Nikola Jokic

Njemu linija za 3 poena nije nikad značila u tom smislu, šta je on bio, sjajan trojkaš, nemoj me zezat.
Već ti spomenuh Mosesa i 81 i 83 sezonu, 74 ga je Dave Covens tuko u G7 u velikom finalu koji se baš nigdje ne pojavljuje u GOAT konverzaciji, kažu da je nakon tog finala vozio taksi po Bostonu da zaradi ekstra keš, Kareem je veliki igrač, nemoj da me shvatiš pogrešno, GOAT nikom pametnom nije, bar po meni
Sad sam išao provjeriti. Kareem je u tom finalu imao prosjek od koliko, 34 koša i u svih 7 utakmica je bio vodeći strijelac i skakač Bucksa.

Sad sam išao provjeriti. Kareem je u tom finalu imao prosjek od koliko, 34 koša i u svih 7 utakmica je bio vodeći strijelac i skakač Bucksa.
Zato sam i izdvojio G7 gdje je moj Seltik bio bolji od njega. Vidi, ovo ti je statistika LAL nakon prelaska KA Jabbara a do dolaska Magic-a

1st rd WCSF WCF NBA Final
1685090766800.png

Jednom propustili playoff, jednom first round exit, jedno polufinale zapade i metla u finalu zapada, a čovjek je u svom prime-u i sa pristojnim timom oko sebe. Ne znam, definitivno sam bio preoštar proglašavajući nepametnim ljudima koji su glasali za njega kao GOAT-a ali objektivno govoreći, za mene, on to nije

Zato sam i izdvojio G7 gdje je moj Seltik bio bolji od njega. Vidi, ovo ti je statistika LAL nakon prelaska KA Jabbara a do dolaska Magic-a

Pogledajte prilog 1347886

Jednom propustili playoff, jednom first round exit, jedno polufinale zapade i metla u finalu zapada, a čovjek je u svom prime-u i sa pristojnim timom oko sebe. Ne znam, definitivno sam bio preoštar proglašavajući nepametnim ljudima koji su glasali za njega kao GOAT-a ali objektivno govoreći, za mene, on to nije
Ma nije ni za mene. Ali razumijem zašto nekima je.

Jokić je najbolji srpski košarkaš svih vremena.
Onda je Murray najbolji bek svih vremena.

Današnja NBA je kečerska liga, gde se jedni drugima sklanjaju.
Idealna za centra koji je rupa u odbrani, koji svaki drugi napad na postu pravi korake.
Centra koji dominira u small ball kosarci bez centara i krilnih centara. U celoj ligi imas jednog dobrog PF-Davisa i C-Embidd ( 50p dao "najboljem" kao od šale), koji je u glavi promaja.
Nema konkurencije, nema timske odbrane, taktike se svele na pick and roll i prangijanje trojki.
Ne moze se igraci porediti danas i nekada, jer ovo danas i nije kosarka.

Onda je Murray najbolji bek svih vremena.

Današnja NBA je kečerska liga, gde se jedni drugima sklanjaju.
Idealna za centra koji je rupa u odbrani, koji svaki drugi napad na postu pravi korake.
Centra koji dominira u small ball kosarci bez centara i krilnih centara. U celoj ligi imas jednog dobrog PF-Davisa i C-Embidd ( 50p dao "najboljem" kao od šale), koji je u glavi promaja.
Nema konkurencije, nema timske odbrane, taktike se svele na pick and roll i prangijanje trojki.
Ne moze se igraci porediti danas i nekada, jer ovo danas i nije kosarka.
Kad Murray uzme 7/7 sa 7 finals MVPa, onda će bit najbolji bek. Ako je to sve tako lako kako ti kažeš, zašto drugi ne dovedu centra da u playoffu ima 8 triple doubleova? Mislim, ako je tako lako.
Zašto ne bi ispaljivali trice ako ih pogađaju?

Ne kazem da je lako, Jokic evidentno ima talenat i košarkaško znanje, vrlodobru ledjnu tehniku te odlično koristi telo i ima sjajan pregled igre.
Sa druge strane spor je i trom u odbrani, kada timu ne ide ne sme da preuzme odgovornost, svaki drugi napad pravi korake na postu koje mu ne sankcionišu. U napadu je kao i većina NBA košarkaša zaštićen kao beli medved, i u sredini mlakih odbrana lako sakuplja poene.
Što se tiče triple double-a, to je precenjena kategorija jer pola asistencija nisu asistencije, čak ni obični pasovi.
Ako igrač tapne loptu, krene par koraka i napravi dribling pre poena to više nije asistencija, ali u NBA to računaju kako bi statistike igrača izgledale bolje.
Skoro je posle podbacivanja lopte, lopta odbijena od prstiju Jokića došla u ruke Gordona, koji posle 10sekundi postiže koš i to se vodi kao asistencija.
Slično kao kada je Westbrook bio hit priča sa svojim triple double prosekom, i hajde onda da mu se upiše što više asistencija, skokova.
Sklanjali mu se kako saigrači tako i protivnici zbog njegovog jurenja statistike.
Priznajem triple double samo sa ukradenim loptama i blokadama, jer za to je već potrebna veština i trud.

