Пола наведеног нема везе за нихилизмом.
Традиционализам у складу са природом? Која традиција? Прокреација?
Ја бих пре рекао да сукоби и ратови произилазе из разноразних убеђења и веровања (политика, религија, национализам...), не из комплетног одбацивања норми, догми и мора које је друштво успоставило. Ја не знам ни за један рат који је рођен из нихилизма, знаш ли ти?
Нихилизам не означава крај живота, већ схватање да је живот борба са ветрењачама, да све оно у шта се верује нема тежину, и да је вештачка творевина која покушава неуспешно да објасни живот и да од њега створи вредност која не постоји. Данас јеси, сутра ниси, и био краљ или клошар завршаваш испод земље на крају, и ту долази религија да ти обећава нешто изван једине истине, а то је да ћеш бити леп, скелет и прашина.
Принцип "јаке жене" нема везе са нихилизмом, већ феминистичке делузије и сујете.
У природи не постоји "преживљавање најјачег?" Стварно, како си извео тај закључак, јер у природи је убиј или буди убијен. То што се јачи убијају међу собом је управо та борба за превласт најјачег за који ти кажеш да не постоји.
Животиње познају свест о себи? Стварно? На који начин? Можда у баснама...
Нихилизам је бити довољно паметан и не залуђивати се са разноврсним веровањима и схватањима због којих милиони људи изгинуше вековима.
Овако млако познавање нихилизма је стварно за похвалу.