Novak Đoković _II

ova tema je fenomen svoje vrste
kad treba pljunuti Novaka uvek ima ko
za filosofiranje takodje nevezano za mecc koji igra
ali kad uprkos zeljama pakosnih on ipak pobedi
i to domaceg igraca u 3 seta
to prodje nezapazeno...
bas zanimljivo
naucio nas covek na pobede pa nam to nije interesantno izgleda

Djokovic ce igrati do 40 godine sigurno i ici ce svake sezone da uzme 1 Gs godisnje,ove sezone moze i dva vec od narodne sezone njegov cilj je sigurno Wimbldon samo i nijedan vise tunir

Sta Noletu jos treba i sta ga motivise da igra dalje tenis

-Publika zapadna
-Rekordni broj titula na Wimbldonu
- Osvajanje Oi zlata

Bice i kralj Wimbldona ima 7 jos dvije titule mu trebaju da to i bude

Djokovic ima 37 godina ovo je sigurno sezona kada moze da drzi nivo za 2 slema godisnje za 1 slem godisnje on moze da igra do 2027 e godine

Al Nole ce naredne sezone vjerovatno igrati samo tunire na brzim podlogama i to ne sve da odmara tijelo jer ce imati 38 godina.Wimbldon mu je idealan da samo njega forsira.Jer je idealan za igraca koji ima 37,38,39 godina,zato sto je to najbrza podloga, mecevi krace traju a i manje razmjena teskih ima tako da mu to treba.Federer je mogao sa 38 da igra finale Wimbldona.Igrati finale RG sa 38 je skoro nemoguce,jer je najsporija podloga mecevi traju cijeli vijek,rizik povrede najveci

Jedino sto ima sanse ove godine da uzme od grenslemova to je Vimbldon i nista vise. RG i USO nema pojma jer je tu vrlo tvrda konkurencija.

Ove godine

Pa on do polufinala nema rivala koji moze da ga ugrozi a onda polufinale cekao bi Medvedeva,Cicipasa ili Zvereva nekog od njih, realno njemu na sljaci jedini problem moze biti Cicipas a u finalu Siner ili Alkaraz mu dolaze.Vjerovatno Alkaraz tezak rival al to je Nole

Samo budi svjestan kolicine gluposti koju si izjavio kazes nema pojma za ovaj Rg i posle Us

Lik ima 24 Gs broj 1 na svijetu,on je pojam za sve mlade tenisere kada ga vide nije im svejedeno a ne kada igraju protiv njega.Najveci ikada da nema pojma za ovaj Rg axaxxaxaxa sigurno ce biti autsajder za ovaj Rg

Nole je uvijek favorit na svakom Gs kojem igra a logicno nece svaki osvojit neke ce gubiti

No1etov deo zreba prenatrpan poznatim igracima i nema nijednog iznenadjenja.

A na drugoj strani Rubljov ispao u 3 seta od Armaldija.

Sta reci. Spalo je na Kordu, Ozea i mozda Armaldija ili Cicipasa da dobiju Alkaraza.

A za to vreme No1e da igra sa Rudom koji je igrao 2 finala na RG-u za redom.

Smejurija.

No1etov deo zreba prenatrpan poznatim igracima i nema nijednog iznenadjenja.

A na drugoj strani Rubljov ispao u 3 seta od Armaldija.

Sta reci. Spalo je na Kordu, Ozea i mozda Armaldija ili Cicipasa da dobiju Alkaraza.

A za to vreme No1e da igra sa Rudom koji je igrao 2 finala na RG-u za redom.

Smejurija.
Ако је на ишта навикао за све ове године, Новак је навикао на звиждуке са трибина и „лошу срећу” у „случајном извлачењу”. Дакле, све је у реду. :mrgreen:

Zaspim negde oko ponoci i probudim se u pola noci i No1e i dalje igra.

U stvari probudio me komentator koji se drao kao nenormalan kad je No1e izjednacio na 2:2.

Zanimljivost sa konferencije za stampu. No1e kaze da je publika navijala za Musetija do 2:2 u cetvrtom setu.

Onda su poceli da navijaju za No1eta i od tada je osvojio 10 gemova, a izgubio samo 1.

