Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste li primetili da se Nole UOPSTE NE ZNOJI za vreme meca?

Tu po meni nesto nije u redu......

(Ali nije u redu nu kada se Nadal znoji onako odvratno, pa sve curi sa njega :bljak:)

- - - - - - - - - -

Ne verujem da je bio ili da je na ''necemu''.
Samo ne mogu da verujem da je tako slabo igrao.
Nije dobro.
Nesto se desava. Da li je u pitanju veganstvo, zasicenje tenisom, ili su se pojavili neki momci koji mogu da pobede ''najbolje'' na listi.
Bice da je to.
Ostaje mi da se nadam da ce ga Kecmanovic zameniti uskoro.
Mislim da debituje na ATP U Majamiju.

Nekada Nole, u odlucujucim momentima, pokusava da se IGRA, da nadvisi protivnika nekim veoma efektnim potezom...To ga je juce skupo kostalo jer Australijanac je dobio svaki takav pokusaj.

Baska sto skoro ni jedan servis Kirgiosa Nole nije mogao da vrati.

To se jednom igracu koji aspirira na prvo mesto u svetu ne sme dogadjati.

Da, nije se znojio toliko kao sto se znojio Kirios.
Ili se to nama cini, jer je nosio svetlo plavi dres pa se to nije toliko videlo.
Nik je imao ispod dresa jos jedan komad odece, elasticnu majicu ili kako se to vec zove.
Evo, upravo sam ponovo odgledala Novaka i Nika.
I stvarno ne znam kako bih prokomentarisala Novakovu igru.
Cas mi je delovao da zeli da se vrati, cas da odustaje.
Ne znam, osecanja su mi pomesana.
Ali, zaista nije mogao da procita Nikolasove servise. Znaci, ritern, sto je Novakov adut, nije uopste radio. I pravio je greske, a to Kirjos nije prastao.
Bas me zanima sta li su obojica rekli na konferenciji za stampu?

Da li ce Federer stati Kirjosu na put, videcemo uskoro.

Da, nije se znojio toliko kao sto se znojio Kirios.
Ili se to nama cini, jer je nosio svetlo plavi dres pa se to nije toliko videlo.
Nik je imao ispod dresa jos jedan komad odece, elasticnu majicu ili kako se to vec zove.
Evo, upravo sam ponovo odgledala Novaka i Nika.
I stvarno ne znam kako bih prokomentarisala Novakovu igru.
Cas mi je delovao da zeli da se vrati, cas da odustaje.
Ne znam, osecanja su mi pomesana.
Ali, zaista nije mogao da procita Nikolasove servise. Znaci, ritern, sto je Novakov adut, nije uopste radio. I pravio je greske, a to Kirjos nije prastao.
Bas me zanima sta li su obojica rekli na konferenciji za stampu?

Da li ce Federer stati Kirjosu na put, videcemo uskoro.

Ne verujem da ce mu stati na put.

Kirgios ce ubrzo biti prvi na svetu.

Ali nikada nece biti VELIKI SAMPION.

Za velikog sampiona treba VISE nego da bude samo prvi.

Veliki sampion je UZOR mladima celog sveta...

Veliki sampion ne psuje publiku od koje zivi kao Nole...

Veliki sampion ne koraca pogrbljen kao baba i ne sisa se kao da ga je kengur ogrebao po glavi kao Nic...

Veliki sampion je DOSTOJANSTVEN, kao Federer.

Zato njega niko nece obici.

Ni onda kada ne bude vise prvi.

Nestade mi post!
Da, Blajbi, u pravu si.
Manje se znojio od Nika.
A mozda je i bila opticka varka, jer je nosio svetlo plavi dres, pa se utapao u onu svetlost dana, za razliku od Nika koji je nosio trava zeleni gornji deo, a ispod toga neki crni suspenzer ili kako se to jblg zove.
Upravo sam ponovo odgledala njihov mec i osecanja su mi pomesana.
Nikako nije mogao da procita Kirjosove servise, koji su bas bili od svih mogucih sorti.
A kad teniser nema resenje za servis, onda znamo sta sledi.
Ono sto je Kirjos sinoc prikazao sto se servisa tice, a i psihicke i fizicke stabilnosti - malo je reci - ubitacno.
Novaku definitivno ne lezi da igra u dnevnom terminu. Mora da vezba za Majami po najjacoj vrucini.
Nik je ipak navikao na takve ekstremne uslove.
Nije da branim Novaka, najboljem teniseru mora biti svejedno da li je toplo, vlazno ili hladno.
Jedva cekam nastavak IW.
Da vidimo dokle moze NK i kako ce igrati protiv Rodzera.
Nole, vise srece i teniske vestine u Majamiju.
Ko li ce biti novi poglavica na kraju IW?

