Ne znam da li je neko otvarao, ali me zanima sta radite da vam nokti budu jaki, da se ne lome i pucaju.
ja sam probala razne kremice nisu mi pomogle, i sad pijem vitamin Biotin, i izgleda da deluje.
pa ako imate jos neki savet,
Licno sam imala problem pre par godina sa lomljenjem noktica, probala sam razne preparate i na kraju pronasla problem u ishrani, kada sam nju promenila sredili su se i nokti.
Ukoliko se ne lome usled mehanickog povredjivanja (grickanja, fizickih poslova, hemikalija koje uticu na povrsinu nokta) verovatno je problem u ishrani koja ne sadrzi dovoljno kalcijuma, vitamina (posebno vitamina A), proteina...mislim da je dobro sto dodajes Biotin ali je tebi zapravo najpotrebniji keratin, potrazi bilo sta sa keratinom u sebi.
Ne preporucuje se dugo zadrzavanje saka u vodi, oblikovanje noktiju nakon kupanja, grickalice takodje mogu da "puknu" nokat, skoro sam procitala da ne treba kupovati lakove za nokte koji sadrze formaldehid ili toulen kao i aceton, takodje nisu bas preporucljivi dugacki nokti, bolje je neko vreme imati krace oblikovane nokte dok se ne oporave sasvim.