Nezadovoljstvo na društvenim mrežama

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.914
TEMA1.jpg
Svi mi koji godinama koristimo društvene mreže, bilo da je reč o Tviteru, blogu, Fejsbuku, ili internet forumima, u prilici smo da "sretnemo" ljude koji su nezadovoljni.

Ne znam kojim povodom sam prošle godine stavila ovaj status na Instagramu, ali mi se čini da ovo napisano važi i danas i važiće i sutra..

Za nezadovoljnog korisnika interneta

Na internet forumima, ti si onaj kome sve smeta, koji se stalno buni.

Na Twitteru kritikuješ sve, i nerado radiš RT pozitivnih tvitova.

Na Facebooku kritikuješ sve- vlast, opoziciju, Crkvu, medije, narod. I stalno ti nešto nije po volji.

Ne upotrebljavam reč hejter za tebe jer je to strana reč, a mi živimo u Srbiji gde se govori srpski jezik. I to će ti smetati nezadovoljni korisniče društvenih mreža.

Pitam se, da li kritikuješ sve redom kad ugasiš svoj kompjuter, laptop ili tablet? Da li ti stvarno baš sve smeta? Ili to radiš samo kad uđeš na internet društvene mreže?
Nikada te neću razumeti.

Život nije sasvim crn. Ima nijanse i sive boje, a nađu se tu i boje. Probaj tako da posmatraš svet oko sebe. Nije teško. Potrebno je samo malo dobre volje da vidiš druge boje.

Šta mislite o ovoj temi?

Da li nezadovoljstvo u stvarnom životu prenosimo na internet i zašto?

Ne. Ne prenosim. Inače me užasno nerviraju oni koji se večito bune i kojima uvek sve smeta i ni za šta nemaju lepu reč. Prirodno je da čovek bude nezadovoljan nečim, pa i da to izražava, usmeno ili pismeno, ali kad se to pretvori u konstantnu kuknjavu bez trunke vedrine - to mi je znak da izbegavam takve osobe.

Ni ja ne prenosim nezadovoljstvo na internet. Mislim i da su sve svađe na internetu bespotrebne.

Često se pitam kako nekome može baš sve da smeta ili zašto kuka na sve. Da li se ovde, na internetu kanališu sva negativna osećanja, pa je posle tim nezadovoljnim osobama lakše?

Čini mi se da sam ovaj mali tekst " Za nezadovoljnog korisnika interneta " napisala posle nečije objave na Fejsu. Više se ne sećam ko je bio inspiracija.

Trudim se da što više izbegavam osobe koje stalno, stalno mrače.

Pogledajte prilog 1571973Svi mi koji godinama koristimo društvene mreže, bilo da je reč o Tviteru, blogu, Fejsbuku, ili internet forumima, u prilici smo da "sretnemo" ljude koji su nezadovoljni.

Ne znam kojim povodom sam prošle godine stavila ovaj status na Instagramu, ali mi se čini da ovo napisano važi i danas i važiće i sutra..

Na Facebooku kritikuješ sve- vlast, opoziciju, Crkvu, medije, narod. I stalno ti nešto nije po volji.

Ne upotrebljavam reč hejter za tebe jer je to strana reč, a mi živimo u Srbiji gde se govori srpski jezik. I to će ti smetati nezadovoljni korisniče društvenih mreža.

Pitam se, da li kritikuješ sve redom kad ugasiš svoj kompjuter, laptop ili tablet? Da li ti stvarno baš sve smeta? Ili to radiš samo kad uđeš na internet društvene mreže?
Nikada te neću razumeti.

Život nije sasvim crn. Ima nijanse i sive boje, a nađu se tu i boje. Probaj tako da posmatraš svet oko sebe. Nije teško. Potrebno je samo malo dobre volje da vidiš druge boje.

Šta mislite o ovoj temi?

Prenosimo jasta.I ponekad su nam svi krivi,a ne vidimo sebe.Problem je u tome sto smo pocelu u svemu da trazimo probleme i da ih sami stvaramo.Kada se opasuljim i shvatim sta sam napisao,ne mogu da verujem sam sebi.Napeto je stalno,a bez potrebe.

ovo je prilično nejasna tema jer sugeriše da svoje nezadovoljstvo kanališi negde drugde ali ne na društvenim mrežama wtf šta su društvene mreže neka sveta krava gde bi svi odjednom trebalo da se upristojimo i da ne mračimo i ne postavljamo mnoga pitanja jer je inače sve super i bajno zvuči kao neki nazadnjački online botovski priručnik kako oni vide svet oko sebe i zašto tu idilu ne treba dirati dok su oni na funkcijama naravno a posle ko te pita,uopšte ne kažem da je to ideja ovakve teme ali tako ispada ne mogu da se otmem tom utisku

@Metronomy Ukoliko bismo svi mislili isto, bilo mi mnogo dosadno.

Inače, ovaj mali tekst napisala sam 2022.godine. Aktivna sam na ovom forumu od prošle 2023.godine, tako da nema šanse da sam pisala o nekome sa ovog foruma ili sa nekog drugog foruma.

