NOVA IRACIONALNA POLITIKA

Šta mislite o "novoj" politici koju je predstavio Vojislav Koštunica?

  • Odlično, samo napred! :worth:

  • Samo još jedno prodavanje magle. :thumbdown:


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

gost 227949

Veoma poznat
Poruka
13.999
DSS: Nova iracionalna politika


715.jpg



DSS će se predano boriti za pobedu nove nacionalne politike i ponovno ostvarivanje nacionalnog jedinstva u Srbiji, kako bi se izgradila snažna i stabilna zemlja, poručio lider te partije Vojislav Koštunica.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica poručio je da će se DSS predano boriti za pobedu nove nacionalne politike i ponovno ostvarivanje nacionalnog jedinstva u Srbiji, kako bi se izgradila snažna i stabilna zemlja.

Osim zahteva za raspisivanje izbora, rekao je Koštunica, jedini način da zemlju izvučemo iz krize jeste da se na načelima nove i realne nacionalne politike ponovo uspostavimo nacionalno jedinstvo u državi.

"Umesto dosadašnje politike da Evropska unija nema alternativu, kao najviši zajednički cilj političkih snaga u zemlji mora se postaviti unutrašnja obnova Srbije, na najboljim demokratskim i evropskim načelima i standardima", naglasio je Koštunica.

On je, na sednici Saveta Omladine DSS-a, ocenio je da je ključni problem Srbije vlast koja je, kako smatra, pre dve godine nastala na obmani građana i koja nastavlja da "umnožava" svoja lažna obećanja.

"Već dve godine imaju apsolutnu vlast i nju hoće da po svaku cenu prošire na svaku opštinu u Srbiji...A, broj nezaposlenih raste, plate su manje za četvrtinu, desetine hiljada preduzeća je u blokadi, a više od 700.000 stanovnika živi ispod granice siromaštva", upozorio je Koštunica.

On je pozvao mlade da vlastima poruče da više ne obmanjuju javnost pričom da su Kosovo i EU dva odvojena pitanja.

"Nije li ruganje zdravom razumu kada čujemo kako se od nas, tobože, velikodušno ne traži da priznamo nezavisnost Kosova, nego samo da uspostavimo saradnju sa Kosovom, kao našim dobrim susedom", predočio je Koštunica.

Vođena politikom da EU nema alternativu, ocenio je lider DSS-a, sadašnja vlast pristala je da potpiše Sporazum o stabilizaciji i asocijaciji sa zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova, a onda je pristala i na dolazak Euleksa.

Ta ista vlast odlučila je da Međunarodnom sudu pravde ne tuži države koja su nezakonito priznale "lažnu državu Kosovo", već samo da traži neobavezujuće mišljenje ovog suda, dodao je Koštunica.

Koštunica je naveo da se vlast još "ustručava" da kaže da NATO nema alternativu i da je zato važno istrajno i odlučno se boriti da Srbija ostane vojno neutralna.

"Mir i vojna neutralnost Srbije su najviši ciljevi koje moramo sačuvati", istakao je lider DSS-a.

"Mladost i snaga su neophodni da bi bili uspešni u našoj borbi za Srbiju, a Omladini DSS pripada da najodlučnije i najistrajnije predvodi u zalaganju za ostvarivanje naših načela nacionalne politike", poručio je Koštunica.

Predsednik Omladine DSS-a Dragan Daničić i član kooridnacionog Saveta Mlade garde Jedinstvene Rusije Artjom Turov potpisali su sporazum o saradnji.


http://www.naslovi.net/2010-06-26/rts/dss-nova-nacionalna-politika/1814494



I šta je ovde novo?
Ove jeftine fraze i parole Koštunjavi ponavlja već godinama.
Dakle, ništa novo, ništa konkretno. Samo još jedno prodavanje magle.
Daj da sjaše Kurta (Tadić), da ponovo uzjaše Murta (Koštunica). To je suština.
I nije mi jasno, kakvo će on to nacionalno jednistvo da uspostavlja, sa svoja tri
procenta u glasačkom telu Srbije?:hahaha:
 
Mada, kako su žutke počele da srljaju u propast, mislim da će u narednom periodu
jedino SNS jačati...:think:

SNS ima mnogo sredstava. Pitanje je odakle sve to stize. Neko ih opasno gura napred. Ako pogledamo realnu situaciju ni jedna politicka partija nema jako uporiste u narodu. Izlaznost uglavnom nije veca od nekih 40-50% a dve najjace stranke od tog procenta imaju po 30-40%.
 
...na sledeccim izborima, bicce egal...SNS i DS...samo je "pitanje" :lol: da li cce novu Vladu formirati sami ili sa josh nekim...da bi bili jachi oko konacnog statusa Kosova i novog Ustava nakon priznanja Kosova bez Sev. dela...;)

SNS ima mnogo sredstava. Pitanje je odakle sve to stize. Neko ih opasno gura napred. Ako pogledamo realnu situaciju ni jedna politicka partija nema jako uporiste u narodu. Izlaznost uglavnom nije veca od nekih 40-50% a dve najjace stranke od tog procenta imaju po 30-40%.



Slažem se.
Mislim da je vrlo izvesna koalicija DS-SNS, posle sledećih izbora...:)
 
Bolje da završiimo u EU, nego da postanemo ruska gubernija, zar ne?:)

Meni se ne svidja ni jedna od te dve opcije. Male zemlje poput Madjarske ozbiljno pocinju da dovode u pitanje clanstvo u EU. Ulazak u NATO je takodje postao problem zbog njih jer su morali da kupe americko naoruzanje i grdno se zaduze. Najbolja politika je balansiranje...ali sada je kasno za tako nesto previse smo mali. Samo je Tito znao to valjano da radi....Mi smo prodali sve sto je steceno za 50 godina i buducnost nam je neizvesna....
 
Dovoljno mi je da vidim sta je EU za nas po tome kako njihove firme posluju ovde.

...nemoj tako druzhe...ima onih pravih, koje posluju pod svojim imenom...a ima i onih drugih pravih koje posluju preko svojih ccerka firmi...razlog...znaju sa kime imaju posla...sutra, nedaj Bozhe, dodju 2 Vojislava na Vlas' i naprave opet neki Neo Socijalizam, dok mali Veljo "kolo vodi"...tj. kad ti pravi vide da su nasha kormila usmerena ka njima drugachije cce se poneti...do tada..C'est la vie
 
Da, nasa vlast snosi ogromnu odgovornost. Ali za ljubav je potrebno dvoje. Kapitalisticka Evropa trazi jeftinu radnu snagu. Ne verujem da bi dosli ovde da su postavljeni uslovi za rad kao u EU. Dobar deo italijanskih ulagaca je pobegao iz Rumunije kada je otvoreno nase trziste jer smo mi jeftiniji.

...koliko je tebi leta...pitam te jer vidim da pishesh kao neki srednjoshkolac...ili si...:eek:
 

Back
Top