Nova Владa Србије

Шта мислите какав ће бити нови састав Владе?

• ДС - СПС - ЛДП

glasova: 21 14,0%
  • ДС - СПС - ЛДП - УРС

glasova: 35 23,3%
  • ДС - СНС

glasova: 31 20,7%
  • СНС - СПС - ДСС

glasova: 44 29,3%
  • Неће се формирати Влада, иде се на нове изборе

glasova: 19 12,7%

• Ukupno glasova
    150
  • Anketa je zatvorena .
to je predznak... ne mzoes protiv sudbine... sprema se velika koalicija

i-ziveli-su-srecno-do.jpg

Sad smo ovo snimili, pa ću da te podsetim :ok:, a dotle.. i bez obzira na to, očekujem da me ne oslovljavaš više sa "ne lupetaj". To ti tamo sa tvojim naprednim drugovima tako razgovaraj. Jeste da ćete uskoro biti na svim polugama vlasti ali nisu mi mogli ni ovi vaši žuti ništa, pa nećete moći ni vi. :ok:

:eek::eek: Čuješ njega, "ne lupetaj...", mama te lupetala po guzi. :eek::eek:

OK, izvinjavam se.
Ja nisam iz SNS-a...

No cinjenica ostaje da su samo najnaivniji i najneupuceniji mislili da ce doci do velike koalicije SNS i DS...i da je prilicno zaprepascujuce koliki dio Srbije je toliko nisko politicko-analiticki intelektualno spao. :dash:

Evidetno je da ce novu vladu ciniti koalicije DS-SPS-LDP . Dogovoreno je i da na lokalu bude slican raspored uz jak uticaj Lige u Vojvodini . Generalno moze se reci da je DS izasao kao pobednik na ovim izborima ako se imaju u vidu sve okolnosti i prognoze . Sledeci mandat verovatno nece ucestvovati u vladi ali gotovo izvesno ce zadrzati Vojvodinu .SNS je propustio istorijsku sansu koja se vise nece ponoviti .

Evidetno je da ce novu vladu ciniti koalicije DS-SPS-LDP . Dogovoreno je i da na lokalu bude slican raspored uz jak uticaj Lige u Vojvodini . Generalno moze se reci da je DS izasao kao pobednik na ovim izborima ako se imaju u vidu sve okolnosti i prognoze . Sledeci mandat verovatno nece ucestvovati u vladi ali gotovo izvesno ce zadrzati Vojvodinu .SNS je propustio istorijsku sansu koja se vise nece ponoviti .

Propustio?!? Dali su predsjednika!!!

U parlamentarnoj demokratiji uloga predsednika je najmanje bitna .Ona se vise svodi na simbolicnu reprezentaciju i nista vise . SNS je mogao da ima vlast na svim nivoima .Premijer je mnogo bitnija figura a pored toga SNS-a nece biti ni u Vojvodini niti jednom vecem gradu gde je koncetrisana finansijska moc a to sto ce imati neke siromasne oronule opstine je samo balast .

e jesi tvrdoglav
neka ti bude:D

Pazi, po tvojoj logici lista koja ima manje glasova predstavlja sve vecu politicku strukturu.
To je nakaradna logika.

Dakle, da je Tadiceva koalicija osvojila nekih 10% glasova a SPS-PUPS-JS, onda bi 'glavna politicka snaga u novoj vladi' bila DS - ili bismo govorili o epohalnom porazu Zutih? :dontunderstand:

Ja sam samo rekao da je onaj ko ima (naj)vise mandata predstavlja i vecu politicku snagu. Ucenjivacki potencijal, koji bi recimo mogle da imaju i nac. manjine, je nesto sasvim drugo.

ДС-ЛСВ-СДПС-ДХСС 9 министара (од тога ДС 7 министара, по једног СДПС и ЛСВ).
СПС-ПУПС-ЈС 6 министара (4 СПС, 2 ПУПС, ЈС добија неке председнике општина и неке УО)
СПО-ЛДП 3 министара (1 СПО, 2 ЛДП)

УРС ће бити нека тампон зона попут ЛДП раније, нешто нит смрди, нит мирише, нит власт, нити опозиција.
У опозицији остају СНС, Нова Србија, Покрет Социјалиста, ПСС, ДСС, Савез Војвођанских Мађара и НОПО.

Pazi, po tvojoj logici lista koja ima manje glasova predstavlja sve vecu politicku strukturu.
To je nakaradna logika.

Dakle, da je Tadiceva koalicija osvojila nekih 10% glasova a SPS-PUPS-JS, onda bi 'glavna politicka snaga u novoj vladi' bila DS - ili bismo govorili o epohalnom porazu Zutih? :dontunderstand:

Ja sam samo rekao da je onaj ko ima (naj)vise mandata predstavlja i vecu politicku snagu. Ucenjivacki potencijal, koji bi recimo mogle da imaju i nac. manjine, je nesto sasvim drugo.

pa onda po tvojoj logici sns se najvise pita, a ne ds

Republicku vladu ce da vodi DS, a dogovorili se sa SNS-om da podele lokalne samouprave. Sto je zesca glupost, bolje je da naprave koaliciju DS-SNS na svim nivoima, i isutiraju sve ostale, narocito one Daciceve odvratne parazite.
СНС ће на локалном нивоу имати различите партнере. Од ДСС и Двери до ЛДП, ДС, СПС, ПУПС, ЈС.
Демократска странка је и била једно време заинтересована за "велику коалицију" али утицајни функционери СНС-а то не желе.

Back