NLO-i - Posetioci iz svemira

Ako kliknem na nesto, automatski sam ravnozemljas, antivakcinas, i sta sve jos ne?:
I koji je tvoj zakljucak, o cemu pises uopste? Najzanimljivije sto smo videli na videu koji si postavio je manevar zelenog objekta negde pri kraju (20:54)
Sam naziv kanala "Balkan UFO" ne uliva neko poverenje, odmah ispod imas i ovaj video:
Prica ima neke veze s vezom, ali je naslov skroz pogresan

Upravo gazis principe koje mislis da zastupas. Ono sto hocemo ovde su snimci i dokazi, a ne masta dokonog jutjubera...

Poslednja izmena:
Zakljucak? A ccuj stari kak bi ja to mogal znat?:lol: Hrana za radoznali um mozda.:) Zasto? Pa garantujem da si neke snimke,podatke i pojave na ovakav nacin prvi put video i cuo.;) Prvo ide to,pa potom teorija i spekulacija. A ne obrnuto -naopako! ....Zemlja je ravna - nedostaje samo kvadrilion valjaka da je izravnaju. ;) Mislis da se takav video pojavio? Mozda i jeste.:) Aaali ovaj mi se mozda ipak maaalo cini verovatnijim.;).....I ccuj stari, za kaj ti ne uliva povijerenje,ha?:cool: Drugar iz Rijeke studirao sletanje na mesec, citao toliku literaturu, listao knjige i casopise po bibliotekama i svojim i tudjim kucama - svega toga te postedeo - da ne moras ti to da radis.:p Sta ti je bolan, ko jos cita, ko pregledava sate i sate zanimljivih snimaka, preslusava intervjue, uporedjuje novinske clanke, i slicno? Drugim recima - bavi se egzegezom? Najbolje je uhvatiti se ko pijan plota jedne teze koja se tebi jednom cini ko problem svih problema i rondati o tome do besvesti...
Sve su ovo oblasti neistrazenoga, kapiras? Mnostvo i mnostvo raznoraznih neobjasnjenih fenomena. Mozda cak i onih kroz koje se pomalja svetlo nekog novog uvida, mozda cak i neke nove buduce nauke - ukoliko se kojim cudom desi njihovo rasvetljavanje.:) O tome ja pricam...A i sigurno je zabavnije nego svaki dan ovde ponavljati mantre koje te nezasluzeno stavljaju u kos pod imenom "Teorija Zavere". Generalno, najveca greska svih koji dodju i pisu ovde jeste ta sto bi raznolike, raznorodne i tesko povezive pojave sve zajedno hteli da strpaju u isti kos. To sazimanje je nesto tako tupavo, to su takve greske u koracima, da se normalan covek pita ima li poente voditi razgovor, ima li zdravog i zrelog coveka pred sobom?:) A mnogo je bistar i taj ko je ovaj podforum, sto se ranije vodio pod "Misterije", prekrstio toliko nemastovito i potcenjivacki. Mogu samo misliti koliko tog bimbu prave misterije zaista i interesuju..:roll: Vratite bre stari naziv ovog mesta!!!!:) Tu su cak i stari okoreli skeptici kao Sverdlov imali svoju svrhu. Ko se seca ni pakao mu nece tesko pasti.:lol: Ma, tu su radile makaze i prijave, mnoge gnusne trolove biste zapamtili kao legende, ali takve da bi se brzo vracali odakle su stizali.;) Sve u cilju najsire i najdublje zdrave rasprave i novih saznanja. To je bilo lozenje opasno, ali nije ni to bitno...;) Sta danas da vas citam svaki dan s uvek istim, uparlozenim, okostalim izvodima iz ovakve - kako god zelis - prebogate tematike ?! NIje ovo mesto da se lenj um lenjo odmara sa sebi odomacenim tezama i varijantama zavera. To vas neko gadno zeznuo sa samim naslovom podforuma, a vi se primili redom kao gugutke, svako svoju verglu uhvatio da vergla. Lenjost ubija radoznalost. Eto ti moj zakljucak,ako bas zelis. A sto se tice ovog Rijecanina i Balkan Ufo-a, on ti je primer dobre zabave, verovao ti ili ne. I bas sam ga super promovisao ovde u ovih par postova, treba procent da mi da.:lol: I to nije da sam prvi, i ranije su ga kacili, ali - vidis kako se to majstorski radi?;):cool: Da bar ima nekog smisla sto je sve ovo na "nad"-pod-forumu "ZABAVA"!:D
Ali, kao pravi menadzer koji prepoznaje talenat, nisam ga ovde bez-veze postavio. Opet ti garantujem da najgluplji njegov klip, odn. video na najgluplju tematiku koji taj decko postavi ima sto puta vise smisla i osnova nego gomila smeca koje pojedinci ovde gutaju, guraju, plasiraju, i slavodobitno seire na time kao da su Boga uhvatili za praznik. Upravo i video koji si ti nasumice iscaprkao iz njegovog fundusa (vidis lepo pise 1.deo!!) ima smisla cak i kao uvod u tematiku koju namerava da predstavi, jerbo je radjen po knjizi koju je mladi Rijecanin procitao, iscitao, podvukao zanimljive teze, proverio preko neta, itd.itd.itd.... I od svega toga krenuo da sastavi video-klip(/ove) koji dakle ne samo da parafraziraju celokupnu KNJIGU koja ovo sve opisuje, vec sadrzi i razmatranja i kriticke odnose i odstupnice od svega sto se tvrdi u knjizi. E, to je zaboravljena vestina, i tu je mladic pravi `pro`, i vredi ga ako nista poslusati, a kamoli - "menadjerisati".:mrgreen:
Ajd dosta sad, nema se vremena vise! Ne mogu ni ja crtat vazda...:lol:

