no-poo

• Začetnik teme Začetnik teme parka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uh, da, u kombinaciji sa jajetom je ta maska neizdrziva :bljak:
ja stavljam samo maslinovo ulje i lumun, i moze da se izdrzi... ostavim 2-3 sata, jos umotam kesu/foliju, pa peskir - da bude toplo... i posle tri sata sa 50stepeni na glavi imas divnu kosu i samo 20% mozga :)

zar se smije limun drzati toliko dugo?

inace jako je zabavno nakon drzanja kane na glavi, svaki sledeci put kada kosa dodje u kontakt sa vodom, pocnes da mirises na konoplju... like a junkie :per:

Ne znam kako vi, ali meni se desavalo da upravo od nekih " kvalitetnih " sampona na nasem trzistu pocne kosa da mi opada jos vise i da se peruta... Onda sledi terapija sa medicinskim samponom iz apoteke, koji je dovede u red...posle koriscenja jedne marke, lose sam se provela, a crnka sam, i sve se primeti...Sad sam mnogo opreznija sa odabirom istih...:)

..ja sam imala najlepshu kosu dok sam koristila neki od one dve vrste :roll: starih, seljachkih, litarskih shampona, onih kojih je jedino i bilo do pre 10-15 godina..

zar se smije limun drzati toliko dugo?

ne znam, nikada o tome nisam razmisljala... meni nije naudio, ali radi se par kapi limuna, i dosta maslinovog ulja. limun stvaljam samo zato sto je miris maslinovog ulja dosta "tezak", i kada stavim samo maslinovo ulje, ne mogu da ga se oslobodim cak ni nakon sto sam oprala kosu (i stavila balsam).

I meni je kosa bila nalepsa kada sam je prala onim jeftinim breza ili kopriva samponima (koji vise ne postoje)...

ne znam, nikada o tome nisam razmisljala... meni nije naudio, ali radi se par kapi limuna, i dosta maslinovog ulja. limun stvaljam samo zato sto je miris maslinovog ulja dosta "tezak", i kada stavim samo maslinovo ulje, ne mogu da ga se oslobodim cak ni nakon sto sam oprala kosu (i stavila balsam).

I meni je kosa bila nalepsa kada sam je prala onim jeftinim breza ili kopriva samponima (koji vise ne postoje)...

kako ne postoje? :think: eno kod mojih roditelja u kupatilu litarska kopriva, nista drugo ne priznaju... :lol: (mozda neki drugi proizvodjac, ali jeftina, litarska...) Mama jos i kupi neki Garnier, Nivea... tata to smatra bacanjem para (a sta za njegovi kratku kosicu pa treba... :roll:)
Upravo u te litarske koprive se dodaju one ad kapi, pantenol itd. (pominjala sam u ranijem postu) da se dobije neka mutljavina - home-made sampon za jacanje kose, zdrav skalp, stimulaciju rasta kose itd. ;) (umesto nekih medicinskih u te svrhe, iz apoteke)

kako ne postoje? :think: eno kod mojih roditelja u kupatilu litarska kopriva, nista drugo ne priznaju... :lol: (mozda neki drugi proizvodjac, ali jeftina, litarska...) Mama jos i kupi neki Garnier, Nivea... tata to smatra bacanjem para (a sta za njegovi kratku kosicu pa treba... :roll:)
Upravo u te litarske koprive se dodaju one ad kapi, pantenol itd. (pominjala sam u ranijem postu) da se dobije neka mutljavina - home-made sampon za jacanje kose, zdrav skalp, stimulaciju rasta kose itd. ;) (umesto nekih medicinskih u te svrhe, iz apoteke)

:) ma naravno postoje, ali nije to taj. ovaj sam posledni put videla prejedno dvadeset godina, to je bio veoma gust sampon, breza, a pakovanje je bilo minimalisticko, samo providan valjak, zelen od sampona. zaaakon :)