I opet si u pravu, Blajbi.
Iako Nik ima samo 21 godinu, bez obzira bio prvi igrac sveta u buducnosti ili ne, ne moze da se meri po nekim osnovnim merilima vaspitanja i drzanja sa danasnjom prvom cetvorkom.
Lepo rece sinoc Viskovic da od njega mozemo svasta da ocekujemo, tipa da rasturi favorita, a da izgubi glatko od nekog nize rangiranog tenisera, jer nije motivisan za pobedu ili ga taj dan mrzi da igra tenis.
Uostalom, videcemo.
Ipak, ovo je tema o Novaku.
Novak mora da radi na servisu, sinoc mu je bio ocajan, prebacivao je servis duboko u polje nekoliko puta. Nedostatak koncentracije ili nesto drugo, ne znam, ali mora SVE elemente igre da popravi sto pre to bolje.
Nisam videla Vajdu na turniru. I to je mozda uticalo na Novaka... ne znam.

Poslednja izmena:
Ђоковић јуче није лоше играо.

Киргиос је одиграо савршен меч.

Све време се играло на Новаков сервис.

Ако није "читао" сервис Киргиоса, онда је тим лоше одрадио припрему, али

не могу сада да нађем, мислим да је Киргиос имао просечну брзину првог сервиса око 220 км/ч.

Други сервис је исто ненормлно ударао.

Новак је увек имао проблем са ударачима, Квери, Изнер, Карловић, Родик ...

Идемо даље ...

Poslednja izmena:
Danas se samo slazem sa vama sa teme.
Problem je u tome sto je Novak ranije uspevao da posle izvesnog vremena procita protivnikov servis, ali sinoc Nikov nikako nije mogao. Kao i u Akapulku.
I da, mislim da je Novak bolje igrao u IW nego u Akapulku.
Mozda bi prica bila drugacija, da se igralo na tri dobijena seta, taman bi se Novak mozda probudio.

Онако, хладне главе.

Као додатак уз претходни пост,

Новак је неких 17 сати пре меча са Киргиосом имао тежак меч са дел Потром.

Играло се по врелини (коментатор каже да је било 50 степени на сунцу) која Новаку увек однесе бар 30%.

Потражићу ту статистику, али мислим да је Новак у смислу распорада одигравања мечева имао најгори третман као светски број 1, односно у првих 3.

И када се ради о терминима и периоду између одиграних мечева и теренима на којима игра.

Међутим, као неко ко је у средишту догађања и са инсајдерским информацијама, мора да се прилагоди стварности, колико год му се не допадала.

На овакве играче типа "јебаћутисадаматер" како је Киргиос (правилно) наступио, мора да одговори искуством.

Ако је лабилан, мораш да га испровоцираш. Да му разбијеш концентрацију. То је такмичење. То је утакмица!

Шпанци су махери у овим стварима и треба да учи од њих. Мислим да би данас обогаљени Надал овог Киргиоса убио 2:0 ладно. Само својим надрканим контраставом типа "знам шта мислиш и најебаћутисекеве", ништа више.

То је изостало и Новак је на овом мечу изгледао као овца која је дошла на клање, које је уследило. Волимо се људи!

Па јбт, воли жену и децу, родитеље, родбину и блиске пријатеље. Остале по заслузи.

Новак је стално у односу на публику и јавност у некаквој дефанзиви.

Па пробуди се човече! Коме ти треба да се извињаваш и коме треба било шта да објашњаваш!!!

Уметници стварају и за само једног "навијача" (H.W.Janson - Историја уметности, уводни део - ISBN: 978-953-6956-93-0) . Ако имаш макар једног који подржава твој рад шта хоћеш више???

Његов бокс је чиста трагикомедија. Када их камера ухвати, изгледају као случајни навијачи који чекају следећи меч. Смешно је рећи, ни бледа сенка Срђана и Дијане, па после и тек придошле, непокондирене, Јелене и осталих (Шарапова ...) који су заједно са нама умирали после сваке лоптице која би отишле где не треба. Нигде тензије, нигде инспирације. Па они треба да испадају из бокса на терен од узбуђења и жеље да Новак победи и ту енергију да емитују. Ништа од тога. Изгледају као чиновници на поштанском шалтеру у некој вукојебини, а не бокс светске легенде тениса. За њихову информацију, ритуали праве разлику!

Тај распад само Новак може да заустави, а има и снаге и средстава да то уради.