... sad jos da procitamo intervju sa princezom iz Telosa, ako nisi video gore, ponudio sam i odgovore na misteriju
https://www.znakovi-vremena.net/sharula_dux.htm
al' bi bilo dobro da je sve ovo bas ovako :)

Slicno kao prica o Hiperboreji, iz koje je leteo plavokosi bog Apolon. Mnogi anticki autori su smatrali da ona stvarno postoji i da je ulaz tamo gde ga je nasao i admiral Bird - na severnom polu...

Poslednja izmena:
Половину Европе је 'спасио НЛО'
Руска новинска агенција Правда сугерише да су ванземаљци играли улогу у спашавању Европе од катастрофе 1986. Дакле, шта се десило када је експлодирао нуклеарни реактор?
https://www.aetherius.org/evidence/chernobyl/

... sad jos da procitamo intervju sa princezom iz Telosa, ako nisi video gore, ponudio sam i odgovore na misteriju
https://www.znakovi-vremena.net/sharula_dux.htm
al' bi bilo dobro da je sve ovo bas ovako :)

Slicno kao prica o Hiperboreji, iz koje je leteo plavokosi bog Apolon. Mnogi anticki autori su smatrali da ona stvarno postoji i da je ulaz tamo gde ga je nasao i admiral Bird - na severnom polu...
Zanimljivo. Pa da,to su redom sve lepe skaske, ali treba tu biti obazriv. Sve su to price koje cirkulisu netom, u stilu lepih bajki, a za koje nema valjane potvrde.
Dovoljno je, recimo, naucno objasnjenje cirkularnih oblaka da ovu pricu deplasira kao izmisljotinu. Gomila njih lici na lep izmastan SF-scenario, ali ima jedan dobar momenat kod naucne fantastike: ona je uvek anticipirala razvoj neke nove,buduce tehnologije. Zil Vern - podmornica. Artur Klark - vestacki sateliti. Vilijam Gibson - internet.;) Ceka se na Velsov vremeplov,haha...:) Medjutim, kada se ove lepe stvarcice i pojedinosti iz SF romana nakon nekog vremena, ovog `poslednjeg`, da ne kazem postmodernog, sakupe u jednu gomilu, tu je pitanje sta se dalje moze izmastati.;) Na kraju krajeva, osnovna ideja postmodernizma je DA SU SVE PRICE ISPRICANE.:) I zaista, kada se pogledaju sve te novomilenijumske pricice koje se pumpaju netom, zanesenjak dotada skromnoga znanja iz tog domena ce, u prvom mahu, ostati zatecen bogatstvom materijala za sanjarenje - po noci i po danu - pretpostavkama, mogucnostima, spekulacijama - poglavito oko onoga za sta tada prvi put cuje.;) Medjutim, vremenom, uporedjivanjem tog materijala, nece moci da skrene glavu sa fantasticne, a tako realisticne spoznaje o dugoj i vec ispricanoj istoriji tih i takvih kazivanja.:) Tuzno ali istinito.:( Istinito, ali zasto i tuzno:) - ako je to inace potvrda velike moci ljudske imaginacije iz koje nastaju vremenom pronalasci ili ako nista, velika dela SF literature?:) Samo zanesenjak do tada nije imao uvid u ovo.;) Kada se analiziraju ovakve price, za vecinu ce se shvatiti da se baziraju na VEC ISPRICANIM SF-KONCEPTIMA, kao i filozofiji i literaturi raznolikog visokog i niskog ranga, za koju je strucnjak i pravi inovator takvoga postupka bio pokojni vrsan literata, Argentinac Horhe Luis BORHES.;):cool: On je citao sve sto mu moze doci pod ruku, od kuvara, ljubica, preko filozofije, savremenih i