Nikola Jokic

Kad čitam na drugoj temi da nije najbolji jer nije uzeo SP s reprezentacijom. Dođe mi da plačem od smijeha. Lik je 2x za redom bio MVP NBA lige, igrat će finale kao glavni igrač momčadi. Analitičari ga, trenutno, smatraju najboljim na svijetu. Ali ima likova koji pišu kako su Bodiroga, Divac, Danilović...bolji 😂
Gledao sam skoro neke snimke Divčeve igre da se podsetim. Divac je recimo C verzija Jokića. Sa sličnog su podneblja pa imaju i sličan stil baziran na veštini ali je Jokić mnooogo bolji.

Gledao sam skoro neke snimke Divčeve igre da se podsetim. Divac je recimo C verzija Jokića. Sa sličnog su podneblja pa imaju i sličan stil baziran na veštini ali je Jokić mnooogo bolji.
Tako nešto. Igrao dosta važnu ulogu u odličnim i ne baš odličnim momčadima. Igrao na mozak, ne na snagu. Ali Jokić je toliko iznad da ne znam kako bi kvantificirao to. Mislim, usporedba nije poštena niti prema jednom, niti prema drugom.

Stvar je u tome da je "malo lošije" kod njega triple double. Znamo kako djeluje na suigrače. Po Ameri a je već sad "best passing center" ili "big man". Predikcije su da bi mogao završiti karijeru kao 3. centar svih vremena. Naravno, za to treba prstenje. Ali i Denver je izvrsna ekipa, dugo skupa, s odličnim trenerom koji je također dugo tamo. I imaju izvrsnu kemiju. Joker nema problem da Murray šutne 20x u poluvremenu. Kao što oni nemaju problem dok Joker stavlja 35. I dovođenje Popea iz Lakersa je bio vrh potez. S Miamiem će bit baš rat ali se nadam tituli Denvera. I zbog Jokića, koga ne možeš ne volit, i zbog Murraya, i Malonea, i zbog malog tržišta, i zbog toga što su Jokiću uzeli 3. MVP. Ne sjećam se kad sam zadnji put baš navijao za nekoga u finalu. San Antonio vjerojatno.
Njega moraju i po 3 nekada cuvati sto ostavlja prostor ostatku ekipe da se raspuca.U 3 tekmi gledao sam neki deo ostatak ekipe je delovao sampionski.On u svalcionicu unosi dobar smekerski duh sto je i mnogo vise od svih trip dabla.
To je bitno da ekipa deluje smireno i homogeno bez zlih mislih i virus igraca koji uvek seru.Toga u Denveru nema!Deluju kao porodica na sampionskom putu.Verujem da ce tako i biti.

Da bi Jokić ušao u najuži krug najboljih centara svih vremena mora da osvoji najmanje dva prstena. Sa jednim će možda imati status kao Novicki.
Imat će status iznad Dirka s jednim. Da bi ušao u TOP 5 treba mu jedno 3 prstena, barem. I treba nastaviti sa ovakvim igrama. Ono što mu ide u prilog je što će vjerojatno igrati još barem 10 godina (jer kako se on može teže ozlijedit?). Ako ne izgubi volju.

Njega moraju i po 3 nekada cuvati sto ostavlja prostor ostatku ekipe da se raspuca.U 3 tekmi gledao sam neki deo ostatak ekipe je delovao sampionski.On u svalcionicu unosi dobar smekerski duh sto je i mnogo vise od svih trip dabla.
To je bitno da ekipa deluje smireno i homogeno bez zlih mislih i virus igraca koji uvek seru.Toga u Denveru nema!Deluju kao porodica na sampionskom putu.Verujem da ce tako i biti.
Butler? Kyrie? Melo? Za sve se pričalo da su otrov u svlačionici. Butler ne izgleda kao otrov dok nije okružen lijenim nesposobnim idiotima. Kyrie je s Bronom uzeo titulu. Za Mela suigrači kažu suprotno. Bila je ona Linsanity priča. Šta je Melo trebao? Složit se da nije više glavni igrač jer je ovaj nanizao 6-7 dobrih utakmica? Ne kažem da ne postoje takvi igrači. Ali to se brzo pročuje. Gleda se što pružaš na terenu. Kobea su optuživali da je to. Da ne da nikom loptu za vrijeme utakmice. Pa je odgovorio niste vi s njima na treningu, nego ja. Ne vidite vi trud koji ulažu, nego ja. Kad sjednem na klupu, rezultat par razlike, oni raspravljaju u koji strip klub idu. I da im dodam loptu? Ne zaslužuju ju. Jel Kobe bio virus ako pitaš te suigrače?
Da ne bi bilo zabune, apsolutno sve slažem da takvi stvarno postoje, i da ih u Denveru nema.
Btw, 3. tekma koju spominješ, i šampionski ostatak ekipe je prvenstveno Murray. On je sam nosio Denver 1. p. Lik je pogađao na sve načine. 30 poena 1.p.Drugo su igrali svi. Jokić brzo ušao u problem s osobnim. Klasični faulovi koje sviraju Lakersima.

