Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaista si ljubazna Miss Pix sa onim bravo, ali odgovor si mi prakticno servirala na tacni.....:):)

1159.

Old Man se pojavljuje u jednom sjajnom SF filmu
Old Man se tako i zove u tom filmu, nema drugog imena.
Old Man se pojavljuje samo na kraju tog filma
Old Man zivi u glavnom gradu.
Old Man zivi sa stotinama maca

Ko je Old Man, ko ga glumi i u kom filmu?

Pronašao sam potvrdu u oldtimeradio na sajtu http://fibberm0.tripod.com/listeners_guide.htm

Buck Rogers in the 25th Century
juvenile sci-fi

After being in suspended animation for 500 years, Buck Rogers awoke in a new, and very strange world filled with death rays, space ships and gamma bombs. Episodes were serialized so episodes had cliff-hanger endings to insure that the youngsters would be back tomorrow: same time, same station.

1932-1947

Mr Dan, tebi bod, a meni tri.
Samo zato sto je odgovor bio jako ocit, i jos laksi za googlanje, a najlaksi nasim clanovima koji znaju...jer, nisam jednom postovao koja je sf drama meni naj...

Loganov beg smatram jednom vrste lektire za sve savremene sf drame.
Ideja same post apokalipticne mracne buducnosti, bazirane na samom komunjarskom idealu omladine, sa velikom primesom fasisticko-utopiskog nadrealizma, treba da bude rame uz rame sa Orvelovom buducnosti socijalne individue u datom okruzenju

Prijedlog: Napiši nešto o njemu za Vektor3

1161. Pitanje, inspirisano NASA temom na ovom forumu

Tokom misije "Apolo 11" Edvin Baz Oldrin načinio je, kroz prozor modula, snimke koje je NASA dugo skrivala (danas se mogu naći na cijevi ali bilo bi prelagano da dam link). Ovi snimci i danas izazivaju brojne diskusije i nedoumice. O čemu se radi?

Odgledala sam snimak...jezivo na kraju.
Nego, šta vi mislite : jesu il' nisu bili na Mesecu?
Čitala sam text u Politikinom Zabavniku - meni je najubedljiviji dokaz da to čudo čime su sleteli nije ostavilo nikakav krater, udubljenje na tlu Meseca prilikom sletanja, čak šta više ne postoji ni trag mesečeve prašine na njemu..I senke koje nisu paralelne - NASA to objasnila prirodom fotografije, refleksijom sa tla koja potiče od meseceve prašine-te ona se prelama itd...Kažu tzv. nevernici da je poletanje realno i da su samo kružili oko Zemlje..
p.s. ako su bili pre četrdeset godina, što ne idu opet ? Neko ?
Ne znam...

To je još materijala za pobornike teorije zavjere, mada, ako je to posrijedi, kako je ovaj snimak ipak postao dostupan?
Zašto više ne idu tamo? Pa, ili nisu pronašli što su tražili, ili su pronašli i više nego što su se nadali. Ko će ga znati.
Čekamo Mr. Sala da postavi sledeće pitanje.

Podestili ste me na jedan stari film, mislim da se zove 'Svemirska stanica broj jedan' ili nesto slicno, gledao sam ga pre jedno 20 godina u onom prepodnevnom terminu (jel se seca neko toga, ha?) o nekim tako laznim lansiranjima u svemir, a u stvari kosmonaut zavrsio u nekoj pustinji. Da li se neko seca toga, trenutno mi u secanju samo jedna scena, kad je morao da jede zmije :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back