minulih znanih i neznanih autora, pa sve do drevnih knjiga. ;) Od sve te super-literature, danas netom cirkulisu uglavnom kompilacije svega toga, dajdzestirani pseudo-mastoviti uradci za novi milenijum, s namerom da coveka inspirisu, no zapravo ga labavo drze taocem upravo dajdzestiranog stanja - neretko iz lukrativnih razloga; svaka glupost nalazi svoju budalu, uz novovekovnu PR-mudrost da je svaka reklama dobra reklama, narocito ona losa.;) Poenta je: sve sto procitas u ovakvim uradcima je manje-vise VEC SF-IZMASTANO I PLASIRANO, NEMA NISTA SENZACIONALNO NOVOG, VANZEMALJSKOG - sto sam covek vec ranije nije uzeo u obzir i stavio pod lupu, kako svoga racia, tako i svoje maste. Ali, ne treba gubiti nadu i razocaravati se nakon uvida u ovo, jer internet je samo odraz stvarnog sveta, proslih kao i -sa srecom-buducih vremena.:) Kako li se covek snalazio pre njega?:cool: Zato sad i tvrdim i verujem da, kako vec rekoh, praksa sledi pre teoretisanja.:) U nekom pravom, tj. ispravnom i znacajno funkcionalnom smislu, internet je zapravo i izmisljen i tome sluzi: za razmenu cvrste i temeljne faktografije, uvek naravno podlozne korekciji, kritici i izmenama, no podjednako objasnjive i (jos uvek) neobjasnjive. ;) To je praksa, i u tom smislu pozdravljam svaki (novinarski) rad koji od toga prvo krece.:) Za sintezu i teorijsko uoblicenje postojeceg materijala - a on je taj koji ce sustinski uvek istupati kao nesto NOVO - uvek ce biti vremena, ali to dolazi kasnije. Dakle, nov datumi i novi casovi nekakve nove neobicne pojave uvek ce hraniti kako spekulativne, tako i prakticne umove, zivoga duha. Najpre, lokalizujmo fenomen, prouciti mu s radoznaloscu otvorenog bica verodostojnost i uverljivost...... a o paralelama, zakljuccima i globalnom okviru- otom potom.;) Mislim da sam sad sve rekao. Ok, NLO i Cernobil - dobra ilustracija i jedne i druge stvari koju sam ovde napomenuo.;) Nekakav truo kompromis izmedju (nekakvi `spiritualni americki doktori`-p.ke materine...!:D)..... no dobro je da se barem krece iz faktografije.;):lol:

Nova studija objavljena u časopisu “Journal of Science”, opisuje kako su istraživači koristili podatke iz seizmičkih talasa velikog zemljotresa u Boliviji, da bi se, na dubini od 660 kilometara, smestila nova regija unutar Zemlje koja ih je ostavila bez reči: ona ima planinski lanac i ravnice, vrlo slične onima na površini naše planete.
https://www.ancient-code.com/inner-...plains-660-kilometers-beneath-earths-surface/

увек "неко"
https://www.sciencedaily.com/releases/2019/02/190214153125.htm
Нова студија објављена у часопису Јоурнал оф Сциенце, чији су аутори геофизичари Јессица Ирвинг и Венбо Ву са Универзитета Принцетон , у сарадњи са Сидао Ни из Кинеског института за геодезију и геофизику, описује како су истраживачи користили податке са сеизмичких таласа великог земљотреса у Боливији да пронађу, на дубини од 660 километара, нову регију унутар Земље, ону која их је оставила без речи: она има планински ланац и равнице, врло сличне онима на површини наше планете.