Druže oladi malo i prestani da spamuješ. Nisam ja tema. Ako ti se sere od mene zaobiđi me. Ovako ispada da si željan moje pažnje.
Ja pun mržnje, a ti ovde imaš emotivne tantrume, baviš se drugima i vređaš samo zbog suprotnih stavova. Mene za tvoje stavove zabole.
Proveri zadnjih par stranica i videces da su ti svi zivi ovde odgovarali,i da si ti taj koji spamuje,leci se prijatelju.

Kako ga braća izblamiraše. Prava seljanija. Kao da su iz dve različite porodice.
Nikola tih, normalan, ne traži pažnju, ne pravi sr.anja, a ovi napucani bilmezi, 50% istetoviranog tela, agresivni, žive na tuđoj grbači, željni pažnje, kur.če se.
I sada američki, regionalni i domaći mediji bruje o tome šta su radila braća Jokić kada Nikola treba da napadne trofej, bude MVP finala, kada ima sve oči prema sebi, sve simpatije sveta.

Svi živi? Bukvalno vas tri paljevine. Ja sam se držao teme, a vi ste počeli mene lično da napadate samo zato što se ne slažete sa mnom.
Toliko o spamu i ko treba da se leči.
Nas tri "paljevine" samo ti normalan jel?Ne slaze se niko sa tobom prijatelju,i da cuo sam da traze posao za NBA kometatora,traze dobrog strucnjaka pa ako si voljan javi im se 😁

Nas tri "paljevine" samo ti normalan jel?Ne slaze se niko sa tobom prijatelju,i da cuo sam da traze posao za NBA kometatora,traze dobrog strucnjaka pa ako si voljan javi im se 😁
Da, kada vidim ko je na suprotnoj strani. Ti si tek otvorio nalog, a koliko vidim to su učinio pre svega zbog navijačkog prepucavanja, pa si na tom tonu nasrnuo i na mene, a mene to ne zanima. Barem ne na ovoj temi, tako da oladi malo te emocije. Popij pivo, pojedi Snikers ili šra već ili odrasti.

Da, kada vidim ko je na suprotnoj strani. Ti si tek otvorio nalog, a koliko vidim to su učinio pre svega zbog navijačkog prepucavanja, pa si na tom tonu nasrnuo i na mene, a mene to ne zanima. Barem ne na ovoj temi, tako da oladi malo te emocije. Popij pivo, pojedi Snikers ili šra već ili odrasti.
Nek si ti meni rekao sto sam ja otvorio nalog,ti pricas o navijackom prepucavanju pogledaj ti profilnu teletabisu.Sta kazu ovi iz NBA?Hocete primiti ili?

Ma ni blizu, realno sve dok ne uzme makar jedno Svetsko prvenstvo ili olimpijsko zlato realno nije ni do kolena jednom Bodirogi, Djordjevicu, Paspalju, Danilovicu, Stojakovicu, Divcu, Dalipagicu, Kicanovicu, Moki, itd, pa moze jos 10 puta da bude MVP, nek donese makar jedno svetsko ili olimpijsko zlato pa tek onda eventualno mozemo da pricamo o njemu kao o jednom od najvecih ikad a do tad realno ni cipele ne moze da im brise.

Slicba prica i za Janisa, isto dok nesto ne uradi sa reprezentacijom nikad nece biti veci od recimo jednog Papalukasa, Diamantidisa, Spanulisa, Nikosa Galisa, Janakisa, itd, ovi su sa Grckom osvajali zlatne medalje, tukli americki "Dream Team" , itd dok Janis sa reprezentacijom i pored velike zelje nikad nije bio ni blizu neke medalje, bese 2 puta zaredom je sa Grckom ispao u onom predolimpijskom kvalifikacionom turniru i jos nije uspeo da se sa Grckom plasira na OI, na SP 2014. su ispali od nas vec u 1/8 finala a 2019. vec u onoj drugoj fazi takmicenja po grupama (opet ni do 1/4 finala nisu stigli) i na EP isto najdalje dokle je stigao sa Grckom zasad je 1/4 finale 2015-te.
Ono do sad je odigrao preko 500 utakmica za reprezetaciju uz neki prosek odprilike 12 poena po utakmici , daleko je to od najveceg koga je Grcka imala, jednostavno za razliku od recimo Djinobilija, Parkera, Novickog, Gasola, Stojakovica on u reprezentaciji nikad nije bio ni priblizno dominantan kao u NBA nit je u reprezentaciji ikad pravio i priblizno razliku na terenu kao sto pravi u NBA.

