Granica ide sredinom Dzona Kenedija samo do Lenjinovog bulevara, kod Paviljona je granica podvoznjak.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Na primer, ja uopste ne mrzim Beograd, naprotiv, smatram da je velika korist Zemuna ta blizina Beograda. Ljudi u Zemunu imaju mir malog grada a sve prednosti metropolisa. Zasto to da mrzim. Nisam ni mislio da u Zemunu zive samo pametni. Pa i u Zemunu zive ljudi koji su rodjeni u njemu pa opet nisu zemunci. Klan nema veze sa Zemunom sem sto im je tu bilo zgodno da naprave sediste zahvaljujuci onom debelom lepotanu sto je sad u Hagu, inace to su ljudi koje ama bas nikakve veze nemaju sa Zemunom.koltinbek:Mene recimo Zemun nije nikada bio privlacan. Mozda zato sto sam iz blokova. Svidja mi se kej. Ali pretpostavljam da kej nije ceo Zemun.
Kada mi neko kaze Zemun, mene to odmah asocira na Klan i kriminalce iz 90-tih, na Pinki i silne spriceve koje covek moze da pronadje u jutarnjim casovima ispred samog ulaza u taj kompleks, na neverovatnu izopacenost cuvara reda koji mlate cak i ako je jedini razlog za to ako nemas licnu kartu sa sobom, devojke koje su toliko nadmene da se covek oseca neprijatno u njihovom drustvu i tipove koji su toliko zadojeni nekom cudnom mrznjom prema drugima iz Beograda.:x
Kako to mislis? Reci mi, ko je u poslednje vreme bio predsednik opstine, a da nije Zemunac?G.a.g.a:Žao mi je jedino što u Zemunu nikad na bitnom mestu nije bio neko ko je zaista Zemunac
Seselj (ziveo u Bataji ali nije Zemunac), Vladan Janicijevic (iz Surcina koji je bio u sastavu Zemuna ali ipak se ne moze smatrati Zemunom). Ne znam odakle je ova Pop Lazicka.Julian_Duranona:Kako to mislis? Reci mi, ko je u poslednje vreme bio predsednik opstine, a da nije Zemunac?G.a.g.a:Žao mi je jedino što u Zemunu nikad na bitnom mestu nije bio neko ko je zaista Zemunac
Sta ti to hoces na misice? Zar ti covek nije jasno rekao da je biti zemunac stanje duha. Kakve to veze ima sa LK?Julian_Duranona:Ako se ne varam, ona je sa Galenike...
Ali nisam dobio odgovor na svoje pitanje. Ko nije Zemunac? Ili se odjednom Zemuncima racunaju samo oni koji su rodjeni i zive izmedju Karadjordjevog trga i Muhara? Ti bese onaj koji je ponovio staru dobru tezu da je biti Zemunac - stanje duha? Cemu odjednom suzavanje te sirine u okvire Mesne zajednice? Mozemo za njih da kazemo da nisu dobri ljudi ili politicari... Mozda i da nisu Zemunci duhom... Ali da nisu Zemunci adresom u lk...? Tesko...
Ja bezobrazan/a a ti nervozan. Da si procitao diskusiju od pre bilo bi ti jasno. Godina imam dovoljno i nisam iz Zemuna, ali ga volim.Julian_Duranona:O cemu pricas? Zasto si bezobrazan/a vec u svom prvom nastupu? Pitao sam coveka, koji zna sta prica, a ne tebe... I koji ce, nadam se, razumeti sta sam napisao. Ovo ti uopste nije trebalo... Kakvi misici? Ko si ti? Koliko imas godina?
Nisam nervozan. Da sam nervozan, upotrebio bih neke druge reci...volim kafu:Ja bezobrazan/a a ti nervozan. Da si procitao diskusiju od pre bilo bi ti jasno. Godina imam dovoljno i nisam iz Zemuna, ali ga volim.Julian_Duranona:O cemu pricas? Zasto si bezobrazan/a vec u svom prvom nastupu? Pitao sam coveka, koji zna sta prica, a ne tebe... I koji ce, nadam se, razumeti sta sam napisao. Ovo ti uopste nije trebalo... Kakvi misici? Ko si ti? Koliko imas godina?
