VuqIer koristi sintagmu "Ruska Federacija" gde nema potrebe, a što je odlika rusofila
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Srpska propaganda. Srbi su večito nezahvalni i skloni preterivanju. Kao da je Srbima u Kraljevini Srbiji bilo bolje nego u Austrougarskoj gde su 80% bili pismeni, a u Srbiji 90% nepismeni.
Nisi ti načisto stvarno. "Tuđa ruka ne miluje kao svoja."Srpska propaganda. Srbi su večito nezahvalni i skloni preterivanju. Kao da je Srbima u Kraljevini Srbiji bilo bolje nego u Austrougarskoj gde su 80% bili pismeni, a u Srbiji 90% nepismeni.
Šta znači svoja? U Kraljevini Srbiji svakako nije milovala svoja ruka jer su skoro svi na vlasti bili Cincari, a ne Srbi.Nisi ti načisto stvarno. "Tuđa ruka ne miluje kao svoja."
Pusti me sa tim teorijama zavera. Odjavljujem se.Šta znači svoja? U Kraljevini Srbiji svakako nije milovala svoja ruka jer su skoro svi na vlasti bili Cincari, a ne Srbi.
Šta je tu teorija zavere? Tri najvažnije ličnosti u Srbiji 1914. nisu bili etnički Srbi.Pusti me sa tim teorijama zavera. Odjavljujem se.
Samo Pašić od političara. A to što su Cincari bili zastupljeni u javnom životu Srbije znači da su se saživeli sa Srbima.Šta je tu teorija zavere? Tri najvažnije ličnosti u Srbiji 1914. nisu bili etnički Srbi.
Kako samo Pašić? A Lazar Paču, Apis? Ni kralj Petar nije znao srpski, maternji jezik mu je bio francuski.Samo Pašić od političara.
Uf jaku je korist imala Srbija od toga, bolje da nisu. Cincarski agenti su samo iskoristili Srbiju i uveli je u ratove i stradanja da bi njihova domovina Grčka profitirala od toga. A Srbi su kao naivne budale izgubili 1.000.000 života da bi se stvarala Velika Grčka.A to što su Cincari bili zastupljeni u javnom životu Srbije znači da su se saživeli sa Srbima.
Za Apisa nigde ne stoji da je bio Cincar.Kako samo Pašić? A Lazar Paču, Apis? Ni kralj Petar nije znao srpski, maternji jezik mu je bio francuski.
Srbi su dali preko milion života da bi se odbranili od agresora i oslobodili Srbe od austrougarske vlasti.Uf jaku je korist imala Srbija od toga, bolje da nisu. Cincarski agenti su samo iskoristili Srbiju i uveli je u ratove i stradanja da bi njihova domovina Grčka profitirala od toga. A Srbi su kao naivne budale izgubili 1.000.000 života da bi se stvarala Velika Grčka.
Apis je iz cincarske porodice. Proveri to. Možda nije znao cincarski ali su bili Cincari poreklom.Za Apisa nigde ne stoji da je bio Cincar.
Ma da, oslobodili ih od boljeg života da bi im vladali opančari i potomci trgovaca svinja iz tada najsiromašnije zemlje Evrope u kojoj narod nije znao šta je škola. Jako li mi oslobođenje, hvala, ne treba mi takvo.Srbi su dali preko milion života da bi se odbranili od agresora i oslobodili Srbe od austrougarske vlasti.
To su teorije zavere, nigde to ne stoji. Inače se to ne krije ko je Cincar. Pa Pupin je bio Cincar i ostao je zaslužan što je Banat pripao Srbiji a ne Rumuniji.Apis je iz cincarske porodice. Proveri to. Možda nije znao cincarski ali su bili Cincari poreklom.
Opanci su oslobodili one koji su nosili opanke u AU. Toliko o nekom uzvišenom položaju Srba u AU.Ma da, oslobodili ih od boljeg života da bi im vladali opančari i potomci trgovaca svinja iz tada najsiromašnije zemlje Evrope u kojoj narod nije znao šta je škola. Jako li mi oslobođenje, hvala, ne treba mi takvo.
Ajde da se ne pravino kako Vojvodina 1918. nije bila višestruko razvijenija od teritorija južno od Dunava, može? Kilometri železnice i stopa pismenosti na Habzburškim teritorijama govore dovoljno.To su teorije zavere, nigde to ne stoji. Inače se to ne krije ko je Cincar. Pa Pupin je bio Cincar i ostao je zaslužan što je Banat pripao Srbiji a ne Rumuniji.
Opanci su oslobodili one koji su nosili opanke u AU. Toliko o nekom uzvišenom položaju Srba u AU.
To što su Srbi u AU bili pismeni ne znači da su imali sva politička prava nego su bili marginalizovani i od Nemaca i od Mađara.Ajde da se ne pravino kako Vojvodina 1918. nije bila višestruko razvijenija od teritorija južno od Dunava, može? Kilometri železnice i stopa pismenosti na Habzburškim teritorijama govore dovoljno.