Novicki je vec druga prica (kao recimo i Djinobili, Parker, Stojakovic,Gasol, itd) , on definitivno jeste najveci nemacki igrac svih vremena (mada recimo ni Detlef Srempf nije macji kasalj, ipak i je trostruki Ol'Star , bio jednom i u drugoj ili trecoj petorki lige, itd , isto strasan igrac bio ali ipak i dalje za klasu ispod Dirka) i jedan od najvecih evropskih igraca svih vremena, takodje on je i u reprezentaciji uvek pravio razliku i uvek vukao tu prosecnu i limitiranu reprezentaciju Nemacke koliko god je mogao, ono dovoljno je reci da je jednu prosecnu i limitiranu Nemacku doveo do treceg mesta i bronzane medalje na SP u Indijanapolisu kao i do finala EP kod nas 2005-te.
Olimpijsko zlato zaboravi. Od kad igraju NBA igrači, desilo se jednom da nisu uzeli, i više se desiti neće. Gotovo nitko od zvijezda i najboljih igrača lige nije htio igrati te OI. Od 30ak najboljih igrača i zvijezda lige, skoro nitko se nije odazvao; Shaq, Kobe, KG, T-Mac, Jason Kidd, Ben Wallace, Jermaine O'Neal, Vince Carter . Igrali su rookie Melo, rookie Bron, rookie Wade, Lamar Odom, Stephon Marbury, Richard Jefferson.... Jedine zvijezde u timu i igrači s iskustvom i svjetske klase su bili Iverson i Tim Duncan. SP je moguće ali to ne uzimaju ozbiljno kao OI.
Al Jokić ne može brisati cipele Divcu i Daniloviću, Stojakoviću i Paspalju i ostalima...

Ni ti igrači starijih generacija nisu osvajali OI zlata. SP je moguće osvojiti jer najveće američke zvezde to takmičenje ne privlači toliko.

Po košarkaškom umeću ni jedan od prethodno spomenutih igrača nije ni blizu Jokiću osim delimično Bodiroge ali ne znamo kako bi se on snašao u NBA tako da tu priča staje.

Kako ga braća izblamiraše. Prava seljanija. Kao da su iz dve različite porodice.
Nikola tih, normalan, ne traži pažnju, ne pravi sr.anja, a ovi napucani bilmezi, 50% istetoviranog tela, agresivni, žive na tuđoj grbači, željni pažnje, kur.če se.
I sada američki, regionalni i domaći mediji bruje o tome šta su radila braća Jokić kada Nikola treba da napadne trofej, bude MVP finala, kada ima sve oči prema sebi, sve simpatije sveta.

Jos jedno ustasko govance, prvo smeta Djokovic, onda braca Jokic i za kraj povlaci paralelu muslimani/Turci i Srbi/Rusija...*****. Nista vise.

Olimpijsko zlato zaboravi. Od kad igraju NBA igrači, desilo se jednom da nisu uzeli, i više se desiti neće. Gotovo nitko od zvijezda i najboljih igrača lige nije htio igrati te OI. Od 30ak najboljih igrača i zvijezda lige, skoro nitko se nije odazvao; Shaq, Kobe, KG, T-Mac, Jason Kidd, Ben Wallace, Jermaine O'Neal, Vince Carter . Igrali su rookie Melo, rookie Bron, rookie Wade, Lamar Odom, Stephon Marbury, Richard Jefferson.... Jedine zvijezde u timu i igrači s iskustvom i svjetske klase su bili Iverson i Tim Duncan. SP je moguće ali to ne uzimaju ozbiljno kao OI.
Al Jokić ne može brisati cipele Divcu i Daniloviću, Stojakoviću i Paspalju i ostalima...

Balavce znam da su utakmice Denvera kasno ali pitaj kevu da te pusti da pogledas bar jednu...cisto da se ne blamiras.

Neverovatno koje ludilo vlada u ovom NBA vazduhu po pitanju narativa. Znaci 70% ljudi pise i prica o LeBronovom eventualnom odlasku u penziju a 30% razbija glavu koliko je jokic dobar ili nije i sve tog mu LeBron skida kapu na konferenciji i hvali ga najstrasnije :D

A Jokic je smeker kao covek, svih ovih dana na konferencijama nije propustao da uzdigne LeBrona, znajuci da svojim uspesima na terenu skodi liku i delu LeBrona koji je tamo ikona. Ponizan u pobedi, najaca osobina jednog sportiste.

Back