Novak Đoković _II

Novak nocas protiv Monfilsa.

Alkaraz opet na Tomi Pola. Ako ga opet dobije mali ce da poludi.

Siner koga je onaj hrvat Ljubicic najavljivao kao pobednika turnira ispao od Lajovica.

U sustini americka turneja najgora za pracenje.

Jedino ako su dnevni mecevi.

Đoković samleo Monfisa za četvrtfinale Sinsinatija​

Novak Đoković pobedio je Gaela Monfisa sa 6:3, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju.
Osim nekoliko netipičnih grešaka forhendom u prvoj polovini prvog seta, Đokovićev tajming na udarcima bio je znatno bolji nego u prvoj rundi. Ritern je bio tu, a pozitivna vest je i viši procenat prvog servisa.

Od rezultata 3:3 u prvom setu, Đoković bio je superioran, a pomogao mu je i Monfis svojim brojnim greškama, naročito sa forhend strane.

Niko nikad ni sa kim nije imao bolji međusobni skor – Đoković sa Monfisom ima nestvarnih 19-0.

„Definitivno jedna od najbržih podloga na betonu koje imamo na Turu. Razgovarao sam sa mnogo igrača, svi su saglasni – lopta visoko skače i teško ju je kontrolisati. Zato servis daje toliko veliku prednost. Znam da je to ključ i nadam se da ću nastaviti tako“, kaže Đoković.

Prvi pravi test Noletu sledi u četvrtfinalu – tamo ga čeka Tejlor Fric. Svih šest dosadašnjih duela dobio je Đoković, uključujući i onaj u Torinu prošle godine, posle dva tesna taj brejka.

Re52no3.jpg

E ovo je primer kako nije uvek sve u brojkama. Ima nesto i u konkurenciji. Bojim se da bez Novaka mlada garda u ovom trenutku ne moze da se meri sa Alkarasom i da ce vrlo brzo osvojiti 10-ak GS titula. Ukoliko se ne pojave novi talenti. A setimo se koji je put morao da prodje Novak dok nije poceo da osvaja velike titule. Federer i Nadal na vrhuncu, o ostalim talentima poput Rodika, Mareja, Vavrinke, Delpa da i ne govorim. I taman kad smo pomislili da ce Novak pred kraj karijere lagano da nadoknadi ono sto je propustio na pocetku, prvo Covid i silne zabrane i propaganda protiv Novaka, a onda se pojavio i ovaj Alkaras koji je mozda i bolji od RF-a i RN-a. I opet nazad u pakao. E zbog toga je Novak najveci svih vremena. Ni u jednom trenutku karijere nije mu bilo lagano i opet je postavio sve rekorde. Mozda ih Alkaras i obori jednog dana, ali mora se gledati i protiv koga je dosao do toga. Novak sa 36 godina, skoro bez motiva i gladi, jedina mu je prepreka. Za sada.
(varburg limuzina, 21. avgust 2023 11:18)
# Link komentara

.
Колико је ово нестваран меч, не могу да верујем. Гледао сам на неком стриму и прекинуо ми је у другом сету на меч лопту Алкараса и није се вратио. Мислио сам да је Новак изгубио, али ми друштво шаље смс типа, јел си видео ово...

Једва некако нађем и укључим се на 2:2 у трећем. У ствари се све сажело од резултата 5:3 за Новака.

По старим правилима мислим да би га Новак ладно одвалио без већих проблема. Новим правилима омогућено је тренерима да интервенишу.

Али да се вратим, још нешто... Новаков први сервис није лош, него су га толико добро скаутирали, да Алкараз у огромном проценту погађа где ће Новак да одигра, плус је невероватно брз, има јаке и прецизне ударце и са лакоћом бира дијагоналу/паралелу. При том се уопште не штеди, јури лопте које нико не би ни покушао да стигне, често оствари спектакуларне поене.

Ту долази до изражаја утицај "клупе" која га опомиње и усмерава на већ припремљене сценарије што су они фантастично одрадили и у том смислу је Новаку отежан посао. Сервиси су морали да буду неочекивани и због тога је било море грешака на првом сервису, јер ако му упути очекиван сервис, ритерн је убитачан и то се видело у једном тренутку на други Нолетов сервис који је Алкарас прочитао о вратио дијагоналу која није могла да се стигне.

И ако обратите пажњу, Алкарас има проблем са слабијим такмичарима јер их нису толико детаљно скаутирали и када нема инструкција са клупе, почиње да лута.