Земље, ону која их је оставила без речи: она има планински ланац и равнице, врло сличне онима на површини наше планете.
а како Сунце добијају да живе.. премда је сунце извор енергије свега што знамо на Земљи?

https://www.sciencedaily.com/releases/2019/02/190214153125.htm
Нова студија објављена у часопису Јоурнал оф Сциенце, чији су аутори геофизичари Јессица Ирвинг и Венбо Ву са Универзитета Принцетон , у сарадњи са Сидао Ни из Кинеског института за геодезију и геофизику, описује како су истраживачи користили податке са сеизмичких таласа великог земљотреса у Боливији да пронађу, на дубини од 660 километара, нову регију унутар Земље, ону која их је оставила без речи: она има планински ланац и равнице, врло сличне онима на површини наше планете.
Eto tako, bravo. Ovo su zanimljive stvari i ovako vec ima smisla podeliti. Ipak, 1 savet: u skladu s onim sto sam pominjao - trpanjem raznolikih pojava u isti kos,
naterajte sebe, bez ikakve nelagode ili otpora, da za ovakve fenomene UVEK OTVORITE NOVU TEMU.:) To ce doprineti raznolikosti ove sekcije Krstarice, preglednosti, pa i lepoti, ako vec zelite.;) Svaka tema ce tako otvoriti povod za njoj svojstveno razmisljanje, te ce se tako vise angazovati i pokrenuti, kako Herkul Poaro kaze "male sive celije". Generalizacija je majka omasaja, spamovanja i zabluda, nije cilj da to ovde sirimo, vec razlozno razmotrimo svaku od ovih zanimljivih stvari. Dakle, ne stavljati ih `pod konac` jedne misli, pretpostavki, jednoumlja, vec napraviti disperzan soj ovakvih teza i saznanja. Konkretno, otkrice ovakvih supljina u zemljinoj kori ne mora da znaci da se u njima kriju vanzemaljci, atlantidjani, agartidjani, gusteri i sav takav asortiman znanih `domacina` na Teoriji zavere.:) Dovoljno senzacionalno je to sto, npr. tema krece iz potvde naucno-fantasticnih zamisli Zila Verna iz "Putovanja u srediste Zemlje", sasvim dobro za pocetak. ;)

Imas komentare, mnogi su vidjali slicne pojave https://siberiantimes.com/other/oth...-unidentified-flying-object-in-the-night-sky/
пре око 20 година видео сам нешто слично овоме, видео сам бљесак са земље како иде према небу, била је мрачна ноћ, а на ноћном небу је био отвор у облику троугла који је изгледао као да је унутар троугла дневно небо, у средини се диск вртио полако са наранџастим светлима, а онда је диск улетео унутра и затворио се, и то је био крај тога
Миц, Балларат, Аустралија
11.05.2018 10:37

Egipatski zapisi

89749265_2940252122664951_4352514166934732800_n.jpg

Ово је познати снимак.
Da... i objavili su samo deo
https://www.popularmechanics.com/military/research/a30533255/navy-ufo-videos-national-security/
Као одговор на захтев ФОИА , портпарол морнарице каже да би пуштање додатних материјала у вези са сусретом морнарице 2004. године са НЛО-ом, укључујући видео запис ,,ТОП СЕЦРЕТ", ,,нанело изузетно озбиљну штету Националној безбедности Сједињених Држава".

Ovo definitivno nije nikakva vrsta aviona, niti poznatog tipa letilice a nije sigurno ni prirodna pojava, Pentagon je potvrdio da se radi o NLO-ima (ali nisu potvrdili da se radi o vanzemaljskim letilicama, iako u principu nema sta drugo da bude).
Mada ja mislim da oni isto idu korak po korak, polako pripremaju teren i ljude psihicki polako pripremaju za velike vesti, mislim da sad potvrdjuju postojanje NLO-a (znaci vise ih ne negiraju kao nekad) i navikavaju ljude na to i mislim da su generalno ljudi to vec uglavnom prihvatili kao realnost, a uskoro kad ljudi jos malo "ojacaju" tako da kazem i postanu jos malo otvoreniji prema takvim stvarima da ce poceti da potvrdjuju i prisustvo vanzemaljaca na Zemlji i njihovih letilica, generalno dobar deo ljudi vec zna i naslucuje istinu ali ajde to je jos uvek neka javna tajna ili neka vrsta tabu teme ali kad i zvanicni organi to potvrde to ce sigurno imati posebnu tezinu i nakon toga u principu nista vise nece biti isto (a za tako nesto treba ljude ozbiljno pripremiti, pazljivo i postepeno).

Back