Sad zamislite No1eta koji celu karijeru igra protiv publike, ide uzbrdo, pliva uzvodno.

Da je imao podrsku kao neki igraci iz bogatih zapadnih drzava osvojio bi 50 GS-ova.

Новак Ђоковић се (очекивано) мучи ове сезоне. Биолошки закони чине своје. Но и даље у тридесет седмој години Новак држи нестваран ниво. Побједом против Италијана Музетија, остварио је још једно достигнуће у опцији НАЈ. 369. побједа на грен слем турнирима чиме се изједначио са Федерером. Колико је то нестварно достигнуће говори да трећи на листи, Надал има 314 побједа на грен слем тирнирима а четврти Конорс 233. Па ти види.
Новаку је тако од свих могућих категорија највише у историји остала само једна да је неко испред њега. Само једна. Највише тирнира у историји освојио је Џими Конорс, 109. И ту би Новак био неприкосновен да је у годинама када је био у пунојн снази играо више турнира из серије 250 и 500. Но Новак је од 98 турнира које је освојио сакупооп 24 грен слема, 40 турнира из серије 1.000 и 7 финалних АТП турнира. Односно, Новак је 71 пута, седамдесет и један, освојио турнир на којем су играли сви најбољи тенисери у тиом тренутку у свијету. Код Конорса немамо ни трећину таквих турнира. За Новака ће то достигнуће, једино у опцији највише у историји остати недостижно, но не мари, у свим друфим категоријама Новак је доказао величину.

Како написах, Новак у тридесет седмој години Новак држи нестваран ниво. У тим годинама држати тако висок ниво је ужасно тешко. Чак и у колективно спорту гдје тим игра и гдје то не захтјева толико физичко али још више ментално напрезање је тио ужасно тешко, а у индивидуалном спорту гдје мечеви трају по три, четири сата, гдје се игра у континуитету без праве прилике да се играч физички и ментално опорави то је већ страховито тешко. Нису то само физичка напрезања, а тијело се троши, мишићи, зглобови, тетиве, леђа, него још више ментално, ужасно је тешко емотивно бити у игри из дана у дан по неколико сати, стално набријан, гладан побједе, гдхе немате право на пад концентрације, да вам мискли одлутају. Зато и јесте мало тенисера држало врхунски ниво послије тридесете, послије тридест пете тек неколико, једини у историји који је до тридесет осме држао висок ниво јесте Федерер. И Нико више никад у историји,. Може ли Новак и ту границу помјерити, показаће вриојеме.

Како год, велики шампион, највећи у историји, људска величина јње одавно исписао спортску историју, пише је и даље, и даље, помјера границе, чини фантастичне и нестварне ствари. И даље има своје циљеве, неке ће оатварити, неке не. Биолошки закони чине своје, доћи ће и дан када ће Новак окиончати своју спортску пруичу, казати "готово је", али то неће бити ове године.

Новак Ђоковић се (очекивано) мучи ове сезоне. Биолошки закони чине своје. Но и даље у тридесет седмој години Новак држи нестваран ниво. Побједом против Италијана Музетија, остварио је још једно достигнуће у опцији НАЈ. 369. побједа на грен слем турнирима чиме се изједначио са Федерером. Колико је то нестварно достигнуће говори да трећи на листи, Надал има 314 побједа на грен слем тирнирима а четврти Конорс 233. Па ти види.
Новаку је тако од свих могућих категорија највише у историји остала само једна да је неко испред њега. Само једна. Највише тирнира у историји освојио је Џими Конорс, 109. И ту би Новак био неприкосновен да је у годинама када је био у пунојн снази играо више турнира из серије 250 и 500. Но Новак је од 98 турнира које је освојио сакупооп 24 грен слема, 40 турнира из серије 1.000 и 7 финалних АТП турнира. Односно, Новак је 71 пута, седамдесет и један, освојио турнир на којем су играли сви најбољи тенисери у тиом тренутку у свијету. Код Конорса немамо ни трећину таквих турнира. За Новака ће то достигнуће, једино у опцији највише у историји остати недостижно, но не мари, у свим друфим категоријама Новак је доказао величину.