Nemoj molim te i ti da imas ideju o tome da bih da se svadjam... Naprotiv, drago mi je sto si otvorio temu. Imam utisak da aludiras da ja imam nesto protiv toga da se bilo ko ukljuci u temu. Ne znam otkud ti to? Jednostavno, covek se prvim postom poneo pomalo nediplomatski, pa sam ga pitao za motive... Zelim da znam s kim pricam.Danijel Alivoj:za Julian_Duranona: Mada sam hteo, nisam mogao da stavim puno ime i prezime kao svoj NICK u forumu. Ne volim anonimnost. Bas zato sto to nisam u potpunosti uradio interesuje me kako si dosao do mojeg prezimena? Cisto iz radoznalosti i bez namere da prozivam jer se ne secam da sam se negde tako potpisao.
Zar nemamo svi pravo da ucestvujemo u forumu? mislim da da i zato sam se "ubacio".
Eto, nisam znao da i Pop Lazicka ima licnu kartu koja je izdata u Zemunu, ali to ni izdaleka nije dovoljno da bi i ona sama bila zemunka. Uopste nije bitno da li je LK izdata u Zemunu. Bitan je mentalitet, bitno je da se oseti sta je Zemun, a stvarno je nesto posebno. To da je Zemun poseban odgovorno mogu da tvrdim jer sam proputovao ceo svet pa sam mnoge gradove video te mogu da uporedim.
U redu. I Surcin je (bio) deo Zemuna, Bataja svakako jeste (ali batajnicani to nece reci i razumem ih, mislim oni vole Batajnicu kao sto ja volim Zemun), N. Galenika je svakako deo Zemuna, ALI to ne znaci da su SVI ljudi koji u Zemunu zive ili su rodjeni u njemu ili im je LK izdata u Zemunu Zemunci, dok covek koji po rodjenju i adresom u LK nema veze sa Zemunom moze biti Zemunac. To su, doduse ekstremni primeri, ali ih ima... zivi su.
Alivojvodica u Zemunu ima 21 od kojih su 2 pokojna, moji baba i deda. I to je sve. Najverovatnije je to sve i u SCG. Izgleda da smo prilicno glasni jer nas uistinu nema mnogo. Ipak mi je drago da si za nas cuo. Sto se tice volim kafu jeste (mislim) bila bezobrazna pri prvom pojavljivanju, ali u sustini verujem da nije nista lose mislila, a kao sto vidis nema je vise, bar za sad.Julian_Duranona:Nemoj molim te i ti da imas ideju o tome da bih da se svadjam... Naprotiv, drago mi je sto si otvorio temu. Imam utisak da aludiras da ja imam nesto protiv toga da se bilo ko ukljuci u temu. Ne znam otkud ti to? Jednostavno, covek se prvim postom poneo pomalo nediplomatski, pa sam ga pitao za motive... Zelim da znam s kim pricam.Danijel Alivoj:za Julian_Duranona: Mada sam hteo, nisam mogao da stavim puno ime i prezime kao svoj NICK u forumu. Ne volim anonimnost. Bas zato sto to nisam u potpunosti uradio interesuje me kako si dosao do mojeg prezimena? Cisto iz radoznalosti i bez namere da prozivam jer se ne secam da sam se negde tako potpisao.
Zar nemamo svi pravo da ucestvujemo u forumu? mislim da da i zato sam se "ubacio".
Eto, nisam znao da i Pop Lazicka ima licnu kartu koja je izdata u Zemunu, ali to ni izdaleka nije dovoljno da bi i ona sama bila zemunka. Uopste nije bitno da li je LK izdata u Zemunu. Bitan je mentalitet, bitno je da se oseti sta je Zemun, a stvarno je nesto posebno. To da je Zemun poseban odgovorno mogu da tvrdim jer sam proputovao ceo svet pa sam mnoge gradove video te mogu da uporedim.
U redu. I Surcin je (bio) deo Zemuna, Bataja svakako jeste (ali batajnicani to nece reci i razumem ih, mislim oni vole Batajnicu kao sto ja volim Zemun), N. Galenika je svakako deo Zemuna, ALI to ne znaci da su SVI ljudi koji u Zemunu zive ili su rodjeni u njemu ili im je LK izdata u Zemunu Zemunci, dok covek koji po rodjenju i adresom u LK nema veze sa Zemunom moze biti Zemunac. To su, doduse ekstremni primeri, ali ih ima... zivi su.
