Nije fer ugasiti nekoga

Moze se lako shvatiti ko je Bog ako citas njegovu pisanu rec - Bibliju.

Preko koje nam se Bog otkriva i njegova namera za covecanstvo.

SMRT nije perirodna niti logicna to da a Biblija objasnjava zasto ljudi umiru.

Prvi ljudi su stvoreni kao savrsena bica da zive vecno.
Zgresivsi protiv Boga postali su nesavrseni - smrtni.
Smrt je kazna za greh.

Tako smo mi nasledili nesavrsenost - smrt, genetski od nasih praroditelja.

Bpg namerava da ispravi tu gresku i da ljude opet dovede do savrsenstva da bi mogli da zivimo vecno.

Dakle mogu ti detaljnije sve objasniti.

A covek jeste dusha ziva i kada covek umre vise nije svestan.

Bog ima moc a i hoce da vaskrsne ljude - vrati ih u zivot - istu osobu.
To ce se sve odvijati u buducnosti.
Hvala.

Ne znam ali recimo da više "naginjem". pretpostavci da je život kazna a ne izbor.
Doduše, može oboje, kazna zbog izbora.
Zivot je mogucnost da doneses bolju odluku za vecnost.
U toku jednog zivota ti je dato dovoljno vremena da trazis i nadjes izvir zivita, Boga.

Jezekilj 18,31 Odbacite od sebe sva bezakonja koja činiste, i načinite sebi novo srce i nov duh; i zašto da mrete? dome Izrailjev.

Jezekilj 33,11 Reci im: tako bio ja živ, govori Gospod Gospod, nije mi milo da umre bezbožnik, nego da se vrati bezbožnik sa svoga puta i bude živ; vratite se, vratite se sa zlijeh putova svojih, jer zašto da mrete, dome Izrailjev?

Evo iz Biblije citati sta nam je Bog obecao

„Kao poslednji neprijatelj biće uništena smrt.“
(1. Korinćanima 15:26, )

Psalam 37
29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj doveka.

Otkrivenje 21:3,4
3 I čuh silan glas s neba da govori: Evo šatora Božjeg među ljudima!
On će prebivati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima.
4 On će otrti svaku suzu od očiju njihovih i smrti neće više biti,
ni žalosti ni vike, ni bolesti neće više biti, jer prvih stvari nestade.

Ovako: veze nemam sa religijom, ali mislim da je "život" nešto nepojmljivo nama ljudima, samo znamo da taj "život" obitava u telu.

E sad, ko je stvorio nas, taj je stvorio i život, ali ne razumem zašto tako, rodi te, imaš taj život i zašto te onda "ugasi" (umreš)?

To je meni dokaz da Bog postoji, samo što niko ne može da shvati šta je Bog.

A smrt je nelogična i nekako nije fer (da ne kažem nešto gore).
што мислиш да је нелогична, где би сви стали да не умиремо?

Nzm za tebe ali ja bih ipak birao dasku u kojoj se sve ovo ovde ne dešava. Da li sam žrtva prevara?
Iz naše ljudske perspektive uglavnom svima nama to izgleda tako. Ali perspektiva duše je znatno drugačija, jer ona živi večno.
Ako može da podeli svoj tovar, recimo sa telom, i da to potraje samo nekoliko godina, decenija, najviše oko jedan vek, onda to u odnosu na večnost je kratak čas.
Ne znam ali recimo da više "naginjem". pretpostavci da je život kazna a ne izbor.
Doduše, može oboje, kazna zbog izbora.
Ima još bolje - umesto kazne, posledica zbog zbira izbora.

Svako žanje ono što je posejao.

Ni jedan baštovan pri zdravom razumu neće reći da ga je vrt ili sunce kaznilo sa određenim voćem i povrćem - već žanje se ono što je posejano od semenja. Kada posejano? U toku ovog, ili nekog od prethodnih života.
Ako počne da niče korov, a on se blagovremeno ne isčupa, on ima svoje efekte na ostale biljke i vrt.
Niko normalan neće reći da je korov kaznio biljke ili baštovana, već je posledica izbora oko njega nešto učiniti ili ne učniti.

Ovako: veze nemam sa religijom, ali mislim da je "život" nešto nepojmljivo nama ljudima, samo znamo da taj "život" obitava u telu.

E sad, ko je stvorio nas, taj je stvorio i život, ali ne razumem zašto tako, rodi te, imaš taj život i zašto te onda "ugasi" (umreš)?

To je meni dokaz da Bog postoji, samo što niko ne može da shvati šta je Bog.

A smrt je nelogična i nekako nije fer (da ne kažem nešto gore).
Postoji mogucnost da covek ne umre ako ne ucini svoj greh.
Ali svi smo ga ucinili i zato umiremo.
Samo jedan covek nije, a to je ENOH.
Pa nije ni umro.
Ali i tu je Bog dao resenje.
Ako umremo, to ne zauvek jer je Hristos umro za nas da ne umremo zauvek.
A postoji mogucnost da neki ne umru.
To ce biti poslednja generacija vernih koji docekaju Hrista.
A moguce je da je to tvoja generacija?

Mi nismo gresni dok ne ucinimo svoj greh, ali imamo smrtnu prirodu od proraroditelja
Cim ucinimo greh, imamo i svoj greh.
A svi smo zgresili.
Enoh je covek koji nije ucinio greh, ali je verom prihvatio spasitelja koji treba da dodje i plati za njega i zato
nije okusio smrt.
Verovao je u spasitelja koji ce umreti za njegovu gresnu, smrtnu prirodu i nije ucinio svoj greh.

Juda 1,14Ali i za ovakve prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: gle, ide Gospod s hiljadama svetijeh anđela svojijeh
Juda 1,15Da učini sud svima, i da pokara sve bezbožnike za sva njihova bezbožna djela kojima bezbožnost činiše, i za sve ružne riječi njihove koje bezbožni grješnici govoriše na nj.

Osim Enoha niko visr nije bio da nije zgresio.
Enoh je i dokazao to svojim zivotom.
On je jedini prosao probu i udostojio se.

Jevrejima 11,5Vjerom bi Enoh prenesen da ne vidi smrti; i ne nađe se, jer ga Bog premjesti, jer prije nego ga premjesti, dobi svjedočanstvo da ugodi Bogu.

Enoh je verovao u spasitelja koji je obecan Adamu...i zivio je u svemu po volji Bozjoj hodeci sa Bogom.

Svima nam je stajala ta mogucnost na raspilaganju, ali ipak smo svi zgresili.

Sada je vazno da ne prokockamo drugu sansu.
Hristovu smrt za nas.

један прост пример
даш урин на анализу у лабораторији, гледа се кроз микроскоп, па добијеш резултате и др ти каже иди снимај ово оно краја нема због пишаће.
раније др гуцне, промува по устима и одма ти каже шта ти је. :D

Back