Ja zaista niti pokusavam da te iznerviram, niti uvredim, a imam utisak da se ljutis, ali evo odgovora. Pravoverni jevreji ne priznaju Isusa, i to je opet posebna prica, a ne priznaju zato sto je za njih ne pojmljivo da je neko ko je Mesija, tako "neslavno" zavrsio. Oni su verovali u Mesiju koji ce ih osloboditi "ropstva", u to vreme su to bili rimljani, i posto On to nije ucinio, oni su ga jednostavno odbacili. Na kraju krajeva, ti koji su Ga razapeli pre 2000 god. su isti ovi danas koji Ga ne priznaju, i koje ti spominjes, ali isto tako postoje oni koji su sledili onda (kao sto su bili prvi apostoli), i postoje ljudi koji Ga i danas slede i veruju.
A sto se vere tice, ja svakako nikada necu verovati ni usta osim u Isusa Hrista, ocigledno nisi razumeo, ja necu da verujem u bilo sta samo radi verovanja. Ja verujem u Isusa Hrista kao Spasitelja, dakle ja sam govorio o "zivoj" veri u zivog Boga, vrlo jednostavno.
Inace, hriscanstvo i jeste priznato, nije zabranjeno ili bilo sta slicno tome, ali i ako bi se desilo nesto od toga sto kazes, ili da se recimo hriscanstvo zabrani, sadasnji Isus, kako kazes, bi bio i dalje zivi Bog, i to je to.
Bog nije stvoren, Bog je postojao oduvek, to je zaista za nas ljude tesko pojmljivo, s obzirom da smo mi ograniceni kategorijama kao sto su vreme i prostor, i nama je normalno da sve ima svoj pocetak i svoj kraj, ali sa Bogom nije tako. On je vecan.
I poslednje, sto se Trojstva tice. 1. Moj. 1:1 - U pocetku stvori Bog... Imenica Bog koja je ovde upotrebljena, na jevrejskom "ELOHIM" je imenica u MNOZINI i doslovce prevedena znaci "ONI koji su dostojni slave i obozavanja". Takodje, u 1. Moj. 1:26 - Zatim rece Bog: Da stvorimo coveka po oblicju nasem i po prilici nasoj..., dakle primetices opet mnozinu, sto nam jasno govori, ne da postoji vise bogova, vec da je Jedan i Jedini Bog Troican.
Opet ponavljam, sve je stvar vere, ali ne u bilo koga ili bilo sta, vec u jedinog Boga, a ako neko nece da veruje da je Biblija istinita i da je Bozija Rec, onda dzabe sva objasnjenja.