Успешан човек је господар свог посла и треба тако да се понаша - када ја говорим, сви ћуте! Тако се води посао. Анализа касније. И одговарајуће одлуке.

Коме се не допада - широко му поље.

У слободно време може да се бави кандидатуром за председника или голфом или да шета куче ...

Ту се опуштено дружи са најближима и људима сличних склоности које нису везане за посао.

Међутим, када ствари не иду како се очекује, мора да уследи реакција јер

понављање истих поступака уз очекивање другачијег резултата је чисто лудило.

Новак мора да постане "неки други" Новак, односно да се прилагоди својим годинама, јер нема више ни 20 ни 25 година. То су природне фазе у животу и што их пре схвати и прилагоди се реалности имаће више успеха у својим напорима.

Ја ћу да навијам за Новака и када би сутра објавио да више неће да се такмичи.

Poslednja izmena:
Svaka cast za post!
Ovakve komentare mislim da zelimo svi mi koji posecujemo Tenis.
Smajli koji skida sesir.
Smajli koji se duboko poklanja.

I eto sta se desi na kraju price.
Onaj koji je pobedio naseg Noleta predaje mec bez borbe RF!!!
Necu da gresim dusu, mozda je imao dobar razlog za to, ne znam, ali jbt, ceka te Rodzer, osmehuje ti se mozda finale, cak mozda i konacna pobeda...
Sta je to sprecilo baju Nikolasa da danas izadje na crtu Federeru?
Ako neko nesto zna, nek napise.
Da li da mu damo opravdano ili neopravdano?!

Kako to da Kirijos dobije stomacne probleme posle pobede nad Novakom, a pre okrsaja sa Rodzerom?
Sto ga to nije uhvatilo dan-dva ranije, ako je vec morao da ukači trovanje hranom.
Nisam neka sto veruje u teorije zavere... ali ponekad se zapitam...
Nema veze, vratice Novak ta dva poraza Kirijosu, samo da im se putevi ukrste.

Kako to da Kirijos dobije stomacne probleme posle pobede nad Novakom, a pre okrsaja sa Rodzerom?
Sto ga to nije uhvatilo dan-dva ranije, ako je vec morao da ukači trovanje hranom.
Nisam neka sto veruje u teorije zavere... ali ponekad se zapitam...
Nema veze, vratice Novak ta dva poraza Kirijosu, samo da im se putevi ukrste.

Jesi li se zapitala kad su Noletu 2 protivnika predala meč na JEDNOM turniru?

Jesi li se zapitala kad su Noletu 2 protivnika predala meč na JEDNOM turniru?

Јел мислиш на турнир на којем је и Киргиос предао меч противнику?

Да је победио, сусрео би се са једним Швајцарцем који је на крају освојио тај ГС.

Федерер на том турниру није учествовао јер је лечио тешку повреду колена која га је одвојила од тениса 6 месеци.

Можда грешим.

Јел мислиш на турнир на којем је и Киргиос предао меч противнику?

Да је победио, сусрео би се са једним Швајцарцем који је на крају освојио тај ГС.

Федерер на том турниру није учествовао јер је лечио тешку повреду колена која га је одвојила од тениса 6 месеци.

Можда грешим.

Da bila je teska povreda zaradjena u igri sa decom! :think:

Nema tu sta da se kaze, bez Novaka svaki veliki turnir gubi na drazi i zanimljivosti.
Ko je ostao u zavrsnici Indijan Velsa?
Bar da se pojavio neki novi baja, pa da gledam sta ce uraditi, ovako...
Ko ce gledati dosadna, predvidljiva polufinala, a narocito finale?
Samo oni koji nemaju sta u tim satima da rade...
To ja mislim.

- - - - - - - - - -

Mackoni, uvek sam bila iskrena.
A subjektivna, da, da, da.

Nema tu sta da se kaze, bez Novaka svaki veliki turnir gubi na drazi i zanimljivosti.
Ko je ostao u zavrsnici Indijan Velsa?
Bar da se pojavio neki novi baja, pa da gledam sta ce uraditi, ovako...
Ko ce gledati dosadna, predvidljiva polufinala, a narocito finale?
Samo oni koji nemaju sta u tim satima da rade...
To ja mislim.

- - - - - - - - - -

Mackoni, uvek sam bila iskrena.
A subjektivna, da, da, da.

Ako bih birao da li da gledam Federera ili Noleta u nekom meču, znaš i sama koga bih izabrao... :lol:

Kao što sam voleo da gledam Jordana, tako sad volim da gledam Federera :D

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back