Sto se tice tvog nicka... Pretpostavio sam da nisi mogao celo prezime da upises u profil, a da si hteo. Takodje, kao sto i sam znas, tvoje prezime je dosta cesto u Zemunu... I na kraju, vec si ga i sam stavio na javno, reklamirajuci svoj sajt. Lakse mi je bilo da te nazovem onako kako bi i sam sebe zvao... Eto.
Slazem se sa ovim sto si sada napisao. Ali tvoje prethodno objasnjenje nije bilo tacno i to me je navelo da napisem post oko koga se sada vrtimo...
Pozdrav!
Ako budes upotrebio druge reci izbrisace ti poruku, pa hajde, upotrebi ih. Ma dosta mi je tih prepametnih sto traze rupu na saksiji! :shock:Julian_Duranona:Nisam nervozan. Da sam nervozan, upotrebio bih neke druge reci...volim kafu:Ja bezobrazan/a a ti nervozan. Da si procitao diskusiju od pre bilo bi ti jasno. Godina imam dovoljno i nisam iz Zemuna, ali ga volim.Julian_Duranona:O cemu pricas? Zasto si bezobrazan/a vec u svom prvom nastupu? Pitao sam coveka, koji zna sta prica, a ne tebe... I koji ce, nadam se, razumeti sta sam napisao. Ovo ti uopste nije trebalo... Kakvi misici? Ko si ti? Koliko imas godina?
Naravno da sam procitao diskusiju, jer me interesuje verovatno vise nego tebe. Mislim da ti nisi procitao/la, dobro moj post i ono sto mu je prethodilo, pa cu da ti objasnim:
Jedna devojka je pitala: "Zasto na bitnim mestima u Zemunu, ne sede Zemunci?" To se ocigledno odnosilo na mesto prebivanja, a ne na stanje duha...
Onda sam je ja pitao: "Kako to mislis?"
Zatim se pojavio Alivojvodic i kao ti sada, odgovorio na pitanje koje nije njemu namenjeno... Prenebregao je svoju tezu o stanju duha i poceo da pise o tome kako Surcin i Batajnica bas i nisu Zemun... Sto naravno, nije tacno. A pogotovo nema veze, ako stanje duha uzimamo za merilo Zemunstva...
Pa sam mu ja to posredno prebacio...
Pa si se ti umesao/la...
Nadam se da sam ti malo pojasnio sta se desavalo i sta sam u stvari rekao. Ako nisam, zaista mi je zao... Na misice ne mogu.
Ti si pametan kao K. Jel` si ti neka beogradska "faca"? Ma povraca mi se od vas. Sta je Vozdovac...hm?[/b]Nexus 6:bar u zemunu nema kise...
ne sme da pada...![]()
Dobro de. Da li svako jutro ustanes na levu nogu? Jesi li dosao ovde sa se svadjas? Usput licna imena (i prezimena) pisu se velikim slovom. Sta si se uhvatio ove teme? Idi na forum filozofija. Tamo vole da se raspravljaju.volim kafu:A za alivojvodica... nisam zensko!
Molim te, gledaj svoja posla... I smanji nervozu. I ne budi siguran/a da ce moj post biti izbrisan, ako te napusim tako bezobraznog/u...volim kafu:Ako budes upotrebio druge reci izbrisace ti poruku, pa hajde, upotrebi ih. Ma dosta mi je tih prepametnih sto traze rupu na saksiji! :shock:
sanja:biti zemunac je stanje duha i sluha, mora u ushima malo da se cuje dunav. i da se nekad posece prst na najlon od mreze, i da se zagazi u dunavski mulj, i da te izujedaju komarci na gardoshu i da se sve to junacki podnese... onda ide kuvanje corbe, pa plivanje za krstom, pa pivo na shlepu, paaaaaa... uradite nesto lepo za zemun, on to svakako zna da ceni!
kej ,gardosh,kalvarija,Dunav,splavovi.........zene, gadro....DrzimPolaZambije:Chujem ljudi prichaju o Zemunu hvalospeve... Malo mi je dosadilo u kraju pa bi da vidim shta to Zemun nama sa druge strane reke moze da pruzi... Shta preporuchujete, 'sugradjani' Zemunci?!