Nekada su mnogi NBA timovi bazirali igru na krilnim centrima i centrima, danas samo jedan tim, eventualno dva.
Kvalitet je drastično opao jer je koledž košarka uništena. Dolaze visoki pikovi u NBA koji ne znaju da igraju košarku. Ayton recimo, dečko koji uprkos tome što se dopinguje od 18.god ne može da potrči. Nema fizičku spremu u dvadeset i nešto godina, nema masu za centra, niti je skočan, niti spretan, a na postu ispodprosečan.
Kako je on završio u NBA nije misterija, već kako je takav izborio milionski astronomski ugovor.
Prvi centri NBA timova su Zubac, Valančiunas, D.Sabonis, Capela, Adams, Vučević.
Ni jedan od njih ne bi N.Krstiću mogao vodu da nosi, koji u svoje vreme imao problema minutažu da izbori u NBA i bio igrač zadatka.
Vučevića je na EP Raško Katić odučio od košarke.
Danas u NBA nema kvalitetnih visokih igrača, Jokić i Embidd nemaju konkurenciju, i njihova statistika je samim tim precenjena.
Murrey je spasao Denver protiv San Antonia u prvom nastupu Denvera u playoffu sa 20 vezanih poena u četvrtini, onda dva puta po 50p protiv Jute, sada vrhunske partije protiv Lakersa, takve utakmice Jokić nema u nogama.
On jeste konstantan jer njegova igra je timska, i zavisi mnogo od saigrača, ali kada timu ne ide odgovornost preuzima Murrey.
Kako je to moguće ako je Jokić nevidjeni centar, najbolji u našoj istoriji, a Murrey član grupe gradjana koje Jokić sam vuče kako većina fanatika rezonuje?

Ko je rekao da je Murray član grupe građana koju Jokić vuče? Denver je izuzetno duboka ekipa. Da se danas igra ta košarka iz prošlosti s "pravim" centrima, svi bi ih punili tricama. Pa nisu klasični centri nestali jer je nekom tako došlo. Jokić ako uzme prsten će bit jedini exyu igrač koji je to napravio kao glavni igrač momčadi. Bivši veliki igrači ga smatraju velikim igračem. Sadašnji igrači ga smatraju velikim igračem. Al da je igrao u 90ima sjedio bi na klupi. Koga briga?

Naravno, svako vreme ima svoje karakteristike. Šezdesetih se igrala najbrža košarka u istoriji NBA pa to danas niko ne spominje. Ne bih se nikako usudio da podcenjujem najbolje igrače tog vremena.

Isto protiv Davisa iz fadeawaya, Jokić je napravio 6 koraka i sudije ništa.
Protiv Minesote, druga ili treća utakmica skoro sve poene koje je postigao bili su posle greške u koracima, i naravno sudije neme.
To je smešno koliko se u NBA košarkaška pravila ne poštuju.
Kada tolikom čoveku dozvoliš da ima rukometna pravila i zaštitiš ga u napadu kao belog medveda, normalno da će lako dominirati.

Пих, каква штета што у оноликим Лејкерсима нема ниједог овако блиставог стручњака па испадоше због несвираних корака...
Nisu oni ispali zbog nesviranih koraka, i oni u svom timu imaju kralja u tom segmentu, koji je rekorder po broju grešaka u koracima.
Upravo su zbog Jamesa uvedena rukometna pravila kako bi mogao da dominira, i od košarke napravljen cirkus.
Ne pišem ovo što mrzim Jokića ili Lebrona, već zato što volim košarku, i što košarku više niko kao igru ne poštuje.

Govori se samo o nekim nebitnim statističkim podacima, rekordima, a kršenje pravila nikome nije bitno.
Da li su ovo koraci?
Da jesu.
Da li su bili koraci preko Davisa iz fadeawaya?
Da jesu, videlo se iz aviona.
Šta je onda problem?

Nisu oni ispali zbog nesviranih koraka, i oni u svom timu imaju kralja u tom segmentu, koji je rekorder po broju grešaka u koracima.
Upravo su zbog Jamesa uvedena rukometna pravila kako bi mogao da dominira, i od košarke napravljen cirkus.
Ne pišem ovo što mrzim Jokića ili Lebrona, već zato što volim košarku, i što košarku više niko kao igru ne poštuje.