Ne znam kako vi, ali meni se desavalo da upravo od nekih " kvalitetnih " sampona na nasem trzistu pocne kosa da mi opada jos vise i da se peruta... Onda sledi terapija sa medicinskim samponom iz apoteke, koji je dovede u red...posle koriscenja jedne marke, lose sam se provela, a crnka sam, i sve se primeti...Sad sam mnogo opreznija sa odabirom istih...:)
ovako nesto slicno sam od mnogih cula... nekom jace opada, nekom se peruta, nekom brze masti - nekom od Dove, nekom H&S, svako ima neki omrazeni... A to je pretpostavljam zato sto su i ti DOBRI samponi ipak za nase trziste skoro pa cisto djubre... :roll: nije subjektivni utisak nego cinjenica, samo nekome mozda koza/kosa ne reaguje i ne smeta mu... ali ne moze da se poredi isti - ne samo sampon, bilo koji kozmeticki proizvod, kupljen u Evropi ili Americi i ovaj kupljen kod nas - AKO JE PRAVLJEN ZA NASE TRZISTE (ono - pise na SRB, BUG, BiH, HR, ALB i tako tih jezicima... :roll:) Za Balkan ide 3. kategorija proizvoda, na zalost... :evil: slusala sam o tome na faxu (u skroz nekoj drugoj prici ali dodjosmo i do toga) i nije mi bilo dobro... :evil::dash:

:) ma naravno postoje, ali nije to taj. ovaj sam posledni put videla prejedno dvadeset godina, to je bio veoma gust sampon, breza, a pakovanje je bilo minimalisticko, samo providan valjak, zelen od sampona. zaaakon :)
phih... sve je nekako bilo bolje ranije... :roll: pa i samponi... umesto da ih unapredjuju dodaju neko djubre... :evil: Mislim lupam, teska generalizacija, ali mnogi proizvodi su se iskvarili... (naravno ima novih dobrih, satro se radi na unapredjenju i dodaju se neke supstance z akoje niko nikad niej cuo :lol: sto cudniji naziv to fensije i ubedljivije zvuci :lol:;)) :mrgreen:
(ej pa i ovaj njihov je u velikoj, ajd recimo valjkastoj, providnoj boci, pa zelenoj od sampona... ;) al' sigurno mislis na neki drugi, kazes dugo ga nema... ovo sad neko isto proizvodi jeftin pa jeftino i pakuje, ne znam ciji je...:think: a verovatno ima i vise razlicitih... )

Poslednja izmena:
..ja sam imala najlepshu kosu dok sam koristila neki od one dve vrste :roll: starih, seljachkih, litarskih shampona, onih kojih je jedino i bilo do pre 10-15 godina..

ma,nisu ni oni više kao što su bili...:confused:

e,sad vidjeh da i drugi ovo potvrdiše...iz mog iskustva sa šamponima,najgori mi je bio "panten"...bilo je kao da si kiselinu stavio na glavu....:)

Poslednja izmena:
phih... sve je nekako bilo bolje ranije... :roll: pa i samponi... umesto da ih unapredjuju dodaju neko djubre... :evil: Mislim lupam, teska generalizacija, ali mnogi proizvodi su se iskvarili... (naravno ima novih dobrih, satro se radi na unapredjenju i dodaju se neke supstance z akoje niko nikad niej cuo :lol: sto cudniji naziv to fensije i ubedljivije zvuci :lol:;)) :mrgreen:

da, da, daaaa..... ekstrakt dijamanta i tako to :lol:

Ma ima i sad super sampona :lol: ali ovaj je bio cudo jer je bio jeftin, a mnogo dobar... Ja skupe sampone ne kupujem, a na stvarno dobar a jeftin jos nisam naisla... Dove plavi balsam je fenomenalan, ali sampon mi uopste ne prija... Niveini samponi za smedju kosu mi uopste ne odgovaraju... na kraju je jedino onaj garnier Fructis koliko-tolki ok...

Ja se sećam, kad sam bila u osnovnoj školi, šampona Kiss me, od jabuke. Ako mi je kosa bila skupljena kad je pustim... zamiriše na metar oko mene. Ne sećam se kvaliteta... ali znam da je to jedini šampon koji smo kupovali.

