Captain Picard
Zainteresovan član
- Poruka
- 221
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni je smešno kako su naseli...Ko kad dođe neki frik i napiše na temi o Tesli '''hrvatski sine''...I oni se prime ko...ybt , ne mogu da verujem ...
Racunamo na osnovu vecine muslimana.Nemoj biti lukav po tvojoj logici cijeli svijet bi trebao pripasti Krscanima jer normalno oni su ranije dosli na ovaj svijet od muslimana i zato se ne mozemo pozivati na historiju.Istina je da je Kavkaz nekada bio Osmanlijska zemlja i da se tamo prosirio Islam i zato danas imamo nekoliko republika koje su muslimanske i one imaju po logici juznog Sudana prasvo na otcjepljenje i na svoju drzavu.Isto to vazi i za Kashmir.Neko bi rekao pa Kashmir je nekada bio drevna Indija ili Kina pa nemaju pravo muslimani traziti svoju drzavu.Molim vas nemojmo se praviti ludi jer ne mozemo se pozivati na historijski fakat kad je u pitanju Islam jer po toj logici vi bi ste sveli Islam samo na Arabiju.
Kao sto znamo glavni grad Sudana je Kartum a jedan od znacajnih gradova je Port Said inace luka na Crvenom Moru.Ne znam kako ce dalje ici situacija i kako ce se Krscani moci odvojiti od Sudana kada u Kartumu postoji jedna velika Crkva Koptska Crkva i sada se nemace pitanje da li ce ostati koji Krscanin u sjevernom dijelu Sudana.Kako moze ostati ijedan Krscanin u Kartumu kad su ti isti Krscani krivi za prekrajanje drzave Sudana i krivi su zbog smanjenja velicine drzave Sudana.Volio bih da odem u Sudan i da sa ostalim muslimanima podijelim utjeske i da se klanjam Allahu u Dzamiji, cemu bih diskutovao sa muslimanima o tome kako Sudan moze dozvoliti otcjepljenje juznog Sudana i kako se to moze desiti.Mozda bih zaplakao u nekom trenutku jer bi mi bilo zao drzave Sudan koja je jedna od najljepsih drzava u Africi i koja ima bogatu historiju.Kao prvo divio bih se prelijepim Dzamijama u Sudanu i molio bih Allaha da Sudan sacuva daljeg unistenja.Mozda bih uzeo pusku u ruke i krenuo na juzni Sudan da oslobodim mojoj braci muslimanima drzavu i da dam ako treba zivot za Dzihad.
Ne znam sta da vam kazem ali Omar al Basir je jedan od krivaca za ovo stanje koje se napravilo u Sudanu i mislim da Sudan treba proglasiti Islamsku drzavu koja ce se temeljeti na Kur'anu.Muslimani trebaju da razmisle jos jedanput sta da se radi dok imja vremena jer jos nisu istaknuti rezultati referenduma tako da se treba nesto uciniti i treba se preko UNa traziti zasjedanje Skupcine UNa koja bi raspravljala o prekrajanju drzave Sudan i kako zaustaviti otcjepljenje juznog Sudana.Mislim da UN treba ponuditi jedno rjesenje za Sudan a to je da juzni Sudan dobije neku vrstu autonomije i da se zadovolji time a da se ne otcjepljuje od Sudana.Ne znam dodje mi da uzmem pusku i da ispalim rafale u zrak kako bih oznacio pocetak oslobodjenja drzave Sudan i uspostavljenje suvereniteta drzave Sudan.
Лако је преко форума водити џихад, а Судан је далеко, нити његова клима прија овдашњим џихадлијама. Шта би тек било да те заробе анимисти-побуњеници, могли би и да те поједу, ако си довољно ружан да са тобом не раде неке друге ствари(то су анимисти-многобошци ко зна шта све сматрају нормалнимђ)..Mozda bih uzeo pusku u ruke i krenuo na juzni Sudan da oslobodim mojoj braci muslimanima drzavu i da dam ako treba zivot za Dzihad.
....Ne znam dodje mi da uzmem pusku i da ispalim rafale u zrak kako bih oznacio pocetak oslobodjenja drzave Sudan i uspostavljenje suvereniteta drzave Sudan.
Sudan ima izlaz na more a juzni Sudan nema izlaz na more i na kraju krajeva juzni Sudan je vjetsacka tvorevina i ona ne moze sama da uspije.