Sada se to gleda malo drugačije ... teniseri prosto odmaraju te "manje" turnire da bi publici dali sve što mogu baš iz tog razloga što si naveo da je prosto tenis jedan užasno težak (fizički i psihički) sport.

Sladi se najveći šljam mogući na ovakve rezultate.Od tebe očekivano naravno jer nisi Srbin,ali vazno da ti je u pozadini srpska zastava.Ovde bi zivot dao samo da Novak izgubi.Ponekad se pitam jel moguce da ovakvi ljudi postoje.
Ja Srbin veci od tebe, golube. Samo razlika je u tome sto ja koristim mozak i imam kriticki stav. Kad budes dosao do te faze u zivotu sve ce ti biti mnogo jasnije :)

Zaspim negde oko ponoci i probudim se u pola noci i No1e i dalje igra.

U stvari probudio me komentator koji se drao kao nenormalan kad je No1e izjednacio na 2:2.

Zanimljivost sa konferencije za stampu. No1e kaze da je publika navijala za Musetija do 2:2 u cetvrtom setu.

Onda su poceli da navijaju za No1eta i od tada je osvojio 10 gemova, a izgubio samo 1.

Sad zamislite No1eta koji celu karijeru igra protiv publike, ide uzbrdo, pliva uzvodno.

Da je imao podrsku kao neki igraci iz bogatih zapadnih drzava osvojio bi 50 GS-ova.
Kakvih 50, 100 komada bato! :cepanje: Svake sezone po 6-7 komada :cepanje:

Nemam prenos al vidim da dere nole

Pa formu tempira na ovom te turniru, malo ga je zeznulo to sto je igrao sa Musetijem do 3 ujutru sto je prvi put u istoriji Gs.E sada da su organizatori taj mec sjutri dan nastavili pitanje je bili onda Nole dobio taj mec.Ovako nije pitanje umora ,Nole ima kondiciju,poremetio je bioritam a to onda utice i na misice.E sada on je i prije danasnjeg meca dosao sa nekim flasterom ne tako velikim oko koljena,sto znaci da vec sa treninga vuce taj problem,msm da nije casica u pitanju jer to se malo duze sanira,misicni nerv mi djeluje,al vidi se da su Nole i njegov tim vec bili prije meca pripremljeni na taj problem u slucaju da tokom meca mu zatreba pomoc

Ово није тенис. Да је добио други сет па и некако да ишчупа трећи, али овако... успио је потпуно умртвити игру, игра се исјецкано, на „трзаје”, не може другачије због повреде, али да је с друге стране иоле бољи играч, почистио би и то лаганини. Овако само има да се мучи, мучи... и на крају ништа.

Uz duzno postovanje tom covjeku i svemu sto je uciniol
ON MENI NIJE JASAN
Svaka vast za borbenost i sve
osvajao je povrijedjen vec GS turnire
ali ovo je KOLJENO ne znam sta rado on
predaj brate i na lijecenje...
rirzikuje IOlimpijske igre ovako mozzda i cijelu godinu.
I da se nekako iscupa pojesce ga Rud ovakvog za dorucak.
Апсолутно навјероватно. Прије ових пар сет лопти за 2:2, имао је 3/4 брејк реализације, а вадио 17 својих брејк лопти. Лудило, фанатизам, не знам ни ја... али ми све ово мирише на оно слично олимпијско лудило кад је играо меч за меч (сингл/дубл) па на крају прегорио од превеликог залогаја. Ни тада ми уопће није било јасно који мој се ака са дублом као да већ има 5 олимпијских злата па сад ај да пробам и дубл...

Uz duzno postovanje tom covjeku i svemu sto je uciniol
ON MENI NIJE JASAN
Svaka vast za borbenost i sve
osvajao je povrijedjen vec GS turnire
ali ovo je KOLJENO ne znam sta rado on
predaj brate i na lijecenje...
rirzikuje IOlimpijske igre ovako mozzda i cijelu godinu.
I da se nekako iscupa pojesce ga Rud ovakvog za dorucak.
Rud ako prezivi.

Prvi set je igrao sat i 18 minuta.

Back