Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
6. Februara '07 godine, izdata je kompilacija sa obradama hitova jedne poznate i meni drage grupe.
Zanimljivo je da su autori obrada koristili iskljucivo konzole video igrica i stare 8 mo bitne kucne kompjutere za "obradjivanje" istih, tj samo 8-bitni hardver...
Obrade zvuce zaista kao sa sega mega drajva.
Jeste da pitanje nije iz domena SF-a, ali smatram da je doticna grupa zanrovski usko povezana sa SF-om.
Odgovor na 1163 .pitanje je :
Somnium (Latin for The Dream) is a fantasy written between 1620 and 1630 by Johannes Kepler in which a student of Tycho Brahe is transported to the Moon by occult forces. It is considered the first serious scientific treatise on lunar astronomy.
Blizu si, samo nisam pitao kako se zove profesor nego kako se zove njegov student koji je putovao na Mjesec (u snovima, doduše, zato se to i zove Somnium)
1163. Duracotus 1164
Jedan muz. album ( pravac -> alternativni rok ) iz 1987. je delimicno inspirisan zivotom i delom cuvenog sf autora Phillipa K.D.
1.Ime ove ( fenomenalne ) grupe & albuma je ?
2.Naziv samog albuma je na koji nacin povezan sa P.K.D.-om ?
Izvinjavam se zbog zastoja izazvanog objektivnom nemogućnošću da se ranije javim.
1165. Pitanje
Kad smo već u muzičkim vodama. Kad smo već u muzičkim vodama, ovo sam slučajno čuo prije par dana. Ova francuska tehno-pop grupa objavila je u aprilu ove godine album pod nazivom "CELEANO FRAGMENTS". Naziv grupe jednak je nazivu Nebulom nagrađenog romana iz sredine šezdesetih. Kako se zove ta grupa/roman i ko je autor romana?
Naravno, Sal. Slučajno sa, prije nekoliko dana u Banja Luci vidio taj CD na jednom uličnom štandu. "Legalna" roba, sa sve kopiranim omotom. Nije mi se nešto posebno dopalo ono par minuta što sam poslušao.
Moracu da preslusam to malo, ionako mi je sve dosadilo...cak pustam Cecina sabrana dela...ide uz pivo kao kikiriki..
1166.
Decakovo "fabricko" ime je Data Analyzing Robot Youth Lifeform.
Decak, bez secanja i memorije luta okolo, jedna porodica ga nalazi i usvaja
Polako otkrivaju da decak nije sani obican decak...
Naziv ove dirljive sf filmske drame i nagradu koju je osvojila?
Film je prvo trebao režirati Robert Zemeckis ali je on, nakon godinu dana priprema smijenjen i film je (jedno od boljih djela SF umjetnosti) režirao ....? E, to vas pitam, tj, kako se zove režiser i o kom filmu se radi?
Da ne bi bilo previše teško, recimo i to da su na kraju u filmu nastupili režiserov brat, otac a i majka.