GOAT-om onog momenta kad je oborio Samprasov broj osvojenih GS. Takodje su mislili da je to bilo nedostizno i samim tim odlicna mera da se odredi GOAT.

A sad se vade na eleganciju, lepotu igre i ostale gluposti koje nemaju veze sa vezom.

Poslednja izmena:
"Đoković nam pokazuje kako možemo da promenimo svet snagom volje i strašću, bez obzira na to koliko su velike prepreke. Prvo su mu se smijali da je lud kad je objavio svoju viziju. Onda su mu stavili prepreke na put, prljavom medijskom kampanjom. Zlostavljali su ga u svoje političke svrhe i zabranili mu učešće na Australijan openu. I sada će mu se diviti zbog onoga što je postigao. Titule i dostignuća čine ga najuspešnijim teniserom svih vremena, ali njegovo nasleđe ga čini besmrtnim, velikanima svih vremena."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back