Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1162.

6. Februara '07 godine, izdata je kompilacija sa obradama hitova jedne poznate i meni drage grupe.

Zanimljivo je da su autori obrada koristili iskljucivo konzole video igrica i stare 8 mo bitne kucne kompjutere za "obradjivanje" istih, tj samo 8-bitni hardver...
Obrade zvuce zaista kao sa sega mega drajva.

Jeste da pitanje nije iz domena SF-a, ali smatram da je doticna grupa zanrovski usko povezana sa SF-om.

Koja grupa i naziv kompilacije....
:)

Odgovor na 1163 .pitanje je :
Somnium (Latin for The Dream) is a fantasy written between 1620 and 1630 by Johannes Kepler in which a student of Tycho Brahe is transported to the Moon by occult forces. It is considered the first serious scientific treatise on lunar astronomy.

1163. Duracotus
1164
Jedan muz. album ( pravac -> alternativni rok ) iz 1987. je delimicno inspirisan zivotom i delom cuvenog sf autora Phillipa K.D.
1.Ime ove ( fenomenalne ) grupe & albuma je ?
2.Naziv samog albuma je na koji nacin povezan sa P.K.D.-om ?

Sigurna sam da ih niste baš slušali, pa evo hinta -> jedan od članova je Thurston Moore..evo ga na slici kako svira gitaru palicom za bubnjeve...
180px-Thurston.jpg

Izvinjavam se zbog zastoja izazvanog objektivnom nemogućnošću da se ranije javim.

1165. Pitanje
Kad smo već u muzičkim vodama. Kad smo već u muzičkim vodama, ovo sam slučajno čuo prije par dana. Ova francuska tehno-pop grupa objavila je u aprilu ove godine album pod nazivom "CELEANO FRAGMENTS". Naziv grupe jednak je nazivu Nebulom nagrađenog romana iz sredine šezdesetih. Kako se zove ta grupa/roman i ko je autor romana?

Moracu da preslusam to malo, ionako mi je sve dosadilo...cak pustam Cecina sabrana dela...ide uz pivo kao kikiriki..:):):)

1166.

Decakovo "fabricko" ime je Data Analyzing Robot Youth Lifeform.
Decak, bez secanja i memorije luta okolo, jedna porodica ga nalazi i usvaja
Polako otkrivaju da decak nije sani obican decak...

Naziv ove dirljive sf filmske drame i nagradu koju je osvojila?

1167. Pitanje

Film je prvo trebao režirati Robert Zemeckis ali je on, nakon godinu dana priprema smijenjen i film je (jedno od boljih djela SF umjetnosti) režirao ....? E, to vas pitam, tj, kako se zove režiser i o kom filmu se radi?

Da ne bi bilo previše teško, recimo i to da su na kraju u filmu nastupili režiserov brat, otac a i majka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back