Амортизовани Иванишевић нема живце (да будем искрен, никада их није ни имао, има друге квалитете) за ту врсту аналитичког рада какав ће све више да долази до изражаја у сусретима и ту мора да уследи озбиљна реконструкција.

Када се томе дода несносна врућина по којој се играло, невероватно је шта је Новак урадио.

У својој 37. години!!!

.

Карлитос ме на Вимблдону заиста изненадио, рачунао сам да неће далеко, можда до 1/4, али прилагопдио се трави одлично, дошао до финала и финале одиграо сјајно. Губио па се вратио, „краљу тајбрејкова” узео тај брејк и заслужено освојио пехар. Но, стигло на наплату, сад је он повео, а краљ тајбрејкова је сачувао своју круну...

.
Колико је ово нестваран меч, не могу да верујем. Гледао сам на неком стриму и прекинуо ми је у другом сету на меч лопту Алкараса и није се вратио. Мислио сам да је Новак изгубио, али ми друштво шаље смс типа, јел си видео ово...

Једва некако нађем и укључим се на 2:2 у трећем. У ствари се све сажело од резултата 5:3 за Новака.

По старим правилима мислим да би га Новак ладно одвалио без већих проблема. Новим правилима омогућено је тренерима да интервенишу.

Али да се вратим, још нешто... Новаков први сервис није лош, него су га толико добро скаутирали, да Алкараз у огромном проценту погађа где ће Новак да одигра, плус је невероватно брз, има јаке и прецизне ударце и са лакоћом бира дијагоналу/паралелу. При том се уопште не штеди, јури лопте које нико не би ни покушао да стигне, често оствари спектакуларне поене.

Ту долази до изражаја утицај "клупе" која га опомиње и усмерава на већ припремљене сценарије што су они фантастично одрадили и у том смислу је Новаку отежан посао. Сервиси су морали да буду неочекивани и због тога је било море грешака на првом сервису, јер ако му упути очекиван сервис, ритерн је убитачан и то се видело у једном тренутку на други Нолетов сервис који је Алкарас прочитао о вратио дијагоналу која није могла да се стигне.

И ако обратите пажњу, Алкарас има проблем са слабијим такмичарима јер их нису толико детаљно скаутирали и када нема инструкција са клупе, почиње да лута.

Амортизовани Иванишевић нема живце (да будем искрен, никада их није ни имао, има друге квалитете) за ту врсту аналитичког рада какав ће све више да долази до изражаја у сусретима и ту мора да уследи озбиљна реконструкција.

Када се томе дода несносна врућина по којој се играло, невероватно је шта је Новак урадио.

У својој 37. години!!!

.
Чини ми се да су се разни рачунари усијали од анализа... Новак је изгледа играо и против AI. :mrgreen:

Чини ми се да су се разни рачунари усијали од анализа... Новак је изгледа играо и против AI. :mrgreen:
.
Управо тако.

На следећим турнирима очекујем бокс у којем су свима носови забодени у таблете...

.

.Управо тако.

На следећим турнирима очекујем бокс у којем су свима носови забодени у таблете....
Па да!!! Сад сам тек уклавирио! Зато је Рафа стално вадио гаће из буље! Нису њему у буљи сметале гаће него антена! Јбг, тад није могло боље, сад су антену изгледа смањили... и ко зна гдје је.

Па да!!! Сад сам тек уклавирио! Зато је Рафа стално вадио гаће из буље! Нису њему у буљи сметале гаће него антена! Јбг, тад није могло боље, сад су антену изгледа смањили... и ко зна гдје је.
.
Е да, добро си се сетио.

Негде сам својевремено на цунами Новакових хејтера написао одговор, да Новак током меча "прави фаце" као Надал, не би било довољно места на Интернету за повраћање на те призоре, али пошто је то Надал - па јбг, таква му природа...

Такође, да је Новак измислио (ако се сећаш, баш на једном Синсинатију) "сник атак бај Федерер" то би било "какав неморал", "непоштовање противника" итд. Тада је био Бекер који је без проблема одрубио, у моје време да неко то уради, у следећем поену добио би лоптицу у главу.

И сада је невероватан број хејтера који слини што је Новак после завршеног сета отишао у свлачионицу, касније затражио нтервенцију лекара, јер је забога то толико потресло млађаног Алкараса да није могао себи да дође.

Па јбт. ако хоћеш да будеш најбољи, мораш да превазиђеш све препреке, стварне и емотивне.

Како се Новак није потресао када су његови ривали то исто радили?

Па зато што је велики шампион и заболе га шта се са противником дешава.

.

Poslednja izmena:

Back