Nikola Tesla - zašto je (ne)bitno da li je Srbin ili Hrvat

Инжињер Слободан Николић је ту оригиналну фотографију добио од научникових рођака.
Био је чланак својевремено у Вечерњим новостима.
Не бих овде окачила полуистину и лаж.
Поздрав :cao:

Овдекаре има неколико Личана, питај их ел се икед у Лици носила така ношња. Тесла је мога обући и кинеску ношњу.

Оно горе није Тесла, нити је оно личка ношња.

Ево како изгледа ношња Срба Личана!

Можете погледати у Београдском музеју Никола Тесла.
Тамо ћете свакако наћи слике Николе Тесле па можете поредити.
Хвала Вам, Знам како изгледа сасдашња ношња Срба из Лике :heart:

Знам.
А кад знам, апсолутно ми је шта ће написати неко ко не зна своје корене бар до Аскурђела ил Беле пчеле.

На слици уопште НИЈЕ Никола ТЕсла........
1565878713600.png

https://www.google.com/search?q=историја+српске+ношње&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwigzLOFiYXkAhVpxIsKHTG-Bg0Q_AUIESgB&biw=844&bih=451#imgrc=lITLlOiwSMP-YM:

1565878814398.jpeg

Можете погледати у Београдском музеју Никола Тесла.
Тамо ћете свакако наћи слике Николе Тесле па можете поредити.
Хвала Вам, Знам како изгледа сасдашња ношња Срба из Лике :heart:

Није то садашња ношња Срба из Лике, него тадиционална. Личка ношња је незамислива брез личке капе, тока, а гаће су посве друкчије него на ујаковој слици. То код тебе у црногорским брдима има елемената у ношњи који наликују шиптарским, а не у Лици.

Није то садашња ношња Срба из Лике, него тадиционална. Личка ношња је незамислива брез личке капе, тока, а гаће су посве друкчије него на ујаковој слици. То код тебе у црногорским брдима има елемената у ношњи који наликују шиптарским, а не у Лици.

Мушка личка ношња је најлепша српска ношња.

Та ношња везе нема са личком. Једини Срби који имају сличних елемената у ношњи ки Геге су црногорски Брђани и Торлаци.

ух, стварно не видим разлога да ми се с толико срџбе и острашћености обраћате :eek:
не пребројавам Ваша српска крвна зрнца, па будите љубазни немојте ни Ви моја :heart2:
колико видим, иронија Вам је слаба страна, штета баш :fdlan:

Онда се обратите Вечерњим новостима и инжињеру Слободану Николићу за лаж и полуистину.
Ја сам само пренела овде оно што сам прочитала.
Поздрав.

Инжињер Слободан Николић је ту оригиналну фотографију добио од научникових рођака.
Био је чланак својевремено у Вечерњим новостима.
Не бих овде окачила полуистину и лаж.
Ко зна - можда си ти у праву........... ево и овде тврде да је то Никола Тесла......

Rezultat slika za музеј николе тесле ношња
https://patriota-srb.wixsite.com/dobrodosli/5--?lightbox=image_hwg

Мени не смета та Албанска ношња, очигледно Вама смета :pljus:
Зашто Ви ниподаштавате Албанску ношњу, ево мени никако није јасно :roll:
или је то можда на рачун Тесле што исту носи :eek:
бај д веј, то се ћирилица чита у илегали :zcepanje:
Samo sam napisao da ne izgleda ličko
Jedino još ne znamo jesi li ti baš moj otpad ili nekog drugog kolege sa foruma :kafa:
Posto sam malo stariji od tebe može biti samo obrnuto, zato pokaži malo poštovanja.

Samo sam napisao da ne izgleda ličko

Битно да Вам је Албанско прво на памети :roll: да сте хтели тако да напишете, могли сте, али хмм
Мене нећете увредити са тим поређењем, иако су ми брата УЧКР заклали (не убили)
а с обзиром како пишете о Србима, не би ме зачудило да имате крви на рукама

Back