Nikola Jokic

Кад смо већ код Јокића и Леброна, ево правог правцатог бисера из друге уталмице кад је Јокић брзо накупио личне, одсједио је подоста у 3/4 јер га је Мелоун чувао од личних па су се ваљда Лејкерси понадали да би можда могли и да га избаце „на личне”... Леброн је, као стари искусни лисац, на безначајни контакт „одлетио у публику” и тако Јокићу набио личну, али већ у наредном нападу Денвера, Јокић му је вратио на исти начин. То је стварно било јебачки, с поруком: Оћемо тако? Није проблем, и ја то могу кад год оћеш, ал ај да мало играмо кошарку. :mrgreen:

Za pocetak kako Jokic ne moze da brise ciplele Divcu, Stojakovicu, Paspalju, Danilovicu...
Da li si čuo za sarkazam? Da li si čitao temu? To nije moja tvrdnja, nego nešto što tvrde drugi, a meni je smiješno. Jokić je najbolji srpski košarkaš svih vremena. Savjetovao bi ti da prije nego ljudima počnješ djeliti lekcije, da naučiš čitati s razumjevanjem. Zamoli mamu da ti plati instrukcije negdje da te nauče čitati.
Još bi nekako razumio da nisam citirao post u kojem korisnik to tvrdi i boldao baš taj dio.
Nerealno jbt :worth:

Mislim da ne preterujem kad kažem da bi Jokić mogao biti jedan od najboljih belaca u istoriji NBA lige. Kandidata je mnogo, ali sa bar dve titule prvaka i bar još toliko titula MVP-ja može biti jedan od najboljih belih igrača u NBA ligi po dostignućima (titule i individualna priznanja).

Leri Bird, koji je po meni i mnogima najbolji belac u istoriji NBA lige je sa Boston Seltiksima osvojio 3 NBA prvenstva, 2 puta je bio MVP finala i 3 puta je bio MVP regularnog dela lige. Rekao sam po dostignućima. A dostignuća su isto jako bitna.

Mislim da ne preterujem kad kažem da bi Jokić mogao biti jedan od najboljih belaca u istoriji NBA lige. Kandidata je mnogo, ali sa bar dve titule prvaka i bar još toliko titula MVP-ja može biti jedan od najboljih belih igrača u NBA ligi po dostignućima (titule i individualna priznanja).
S 2 back to back MVPa, i eventualnim prstenom ove sezone, ispred sebe još uvijek ima Birda, Kidda, Stocktona, Westa, Cousya, McHalea, Mikana, Pettita, Havliceka...pola ih nisam gledao, ali ako gledamo po ostvarenjima na terenu.
Ali karijeru bi mogao završiti kao Top 3 ili 5 centar u povijesti, i Top 3 bijelac u povijesti lige. Ako Denver postane dinastija, i on nastavi s ovakvim igrama, ide u Top 3 centra ikad i Top 2 bijelca. Uz Birda, naravno.

Da bi Jokić ušao u konverzaciju za white GOAT-a mora da ima barem dva prstena, dva fmvp-a i možda još jednu mvp nagradu.
Ali i onda je pitanje da li će ga svrstavati zbog malo slabije odbrane.
Ozbiljna konkurencija su mu Bird, Stockton, Nowitzki, Havlicek i recimo West. Ostali manje...
Što se tiče priče oko top X centara ikad da bi on tu upao neko mora da ispadne. Ok, iz prvih 10 može da ispadne Juing ili Moses Malone, ali ko će iz prvih pet?

S 2 back to back MVPa, i eventualnim prstenom ove sezone, ispred sebe još uvijek ima Birda, Kidda, Stocktona, Westa, Cousya, McHalea, Mikana, Pettita, Havliceka...pola ih nisam gledao, ali ako gledamo po ostvarenjima na terenu.
Ali karijeru bi mogao završiti kao Top 3 ili 5 centar u povijesti, i Top 3 bijelac u povijesti lige. Ako Denver postane dinastija, i on nastavi s ovakvim igrama, ide u Top 3 centra ikad i Top 2 bijelca. Uz Birda, naravno.
Ja i mislim da će Denver postati dinastija.

Ozbiljna konkurencija su mu Bird, Stockton, Nowitzki, Havlicek i recimo West. Ostali manje...
Dirk Novicki, iako fantastičan igrač, osvojio je samo jednu titulu 2011. godine i iste godine bio MVP finala, a 2007. je bio MVP lige. Havliček je 8 puta osvajao prvenstvo, samo jednom je bio MVP finala (1974) i nikada nije osvojio titulu MVP-ja. A takođe fantastičan igrač. West nemam pojma ko je to, ako može link.

Ali ipak mislim da u konkurenciji ostaju Jokić i Bird. Nije mala stvar biti lider tima koji osvaja prvenstvo.

Da bi Jokić ušao u konverzaciju za white GOAT-a mora da ima barem dva prstena, dva fmvp-a i možda još jednu mvp nagradu.
Ali i onda je pitanje da li će ga svrstavati zbog malo slabije odbrane.
Što se tiče priče oko top X centara ikad da bi on tu upao neko mora da ispadne. Ok, iz prvih 10 može da ispadne Juing ili Moses Malone, ali ko će iz prvih pet?
Kareem i Russel su jedini nedostižni.

Back