Nova autobuska stanica u Beogradu

Predivno, prehumano, napravljeno sa toliko ukusa i brige - odmah se vidi da su tu sljuljane ozbiljne pare, i da je kvalitet zivota nasim sugradjanima podignut u neslucene visine. Tek sam sad zadivljen, i vrlo duboko emotivno dirnut!

Toliko me je ovaj video dirnuo da cu po svemu sudeci rukama i nogama kopati da ne putujem autobusom iz Beograda ili u Beograd nigde, a pogotovo u inostranstvo.
i najveca briga ce ti biti sto natpis nije na cerelici

Nemoj tako da si negativan, ja mislim da moze da se kaki negde na 65tom peronu. Nacice se zgodno mesto!
Pa nije WC na staroj stanici sluzio za kenjazu nocu....jes ponekom, ali tu nije bilo ni S od smrada...
Prvo rade tri ili cetiri tetkice a 10 kabina...i to sve siroke...nema toliko posvecene radne snage ni na kardio klinikama...
Drugo , to je bilo cisto i mirisno i toplo , doduse ne znam zasto je bilo toplo ali sam zahvalan puno puta bio bas zato sto je toplo...
Trece tetkice su tu bile uvek spremne i na nivou da pomognu , ni blizu da su kalibar kao na pijacama...to je bre elita medju cistacicama WC u BG...sto se vidi i po stanju ociscenog i po komunikaciji ...veci seljaci su oni na stanici nego svi prisutni u WC...

A znalo je da se skupi tu ljudi iako se placalo , ali ti nije zao , ja mislim duplo u odnosu na pijac...ali ti nije zao..
Niti te neko juri , tetkice te samo pitaju jel ti dobro ako te nema dugo...brinu...ako kazes da je zdravstveno sve u redu , ne diraju te...
Cesto dodjes sa tulum drustvom, dok cekate prvi jutarnji , a necete da taksirate, ili nemate...jok svi smo u BG burzuji...

Corba nije pisao pesmu 2 dinara uopste o baba serama, nego je to tako protumacio narod...
Inace bi pesma izgledala totalno drugacije, jer mu je corba kafe bio blizu.

U svakom slucaju , WC BAS je bio reprezentativnog kvaliteta...narocito nocu , kad caruje Nis ekspres..jer ima 3 nocna polaska, od 1 do 4 i nesto...a nema nijedan drugi bas, osim 2 za inostranstvo...

Meni nije blamaza da pricam o tome kad je nesto na nivou...a bilo je i spasavanja , od tuca od krvarenja...verovatno se neko sakrio i od pandura...ne znam...od toga se nisam krio...a veca sramota su bili savski splavovi, tu se stvarno svasta radilo...a ako nisi u tom fazonu , onda ti je ugodnije uz zezanciju cak i u WC...

Pa nije WC na staroj stanici sluzio za kenjazu nocu....jes ponekom, ali tu nije bilo ni S od smrada...
Prvo rade tri ili cetiri tetkice a 10 kabina...i to sve siroke...nema toliko posvecene radne snage ni na kardio klinikama...
Drugo , to je bilo cisto i mirisno i toplo , doduse ne znam zasto je bilo toplo ali sam zahvalan puno puta bio bas zato sto je toplo...
Trece tetkice su tu bile uvek spremne i na nivou da pomognu , ni blizu da su kalibar kao na pijacama...to je bre elita medju cistacicama WC u BG...sto se vidi i po stanju ociscenog i po komunikaciji ...veci seljaci su oni na stanici nego svi prisutni u WC...

A znalo je da se skupi tu ljudi iako se placalo , ali ti nije zao , ja mislim duplo u odnosu na pijac...ali ti nije zao..
Niti te neko juri , tetkice te samo pitaju jel ti dobro ako te nema dugo...brinu...ako kazes da je zdravstveno sve u redu , ne diraju te...
Cesto dodjes sa tulum drustvom, dok cekate prvi jutarnji , a necete da taksirate, ili nemate...jok svi smo u BG burzuji...

Corba nije pisao pesmu 2 dinara uopste o baba serama, nego je to tako protumacio narod...
Inace bi pesma izgledala totalno drugacije, jer mu je corba kafe bio blizu.

U svakom slucaju , WC BAS je bio reprezentativnog kvaliteta...narocito nocu , kad caruje Nis ekspres..jer ima 3 nocna polaska, od 1 do 4 i nesto...a nema nijedan drugi bas, osim 2 za inostranstvo...

