Ovako: veze nemam sa religijom, ali mislim da je "život" nešto nepojmljivo nama ljudima, samo znamo da taj "život" obitava u telu.
E sad, ko je stvorio nas, taj je stvorio i život, ali ne razumem zašto tako, rodi te, imaš taj život i zašto te onda "ugasi" (umreš)?
To je meni dokaz da Bog postoji, samo što niko ne može da shvati šta je Bog.
A smrt je nelogična i nekako nije fer (da ne kažem nešto gore).
Postoji mogucnost da covek ne umre ako ne ucini svoj greh.
Ali svi smo ga ucinili i zato umiremo.
Samo jedan covek nije, a to je ENOH.
Pa nije ni umro.
Ali i tu je Bog dao resenje.
Ako umremo, to ne zauvek jer je Hristos umro za nas da ne umremo zauvek.
A postoji mogucnost da neki ne umru.
To ce biti poslednja generacija vernih koji docekaju Hrista.
A moguce je da je to tvoja generacija?
Mi nismo gresni dok ne ucinimo svoj greh, ali imamo smrtnu prirodu od proraroditelja
Cim ucinimo greh, imamo i svoj greh.
A svi smo zgresili.
Enoh je covek koji nije ucinio greh, ali je verom prihvatio spasitelja koji treba da dodje i plati za njega i zato
nije okusio smrt.
Verovao je u spasitelja koji ce umreti za njegovu gresnu, smrtnu prirodu i nije ucinio svoj greh.
Juda 1,14 | Ali i za ovakve prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: gle, ide Gospod s hiljadama svetijeh anđela svojijeh |
Juda 1,15 | Da učini sud svima, i da pokara sve bezbožnike za sva njihova bezbožna djela kojima bezbožnost činiše, i za sve ružne riječi njihove koje bezbožni grješnici govoriše na nj. |
Osim Enoha niko visr nije bio da nije zgresio.
Enoh je i dokazao to svojim zivotom.
On je jedini prosao probu i udostojio se.
Jevrejima 11,5 | Vjerom bi Enoh prenesen da ne vidi smrti; i ne nađe se, jer ga Bog premjesti, jer prije nego ga premjesti, dobi svjedočanstvo da ugodi Bogu. |
Enoh je verovao u spasitelja koji je obecan Adamu...i zivio je u svemu po volji Bozjoj hodeci sa Bogom.
Svima nam je stajala ta mogucnost na raspilaganju, ali ipak smo svi zgresili.
Sada je vazno da ne prokockamo drugu sansu.
Hristovu smrt za nas.