Govori se samo o nekim nebitnim statističkim podacima, rekordima, a kršenje pravila nikome nije bitno.
Da li su ovo koraci?
Da jesu.
Da li su bili koraci preko Davisa iz fadeawaya?
Da jesu, videlo se iz aviona.
Šta je onda problem?
Сад кад си објаснио – извини, зазвучало ми је да нешто Јокићу набијаш на нос, а теби се не свиђају нова правила. Јбг, памтим и ја шта су некад били кораци, шта је некад била лична, а поготово шта је некад била ношена, данас само што не ставе лопту под мајицу... Но, шта ко више воли је лични укус, сигурно има и оних који више воле ово данас што личи на некадашњи ревијални Ол стар меч, а има и младих који за друго и не знају, али то је посебна тема и нема никакве везе с Јокићем.

Isto protiv Davisa iz fadeawaya, Jokić je napravio 6 koraka i sudije ništa.
Protiv Minesote, druga ili treća utakmica skoro sve poene koje je postigao bili su posle greške u koracima, i naravno sudije neme.
To je smešno koliko se u NBA košarkaška pravila ne poštuju.
Kada tolikom čoveku dozvoliš da ima rukometna pravila i zaštitiš ga u napadu kao belog medveda, normalno da će lako dominirati.
Da li je Jokić jedini kojem to ne sviraju? Ne razumijem. Ti govoriš kao da su današnja pravila i način na koji se igra košarka skrojeni tako da su pitali Jokića šta i kako.
Sad vidim da si u postu ranije napisao zbog koga to puštaju. Pa zar ne bi Jokić bio svjetska budala da to ne koristi? Jedan LBJ doslovno kaže da mu skida kapu, KD kaže da ga ubija kad pogađa te šuteve, Booker kaže da nemaju rješenja za njega, Paul George kaže probali smo sve, ništa nije pomoglo, Lillard kaže da je najbolji igrač na svijetu.... al to je zato jer radi korake.
Radi tebe bi htio da Celticsi uđu u finale 😂

Poslednja izmena:
Da li je Jokić jedini kojem to ne sviraju? Ne razumijem. Ti govoriš kao da su današnja pravila i način na koji se igra košarka skrojeni tako da su pitali Jokića šta i kako.
Sad vidim da si u postu ranije napisao zbog koga to puštaju. Pa zar ne bi Jokić bio svjetska budala da to ne koristi? Jedan LBJ doslovno kaže da mu skida kapu, KD kaže da ga ubija kad pogađa te šuteve, Booker kaže da nemaju rješenja za njega, Paul George kaže probali smo sve, ništa nije pomoglo, Lillard kaže da je najbolji igrač na svijetu.... al to je zato jer radi korake.
Radi tebe bi htio da Celticsi uđu u finale 😂
A sta kazu Skola i Meli?

Е, тако! Сад да видимо да ли ће Никола Јокић донијети прстен Денверу или ће Мајами донијети прстен Николи Јовићу. Никола сигурно добија прстен али... Јокић или Јовић, питање је сад! :mrgreen:

Е, тако! Сад да видимо да ли ће Никола Јокић донијети прстен Денверу или ће Мајами донијети прстен Николи Јовићу. Никола сигурно добија прстен али... Јокић или Јовић, питање је сад! :mrgreen:
Mene ne bi čudila metla u finalu. Ali pošto to nije u interesu NBA lige, očekujem da Miami uzme 1 ili možda 2 utakmice.

Pogledajte prilog 1347886

To je konsenzus, da je Magic Kareemu produljio karijeru. Al nije da ni Magic nije imao koristi od toga.

Ima nečeg u tom što priča thotr ali očito da lik živi u prošlosti, košarka živi evoluciju kao isve drugo što se menja, taj prvi korak odavno se već u nba ne svira a skorije i kod nas u Evropi sve zarad atrakcije, marketinga i publike i meni lično lepše mi je za gledati košarku u tranziciji, r&g košarka nego pozicionu košarku sa hrkljuš odbranom recimo Reala koji uze titulu sa zonom i hobotnicom ispod koša o kojoj priča thotr

Ima nečeg u tom što priča thotr ali očito da lik živi u prošlosti, košarka živi evoluciju kao isve drugo što se menja, taj prvi korak odavno se već u nba ne svira a skorije i kod nas u Evropi sve zarad atrakcije, marketinga i publike i meni lično lepše mi je za gledati košarku u tranziciji, r&g košarka nego pozicionu košarku sa hrkljuš odbranom recimo Reala koji uze titulu sa zonom i hobotnicom ispod koša o kojoj priča thotr
Upravo tako. Zato su najbolji igrači u napadu "zaštićeni kao bijeli medvjedi". Meni bi najbolje bilo nešto između 90ih/2000ih i ovog, ali očito je gledanost vrlo dobra. Inače bi bilo promjena.

Valjda ce ako bude srece i znanja pa uzmu titulu napokon ova tema postati lepljiva. Tolika dominacija na svakom delu terena da su i ameri zavoleli srbiju cak i politiku prema njoj promenili za 180 stepeni jedino se ovde ne ceni postignuto

Back