Ne volim nikoga da etiketiram, da volim, valjda bih napisala bar inicijale tog nekog ko mi je bio inspiracija.

ovo je prilično nejasna tema jer sugeriše da svoje nezadovoljstvo kanališi negde drugde ali ne na društvenim mrežama wtf šta su društvene mreže neka sveta krava gde bi svi odjednom trebalo da se upristojimo i da ne mračimo i ne postavljamo mnoga pitanja jer je inače sve super i bajno zvuči kao neki nazadnjački online botovski priručnik kako oni vide svet oko sebe i zašto tu idilu ne treba dirati dok su oni na funkcijama naravno a posle ko te pita,uopšte ne kažem da je to ideja ovakve teme ali tako ispada ne mogu da se otmem tom utisku

Ne, ovo nema veze sa sns-om i botovima. Samo sam pitala zašto ljudi na svim društvenim mrežama pokazuju nezadovoljstvo, i to svakodnevno.

Inače, ovaj mali tekst napisala sam 2022.godine. Aktivna sam na ovom forumu od prošle 2023.godine, tako da nema šanse da sam pisala o nekome sa ovog foruma ili sa nekog drugog foruma.

Ne volim nikoga da etiketiram, da volim, valjda bih napisala bar inicijale tog nekog ko mi je bio inspiracija.

Ne, ovo nema veze sa sns-om i botovima. Samo sam pitala zašto ljudi na svim društvenim mrežama pokazuju nezadovoljstvo, i to svakodnevno.
zato što su nezadovoljni nečim?

mnogi pokazuju nezadovoljstvo i u svakodnevnim aktivnostima u svom životu zašto bi pisanje po društvenim mrežama bilo nešto izuzeto od toga

Slažem se. Ne izuzimam tu društvene mreže, ali je čudno da nekome smeta baš sve i to svakog dana.

U uvodnom postu sam napisala šta smeta nekome...i sada sam se setila kome sam posvetila taj mali tekst...

Nije se ni odnosilo na tebe, već je generalno to poenta nezadovoljstva....koje šire ljudi kojima je to posao....
Možda ti kao novi mod misliš da su teorije zavere nevažne, ali kada shvatiš da su sve teorije zavere, malo kasnije kada više nisi mod, dokazane zavere onda ti postane nevažno, jer više nemaš misiju...:)
A otkud odgovor? Pa...zar se prvo nisi dokazala blogom na koju stranu sveta voliš da se krećeš? Sasvim sigurna i ubedjena izborima...ispravnim.

Da smo sami na netu i da gledamo neki sadrzaj,bili bi vecinom nezadovoljni,sve vise je nebuloza koje u nama bude nervozu i dizu pritisak,sve hronike i lazni navlakusa naslovi na klik,spodobe od poznatih licnosti i vucic,komentare i ne citam pa opet kad nisam na netu vracam se nema sanse u dobrom raspolozenju,odem par dana na more vratim se u normalu i po povratku polako se sve vraca na staro,ukratko nemamo zivot dokle god smo ovde ne racuna se u normalan

Dobro mozemo podeliti na net kad su bili prisutni samo akademci , pa onda svi akademci i profesionalci , uh to je zlatno doba...za 2h stupis u kontakt sa nekom nasom profesorkom na kembridzu ili studentkinjama negde na mit, nase , kulturiska, zabava fina, siroki pogleda na svet, no balkanishe...
Pa onda pacenje uz sitno placanje.....net...gomila leaking chatera...lakih shemica milion....i onda opsta nekultura....i na kraju oaza za lude...

Slažem se. Ne izuzimam tu društvene mreže, ali je čudno da nekome smeta baš sve i to svakog dana.

U uvodnom postu sam napisala šta smeta nekome...i sada sam se setila kome sam posvetila taj mali tekst...
postoje ljudi kojima sve smeta zaista
tu su i ono koji iz dosade provociraju misleci da su zanimljivi
takodje ima onih koji kukaju ovde jer ih inace nijko ne konstatuje
nekima je ovo ventil da ne bi nekoga povredili na ulici ili kod kuce
a opet ima i obih koji se svakome smeju kao jedan korsnik tebi
Sve je to nebitno.
Ovo je samo internet prostor.
Zivot nije ovde i stoga me bas briga da li je neko stvarno takav ili glumi.

Da li kada pišete pisma nekome prenosite nezadovoljstva iz stvarnog sveta?
Da li kada telefonirate prenosite nezadovoljstva iz stvarnog sveta?

Društvene mreže su samo oblik komunikacije. Ono čime smo nezadovojni
kritikujemo. Ono čime smo zadovoljni, hvalimo.

Ne znam kako to podelite na ovaj i onaj svet. Ne razumem.

Za rat u Ukrajini sam čula preko interneta. Oko sebe nigde taj rat ne vidim.
Jel to znači da taj rat nije stvaran? Nije deo ovoga sveta?
I ako sad kritikujem taj rat na preko društvenih mreža, ja u stvari ne prenosim
nezadovoljstvo iz stvarnog sveta... i tako dalje i tako bliže..

Samo ne razdvajajte. Nema nikakvog smisla.

Оно што не може да се каже у реалу каже се на интернету.

Правим разлику између две врсте мрачења, једног које је усмерено на критиковање недужних људи из нападачких мотива да би се лечили сопствени комплекси, типа моралисање и слично, што не подржавам а то је већинско мрачење,,, и другог које је одбрамбено мотивисано и усмерено против неправде и против оних првих мрачњака, што потпуно подржавам а то је мањинско мрачење, и да су гласнији свет би био боље место јер би они први мрачњаци утихнули.

Pogledajte prilog 1571973Svi mi koji godinama koristimo društvene mreže, bilo da je reč o Tviteru, blogu, Fejsbuku, ili internet forumima, u prilici smo da "sretnemo" ljude koji su nezadovoljni.

Nikada te neću razumeti.

Šta mislite o ovoj temi?

postoji milion razloga zasto je neko na nekoj drustvenoj mrezi.

Back