Ma ima i sad super sampona :lol: ali ovaj je bio cudo jer je bio jeftin, a mnogo dobar... Ja skupe sampone ne kupujem, a na stvarno dobar a jeftin jos nisam naisla... Dove plavi balsam je fenomenalan, ali sampon mi uopste ne prija... Niveini samponi za smedju kosu mi uopste ne odgovaraju... na kraju je jedino onaj garnier Fructis koliko-tolki ok...
E to, ne znam sada da ima jeftin a dobar... :think:
Ja nisam naletela na neki da mi bas ne prija, valjda, bar nisam primetila... a kako deluju na kosu ne mogu da procenim (da li bude suva ili lepa, meka, sjajna... kad uvek posle sampona stavim ne samo balzam i pakovanje nego jos izmedju 10 i 160 proizvoda za negu, pa jos ako feniram na ravno, posto mi se lako kovrdza kosa, reaguej na vlagu i tako to, onda jos proizvode za anti-humidity,, finishing cream (ima jedan proizvod u koji se kunem, nema ga kod nas) tako da na kraju bude JAOOOO STO TI JE LEPA KOSAAAAA a ono nisu svesni sta sve ima na njoj... :roll::lol:
Jedino sam primetila da mi se ne svidja kako pene neki samponi, samo jednom sam kupila Dove, bese valjda za plavu kosu, haos, bas je cudan bio, nije penio uopste... Garnier sampon mi isto malo cudan mada ga odavno nisam koristila a balzam mi je godinama bio omiljeni, mada mi se cini da se slosio i on, da je bolji, gusci bio pre 8-9 godina... :think:

Poslednja izmena:
Sampon koji mnogo peni, peni zbog sodium laureth sulfate, ako se ne varam, koja uopste nije pozeljna za kozu glave. Stavlja se u sva sredstva za ciscenje koja pene, tecnost za pranje sudova, sredstva za ciscenje podova.Toliko.

ma,nisu ni oni više kao što su bili...:confused:

e,sad vidjeh da i drugi ovo potvrdiše...iz mog iskustva sa šamponima,najgori mi je bio "panten"...bilo je kao da si kiselinu stavio na glavu....:)

hehe, opet ono na prija svakom sve... ;)
Ja nisma nista primecivala ni dobro ni lose ali se secam u osnovnoj-srednjoj (devedesete) tripovala sam da mi previse opada kosa pa otisla kod dermatologa bas nekog specijaliste za kosu-kozu glave, sta li bese... i pregleda ona mene i kao sve je ok, a preporuci mi da ne stezem mnogo kosu u rep itd. i da koristim bas PANTENE jer je kao jako dobar sampon sa vitaminima itd... :)

Sampon koji mnogo peni, peni zbog sodium laureth sulfate, ako se ne varam, koja uopste nije pozeljna za kozu glave. Stavlja se u sva sredstva za ciscenje koja pene, tecnost za pranje sudova, sredstva za ciscenje podova.Toliko.

ma znam, mislim znam da prirodni samponi "bez sapuna" i tako to ne pene, i to ne znaci da manje peru kosu... (kucam kako Dove ne peni i razmisljam o tome...) ali ovo je sampon obican, koji nije od tih prirodnih, Lush npr. i tako raznih nekih svetskih marki prirodne kozmetike... pa mi zato bio cudan... nekako mi bio masan i ljigav kao balzamom da pokusavam da operem kosu... sta znam... :p

ma zivio
Johnson's-Baby-Shampoo.jpg
:p

bio je jedan balzam, elf se zove, mislim... isto se tako prodavao na gomile i fina kosa poslije njega
ali ne znam ima li ga jos i gdje

Ja se sećam, kad sam bila u osnovnoj školi, šampona Kiss me, od jabuke. Ako mi je kosa bila skupljena kad je pustim... zamiriše na metar oko mene. Ne sećam se kvaliteta... ali znam da je to jedini šampon koji smo kupovali.

I ja se secam tog sampona - miris je bio neverovatan :)

Jedino sam primetila da mi se ne svidja kako pene neki samponi, samo jednom sam kupila Dove, bese valjda za plavu kosu, haos, bas je cudan bio, nije penio uopste... Garnier sampon mi isto malo cudan mada ga odavno nisam koristila a balzam mi je godinama bio omiljeni, mada mi se cini da se slosio i on, da je bolji, gusci bio pre 8-9 godina... :think:

Mislim da samponi ne moraju da pene, cak su i zdraviji ti koji ne pene... jednom sam slucajno dobila i koristila neki finski sampon za ljude sa osetljivim skalpom, taj uopste nije penio, i nikada nisam imala tako lepu kosu, kao svila... ali daleko je Finska.

Back