Sto se ti ce muslimana Kavkaza mislim da ste u gresci jer taj narod je oduvijek zivio na Kavkazu jer taj narod je prijesao putem misionarstav u Islam a Rusi su dosljaci na prostoru Kavkaza je oni su dosli na Kavkaz zahvaljujuci ratom i Rusi su se sirili kao Slaveni iz Kijevske Rusije prema Istoku tako da ako bi smo gledali vlasnistvo Rusije onda je prava Rusdija samo Moskovski region a sve sto je istocnije je vlasnistvo Tatara i Mongola.Na Kavkazu su zivjeli Hazari i oni su prelazili u Islam tako da je Kavkaz uvijek bio van Rusije i nije bilo Slavensko podrucje i zato Kavkaski Emirat ce se oznovati od muslimanksih republika tako da ce ta drzava biti veca od Cecenije i obuhavtace Dagestan, Ingusetiju, Ceceniju, Kabardino-Balkariu i Cerkeziju.To se mora ostvariti jer ako ima pravo juzni Sudan da se otcjepljuje onda sigurno imaju pravo i muslimani da se otcjepe od Rusije jer Rusi nikada nisu vecinski naseljavali Kavkaz i sama rijec Kavkaz je Turskog porijekla.
![]()
Evo ovo je mapa Sudana i mozete vijdeti da Sudan izlazi na more na sjevero-istoku i glavna luka je Port Sudan.Ja sam u proslim postovima napisao da se zove Port said ali sam pogrijesio jer se taj grad zove Port Sudan i to je najveca luka u Sudanu.Ipak mislim da ce gradjani juznog sudana zaliti za velikim Sudanom i da ce traziti povratak Sudanske vojske na granici.
Ono cemu se nadam poslije ovog referenduma i mozda realnog otcjepljenja juznog Sudana da vlada kartuma smijeni Omara al Basira i da proglasi islamsku drzavu Sudan koja ce se voditi Islamskim zakonima.To je jedina satisfakcija za muslimane Sudana.
Po izvorima iz wikipedie Kavkaski narodi ukljucujuci Cecene su narod Iranskog porijekla i po tome mozemo vidjeti da su ti narodi starosjedioci Kavkasa i da Slaveni nisu imali vremena da nasele to podrucje.Vi kazete da su to bili Krscani ili Ruska teritorija.Ova danasnja Rusija je nastala zahvaljuci ratovima i osvajanjem zemljista a inace Rusija je vecinom svojina domorodaca Altaja i Tatara i vi kad kazete da je Kavkas Ruska zemlja onda je to isto kako kad bi ste rekli da Kazahstan Ruska zemlja ili Kirgistan Ruska zemlja.Taj prostor Stepa su naslejavali nesalvenski narodi i zato Slaveni su dosljaci na tom podrucju ali ipak ako polazimo tako od svojine onda zahtjev Kavkaskih naroda za drzavom je opravdana jer Kavaks nema niakakve veze sa Rusijom kao sto Kashmir nema nikakve veze sa Indijom.
Има излаз на море и у тој регији има покрет за одвајање од Судана.Vid stvarno, Sudan ima izlaz na more!
Има излаз на море и у тој регији има покрет за одвајање од Судана.
Ne moze juzni Sudan da se otcjepi jer to je protivno medjunarodnom pravu jer drzava Sudana se ne moze cijepati.Ovo sto se radi sa juznim Sudanom je uvod u novi rat koji moze izici ako se ne prestane sa kampanjom nezavisnosti juznog Sudana.Mislim da Sudan treba ostati cjelovit jer Sudan je islamska drzava i ona moze obezbijediti maksimum prava Krscanskoj manjini i Animistima.Mi ne mozemo na osnovu vjerskih razlicitosti da cijepamo jednu po jednu drzavu i juzni Sudan nema prava na otcjepljenje jer on je dio Sudana i ostace diijelom Sudana kako bi Sudanci mogli imati8 jedinstvenu drzavu.Mislim da se Sudanska vojska mora pripremiti i mora napasti juzni Sudan kako bi uspostavila suverenitet na cijelom prostoru Sudanske drzzave.
Prodaju im jeftinu naftu ustvari trampe za oružje...zašto Kina podržava sjeverni muslimanski dio.