Meni nije blamaza da pricam o tome kad je nesto na nivou...a bilo je i spasavanja , od tuca od krvarenja...verovatno se neko sakrio i od pandura...ne znam...od toga se nisam krio...a veca sramota su bili savski splavovi, tu se stvarno svasta radilo...a ako nisi u tom fazonu , onda ti je ugodnije uz zezanciju cak i u WC...

Pisi jos. Mislim da si ti tu negde poslednji mohikanac. Ako ti ne zapises, mozda niko nece vise znati, a to sto zapises postaje legenda.

Beograđani šta vi mislite o ovome
Beogradjani retko koriste prigradsku ili medjugradsku autobusku stanicu, koriste je uglavnom oni iz unutrasnjosti koji dolaze/odlaze iz Beograda. Pitanje bi pre bilo za ljude iz unutasnjosti znaci.

Ja sam za 40+ godina zivota u BGD dva puta usao na BAS i zadnji put na staru zeleznicku stanicu jos 1989 kad sam isao u Split. Uglavnom sva moja rodbina ili prijatelji koji zive u Beogradu su takodje bas retko koristili stanicu.

Uzgred, sve ovo sto se desava sa zeleznickom stanicom (Prokop postaje glavna zeleznicka stanica) i BAS-om ( ona je uvek bila sa statusom "privremena" i nikada nije imala upotrebnu dozvolu) je osmisljeno jos u GUP-u iz 1968. Te 1968 su pocele pripreme na radovima za zeleznicku stanicu Prokop, busenje tunela ka Vukovom spomeniku i projektovanje i podizanje "novog" zeleznickog mosta preko Sajma. Od te 1968 do 2024 se poprilicno lutalo u BGD-u, malo smo hteli metro, malo smo hteli tramvajem u XXI vek, malo ovde malo tamo a uglavnom nigde.

Izmestanje autobuske stanice iz centra Beograda? Za mene najnormalnije resenje, iovako je ta stanica bila ruglo, zapusteno i zapisano mesto, sa gomilom sumnjivih, nacirkanih i nadrogiranih svercera. Kraj za izbegavanje u svim onim decenijama koje sam ziveo u Beogradu.

Poslednja izmena:
Da ovog puta se slazem...ocigledno da se sve cisti iz picinog parka....tako da ne moze..
A dobro nije strasno...gore mi je gde je zeleznicka, narocito dok nije bio moguc prilaz preko trola...koja je to bila muka, nisam ni isao vozom...ili nbg..

Ovo mi je ok.
Sad ce da presele i stadione i sajam..trebalo bi ...pa bataja da procveta ili surcin...da surcin vise...izrokas 4 stadiona partizan zvezda ofka, sta jos ima da je u centru....sve na surcin...zemunci da su u centru grada....Blizu je i crkva da se pomolis kad kupujes kartu za neke prevoznike..
Muzej Nikole Tesle uzmeštaju u "Belgrade Waterfront" kao jedini način da turiste nateraju na nadrkane fenseraj cene a oni blesavi nemaju takva sranja kod sebe... Ja ne znam jel Gangula sam ovo smislio ili ima i gluplji oko njega? Pa sad ako se muzej Nikole Tesle tu premesti....

A turistima zapravo najbolje bio taj potez u centru grada od Kalemegdana do muzeja Nikole Tesle sa malim izletom ka TC Uśće sa normalnim cenama....

Beogradjani retko koriste prigradsku ili medjugradsku autobusku stanicu, koriste je uglavnom oni iz unutrasnjosti koji dolaze/odlaze iz Beograda. Pitanje bi pre bilo za ljude iz unutasnjosti znaci.

Ja sam za 40+ godina zivota u BGD dva puta usao na BAS i zadnji put na staru zeleznicku stanicu jos 1989 kad sam isao u Split. Uglavnom sva moja rodbina ili prijatelji koji zive u Beogradu su takodje bas retko koristili stanicu.

Uzgred, sve ovo sto se desava sa zeleznickom stanicom (Prokop postaje glavna zeleznicka stanica) i BAS-om ( ona je uvek bila sa statusom "privremena" i nikada nije imala upotrebnu dozvolu) je osmisljeno jos u GUP-u iz 1968. Te 1968 su pocele pripreme na radovima za zeleznicku stanicu Prokop, busenje tunela ka Vukovom spomeniku i projektovanje i podizanje "novog" zeleznickog mosta preko Sajma. Od te 1968 do 2024 se poprilicno lutalo u BGD-u, malo smo hteli metro, malo smo hteli tramvajem u XXI vek, malo ovde malo tamo a uglavnom nigde.