Da li su Srbi u Srbiji imali neka politička prava?To što su Srbi u AU bili pismeni ne znači da su imali sva politička prava nego su bili marginalizovani i od Nemaca i od Mađara.
Valjda jesu. Nisu svi imali pravo glasa ali to nema veze sa nacionalnošću već sa imovinskim stanjem.Da li su Srbi u Srbiji imali neka politička prava?
Ne znam, ja ne bih menjao poziciju građanina ili seljaka Austrougarske da bih bio seljak u Kraljevini Srbiji. Još tad su ljudi iz Srbije odlazili u Banat da nadniče za džak kukuruza i da peku ciglu.Valjda jesu. Nisu svi imali pravo glasa ali to nema veze sa nacionalnošću već sa imovinskim stanjem.
Ti si nakrivo nasađen. Toliku mržnju prema svojoj rođenoj zemlji ne mogu da razumem. Kakva-takva othranila nas je sve kao što će i mnoge druge generacije.Ne znam, ja ne bih menjao poziciju građanina ili seljaka Austrougarske da bih bio seljak u Kraljevini Srbiji. Još tad su ljudi iz Srbije odlazili u Banat da nadniče za džak kukuruza i da peku ciglu.
Zašto je rođena? Niko od nas nije birao da se rodi u Srbiji. Da smo imali mogućnosti 95% nas bi izabrali pre rođenja neku drugu državu, sigurno ne ovu. Ja bihTi si nakrivo nasađen. Toliku mržnju prema svojoj rođenoj zemlji ne mogu da razumem.
Mene nije odhranila nikakva zemlja nego rad i muka mojih roditelja. A da se muče i rintaju su mogli i u Tanzaniji. Ja i moja porodica nikad nismo imali nikakvu korist od Srbije i od nijedne vlasti, nismo dobijali stanove ni od Tita iako mi je deda bio partizanski borac. Dedin otac je kao veteran 1. svetskog rata išao da nadniči kod komšija za brašno i mast, dva brata su mu ostala u Albaniji pa ga niko posle nije pitao treba li mu nešto. Kakav je bio njegov interes da mu poginu braća zbog nekog Pašića i Karađorđevića? Njemu bi bilo isto i da mu u selu vladaju Habzburzi i Karađorđevići, baš ga boli uvo.Kakva-takva othranila nas je sve kao što će i mnoge druge generacije.
Da se nije borio verovatno bi ih sve povešali Austrougari kao u Mačvi što su radili.Kakav je bio njegov interes da mu poginu braća zbog nekog Pašića i Karađorđevića? Njemu bi bilo isto i da mu u selu vladaju Habzburzi i Karađorđevići, baš ga boli uvo.
Verovao ili ne Srbija spada u bolju polovinu za život na ovom svetu. Postoje mnogo gora mesta za život pa ljudi ne mrze svoju zemlju kao ti.Ja i moja porodica nikad nismo imali nikakvu korist od Srbije i od nijedne vlasti, nismo dobijali stanove ni od Tita iako mi je deda bio partizanski borac.
Ma da, nisu imali druga posla pa će da vešaju mog deda Stanka. Cela porodica mu tokom rata ostala kod kuće pa nikog nisu obesili, nastradali jedino prisilno mobilisani jadnici koje su kao stoku vodali preko Albanije gladne i bose.Da se nije borio verovatno bi ih sve povešali Austrougari kao u Mačvi što su radili.
Nemam šta da volim jer Srbija nikad nije bila moja zemlja. To je zemlja Hercegovaca, Crnogoraca i drugih Dinaraca, za mene kao predstavnika ne-dinarske rase tu nema mesta. Uvek sam bio stranac. I to neće da se promeni ni za 100 godina, uvek će veća prava da imaju ovi sa zapada od nas sa juga.Verovao ili ne Srbija spada u bolju polovinu za život na ovom svetu. Postoje mnogo gora mesta za život pa ljudi ne mrze svoju zemlju kao ti.
Stranac si jer si sam sebe proglasio strancem.Nemam šta da volim jer Srbija nikad nije bila moja zemlja. To je zemlja Hercegovaca, Crnogoraca i drugih Dinaraca, za mene kao predstavnika ne-dinarske rase tu nema mesta. Uvek sam bio stranac. I to neće da se promeni ni za 100 godina, uvek će veća prava da imaju ovi sa zapada od nas sa juga.
Ma da, a šta me to čini ne-strancem u zemlji gde ne smem ni da govorim na svojem govoru bez ismevanja i omalovažavanja?Stranac si jer si sam sebe proglasio strancem.
Svuda je tako, Njujorčani ismevaju ove iz Teksasa zbog govora, ljudi iz Londona ismevaju ove iz Liverpula. Ako je čovek siguran u sebe niko ne može da ga omalovaži.Ma da, a šta me to čini ne-strancem u zemlji gde ne smem ni da govorim na svojem govoru bez ismevanja i omalovažavanja?