Izmestanje autobuske stanice iz centra Beograda? Za mene najnormalnije resenje, iovako je ta stanica bila ruglo, zapusteno i zapisano mesto, sa gomilom sumnjivih, nacirkanih i nadrogiranih svercera. Kraj za izbegavanje u svim onim decenijama koje sam ziveo u Beogradu.
Koga briga za idejna rešenja iz 68-me?
Kada su kreirana "idejna rešenja" silne novogradnje na ulucama predvidjenim za slab do umeren saobraćaj?
Bilo predvidjeno i da linija 28 bude na relaciji Kalemegdan - Mirijevo pa se svašta izdešavalo pa hteli da ukinu pa vratili...
I sad je premeśtanje BAS-a pun pogodak da umesto svim bude podjednako udaljena, stanica se gura u sasvim drugi deo grada???
Na Novom Beogradu nema narkomana i uličnih pišača koji će naći sebi novo mesto za žurku?

Ma nema problema, samo ti sinko radi svoj posao...

Poslednja izmena:
Beogradska stoka i ovako se voza za dž javnim prevozom.
Konačno ona rupetina od buske da je zatvorena, našta je sve ono ličilo. Katastrofa.
Ono sto jes Yes, umesto rupe - livada!
Negde smo se ipak pomerili. Idemo ponosno visokog cela u blistavu buducnost.
Ako damo sansu novoj stanici, nece proci dugo dok se od je ne napravi nova rupa, samo ovog puta na livadi.

Ono sto jes Yes, umesto rupe - livada!
Negde smo se ipak pomerili. Idemo ponosno visokog cela u blistavu buducnost.
Ako damo sansu novoj stanici, nece proci dugo dok se od je ne napravi nova rupa, samo ovog puta na livadi.
Još će "graCka vlas" biti kadra reći:
"Najčistiji vazduk je u centriśtu grada"

dosao sam iz beca 2 dan stanice

srecom znao sam gde se nalazim inace bih se izgubio.

od parkinga (ili od gradskog basa) do "upravne" zgrade treba dobrih 400-500 koraka.

verujem da ce biti do jaja na kijametu sa koferima. jos ako si star i zanemocao milina
Та зграда је ту ради реда... То није трајно решење.
Пустили су станицу, са тек перонима и местом где може да се купи карта (сад може и преко нета, коначно) и то је све.
Права управна зграда, зграда (или беше две) са канцеларијама за изнајмљивање - то ће бити једног дана.

Та зграда је ту ради реда... То није трајно решење.
Пустили су станицу, са тек перонима и местом где може да се купи карта (сад може и преко нета, коначно) и то је све.
Права управна зграда, зграда (или беше две) са канцеларијама за изнајмљивање - то ће бити једног дана.
Ne znam sta su i kakvi su planovi (moze i od toga da se pocne). Ali sudeci po nasem nacinu razmisljanja, pitaj boga sta je tu privremeno a sta trajno.
Nego citam sve ovo i nesto se mislim u sebi. U redu je generalna ideja da se stanica izmesti negde jer ta stara stainica ionako nije bila neko posebno reprezentativno mesto a i imala je smisla dok je tu bila i zeleznicka odma iza coska - pa si mogao na par koraka da se prebacujes. Dakle nije u pitanju sta, nego kako je sve to izvedeno i kako se izvodi.

Mogli su da se dignu silni soliteri, i ko zna sta vec ne, i bice ih jos, a nije mogla da se sazida cela stanica pod krovom? (da ne kazem da tu ima 1001 sadrzaj koji bi mogao da bude tu ali o tome niko ne razmislja) I umesto da nesto bude ponos grada ovo kako jeste cak ne moze ni da se opise sta je ali opasno mirise na prevaru. Negde drugde u svetu bi za ovako nesto letele glave.

Dakle, tu neka matematika nije cista - ali ono bas onako malo previse ocigledno. Pa nismo bas svi sisali velsa (orsona).

Nigde u svetu nemaš da voz i autobus nisu u centru grada sem kod naprednjačkih imbecila!
procitaj moju poruku od pre - to sto ti mislis gde je centar grada, grdno si pogresio.

osim toga pogledaj kako pariz ima stanicu u centru grada

1727912859895.png

Back